Ga naar de inhoud

Op zoek naar Affiliate Marketing Ervaringen? Ik vertel het!

Door Jelle

Affiliate marketing is een hele goede manier om een (semi) passief inkomen op te bouwen en wordt op heel veel manieren toegepast. In dit blogbericht lees je mijn affiliate marketing ervaringen.

Dankzij affiliate marketing heb ik zelf namelijk een passief inkomen op weten te bouwen. Ik ben, hierdoor niet meer afhankelijk van een werkgever en laat het internet het werk voor mij doen.

Daarom ga ik je in dit blogbericht mijn affiliate marketing ervaringen delen, zodat je ook kunt beginnen met het opbouwen van een passief inkomen.

Mijn reis met affiliate marketing

Net als bijna iedereen heb ik een opleiding gedaan die me leuk leek. Ik heb in Breda de studie Informatica afgerond, maar op dat moment wist ik nog niet precies wat ik wilde gaan doen. Wilde ik voor een werkgever gaan werken of wilde ik voor mezelf beginnen en mezelf verder ontwikkelen.

Korte achtergrond over hoe het voor mij begon

Ik heb gekozen om voor mezelf te beginnen. Ik wilde de vrijheid en verantwoordelijk en niet voor een werkgever werken. Na enkele mooie jaren begon ik toch te twijfelen. Het uurtje factuurtje werk dat ik deed, had veel beperkingen.

Mijn reis met affiliate marketing begon in 2017. Ik heb vele uren gelezen, video’s gekeken en uiteindelijk de Affiliate Marketing Revolutie cursus van Jacko Meijaard gevolgd. Met de Affiliate Marketing Revolutie kun je namelijk een hele goede basis leggen.

Mijn eerste commissie kreeg ik via mijn bouwtekeningen website. Op deze website promootte ik ‘Freds Bouwtekeningen’. Een van de affiliate producten die nog steeds te promoten is. Deze affiliate website heb ik nog steeds en tot op de dag van vandaag levert deze me nog steeds geld op.

Nadat deze website succesvol was besloot ik een tweede affiliate website op te zetten. Deze gaat over fitness en gezondheid en heeft elke maand 20.000 bezoekers en het aantal groeit nog steeds.

Voor deze website schrijf ik nog wekelijks artikelen. De blogs zorgen ervoor dat de website nog steeds groeit en ik ook steeds meer commissies ontvangen mag.

Affiliate netwerken waarmee ik ben begonnen

Zoals gezegd is affiliate marketing is een prachtig verdienmodel. Wanneer je een website opgezet hebt, dan wordt het tijd om je aan te gaan melden bij de verschillende affiliate netwerken. Pas dan, kun je echt beginnen.

De netwerken die ik op het begin gebruikte zijn tot op de dag van vandaag nog immens populair. Dit zijn onder andere PayPro, TradeTracker, Daisycon en het Partnerprogramma van Bol.com.

Via onder andere PayPro kon ik de Afslankreceptenbijbel en Fred’s Bouwtekeningen promoten. Door via mijn blogs deze producten te promoten en op mijn affiliate websites te plaatsen, ontvang ik nog steeds leuke commissies.

Vallen en opstaan, hoe ik obstakels die ik tegenkwam overwonnen heb

Aan het begin van mijn affiliate marketing avontuur besefte ik dat het schrijven van teksten, niet mijn sterkste punt was. Affiliate marketeers moeten wel in staat zijn om goede content te maken. Dus ik ging door en het schrijven ging steeds beter.

Waardevolle informatie kon ik steeds beter maken, maar ik merkte wel dat ik te perfectionistisch was. Alles moest precies kloppen op mijn affiliate marketing website, maar dit kostte me veel tijd. Het koste wat tijd, maar uiteindelijk heb ik geleerd om dit los te laten.

Ook is affiliate marketing geen manier van online marketing, waarmee je snel geld verdienen kunt. Lange termijn denken is voor o.a. motivatie erg belangrijk. Deze visie heeft ervoor gezorgd dat ik geslaagd ben met affiliate marketing.

Ook is affiliate marketing geen manier van online marketing, waarmee snel geld verdiend kan worden. Lange termijn denken is voor onder andere motivatie erg belangrijk. Deze visie heeft ervoor gezorgd dat ik geslaagd ben met affiliate marketing.

Opmerkelijke successen en mislukkingen

Mijn weg naar succesvol worden met affiliate marketing was een lange weg van successen, maar ook mislukkingen. Als je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing, dan zul je ook te maken krijgen met successen en mislukkingen.

Een van mijn opmerkelijke successen had ik met een programma dat ik vaak wist te promoten. Ik nam geen blad voor mijn mond en vroeg of ik een hogere vergoeding kon krijgen, omdat ik het product zo vaak succesvol promootte. Gek genoeg ik kreeg ‘ja’ als antwoord.

Mislukkingen, die horen er ook bij. Vooral op het begin zal je discipline nodig hebben om succes te hebben. Op het begin is het meer mislukking, dan succes.

Een van de fouten die ik maakte dat was te snel beginnen met een andere affiliate site. Ik had de technische kennis om een affiliate website te maken, maar ik had geen goed onderzoek gedaan naar het onderwerp, waarover mijn tweede website moest gaan.

Ik maakte namelijk een website waarop ik producten promootte die gingen over het aanvragen van zorgtoeslag. Op dat moment leek het me een goede manier van online geld verdienen, maar niets is minder waar bleek wel.

Achteraf concludeerde ik dat zorgtoeslag aanvragen voor iedereen gratis is en er, dus weinig passief geld te verdienen was op deze manier.

Geleerde lessen en tips voor de beginners.

Mijn reis naar de goede affiliate marketing ervaringen was, dus een weg van heel veel vallen en opstaan. Van verkeerde producten promoten tot een verkeerd onderwerp tot te snel nieuwe websites maken. Ik heb het allemaal meegemaakt.

De online cursus van Jacko Meijaard die ik gevolgd heb, heeft me sowieso heel veel kennis gebracht. Het bijbehorende affiliate marketing forum bracht me in contact met gelijkgestemden. Dit complete verhaal kun je lezen in mijn Affiliate Marketing Revolutie review.

Lessen die ik geleerd heb

Wees niet te perfectionistisch en te hard voor jezelf. De teksten hoeven helemaal niet perfect te zijn. Helemaal niet op het begin. In de cursus leer je van alles over teksten, maar het schrijven van teksten moet groeien.

Naarmate je steeds vaker teksten schrijft, zal het steeds makkelijker worden. Helemaal als je over producten schrijft waar je zelf verstand van hebt. Heb je een cursus of product gekocht en is die te promoten? Dan weet je als geen ander hoe je dit product moet promoten.

1. Stilstand is achteruitgang, blijf bijleren

Ook is het belangrijk dat je altijd bij blijft leren. Dit kun je doen door veel te lezen en te kijken of door andere affiliate marketing cursussen te volgen zoals bijvoorbeeld Succes met Affiliate Marketing van Nicole.

Ook over de andere vormen van online marketing is heel veel nuttige informatie op het internet te vinden. Ik lees regelmatig artikelen en kijk bijna dagelijks YouTube video’s om mijn (affiliate) kennis nog beter te krijgen.

2. Zet geen nieuwe website op, als de andere nog niets opbrengt

Sommige mensen gaan te snel beginnen met een tweede website. Ze gaan op een tweede site andere producten promoten, terwijl ze met de eerste site nog niet echt geld verdienen. Ga geen tweede website opzetten, als de eerste nog geen geld oplevert.

Het lijkt misschien leuk. Twee websites online hebben en geld verdienen met beide websites. In werkelijkheid zal dit vaak anders zijn. Dit wordt ook in bijna iedere online training uitgelegd.

Als je twee websites hebt, dan moet je artikelen plaatsen op twee plekken. In het begint werkt dit simpelweg niet en ik weet daar alles van af. Hou op het begin de focus op één website en heb er vertrouwen in dat deze gaat werken. Pak je met de website regelmatig een commissie? Dan kun je beginnen met een tweede affiliate site.

3. Bestaande website uit blijven breiden

Het is belangrijk dat je je eigen affiliate marketing websites uit blijft breiden. Hier geldt ook, stilstand is achteruitgang. Google wil namelijk zien dat je website in beweging blijft. Welke producten je ook promoot. Blijf de website constant vullen met goede content.

Als je dit voortdurend blijft doen, dan zal Google dit ook waarderen. Je website(s) worden een autoriteit binnen Google en je kunt er steeds meer mee verdienen.

Tips voor de beginners onder ons

In een cursus leer je een hele solide basis, maar dit product leert je niet alles wat belangrijk is. Daarom heb ik voor de beginners ons enkele tips als ze geld willen gaan verdienen met affilaite marketing.

Zo worden jouw affiliate marketing ervaringen net zo goed of misschien wel beter, dan die van mij.

1. Meld je pas aan na 10+ blogberichten

Op het begin is het belangrijk dat je de focus legt op de juiste content maken en niet op geld verdienen. Dit krijg je ook met affiliate marketing gedaan, maar niet op het begin. Ga je, dus niet als een gek aanmelden bij alle mogelijke affiliate programma’s.

Maak eerste minimaal 10+ goede blogberichten, voordat je echt met affiliate marketing begint. Heb je 10 tot 15 goede blogs staan waar je redelijk tevreden mee bent? Dan wordt het tijd om je aan te gaan melden bij de affiliate netwerken.

2. Content = King

Deze uitspraak is voor affiliate marketing eigenlijk de rode draad. Zonder goede content ga je niet succesvol worden met affiliate marketing. Als je geld wilt verdienen, dan moet je dus eerst de juiste content over een product kun schrijven.

Op het begin is het belangrijk dat je al je teksten zelf schrijft. Uitbesteden moet je op het begin nog niet doen. Naast dat het erg kostbaar is, mis je straks ook delen ervaring die anderen wel hebben opgedaan.

Heb dus vertrouwen in de teksten die je schrijft. Je zult merken dat het steeds makkelijker wordt en dat je teksten ook steeds beter zullen worden.

3. Doe goed onderzoek

De laatste belangrijke tip is dat je goed onderzoek moet doen. Als je commissies wilt scoren, dan moet je het product dat je promoot wel goed kennen. Je moet het dus bij de handen nemen en je ongezouten mening erover geven.

Je weet precies wat er goed en niet goed is aan het product. Wanneer je een minpunt vindt, dan moet je dit ook delen met anderen. Geen enkel product is 100% perfect, dus laat dit ook niet zo lijken.

Op zoek naar affiliate marketing ervaringen? Ik vertel het!

Hoe kies je de juiste affiliate programma’s?

In Nederland, maar ook wereldwijd zijn er heel veel verschillende affiliate programma’s. Het is niet aan te raden om je in het wilde weg bij zoveel mogelijk netwerken aan te melden. Lang niet alle netwerken zijn ook geschikt voor je.

Er zijn in principe twee factoren die bepalen welke netwerken voor je geschikt zijn. Dat is het onderwerp waar je over schrijft en hoe hoog het commissiepercentage is. De eerste factor vind ik voor een beginner het belangrijkste.

Het is wel handig dat je, voordat je met affiliate marketing begint, eerst kijkt of de producten die je in gedachten hebt genoeg te promoten zijn. Dit moet je vooraf eerst onderzoeken. Is er voldoende aanbod? Dan kun je beginnen met affiliate marketing.

In Nederland zijn er enkele netwerken die het meest gebruikt worden. Onderstaande netwerken gebruik ik zelf ook heel veel. Deze kun je beschouwen als de beste affiliate marketing programma’s en netwerken die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland.

  • TradeTracker
  • PayPro
  • Daisycon
  • Partnerprogramma Bol.com
  • Awin
  • Plug & Pay van IMU

Inkomsten opschalen met het schrijven de juiste content

Ik heb dit al klein beetje aangehaald hierboven. De term content = king zal je nog veel vaker tegenkomen. Met de juiste content kun je namelijk je affiliate inkomsten verder op gaan schalen.

Wanneer je werkt aan de juiste content en dit consequent weet vol te houden, dan zul je steeds vaker een commissie krijgen.

Het belang van kwalitatieve content bij affiliate marketing

Affiliate marketing werkt alleen als je de beste content maakt. Wanneer je een affiliate website hebt, dan schrijf je niet om geld te verdienen. Je schrijft namelijk om mensen te helpen een probleem op te lossen.

95% van de zoektochten naar producten beginnen met een zoekterm in Google. Mensen willen ontdekken waarom ze voor een bepaald product moeten kiezen. Hoe dit product werkt en wat de plus- en minpunten zijn.

Als je het beste antwoord hebt op de vragen van mensen, dan is de kans groot dat jij degene bent die een commissie verdient. Verplaats je dus altijd in het onderzoek waar een ander mee bezig is.

Soorten content die het altijd goed doen

Bepaalde soorten content werken altijd goed. Deze affiliate marketing ervaringen heb ik ondertussen ook opgedaan. Het vergelijken van verschillende producten is iets wat altijd goed werkt.

Als je bijvoorbeeld een website hebt over gereedschap, dan kun je bijvoorbeeld de top 10 accuschroefmachines maken. Mensen zijn altijd geneigd om dingen met elkaar te vergelijken. Aan de hand van de vergelijking maken mensen een keuze.

Reviews maken is ook een veel gebruikte vorm van content binnen affiliate marketing. Van zowel fysieke, als digitale producten worden veel reviews gemaakt. Wel is het belangrijk dat je ALTIJD eerlijk bent.

Strategieën die het beste converteren

Als je reviews over producten maakt, dan is het belangrijk dat je de producten ook echt goed kent en getest hebt. Affiliate marketing werkt alleen als je dit consequent doet. Bezoekers prikken er heel snel doorheen of je het product echt getest hebt of dat je alle informatie van internet gehaald hebt.

Neem ook de tijd om de productinformatie heel duidelijk te omschrijven. Probeer het product dat je promoot zo uitgebreid mogelijk te omschrijven. Elk KLEIN DETAIL kan voor de bezoeker de doorslag geven om het wel of niet te kopen.

Ook moet je een eerlijk oordeel vellen. Zoals eerder gezegd, wees niet bang om de minpunten van het product te benoemen. Vaak als een product een bepaalde prijs heeft, hangen er ook bepaalde minpunten aan. Deze nemen consumenten voor lief, omdat de prijs er naar is. Eerlijkheid duurt het langst.

Bijhouden en analyseren van de data

Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, dan zul je op een gegeven moment gaan merken dat er ook heel veel data te analyseren is. Data die je kunt gebruiken om te ontdekken welke strategieën wel werken en welke juist niet werken.

Wanneer je een affiliate website hebt, is het belangrijk om gebruik te maken van de gratis analysesoftware die beschikbaar is. De eerste twee die je moet installeren op je site zijn Google Search Console (GSC) en Google Analytic (GA).

Wanneer je deze tweede stukjes software goed ingesteld hebt, wordt er heel veel data van je website verzameld. Hoeveel mensen je website gevonden hebben. Hoeveel mensen doorgeklikt hebben. Hoeveel bezoekers je per dag hebt. Hoe lang mensen gemiddeld op je pagina blijven en hoeveel er meteen weer weg klikken.

Andere handige tools voor affiliate marketing zijn HotJar en Microsoft Clarity. Dit zijn stukjes software die schermopnamen maken van wat bezoekers op je pagina doen. Klikken ze op een affiliate link? Dan kun je precies zien wanneer ze dit gedaan hebben.

Ook het gedrag van mensen krijg je heel goed in beeld. Leest iemand de blog echt goed door of scannen ze de tekst een beetje, omdat ze geen zin hebben om veel te lezen. Allemaal factoren die belangrijk zijn om te analyseren.

Als je net begint met affiliate marketing, dan moet je je niet meteen op de data storten. Op het begin is er namelijk nog weinig data om te analyseren. Mijn advies, kijk de eerste drie maanden HELEMAAL NIET naar de data. Daarna slecht één keer per week. Tegenvallende data kan namelijk heel demotiverend werken, terwijl dat niet nodig is.

Affiliate marketing ervaringen: Tot slot

Je weet nu wat mijn affiliate marketing ervaringen zijn en hoe ik tot zo’n succes ben gekomen. Dit alles hadden ik niet kunnen bereiken zonder de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Deze basiskennis heeft me heel veel gebracht.

Wil je ook niet het wiel opnieuw uitvinden en de Affiliate Marketing Revolutie kopen? Voor slechts 47 euro heb je je hele leven toegang tot de Affiliate Marketing Revolutie met het bijbehorende forum.

Wil je vandaag nog beginnen met jouw affiliate marketing avontuur en een passief inkomen leren opbouwen? Begin dan nu met de Affiliate Marketing Revolutie!

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *