Ga naar de inhoud
affiliate marketing tips

Affiliate Marketing Tips voor Beginners. Dit zijn de beste 7 van 2023

Op zoek naar affiliate marketing tips voor beginners? Affiliate marketing is een manier van online marketing waarmee je geld kunt verdienen. Bij affiliate marketing krijg je betaald zodra je bezoekers naar een bepaalde website doorstuurt.

Een deel van het bedrag dat ze op die website uitgeven, krijg je via een affiliate programma uitbetaald als provisie voor de producten die jij gepromoot hebt.

Door ijzersterke content marketing, converterende bezoekers en hoge zoekresultaten kun je geld verdienen met affiliate marketing. In dit artikel kom je meer te weten hoe je een autoriteit binnen een niche wordt, hoe je je doelgroep leert herkennen en hoe je de juiste producten en partners uit kiest.

1. Wordt een autoriteit binnen je niche

affiliate marketing tips voor beginners

De gouden tip voor affiliate marketeers is om je te richten op een niche. Een goedlopende affiliate site hoeft namelijk niet een breed thema te hebben. Door je te richten op een kleine niche kun je de niche in detail beschrijven waardoor je een grotere kans heb om daar de top van de markt te worden.

Met een niche site heb je dan ook een grotere kans om betere zoekresultaten in zoekmachines zoals Google te boeken, zonder je website vol te moeten zetten met honderden producten. Een goede content strategie en sterke content kan je naar de bovenste regionen van Google helpen en dus aan meer bezoekers helpen.

Nog geen idee wat voor niche je wilt kiezen? In het artikel beste affiliate niches vertel ik je over de 8 populairste niches en meer.

2. Ken je doelgroep

Het succes van een goede affiliate website wordt vaak gemeten door wat je eruit haalt. Dit klinkt vaag, maar je bent zeer afhankelijk van het gedrag van je bezoekers. Daarom is het voor affiliate marketeers een must om te weten wie hun doelgroep en wat hun beweegt.

Misschien is dit dan ook de belangrijkste in de reeks van affiliate marketing tips voor beginners. Welke bedrijven, producten of diensten zullen hen aanspreken? Je wilt immers dat de bezoeker van jouw website doorklikt naar een andere website.

Om dat te bewerkstelligen dien je voor jouw doelgroep waardevolle content te creëren en te plaatsen. De producten die je plaatst op je website moeten dan hierop aansluiten. Je kunt beter 10 producten hebben staan die je bezoeker enorm waardeert (en wilt hebben, waardoor hij of zij doorklikt), dan 100 producten waar niemand naar omkijkt (en dus niet op geklikt wordt).

3. Schrijf tijdloze content

1 van de beste affiliate marketing tips voor beginners is het schrijven van tijdloze content

De sleutel naar succes in het genereren van een passief inkomen is om tijdloze content te schrijven, dat ook vaak wel evergreen content wordt genoemd. Deze tip is van de affiliate marketing tips voor beginners qua inhoud erg belangrijk. Als je content schrijft dat een lange tijd mee gaat zul je minder snel nieuwe content hoeven te voegen aan de website om actueel over te komen.

Wees daarom dan ook slim met de content die je plaatst en ga voor een tijdloze uitstraling. Vermijd actualiteiten en snelle trends die slechts voor een korte periode interessant zijn.

Ook het regelmatig updaten van je oude artikelen is een goede manier om je positie in de zoekresultaten te behouden en zelfs te verbeteren.

4. Affiliate Marketing tips voor beginners: wees betrouwbaar en behulpzaam

Wil je bezoekers trekken en actie van ze zien? Dan werkt het om betrouwbaar en behulpzaam over te komen. Als je jezelf als een autoriteit van een bepaalde niche laat zien dat je weet wat je het over hebt kom je veel betrouwbaarder overkomt en dingen bereikt.

Koop bijvoorbeeld het product en probeert het uit. In je review schrijf je je eerlijke mening op en verwerk je de affiliate links naar de webshop waar je het product kunt kopen. Op deze manier presenteer je betrouwbare content aan de bezoeker, worden ze geïnformeerd over het product en wellicht overgehaald om het ook aan te schaffen.

De links vormen een mooi verloopje en instapmoment in het aankoopproces, waar jij als affiliate weer van profiteert door de commissie die je over heet aankoopbedrag ontvangt.

5. Werk alleen met goede partners

De affiliate programma’s met winkels en webshops kun je soms bij de webwinkel zelf afsluiten (bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue), maar vaak loopt dit via een affiliate netwerk. Kies uit partners die passen bij je niche en bij de wensen van je bezoeker.

Daarnaast bieden goede programma’s vaak ook kostbare informatie met affiliate marketeers op welke manieren ze het product het beste kunnen promoten. Dit kan bijvoorbeeld door krijgen van nieuwsbrieven of updates over nieuwe producten.

Wil je meer leren hoe je goede affiliate partners kunt vinden? Affiliate Marketing expert Jacko legt in zijn video’s uit hoe je dit het beste doet.

affiliate marketing tips voor beginners

Gebruik de data van je statistieken om trends te herkennen en daarop in te spelen. Monitor wat voor soort content het goed doet bij je bezoeker. Waar word je goed op gevonden in de zoekmachines? Welke pagina’s zorgen voor een mooie doorstroom? Welke content zorgen voor een hoge bouncerate?

Blijf je statistieken monitoren en je site verder optimaliseren, want er is altijd ruimte voor verbetering.

7. Wees niet afhankelijk van het verkeer uit Google

Goede zoekresultaten zijn fijn om een stroom van bezoekers naar je website te krijgen, maar stel je daar niet te afhankelijk mee op. De laatste in de selectie affiliate marketing tips voor beginners gaat allemaal om het bouwen van een waardevolle community rond jouw site.

Terugkerende bezoekers zijn immers waardevol voor je kanaal. Bouw een mailinglijst op, inverteer in Social Media kanalen zoals Facebook en Instagram en start met Pinterest.

Niet alleen draagt dit bij aan een betrouwbare uitstraling, maar investeer ook in de relatie met je bezoeker. Veel affiliate websites verliezen dit uit het oog, terwijl terugkerende bezoekers een waarde volle doelgroep is.

Tot slot: affiliate marketing tips

Doe je voordeel met deze waardevolle affiliate marketing tips voor beginners. Kies je niche, kies de juiste producten, leer je doelgroep kennen, speel in op wat zij waarderen en waar ze op converteren en bouw je community op. Een goede affiliate website staat niet binnen een dag, maar levert op termijn een hoop op.

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *