Ga naar de inhoud
Dit zijn de voor en nadelen van Affiliate Marketing

Affiliate marketing voor- en nadelen die je moet kennen!

Affiliate marketing voor en nadelen. Ben je op zoek naar een methode om een inkomen te genereren naast je werk of studie? Affiliate marketing is vandaag de dag één van de beste manieren om een passief inkomen te genereren. Het klinkt misschien interessant, maar voordat je wilt beginnen wil je misschien eerst weten wat de voor en nadelen van affiliate marketing zijn. 

Zo kan iedereen zonder ervaring er mee beginnen, maar doorzettingsvermogen is toch wel allesbepalend. In dit artikel vertel ik je dan ook meer over de voor en nadelen van affiliate marketing. Na het lezen van dit artikel weet je dan ook precies of affiliate marketing iets voor jou is. 

Affiliate marketing voor en nadelen: Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

De voor en nadelen affiliate marketing, wat zijn deze precies en hoe heeft dit effect of jou? We zullen eerst beginnen met de voordelen van affiliate marketing. Waarom zou je er aan beginnen?

1. Weinig opstartkapitaal nodig

Ten eerste, je hebt heel weinig opstartkapitaal nodig. Het enige wat écht een minimumeis is een domein en webhosting. Een domein kost ongeveer 10 euro per jaar, webhosting ongeveer 25 euro per jaar. Natuurlijk telt iedere cent, maar het is altijd nog 35 euro die je investeert.

Ik maak inmiddels al jaren van Cloud86 en Antagonist. Dit zijn betaalbare en zeer snelle webhosters waar je als beginnende en als gevorderde affiliate marketeer voldoende aan hebt voor je affiliate websites. Daarnaast kun je bij beide webhosters eenvoudig het pakket upgraden mocht dat nodig zijn.

2. Ideaal voor naast je baan, school of studie

In het begin noemde ik het al even kort, na het opzetten van een succesvolle affiliate website heb je in principe een “passieve” inkomstenbron. Door wekelijks enkele uren te besteden aan je website maak je altijd progressie. Je moet het wel blijven monitoren en optimaliseren, maar je kunt zelf je agenda indelen en het kost je maar enkele uren per week.

Daarnaast heb je enkel maar een laptop of computer nodig met een internetverbinding. Wanneer je dus een extraatje wilt verdienen of hieruit een fulltime inkomen of zelfs meer eruit wilt halen dan is affiliate marketing de ideale manier om dat voor elkaar te krijgen. Heb je het even iets drukker met je baan of studie, dan kun je ervoor kiezen om het tijdelijk op een lager pitje te zetten. Heb je even meer tijd, dan kun je met volle overgave verder. 

3. Geen klantenservice

Dit is één van de grote, misschien wel het grootste voordeel van affiliate marketing. Je hebt geen klantenservice. Je promoot namelijk producten en diensten voor een ander bedrijf. Wanneer er dus iets misgaat met een product of dienst, dan is dat de verantwoording van het bedrijf dat deze verkoopt, niet die van jou. 

Je hoeft je dan ook alleen maar te focussen op het vinden van de juiste leads voor je website, deze te overtuigen om een product of dienst te komen en over eventueel retouren of andere klachten hoef jij je geen zorgen te maken.

4. Ontzettend veel onderwerpen

Als er één ding is dat je over affiliate marketing en marketing überhaupt kunt zeggen, is dat het een van de breedste sectoren is waar je in kunt werken. Je hebt ontzettend veel onderwerpen waarover je een affiliate marketing website kunt opzetten. 

Iedereen kent wel een product of dienst waar hij of zij een expert in is en waar je over kunt schrijven. Je hoeft dan ook niet per definitie iets nieuws te leren. Zoek dan ook producten en / of diensten waar je bekend mee bent, waar je details over zou kunnen verschaffen en waar je dus genoeg van weet om klanten te vertellen waarom ze het moeten kopen en nog belangrijker, waarom ze dit bedrijf moeten kiezen. 

5. Vrijwel onbeperkt opschalen

Als bedrijf wil je doorgroeien en meer inkomsten genereren. Dan wil je natuurlijk kunnen opschalen. Dit is nog een voordeel van affiliate marketing. Opschalen kun je vrijwel onbeperkt doen.

Wanneer je bijvoorbeeld veel verkoopt van een bepaald product of dienst, dan zou je nog meer content kunnen schrijven voor het realiseren van meer verkopen. Heb je een relatief goedlopende affiliate website, dan kun je deze uitbreiden of nieuwe websites opzetten om zo je inkomsten te vergroten.

Als er een moment komt dat je inkomen het toelaat, dan kun je zoveel uitbreiden als je wilt. Op dat gebied kent het internet op zich weinig grenzen. Het is alleen afhankelijk van hoeveel jij aan tijd en energie wilt en kunt investeren. 

Dit zijn de voor en nadelen van Affiliate Marketing

Affiliate marketing voor en nadelen: Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?

Na de voordelen die ik hierboven heb genoemd lijkt geld verdienen met affiliate marketing toch een ideale manier. Helaas heb ik het over de voor en nadelen van affiliate marketing. Er zijn namelijk ook enkele kleine nadelen die ik hieronder met je deel. 

1. Doorzettingsvermogen vereist

Een van de nadelen van affiliate marketing, je moet een echte doorzetter zijn. Het kan vaak lang duren voor je echt resultaat krijgt. Je moet continu blijven zoeken naar verbetering en tijd en energie in je websites investeren. Dat vergt geduld, doorzettingsvermogen en een écht ondernemersspirit. Als je dit niet hebt dan is succes hebben met affiliate marketing lastig. 

2. Een product dat je promoot kan zomaar verdwijnen

Je promoot producten voor andere bedrijven. Dat heeft een hoop voordelen, zoals ik eerder heb benoemd. Toch kan het ook zeker nadelig zijn. Het product is niet van jou, jij beslist dus niet of het product op de markt blijft of niet. Het kan zijn dat een product ineens niet meer te promoten is. 

Daar komt dan bij dat je een affiliate website nooit om één product heen moet bouwen. Dan loop je een groot risico. Wellicht dat je lekker bezig bent met het genereren van inkomen uit je het product of dienst dat je promoot, maar als het dan van de markt wordt gehaald dan ben je toekomstige inkomsten in één klap kwijt. 

Je kunt best je affiliate marketing website hoofdzakelijk op één product richten, maar je moet je website altijd om meerdere producten heenbouwen. Dan wordt affiliate marketing leuker en heb je ook nog eens meer zekerheid. Als je minder tijd hebt dan is dit niet onmogelijk. De opbouw zal alleen wat langer duren en dus is iets meer geduld voor nodig. 

3. No cure, no pay basis

Als je een gewone 9 tot 5 baan hebt, word je per uur uitbetaald. Dat is bij affiliate marketing niet zo. Verkoop je niets? Dan heb je geen inkomsten. Alles wat je nodig hebt bij affiliate marketing is dus ook echt een vereiste. Je hebt de juiste bezoekers nodig om verkopen te kunnen maken.

Aanvullend betekent dit ook dat in het begin de inkomsten nogal kunnen schommelen. Zorg dus voor opschaling op den duur. Op die manier stabiliseer je de inkomsten en vergroot je ze ook.

Affiliate Marketing voor en nadelen tot slot

Al met al, affiliate marketing heeft zowel voor- als nadelen. Het is de ideale manier om een extra of zelfs een fulltime inkomen te genereren zonder ervaring en zonder al te veel opstartkapitaal. Maar je moet dan ook een echte doorzetter zijn als je wilt slagen. Het kent minder risico’s dan bijvoorbeeld het opstarten van een webshop of een fysiek bedrijf, maar ook affiliate marketing vergt regelmatige opschaling. Maar uiteindelijk kan iedereen het zonder problemen proberen. 

Ben je na het lezen ook overtuigd dat affiliate marketing iets voor jou is? Dan raad ik je aan om mijn Affiliate Marketing Revolutie review eens door te lezen. Dit is een video cursus waarin wordt voorgedaan hoe je succesvolle affiliate websites opbouwt en je kunt de exacte stappen telkens weer kopiëren.

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.