affiliate marketing zonder website

Is Affiliate marketing zonder een website mogelijk?

Leestijd: 5 minuten

Affiliate marketing zonder een website is wat lastiger, maar er zijn voldoende manieren waarop je op die manier toch geld kunt verdienen. Je maakt in dit geval gebruik van andere platformen voor het plaatsen van je persoonlijke affiliate link.

In dit artikel kom je meer te weten over affiliate marketing zonder een eigen website en ontdek je meer over de manieren waarop Google, social media kanalen, YouTube en het opbouwen van een mailinglijst je kunnen helpen om online geld te verdienen.

Wat is affiliate marketing zonder een website?

Affiliate marketing is het promoten van onder meer een bedrijf, dienst, product of een boek via zogenaamde affiliate links. Populaire websites, accounts en blogs verdienen veel geld dankzij affiliate marketing omdat ze een groot publiek hebben.

Vaak krijgen ze dan per actie op de link een bepaald bedrag, waardoor de adverteerder een mogelijke klant heeft en de affiliate een extra inkomen. Ook als je geen website of blog hebt, kun je nog steeds met affiliate marketing geld verdienen.

1. Een Google AdWords campagne beginnen

affiliate marketing zonder eigen website. Dit kunt je doen door online te adverteren

Google AdWords is een groot platform voor zogenaamde Pay Per Click (PPC) advertenties. In dit geval adverteer je de diensten van iemand anders door advertenties in de grote zoekmachines te plaatsen.

Deze komen dan boven de zoekresultaten te staan.

Voor elke keer dat jouw advertentie wordt aangeklikt, betaal je een bepaald bedrag. Dit is een snelle manier om affiliate marketing zonder website te beginnen, maar er zitten naast het betalen per klik nog meer haken en ogen aan.

Er is namelijk veel concurrentie voor deze advertentie plekken en jouw relevantie is afhankelijk van het geld dat je hebt betaald. De adverteerder die het meeste heeft geboden krijgt de plek. Dat betekent dat je mogelijk meer geld uitgeeft dan dat je terug zal zien.

En als blijkt dat je hebt geboden op een bepaald merk, dan kan je affiliate account worden gesloten. Het is het beter en minder risicovol om je affiliate marketing zonder website via een ander platform te starten.

2. Bouw een mailinglijst op vanaf dag 1

Heb je een mailinglijst opgebouwd waarmee je meerdere mensen tegelijkertijd kunt bereiken, dan kun je deze gebruiken voor affiliate marketing zonder een website. Het grote voordeel is dat je er een specifieke doelgroep ermee kan bereiken.

Als je een mailinglijst beheerd met geïnteresseerden in een specifieke niche, dan kan je als affiliate van een product in één keer tientallen tot honderden potentiële klanten bereiken als je een affiliate link plaats.

Je hebt dan natuurlijk wel een mailinglijst nodig. Begin daarom dan ook vanaf dag 1 met het verzamelen e-mailadressen. Na verloop van tijd zullen je lijsten groeien en dan heb je al snel interessante adverteerders binnen.

Sommige bedrijven verkopen mailinglijsten, maar misbruik deze optie niet. Contacten binnen een mailinglijst hebben zichzelf daar op ingeschreven, dus stuur ze alleen relevante informatie. Anders zullen ze zich snel uitschrijven.

3. Gebruik je social media kanalen voor affiliate marketing

Affiliate marketing zonder een website is mogelijk wanneer je promoot via sociaal media

Je kunt affiliate marketing zonder een website gemakkelijk toepassen als je populaire social media pagina’s hebt. Facebook, Instagram en Twitter zijn allemaal platformen die dagelijks miljarden bezoekers krijgen.

Adverteerders zijn geïnteresseerd in het plaatsen van links op pagina’s met veel leden, omdat ook hier weer makkelijk een specifieke doelgroep bereikt kan worden. Als je een populaire pagina hebt, kun je hier dus snel meer geld aan verdienen.

De manier waarom je dit doet is vrij simpel. Je schrijft je in voor een affiliate programma en vanaf dat moment plaats je links bij je berichten en foto’s. De adverteerder bereikt dan in één keer een grote groep mensen waarvan hij of zij weet dat ze al geïnteresseerd zijn in het product dat word verkocht.

Het is dan ook belangrijk om dit subtiel aan te pakken en niet teveel affiliate links te plaatsen. Je maakt dan te snel reclame waardoor je mogelijk leden kwijtraakt.

4. Gebruik je eigen YouTube kanaal

YouTube is één van de belangrijkste platformen voor het delen van videoclips. Niet alleen kun je er video’s opzoeken over allerlei onderwerpen, het is ook mogelijk om je eigen YouTube video’s te maken.

Er zijn zelfs kinderen die op die manier speelgoed promoten en hier al geld mee verdienen. Als je affiliate marketing zonder een website wilt toepassen dan kun je hiervoor YouTube goed gebruiken.

Wel zul je veel geduld en flink wat doorzettingsvermogen moeten hebben. Het is net zoals bij social media de bedoeling dat je een groot mogelijk aantal leden verzameld en deze met grote regelmaat voorziet van nieuwe video’s. Denk dan bijvoorbeeld aan product reviews, business workshops of aan muzieklessen.

Zolang je maar specifieke vragen beantwoord en laat zien hoe problemen opgelost kunnen door worden door producten en / of diensten.

Wat je ook besluit te filmen en toe te voegen, door advertenties te tonen bij je video en door affiliate links toe te voegen in de video omschrijving kun je nog meer geld verdienen aan je succes. Er zijn mensen die een YouTube kanaal zijn begonnen en die daar ondertussen miljoenen aan verdienen.

Een groot gedeelte daarvan komt door affiliate marketing.

Affiliate marketing zonder een website is niet ideaal

De bovenstaande voorbeelden geven duidelijk aan dat affiliate marketing zonder een website zeker mogelijk is. Maar toch is het veel makkelijker als je er toch een website ervoor opzet. Als je wilt leren over affiliate marketing, dan is affiliate marketing zonder een website een ideale manier om dit te doen.

Wil je serieus met affiliate marketing aan de slag dan is een website zeker een vereiste.

Zonder een website zijn je inkomsten maar tijdelijk. Plaats je links op je website of blog, dan blijf het geld daarvoor binnenkomen. Met een website kun je ook meerdere campagnes promoten en omdat je website dag en nacht beschikbaar is zijn de inkomsten veel stabieler.

Daarnaast kun je met een website actief werken aan het opbouwen van je mailinglijst en bouw je ook nog eens een eigen asset op. Tot die tijd is affiliate marketing zonder een website een ideale manier om te bepalen of voor jou dit de toekomst is.

Wil je ook starten met een affiliate marketing website en wil je graag hulp hebben van een expert? Bekijk dan de online training van Jacko Meijaard. Hierin laat Jacko je dankzij verschillende stap voor stap video’s zien hoe je een succesvolle affiliate marketing opzet en hoe je (net zoals ik) hiermee geld verdien.

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *