Ga naar de inhoud
affiliate marketing zonder website

Affiliate Marketing zonder Website? Dit zijn de 4 mogelijkheden!

Door Jelle

Kun je geld verdienen met affiliate marketing zonder een website? Het antwoord op deze vraag is ja, maar het is wel wat lastiger. Je maakt namelijk in dit geval gebruik van andere platformen voor het plaatsen van je persoonlijke affiliate links.

In dit artikel ontdek je dan ook 4 verschillende manieren hoe je kun beginnen met affiliate marketing als je geen website hebt en of het wel de juiste manieren zijn om dankzij het het internet geld te verdienen. Lees je mee?

Wat is affiliate marketing zonder een website?

Affiliate marketing is een populair online-verdienmodel waarbij je producten of diensten van een bedrijf promoot. Enkele voorbeelden van producten of diensten die je zou kunnen promoten zijn e-books, cursussen, software of bijvoorbeeld speeltjes voor huisdieren. 

Klikt iemand op je affiliate link en komt daar een aankoop uit, dan krijg jij als promotor (ook wel affiliate genoemd) een bepaald percentage of een bepaald bedrag als vergoeding ervoor terug. 

Hoe groot dit bedrag is hangt helemaal af van het bedrijf zelf. Zo zijn er adverteerders en merken die maar 3% uitbetalen per verkoop. Maar er zijn ook bedrijven waarbij de vergoedingen kunnen oplopen tot 40% per verkoop

Populaire websites zoals het Algemeen Dagblad, influencers en grote blogs verdienen dankzij affiliate marketing veel geld, mede omdat ze een groot publiek bereiken. 

4 Manieren om geld te verdienen met affiliate marketing zonder een eigen website

Voor affiliate marketing heb je niet per se een website nodig. Er zijn namelijk verschillende manieren om als affiliate geld te verdienen. Ik bespreek hieronder 4 verschillende methodes met je door en kom je ook meer te weten over de nadelen ervan. 

1. Begin een Google Ads campagne

Google Ads is een groot platform voor zogenaamde Pay Per Click (PPC) advertenties. In dit geval adverteer je de diensten van iemand anders door advertenties in de grote zoekmachines zoals Google te plaatsen.  Jouw advertenties komen boven de zoekresultaten te staan waardoor je eigenlijk een betaalde nummer 1 positie hebt.

Voor elke keer dat jouw advertentie wordt aangeklikt betaal je een bepaald bedrag. Dit is een snelle manier om met affiliate marketing zonder een website te beginnen. Al zitten er aan deze methode nog wel haken en ogen aan. 

Er is namelijk veel concurrentie voor deze advertentie plekken en jouw relevantie is afhankelijk van het geld dat je voor je advertenties hebt betaald. De adverteerder die het meeste heeft geboden krijgt de plek. Dat betekent dat je mogelijk meer geld uitgeeft dan je zult terug zien. 

Ook kan het zomaar zijn dat het bedrijf waarvan je een product of dienst het niet toelaat om op hun producten te adverteren. Als je dit toch doet kan het zomaar zijn dat je geen affiliate commissies krijgt. Om deze redenen kun je dan ook vaak beter kijken naar minder risicovolle manieren.

affiliate marketing zonder eigen website. Dit kunt je doen door online te adverteren

2. Gebruik je eigen YouTube kanaal

Een andere mogelijkheid is om je eigen YouTube kanaal ervoor te gebruiken. YouTube is 1 van de belangrijkste platformen voor het delen van videoclips. Niet alleen kun je video’s opzoeken over allerlei onderwerpen, het is ook mogelijk om je eigen YouTube video’s te maken. 

Er zijn zelfs kinderen die op die manier speelgoed promoten en hier al geld mee verdienen. Als je affiliate marketing zonder een website wilt toepassen, dan kun je hiervoor YouTube goed voor gebruiken. 

Wel zul je heel veel geduld en doorzettingsvermogen moeten hebben. Het is net zoals bij social media de bedoeling dat je een groot mogelijk aantal leden verzameld en deze met grote regelmaat voorziet van nieuwe video’s. Denk dan bijvoorbeeld aan product reviews, business workshops of aan muzieklessen. 

Zolang je maar specifieke vragen beantwoordt en laat zien hoe problemen opgelost kunnen worden door producten of diensten. 

Wat je ook besluit te filmen en te uploaden naar YouTube, door advertenties te tonen bij je video’s en door affiliate links toe te voegen in je video omschrijving kun je geld verdienen met YouTube. 

3. Gebruik je social media kanalen voor affiliate marketing

Je kunt affiliate marketing zonder een website ook toepassen als je populaire social media pagina’s hebt. Facebook, Instagram en Twitter zijn allemaal platformen die dagelijks miljarden bezoekers krijgen. 

Adverteerders zijn geïnteresseerd in het plaatsen van links op pagina’s met veel leden. Dit is omdat adverteerders eenvoudiger een specifieke doelgroep kunnen bereiken. Als je dus een populaire pagina hebt, kun je hier dus snel meer geld aan verdienen. 

De manier waarop je dit doet, is vrij simpel. Je schrijft je in voor een affiliate programma en vanaf dat moment plaats je links bij je berichten en foto’s. De adverteerder bereikt dan in 1 keer een grote groep mensen waarvan men weet dat ze al in het product geïnteresseerd zijn.

Het is dan ook belangrijk om dit subtiel aan te pakken door niet teveel affiliate links te plaatsen. Je maakt dan te snel reclame waardoor je mogelijk leden kwijtraakt. 

Mocht je willen weten hoe je affiliate marketing toepast op Instagram, lees dan eens het artikel Instagram affiliate marketing door. In dit artikel ontdek 4 verschillende manieren je affiliate marketing kunt toepassen op je Instagram pagina.

Affiliate marketing zonder een website is mogelijk wanneer je promoot via sociaal media

4. Bouw een mailinglijst op

Als je een mailinglijst beheerd met geïnteresseerde in een specifieke niche, dan kan je als affiliate van een product in 1 keer tientallen tot honderden potentiële klanten bereiken als je een affiliate link plaats.

Je hebt natuurlijk wel een mailinglijst en een systeem nodig die de e-mails verstuurd. Door gebruik te maken van dit soort tools zullen je mailinglijsten snel groeien en heb je al snel interessante adverteerders binnen.

Sommige bedrijven verkopen ook mailinglijsten, maar ik raad je aan om hier voorzichtig mee om te gaan. Contacten binnen een mailinglijst hebben zichzelf daarop ingeschreven, dus stuur ze alleen relevante informatie, want anders zullen ze zich snel uitschrijven. 

Wat je beter kunt doen is een gratis cursus of product aanbieden die je vervolgens op social media zoals Facebook of Pinterest promoot. Vervolgens kun je om het aantal dagen e-mails versturen met een affiliate link. Maar alleen voor producten of diensten die je lijst echt nuttig vinden. 

Affiliate marketing zonder een website is dan ook niet ideaal

De bovenstaande voorbeelden geven duidelijk aan dat affiliate marketing zonder een eigen website zeker mogelijk is. Maar toch is een affiliate marketing met een website een stuk makkelijker. 

Bij de 4 hierboven genoemde manieren ben je namelijk afhankelijk van andere partijen. Hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat Facebook een groep heeft verwijderd of dat YouTube een video heeft verwijderd?

Zonder een eigen website zijn je inkomsten dan ook maar tijdelijk. Plaats je links op je eigen website of blog, dan blijft het geld via deze weg binnenkomen. 

Bovendien kun je ook nog eens meerdere campagnes promoten en omdat je website dag en nacht live staat zijn je inkomsten dan ook een stuk stabieler. Ook vragen veel affiliate programma’s en affiliate netwerken bij het aanmaken van een account of je in het bezit bent van een website. 

Wil je dan ook serieus aan de slag gaan met affiliate marketing dan is een affiliate website toch wel echt de basis. Je bouwt dan ook echt aan je eigen digitale asset waarbij je de bovenstaande manieren kunt gebruiken om verder te groeien. Je zou zelfs je assets op een later moment kunnen verkopen.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

2 reacties op “Affiliate Marketing zonder Website? Dit zijn de 4 mogelijkheden!

 1. Door Melling op 21 februari 2023

  Goedemiddag,

  een hele mooie en goede site met veel informatie.
  mijn vraag is allee nog welke affiliet marketing bureaus kan je je inschrijven zonder dat je een website hebt ?
  ik heb een YouTube Chanel waar ik wil promoten. Maar al wil je meedoen met bijvoorbeeld het bol.com affiliet marketing kan je pas meedoen met een website.
  kunt u mij helpen?

  1. Door Jelle op 21 februari 2023

   Je zou eens kunnen kijken naar PayPro en Plug & Pay 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *