Ga naar de inhoud
Beleggen in cryptomunten voor beginners

Beleggen in cryptomunten voor beginners. Zo werkt het en handige tips.

Door Jelle

Beleggen in cryptomunten voor beginners. Wil je ook geld verdienen met crypto door in cryptovaluta te beleggen, maar heb je geen goed idee waar je moet beginnen? Dan zit je op deze pagina helemaal goed.

In dit artikel ga je namelijk meer te weten komen wat cryptomunten zijn en hoeveel verschillende cryptocurrencies er zijn.

Bovendien vertel ik je waar je als Nederlander of Belg het goedkoopst cryptocurrency kunt kopen, kom je meer te weten over de twee manieren hoe je in crypto kunt beleggen.

Als laatste geef ik je nog eens drie hele belangrijke tips speciaal voor beginners. Lees je mee? 

Bonus Tip: cryptomunten koop je heel eenvoudig via de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Meld je nu gratis aan en betaal over de eerste 1000 euro géén transactiekosten >>

Wat zijn cryptomunten?

De beste manier om uit te leggen wat cryptomunten zijn is aan de hand van de bekendste munt: Bitcoin.

Bitcoin is een nieuw en digitaal op cryptografie gebaseerde betaalmiddel die we ook wel crypto of cryptovaluta noemen. 

De informatie die opgeslagen wordt in de blockchain is daardoor verspreid over een groot netwerk van verschillende soorten computers. 

Anders dan bij regulier geld het geval is, maakt Bitcoin en andere cryptomunten gebruik van een blockchain technologie. Deze nieuwe techniek slaat gegevens weliswaar digitaal op, maar niet op een centraal punt zoals banken dit doen. 

Een van de vele voordelen hiervan is dat Bitcoin en andere cryptocurrency hierdoor een stuk moeilijker zijn om aan te vallen, waar banken en standaard valuta zoals Euro’s en Dollars wel vatbaar zijn voor bijvoorbeeld DDoS (Denial of Service) aanvallen.

Om het bovenstaande te verduidelijken is het raadzaam om de video hieronder eens te bekijken.

Welke cryptomunten zijn er allemaal?

Hoewel Bitcoin de meest bekende cryptomunt is, zijn er nog vele andere cryptomunten waarin je zou kunnen investeren. Wist je dat er inmiddels MEER DAN 4000 verschillende cryptomunten zijn? 

Helaas hebben veel van deze munten weinig handelsvolume of te weinig aanhang waardoor ze dan ook niet interessant genoeg zijn. 

Als je wilt gaan beleggen in cryptomunten als beginner doe je er dus goed aan om verder te kijken dan alleen Bitcoin. In de tabel hieronder vind je de tien grootste munten van dit moment. 

Wellicht heb je al eens van deze munten gehoord of erover gelezen.

Namen
BitcoinEthereum
Binance CoinCardano
TetherXRP
SolanaPolkadot
USD CoinDogecoin
Bron Coinmarketcap

Waar kun je cryptomunten kopen?

Waar vroeger nog een hoop gedoe was om Bitcoin te kopen, is dit tegenwoordig gelukkig een heel stuk eenvoudiger geworden. Je kunt cryptomunten bij allerlei Nederlandse of buitenlandse brokers of exchanges.

Zelf koop ik mijn cryptocurrency bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Ze zijn gevestigd in Amsterdam en zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Op het moment van schrijven heb je bij Bitvavo de keuze uit ruim 175 verschillende cryptocurrency.

Net zoals bij de andere vormen van beleggen is er bij het beleggen in crypto sprake van transactiekosten bij zowel het kopen als verkopen van crypto. Maar wat de transactiekosten nu precies zijn verschilt per broker of exchange.

Bitvavo rekent MAXIMAAL 0.25% per transactie en zijn dus ook de goedkoopste in Nederland of in België. Bovendien koop je bij Bitvavo al heel eenvoudig crypto vanaf 1 euro dankzij de verschillende betaalmogelijkheden zoals iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving.

Meld je nu aan en betaal je de eerste 7 dagen over de eerste 1000 euro geen handelskosten >>

De twee manieren om te beleggen in cryptomunten als beginner

Wil je gaan beleggen in cryptomunten als beginner, dan is het belangrijk dat je van tevoren bepaalt wat je nu precies wilt. Je kunt namelijk beleggen in Bitcoin of andere cryptomunten.

Maar je hebt ook de mogelijkheid om actief te gaan traden (handelen). Mocht dit nu interessant vinden, dan vind je in crypto trading voor beginners meer informatie en acht belangrijke tips.

Als eerste is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat voor strategie je wilt. Je kunt namelijk kiezen tussen een korte en een langetermijnstrategie. 

Wil je snel winst maken kies dan voor een kortetermijnstrategie, namelijk het handelen in crypto. In dat geval probeer je cryptomunten laag in te kopen en voor een hogere prijs weer te verkopen. 

De andere mogelijkheid om te beleggen in cryptomunten voor beginners is om de munten vast te houden voor een langere periode. Je verkoopt dan pas de munten wanneer de koers is gestegen. 

Mocht je dit interessant lijken bekijk dan eens het artikel beginnen met cryptocurrency. Hierin ontdek je een 5-stappenplan om je eigen crypto te kopen en te bewaren.

Beleggen in cryptomunten voor beginners

Beleggen in cryptomunten voor beginners tips

Je weet inmiddels wat cryptomunten zijn, welke munten er naast Bitcoin er nog meer zijn en op welke twee manieren je als beginner kunt investeren in crypto. 

Daarbij wil ik je als laatste nog drie hele belangrijke tips meegeven die ik je aanraad om goed door te lezen.

Tip 1. weet waar je als beginner in investeert

De eerste tip die ik je wil geven is dat dat je ervoor moet zorgen dat je de basis van crypto en blockchain goed begrijpt en wat voor impact het heeft voordat je er geld in investeert.

Blockchain is namelijk niet zomaar een uitvinding. Het wordt door kenners en experts zelfs al vaak vergeleken met het internet. Zorg er daarom dan ook voor dat je het goed begrijpt en doe het niet voor het snelle geld. 

Besef goed, je doet er slim aan om te weten waar jij je zuurverdiende geld in stopt. Bovendien krijg je op deze manier een veel beter idee welke cryptomunten meer potentie hebben dan andere munten. 

Crypto koop je al heel eenvoudig vanaf 1 euro bij de Nederlandse Exchange Bitvavo. Daarnaast handel je ook de eerste 1000 euro handelskosten vrij. Klik hier om direct gebruik te maken van de actie >>

Tip 2: Investeer alleen geld wat je kan verliezen

De tweede tip die ik je mee wil geven is er wellicht  1 die heel erg logisch lijkt. Stop niet heel je hebben en houwen in cryptomunten. Het is logisch dat als de koers flink omhoog gaat dat je al snel het gevoel hebt dat je de boot mist (FOMO).

Uiteraard kun je bij een goede lopende markt flink wat geld verdienen, maar het probleem is dat als je er teveel geld erin stopt je emoties, zoals hebzucht en angst erbij komen kijken. Op zulke momenten is het dan ook heel moeilijk om deze emoties onder controle te krijgen. 

Heb je er dan ook moeite mee om honderden euro’s per dag te verliezen, investeer dan niet duizenden euro’s, maar kies er bijvoorbeeld voor om elke keer kleine beetje te investeren die je kunt missen. 

Tip 3: Zorg voor een goede beveiliging

Misschien wel de belangrijkst tip voor beginners die willen gaan beleggen in cryptomunten, namelijk beveiliging. Jij en ik hebben een rekening bij een bank waarop we ons geld bewaren. Dit doen we natuurlijk omdat we willen dat ons geld onder andere veilig bewaard wordt. 

Om je cryptomunten veilig te bewaren heb je een zogenaamde wallet nodig. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je cryptomunten. Een wallet kun je dan ook het beste zien als een digitale portemonnee. 

Er zijn verschillende type wallets zoals een online, desktop, mobiele, paper en een hardware wallet. Elke type verschilt van elkaar op het gebied van gebruiksgemak, mogelijkheden en beveiliging. 

Exchanges en onwetende beginners die net starten in het beleggen in cryptomunten zijn dan ook vaak doelwit van hackers en proberen met slimme tactieken toegang te krijgen tot je cryptomunten. 

De beste manier om je cryptomunten als beginnende belegger te beveiligen is door het aanschaffen van een hardware wallet zoals deze bijvoorbeeld. Andere tips die ervoor zorgen dat je cryptomunten goed beveiligd zijn is om voor elk account bij een exchange of crypto broker een uniek en een goed wachtwoord te hebben. 

Een goed wachtwoord bestaat dan ook uit een lang wachtwoord dat geen persoonlijke informatie bevat, maar wel speciale tekens zoals !#@$ evenals hoofdletters en kleine letters. 

Ook wordt het gebruik van Google 2FA Authenticator aangeraden om je account extra goed te beveiligen. Deze handige app van Google genereert om de 30 seconden een nieuwe code die je samen met je gebruikersnaam en wachtwoord invult.

Beleggen in cryptomunten voor beginners tot slot

Nu je aan het einde van het artikel “beleggen in cryptomunten voor beginners” bent gekomen ben je dan ook meer te weten gekomen waarom je beter kunt investeren met geld dat je kunt missen, ben je meer te weten gekomen hoe je je cryptomunten kunt beveiligen en waarom je er slim aan doet om zoveel mogelijk over bitcoin en blockchain te leren voordat je investeert. 

Als beginnende belegger in cryptomunten komt dan ook heel veel informatie op je af. Door te leren wat crypto is en hoe het werkt, ben je in staat om betere beslissingen te maken. Ik raad beginnende beleggers in crypto dan ook aan om je in te schrijven voor deze gratis training >>

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *