
Wil je ook geld verdienen met crypto en ben je op zoek naar de beste Bitcoin broker van dit moment? Ik investeer alweer een tijdje in Bitcoin en andere cryptocurrency. Ik heb dan ook diverse crypto brokers mogen uitproberen.
Je ontdekt op deze pagina dan ook de crypto brokers van dit moment en kom je meer te weten over de meest gestelde vragen over brokers. Lees je mee?
De Beste Bitcoin Broker, de top 5 van 2023
In de lijst hieronder vind je een selectie met de beste crypto brokers van dit moment. Alle brokers in deze lijst heb ik gekozen op basis van handelskosten, betrouwbaarheid, aanbod van cryptocurrencies, veiligheid, betaalmethodes, mijn eigen ervaringen en op basis van ervaringen van andere gebruikers.
Hopelijk helpt de lijst je dan ook om een goede keuze te maken.
1. Bitvavo

De nummer 1 in de lijst is Bitvavo. Bitvavo is zowel een cryptocurrency broker als een crypto exchange en hanteert dan ook de tarieven die vergelijkbaar zijn met andere crypto exchanges.
Bitvavo biedt meer dan 175 verschillende crypto valuta aan tegen een fee van maximaal 0.25%. Bij Bitvavo heb je de keuze uit maar liefst acht diverse betaalmogelijkheden zoals Creditcard, iDEAL of Bancontact.
Zoals je in mijn Bitvavo review kunt lezen is het platform heel eenvoudig in gebruik. Zo is er voor beginners een eenvoudige interface om crypto te kopen of te verkopen. Voor de meer ervaren gebruikers is er een speciale geavanceerde interface met veel meer opties waaronder stop limit orders en stop loss orders.
Mocht je hulp nodig hebben, dan is er een Nederlandstalige helpdesk aanwezig die je maar al te graag helpt bij vragen of eventuele problemen.
Bitvavo biedt voor haar gebruikers verschillende beveiligingen aan. Denk dan bijvoorbeeld aan 2 factor authenticatie, apparaat & IP-management, veiligheidsnotificaties, opname whitelist en antiphishing beveiliging. Daarnaast worden de digitale munten opgeslagen in zogenaamde cold wallets. Deze worden offline en op meerdere veilige locaties in kluizen van bank-niveau bewaard.
- Betaal over de eerste 1000 euro geen transactiekosten
- Gebruiksvriendelijke interface voor beginners …
- … een geavanceerde interface voor de gevorderde crypto trader.
- Je ontvangt rente tot maar liefst 10.5% (staken)
- Het gebruik van cold wallets die offline zijn opgeslagen op verschillende locaties.
- Niet een heel groot aanbod van cryptovaluta
- Geen support via de telefoon
2. Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is de nummer twee in de lijst. In tegenstelling wat de naam je misschien doet vermoeden, biedt het platform meer dan 200 cryptomunten aan. De transactie fees die Bitcoin Meester rekent worden bepaald aan de hand van je maandelijkse handelsvolume.
Dit houdt in, hoe meer je handelt, hoe lager de kosten. De kosten variëren dan ook tussen de 1% en 0.10%. Je hebt bij Bitcoin Meester de keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden zoals iDEAL, Bancontact, Sepa, Giropay en Sofort.
Bitcoin Meester is handig in gebruik. Je koopt of verkoopt met slechts enkele klikken crypto valuta. Alhoewel Bitcoin Meester geen geavanceerde interface heeft zoals Bitvavo heb je wel de mogelijkheid om te verkopen bij een prijs hoger dan, verkopen bij een prijs lager dan of kopen bij een bepaalde prijs.
Qua beveiliging biedt Bitcoin Meester tweetraps authenticatie aan en worden je cryptomunten veilig opgeslagen in cold wallets die offline bewaard worden.
Mocht je hulp nodig hebben dan heeft Bitcoin Meester een speciale pagina met veelgestelde vragen en diverse handleidingen. Mocht dit niet helpen dan heb je ook de mogelijkheid om contact op te nemen via de chat, email en telefoon.
- Ontzettend veel cryptomunten die je kunt kopen.
- Geen limiet of maxium bedrag wat je mag kopen of verkopen.
- Verschillende manieren om contact op te nemen via telefoon, e-mail of chat.
- Je ontvangt tot maar liefst 10.5% rente door staking
- Betalingsmogelijkheden waaronder iDEAL en Bancontact
- Je munten worden veilig opslagen dankzij cold storage.
- Niet geschikt voor een gevorderde crypto trader
- Je koopt crypto vanaf 5 euro
3. LiteBit

Een andere bekende crypto broker in Nederland en België is LiteBit. Deze broker biedt meer dan 78 verschillende cryptomunten aan waaronder de Bitcoin, Ethereum, maar ook cryptovaluta zoals Graph, Shiba Inu of ApeCoin.
De aankoopkosten bij LiteBit verschillen per cryptocurrency. Zo liggen deze bij Bitcoin op 1.25%, maar bij altcoins liggen deze tussen de 2 en 3%, afhankelijk van de koers van de munt.
LiteBit biedt ook verschillende betalingsmogelijkheden aan. Zo kun je crypto kopen met iDEAL, Bancontact, Creditcard of via een bankoverschrijving.
Ook biedt LiteBit voor haar gebruikers diverse beveiligingsopties aan. Zo kun je de 2 factor authenticatie aanzetten, krijg je veiligheidsnotificaties te zien en dien je het IP-adres te valideren zodat je veilig kunt handelen
- LiteBit is geschikt voor degene die voor het eerst crypto willen kopen.
- Dankzij de vele betalingsmogelijkheden is het kopen van crypto eenvoudig.
- Je kunt geld opnemen door middel van een bankoverschrijving.
- Iedere munt heeft zijn eigen LiteBit wallet.
- Aankoop en verkoopkosten van enkele altcoins liggen de 1.5 en 3%.
- Market spreads kunnen soms de kosten nog meer verhogen.
4. BTC Direct

De nummer vier in de lijst Beste Bitcoin Broker is de BTC Direct. Dit is een Nederlandse broker met een aanbod van 50 verschillende cryptomunten zoals Bitcoin, Mana, Ethereum, Cardano en Litecoin.
Ook BTC Direct is voor beginners eenvoudig te gebruiken. Je selecteert de munt, vul het orderbedrag in en vul vervolgens de overige benodigde gegevens in. Binnen enkele seconden ontvang je de gekochte munten. De transactiekosten zijn vergelijkbaar met die van Bitcoin Meester, namelijk 1%.
Het storten en opnemen is bij BTC Direct helemaal gratis wanneer je dit doet met iDEAL of Bancontact. Mocht je gebruik willen maken van een Creditcard, dan rekent men een toeslag van 1.5%.
Daarnaast heeft BTC een eigen Nederlandstalige FAQ-pagina waarom je antwoorden kunt vinden op de meest gestelde vragen. Ook is er een heuse kennisbank aanwezig met heel veel informatie. Mocht je vragen hebben of tegen problemen aanlopen, dan kun je contact opnemen via chat of e-mail.
Qua beveiliging biedt BTC Direct haar gebruikers een tweetraps authenticatie beveiliging aan en kun je met een simpele klik al je actieve apparaten bekijken. Je crypto’s worden offline opgeslagen dankzij cold storage.
- Je koopt crypto eenvoudig en goedkoop dankzij de gebruikersvriendelijke interface.
- Volledig in het Nederlands
- Dagelijks actuele crypto nieuws op hun blog
- Nederlandse helpdesk dat bereikbaar is via e-mail en chat.
- Je koopt crypto vanaf 1 euro. Voor het storten of opnemen is er geen minimum bedrag.
- Je cryptomunten worden veilig opgeslagen op cold wallets op verschillende locaties
- Coinswap is nog niet mogelijk
- Crypto blijft op platform, dus geen mogelijk om over te maken naar een andere wallet.
- Staking is nog niet mogelijk.
5. Bitonic

Een oude bekende Bitcoin broker die je wellicht kent, is Bitonic. Een Bitcoin broker houdt dus in dat je hier alleen Bitcoins kunt kopen en geen andere cryptocurrencies.
De Bitcoin broker biedt maar slechts twee betalingsmogelijkheden aan. Dit zijn iDEAL en Bancontact. Daarnaast vind je bij Bitonic geen wallet dus een eigen (hardware) wallet is aan te raden.
Bitonic is supermakkelijk om te gebruiken wanneer je Bitcoin wilt kopen of verkopen. De prijs die je op de website ziet is een “all inclusive” prijs die Bitonic op dat moment kan leveren.
Er is een Nederlandstalige FAQ beschikbaar en je kunt op verschillende manieren contact met ze opnemen zoals e-mail, telefoon, twitter, Telegram en zelfs IRC.Na het aangegeven hoeveel Bitcoins je wilt kopen of verkopen hoef je alleen maar je Bitcoin ontvangstadres op te geven en je betaalmethode te selecteren.
Bitonic heeft een Nederlandstalige FAQ beschikbaar en je kunt op verschillende manieren contact met ze opnemen zoals e-mail, telefoon, Twitter, Telegram en zelfs het oude vertrouwde IRC.
- Voorraad Bitcoin uit eigen bedrijf (in de header zie je hoeveel de voorraad op dat moment is).
- Verschillende support mogelijkheden zoals telefoon en Telegram.
- Je koopt Bitcoin supereenvoudig met iDEAL of Bancontact.
- Je kunt alleen Bitcoin kopen en geen andere crypto munten.
- Bitonic heeft geen eigen wallets, dus een eigen wallet is vereist.
Alles wat je moet weten over Bitcoin brokers
Bij het kiezen van een crypto of bitcoin broker kan het zomaar zijn dat je twijfels hebt over de werking en de betalingen van een broker. Zeker wanneer het kopen en verkopen van cryptocurrencies je eerste keer is. Daarom beantwoord ik hieronder enkele vragen die het meest gesteld worden bij het uitkiezen van een Bitcoin broker.
Wat is een crypto broker?
Een cryptocurrency broker kan het beste gezien worden als een bemiddelaar tussen de koper en crypto exchanges. Brokers werken samen met crypto exchanges om voldoende cryptovaluta te kunnen aanbieden voor een redelijke prijs. Enkele voorbeelden van brokers zijn Bitonic en Bitcoin Meester.
Brokers hebben dan ook vaak een eenvoudig systeem en ingebouwde wallets waarin je de gekochte cryptocurrency in op kunt slaan. Daarnaast hebben Nederlandse of Belgische brokers vaak een uitgebreide klantenservice waar je terecht kunt met vragen of problemen.
Doordat brokers deze services aanbieden vragen ze wel iets hogere handelskosten dan bijvoorbeeld een exchange zoals Bitvavo. Brokers zijn over het algemeen gezien dan ook geschikt voor beginners.
Crypto broker vs exchange
Het verschil tussen een crypto broker en een exchange is dat exchanges een platform zijn waarbij je rechtstreeks crypto kunt kopen, verhandelen en inwisselen voor andere cryptovaluta. Daarnaast bieden crypto exchanges meer functionaliteiten aan en hebben een groter aanbod in cryptomunten dan een broker.
Op een crypto exchange zijn meerdere kopers en verkopers actief die tegelijkertijd handelen in cryptocurrencies. De handelskosten die je moet betalen zijn bij crypto exchanges vaak lager dan bij cryptocurrency brokers.
Daarnaast heb je bij crypto exchanges toegang tot extra functionaliteiten zoals limit orders, market orders, stop losses en trailing stop losses. Ook kun je bij een cryptocurrency exchange een technische analyse uitvoeren over de live koersen waarop je wilt handelen.
Zijn crypto brokers veilig?
Ja, crypto brokers zijn over het algemeen veilig. Ze moeten namelijk aan verschillende wettelijke eisen voldoen. Zo dienen ze ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel en is een registratie bij de Nederlandse Bank verplicht.
Daarnaast zijn er diverse brokers die voor de meeste cryptovaluta offline wallets aanbieden die op veilige locaties worden bewaard.

Dit is waar je op moet letten bij het kiezen van een cryptocurrency broker
Wanneer je met een Bitcoin broker of met een andere cryptocurrency broker aan de slag wilt gaan is het slim om rekening te houden met enkele belangrijke punten. De onderstaanden punten die ik hieronder beschrijf helpen je dan ook kiezen van de juiste Bitcoin broker of een crypto broker.
1. Het aanbod in cryptovaluta
Wil je crypto kopen dan doe je er goed aan om eerst te kijken na het aanbod van de digitale munten. De bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum, Stellar of Cardano kun je bij de meeste brokers kopen.
Maar wil je een meer specifieke munten kopen of verhandelen, dan geeft een uitgebreid aanbod aan cryptocurrency je meer mogelijkheden om in je favoriete munten te handelen.
2. Betaalmethodes
Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten betaalmethodes en betaalproviders. Bij het kiezen van de voor jou beste Bitcoin broker of cryptocurrency exchange is dan ook belangrijk dat de populaire betaaldiensten zoals PayPal, Creditcard, iDEAL of Bancontact aanwezig zijn.
Zijn deze aanwezig, dan zit je goed. Onderzoek ook of je eenvoudig en snel geld kunt storten en opnemen.
3. Veiligheid
Veiligheid is belangrijk. Want, welke veiligheidsmaatregelen nemen brokers of cryptocurrency exchanges nu om de veiligheid van hun klanten te waarborgen? Kijk daarom dan ook goed of er bij het inloggen en traden gebruik wordt gemaakt van beveiligde verbinding. Deze kun je herkennen aan het groene slotje naast je adresbalk in je browser.
5. Klantenservice
Het laatste punt is toch wel de klantenservice. Een broker of een exchange moeten altijd bereikbaar zijn. Wanneer je een vraag hebt of met een probleem zit is het natuurlijk van groot belang dat deze worden opgepakt en worden opgelost.
Beschikt de betreffende Bitcoin broker of exchange een Nederlandse supportdienst of een Nederlandstalige kennisbank, dan is dit zeker een pluspunt.
Beste Bitcoin broker tot slot
In dit artikel heb je meer kunnen lezen over brokers, het verschil tussen een crypto broker, een exchange en waarop je goed moet letten bij het kiezen van een broker die aan je eisen voldoet.
Vond je nu dit artikel over de beste Bitcoin broker interessant? Laat dan onderaan het artikel je reactie of deel dit artikel met je vrienden of familie.
Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.