Dé Top 5 Bitcoin brokers

Bitcoin Brokers | De beste en de veiligste van Nederland en België

Leestijd: 7 minuten

Ben je ook op zoek naar de beste Bitcoin brokers van dit moment? Ik investeer al een tijdje weer in Bitcoin en andere cryptocurrency. Ik heb dan ook inmiddels diverse crypto brokers mogen uitproberen.

Op deze pagina ontdek je dan ook dé crypto brokers van dit moment en kom je ook meer te weten over de meest gestelde vragen over brokers. 

Lees dus vooral snel verder.

De top 5 beste bitcoin brokers

In de lijst hieronder vind je een selectie met de beste cryptocurrency brokers van dit moment. Alle brokers in deze lijst zijn gekozen op basis van handelskosten, betrouwbaarheid, aanbod van cryptocurrencies, veiligheid, betaalmethodes, eigen ervaringen en ervaringen van andere gebruikers.

Hopelijk helpt de lijst dan ook om een goede keuze te maken. Nieuwsgierig geworden naar de lijst? Lees dan snel verder.

1. Bitvavo

Bitvavo logo - beste crypto broker / crypto exchange

De nummer 1 in de lijst is Bitvavo. Bitvavo is zowel een cryptocurrency broker als een crypto exchange en hanteert dan ook tarieven die vergelijkbaar zijn met andere crypto exchanges. 

Bitvavo biedt meer dan 50 verschillende soorten cryptocurrency aan tegen een fee van maximaal 0.25%. Ook heb je een keuze uit acht diverse betaalmogelijkheden zoals een Creditcard, iDeal of Bancontact. 

Daarnaast is het platform eenvoudig in gebruik. Zo is er voor beginners een eenvoudige interface. Ben je meer ervaren met het handelen, dan is er ook een geavanceerde interface aanwezig. 

Ook is er een Nederlandstalige helpdesk aanwezig die je maar al te graag helpt bij vragen of eventuele problemen.

Bitvavo biedt voor haar gebruikers verschillende beveiligen aan. Denk dan bijvoorbeeld aan 2 factor authenticatie, apparaat & IP management, veiligheidsnotificaties, opname whitelist en antiphishing beveiliging.

Daarnaast worden de digitale munten opgeslagen in zogenaamde cold wallets. Deze worden offline en op meerdere veilige locaties in kluizen van bank-niveau bewaard.

Voordelen
 • Betaal over de eerste 1000 euro géén handelskosten
 • Gebruikersvriendelijke interface voor beginners …
 • … de geavanceerde interface is speciaal voor de gevorderde handelaar
 • Je ontvangt rente tot maar liefst 10.5% (staken)
 • Het gebruik van Cold Wallets die offline zijn opgeslagen op verschillende locaties.
Nadelen
 • Niet een heel groot aanbod van cryptovaluta
 • Geen support via de telefoon

2. Bitcoin Meester

Bitcoin meester - beste crypto broker

De nummer vier in de lijst is Bitcoin Meester. In tegenstelling wat de naam je misschien doet vermoeden biedt het platform meer dan 200 munten aan. De transactie fees die Bitcoin Meester rekent worden bepaald aan de hand van je maandelijkse handelsvolume. 

Hoe meer je handeld, hoe lager de kosten. De kosten variëren dan ook tussen de 1% en de 0%. Je hebt de keuze uit 3 verschillende betaalmogelijkheden zoals iDeal, Bancontact en bankoverschrijving. 

Het platform is zeer eenvoudig in gebruik en ook bij deze broker is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen bij vragen of eventuele problemen. Daarnaast biedt Bitcoin Meester voor alle munten een eigen wallet aan. 95% van deze punten worden offline bewaard. 

Voordelen
 • Geen limiet of maximum bedrag wat je mag kopen of verkopen
 • Verschillende manieren om contact op te nemen (telefoon, email of chat)
 • Je ontvangt rente tot maar liefst 10.5% (staken)
 • Betalingsmogelijkheden zoals iDeal & Bancontact
Nadelen
 • minimumbedrag van 9 euro per munt

3. LiteBit

LiteBit logo - beste crypto broker

Litebit is één van de meest bekende crypto brokers in Nederland. LiteBit biedt meer dan 40 verschillende cryptomunten aan, waaronder Bitcoin en Ethereum maar ook cryptovaluta zoals Graph.

De aankoopkosten van LiteBit verschillen per cryptocurrency. Zo liggen deze bij Bitcoin onder de 1%, maar bij de altcoins liggen deze tussen de 2 en de 5%, afhankelijk van de koers van de munt. LiteBit biedt ook verschillende betalingsmogelijkheden aan. Zo kun je munten kopen met iDeal, Bancontact, Creditcard of via bankoverschrijving.

LiteBit is makkelijk in gebruik en is er een Nederlandstalig kennisbank aanwezig evenals zijn ze telefonisch bereikbaar wanneer je vragen hebt. 

Ook liteBit biedt voor haar gebruikers verschillende beveiligingsopties aan. Zo kun je 2 factor authenticatie aanzetten, krijg je veiligheid notificaties te zien en dien je het IP adres te valideren zodat je veilig kunt handelen. 

Voordelen
 • Uitermate geschikt voor beginners 
 • Eenvoudig kopen dankzij iDeal of Bancontact
 • Geld opnemen door bankoverschrijvingen
 • Ieder munt heeft zijn eigen wallet
Nadelen
 • Aankoopkosten van enkele altcoins liggen tussen de 2 en 5%
 • Market spreads kunnen soms de kosten nog meer verhogen

4. Bitonic

Bitonic logo - beste bitcoin broker

Een oude bekende die je misschien wel kent is Bitonic, een echte Bitcoin broker. Een Bitcoin broker houdt dus in dat je hier alleen bitcoins kunt kopen en geen andere cryptocurrencies.

De Bitcoin broker biedt maar twee betalingsmogelijkheden aan, dit zijn iDeal of Bancontact. Daarnaast vind je bij Bitonic geen wallet en dus een eigen (hardware) wallet aan te raden. 

Bitonic is super makkelijk te gebruiken om Bitcoins te kopen of te verkopen. De prijs die je op de website ziet is een “all inclusive” prijs die Bitonic op dat moment kan leveren. Na het aangeven hoeveel Bitcoins je wilt kopen hoef je alleen maar je Bitcoin ontvangstadres op te geven en je bank te selecteren.

Er is een Nederlandstalige FAQ beschikbaar en je kunt op verschillende manieren contact met ze opnemen zoals e-mail, telefoon, twitter, Telegram en zelfs IRC.

Voordelen
 • Voorraad uit eigen bedrijf (in de header zie je de totale voorraad)
 • Verschillende support mogelijkheden zoals telefoon en Telegram
 • Bitcoin kopen met iDeal of Bancontact
Nadelen
 • Geen andere cryptocurrencies
 • Geen wallet, dus een eigen wallet is vereist

5. BTC Direct

BTC Direct logo

De laatste in de lijst is BTC Direct. Het aanbod bij deze broker is een heel stuk kleiner dan bij andere brokers. Zo bieden ze alleen Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin en XRP aan

Houdt er ook rekening mee dat de kosten bij BTC Direct redelijk hoog zijn vergeleken met andere brokers. Zo betaal je voor Bitcoin 2% fee en voor de andere cryptomunten 3% fee.

Ook BTC Direct is eenvoudig te gebruiken en cryptovaluta te kopen. Je selecteert de munt, vul het orderbedrag in en vul vervolgens de overige benodigde gegevens in en binnen ongeveer 2 minuten ontvang je de munten. 

Daarnaast heeft BTC Direct een eigen Nederlandstalige FAQ pagina waarop je antwoorden kunt vinden op de meest gestelde vragen, is er een heuse kennisbank aanwezig met heel veel informatie en kun je op verschillende manieren contact opnemen zoals e-mail en chat.

Voordelen
 • Goedkoop Bitcoin kopen met iDeal, Creditcard en Bancontact.
 • Gebruikersvriendelijk
 • Volledig in het Nederlands
Nadelen
 • Klein aanbod van cryptocurrencies
 • Geen ingebouwde wallets, dus een eigen wallet is nodig

Alles wat je moet weten over crypto brokers

Bij het kiezen van een crypto of een bitcoin broker kan het zomaar zijn dat je twijfels hebt over de werking en de betalingen van een broker. Zeker wanneer het kopen en verkopen van cryptocurrencies je eerste keer is. Daarom beantwoord ik hieronder de vragen die het meest worden gesteld bij het uitkiezen van een broker.

Wat is een crypto broker?

Een cryptocurrency broker kan het beste gezien worden als een bemiddelaar tussen de koper en crypto exchanges. Brokers werken samen met verschillende crypto exchanges om voldoende cryptovaluta te kunnen aanbieden voor een redelijke prijs. Enkele voorbeelden van brokers zijn Bitonic en Bitcoin Meester.

Brokers hebben vaak een eenvoudig systeem en ingebouwde wallets waarin je de gekochte cryptocurrency in op kunt slaan. Daarnaast hebben Nederlandse of Belgische brokers vaak een uitgebreid klantenservice waar je terecht kunt met vragen of problemen.

Doordat brokers deze services aanbieden vragen ze wel iets hogere handelskosten dan bij een exchange. Brokers zijn over het algemeen dan ook geschikt voor beginners.

Crypto broker vs exchange

Het verschil tussen crypto brokers en cryptocurrency exchanges is dat exchanges een platform zijn waarbij je rechtstreeks crypto kunt kopen, verhandelen en inwisselen voor andere cryptovaluta. Daarnaast bieden crypto exchanges meer functionaliteiten aan en hebben deze een groter aanbod in cryptomunten.

Op een crypto exchange zijn meerdere kopers en verkopers actief die tegelijkertijd handelen in cryptocurrencies. De handelskosten die je moet betalen zijn bij crypto exchanges vaak lager dan bij cryptocurrency brokers.

Daarnaast heb je bij crypto exchanges toegang tot extra functionaliteiten zoals limit orders, market orders, stop losses en trailing stop losses. Ook kun je bij een cryptocurrency exchange een technische analyse uitvoeren over de live koersen waarop je wilt handelen.

Zijn crypto brokers veilig?

Ja, crypto brokers zijn over het algemeen veilig. Ze moeten namelijk aan verschillende wettelijke eisen voldoen. Zo dienen ze ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel en is een registratie bij De Nederlandse Bank verplicht. Daarnaast zijn er diverse brokers die voor de meeste cryptovaluta offline wallets aanbieden die op veilige locaties worden bewaard. 

Beste bitcoin brokers

Dit is waar je op moet letten bij het kiezen van cryptocurrency brokers

Wanneer je met een Bitcoin broker of met een andere cryptocurrency broker aan de slag wilt gaan is het slim om rekening te houden met enkele belangrijke punten. De onderstaande punten helpen je dan ook kiezen van de juiste Bitcoin broker of een crypto broker

1. Het aanbod in cryptovaluta

Wil je crypto kopen dan doe je er goed aan om goed te kijken na het aanbod van de digitale munten. De bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum, Stellar of Monero kun je bij de meeste brokers kopen. 

Maar wil je een meer specifieke munten kopen of verhandelen, dan geeft een uitgebreid aanbod aan cryptocurrency  je meer mogelijkheden om in je favoriete munten te handelen.

2. Betaalmethodes

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten betaalmethodes en betaalproviders. Bij het kiezen van een Bitcoin broker of een cryptocurrency exchange is dan ook belangrijk dat de populaire betaaldiensten zoals PayPal, Creditcard, iDeal of Bancontact aanwezig zijn. 

Zijn deze aanwezig? Dan zit je goed. Onderzoek ook of je eenvoudig en snel geld kunt opnemen

3. Veiligheid

Veiligheid is belangrijk. Want, welke veiligheidsmaatregelen nemen brokers of cryptocurrency exchanges om de veiligheid van hun klanten te waarborgen? Kijk goed of er bij het inloggen en het traden gebruik wordt gemaakt van een beveiligde verbinding (SSL certificaat).

5. Klantenservice

Het laatste belangrijke punt is klantenservice. Een broker of een exchange moet altijd bereikbaar zijn. Wanneer je een vraag hebt of met een probleem zit is het natuurlijk van groot belang dat deze worden opgepakt en worden opgelost. 

Beschikt de betreffende broker of exchange een Nederlandse support dienst of een Nederlandse kennisbank, dan is dit zeker een pluspunt.

Tot slot

In dit artikel heb je meer kunnen lezen over brokers, het verschil tussen een crypto broker een exchange en waarop je goed moet letten bij het kiezen van een broker die aan je eisen voldoet. 

Vond je dit artikel over de beste Bitcoin brokers interessant? Laat dan onderaan het artikel je reactie achter of deel dit artikel met je vrienden en familie. 

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *