Ga naar de inhoud

Bitcoin kopen bij Rabobank? Dit is een veel beter alternatief!

Door Jelle

Niet alleen vanwege de lage spaarrentes bij de Rabobank of bij andere banken, maar ook door het steeds minder waard worden van conventionele betaalmiddelen zoals fysiek geld, zijn consumenten naarstig op zoek naar aantrekkelijke alternatieven. Nieuwe betaalmiddelen, zoals Bitcoin en andere virtuele valuta, winnen steeds meer populariteit. Consumenten zijn hierdoor steeds meer geïnteresseerd in bitcoin kopen via Rabobank.

Ben jij iemand die geïnteresseerd is in bitcoin kopen via Rabobank, dan ben je hier aan het goede adres. Ik kan je namelijk vertellen dat dit nog even op zich laat wachten, want bitcoin kopen via Rabobank is op dit moment niet mogelijk.

Ondanks de marktvraag heeft Rabobank bitcoin nog niet in haar aanbod van financiële producten. Ik leg je in dit artikel uit waarom Rabobank geen mogelijkheden biedt tot bitcoin kopen en wat momenteel het BESTE ALTERNATIEF is wanneer je geïnteresseerd bent in bitcoin kopen.

Waarom kun je geen Bitcoin kopen bij Rabobank?

Ondanks dat de Rabobank innovaties enthousiast toejuicht en Rabobank zich bewust is van de groeiende vraag naar bitcoin kopen via banken, wil de Rabobank wel hun integriteit en zekerheid kunnen borgen.

De veiligheid van financiële innovaties staat bij de Rabobank voorop en heeft hiermee de hoogste prioriteit in het beleid van de Rabobank. Daarom is bitcoin kopen bij Rabobank niet mogelijk, omdat deze markt nog te risicovol is, aldus de Rabobank.

1. Volatiele cryptomarkt te risicovol

Cryptovaluta, zoals bitcoins, zijn te onderhevig aan verandering volgens de Rabobank. In de praktijk is gebleken dat zelfs een persoon grote invloed kan hebben op de koers van bitcoins. De ontwikkeling rondom bitcoins wordt dan ook op de voet gevolgd door de Rabobank.

Een voorbeeld in koersmanipulatie, dat heeft gezorgd voor terughoudendheid bij de Rabobank, is het moment waarbij Elon Musk, businessmagnaat en medeoprichter van Tesla, een aantal tweets rondstuurde en bitcoins daarmee in afzienbare tijd piekte tot 60.000 dollar, om vervolgens weer in waarde te halveren.

Zelfs kleiner valuta’s, zoals Ethererum en Litecoin, werden hierdoor geraakt en bewogen mee. Daarom is bitcoin kopen via banken, zoals de Rabobank, vooralsnog niet mogelijk. De volatiele cryptomarkt maakt investeren in Bitcoin te risicovol, aldus Rabobank.

2. Witwassen van geld

Voor Rabobank een belangrijk criterium om terughoudend te zijn tegenover bitcoins is de toenemende populariteit van bitcoins bij criminelen. Door de anonimiteit bij het verhandelen van bitcoins, is deze cryptovaluta erg populair bij criminelen voor onder andere het witwassen van geld.

Het mag duidelijk zijn dat gerenommeerde banken zoals Rabobank op geen enkele manier hierbij betrokken willen zijn. Wanneer je handelt in bitcoins is moeilijk te achterhalen waar de cryptovaluta vandaan komt en daarmee kan de Rabobank zomaar betrokken zijn bij illegale handel. Rabobank brandt zich liever niet aan deze risicofactor, waardoor het bitcoin kopen via Rabobank nog niet mogelijk is.

Toch blijft Rabobank wel geïnteresseerd in de technologie achter bitcoins, de zogeheten blockchain technologie. Blockchain zorgt voor snelle, veilige en goedkope transacties door hoe deze blockchain technologie is ontwikkeld. Blockchain bestaat namelijk uit een netwerk van computers, ook wel nodes genoemd, waarbij een kopie van het grootboek op elke node staat uitgevoerd. Hierdoor is bijvoorbeeld het dubbel uitgeven van bitcoins onmogelijk.

Ook Bitcoin via de Rabobank? Dit is een veel beter en goedkoper alternatief

Wat is dan het beste alternatief om Bitcoin te kopen?

Je bent nog steeds op zoek naar het beste alternatief voor bitcoins kopen. Het goede nieuws; bitcoins kopen kan op een zeer aantrekkelijke manier via een broker of exchange. Bitcoins kopen via een broker is meer voor de beginnende gebruiker. Bitcoins kopen via een crypto exchange kent dan ook veel voordelen en mogelijkheden. Hoe dit zit, leg ik je hieronder graag uit.

Wat zijn de voordelen van crypto exchange Bitvavo?

Als grootste crypto exchange heeft Bitvavo een flink aantal voordelen. Dit komt door het enorme aanbod en werkveld waarin zij opereren. Bitcoins kopen is hierdoor goedkoop en heb je de keuze uit meer dan 180 verschillende cryptovaluta. Ook de betaling hiervan gaat heel eenvoudig met iDEAL.

1. Bitvavo heeft een groot aanbod aan cryptomunten

Naast bitcoins kopen kun je dus ook veel andere cryptocurrency’s verhandelen. Met maar liefst 180+ verschillende cryptomunten heeft Bitvavo hiermee een ontzettend groot aanbod. Behalve Bitcoin kopen, kun je dus ook populaire cryptomunten kopen als Ethereum, Ripple en Cardano.

Je kunt ook diverse cryptomunten staken waardoor je een soort rente ontvangt op jouw cryptomunten. Staken is ideaal wanneer je wilt beleggen voor de lange termijn. De gebruikersvriendelijke interface maakt het eenvoudig voor de beginnende belegger om Bitcoin te kopen en voor een langere tijd vast te houden. Voor cryptohandelaren die echt willen traden is er een geavanceerde interface beschikbaar.

2. Laagste transactiekosten van Nederland en iDEAL

Zoals je bij andere cryptoexchanges al gauw tussen de 1% en 3% handelskosten betaald, liggen deze handelstarieven bij Bitvavo aanzienlijk lager, namelijk tot 0,25%. Hierbij geldt hoe hoger het bedrag waar je mee handelt, hoe lager de handelstarieven. Daarnaast heb je ook geen omkijken naar allerlei andere kosten voor de aankoop en/of verkoop van virtuele valuta.

Een belangrijke factor voor een Nederlander is het beschikbaar hebben van de betaaloptie iDEAL, want hierdoor kan je heel snel aan de slag op een handelsplatform. Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en heeft dit uiteraard allemaal goed geregeld.

Bitcoins kopen en andere cryptomunten is hiermee nog eenvoudiger, wat betekent dat na de aanmaak van jouw account, je binnen enkele seconden al kan gaan handelen.

3. Veilig en betrouwbaar

Bitvavo heeft een structuur aangebracht in zijn organisatie, waardoor je als klant er zeker van kan zijn dat jouw tegoeden altijd veilig zijn. Zo heeft Bitvavo alle tegoeden van haar klanten afgeschermd van haar werkzaamheden door de toevoeging van een aparte stichting. Dit betekent dat zelfs in de onwaarschijnlijke situatie dat Bitvavo B.V. failliet zou gaan, alle tegoeden veilig staan.

Dat Bitvavo een veilige en verzekerde opslag nastreeft dat voldoet aan de hoogste standaarden blijkt wel uit de unieke gebruikersgarantie, waarbij alle gebruikers een compensatie kunnen krijgen tot 100.000 euro, wanneer onbevoegde toegang is verkregen tot de handelsrekening en een onbevoegd persoon tegoeden heeft opgenomen.

Daarnaast heeft Bitvavo alle systeem kritische informatie gedistribueerd opgeslagen en beveiligd volgens het hoogste veiligheidsniveau standaard in Nederland: Categorie 4+. Hierdoor kun je veilig cryptovalua verhandelen en bewaren.

De gebruikersinterface van de Bitvavo applicatie biedt ook een aantal ingebouwde beveiligingsopties. Zo is het aan te raden een zogenaamde twee factor authenticatie te gebruiken, waarbij je naast je gewone account en wachtwoord ook een code in moet vullen, gegenereerd door een authenticatieapplicatie.

Ook biedt de gebruikersomgeving een mogelijkheid om zelf te bepalen welke IP-adressen toegang hebben tot jouw account. Plus dat, wanneer er wordt ingelogd met een verkeerd wachtwoord of authenticatiecode, jij hier een automatische mail over ontvangt. Al het verkeer naar de crypto exchange is uiteraard versleuteld door middel van een SSL-verbinding.

Om te voorkomen dat je bitcoins naar het verkeerde adres stuurt, is ook de mogelijkheid ingebouwd om een extern walletadres op je whitelist te zetten zodat je geen bitcoins kan kwijtraken door ze naar een verkeerd adres te sturen.

Conclusie

Om bitcoin te kopen kun je niet bij de Rabobank terecht. Ondanks de grote vraag naar bitcoins heeft Rabobank bitcoin niet in haar financiële portefeuille. Doordat bitcoins aan verandering onderhevig zijn en ook een favoriet betaalmiddel in de criminele wereld, is Rabobank erg terughoudend tegenover het handelen in bitcoin.

Toch is Rabobank wel geïnteresseerd in de blockchain die achter bitcoin zit en volgt Rabobank bitcoin op de voet.

Het beste alternatief om bitcoin te kopen, is het bitcoins kopen via een broker of exchange. Een broker is alleen geschikt voor de beginnende gebruiker. Een crypto exchange als Bitvavo kent dan ook veel meer voordelen en mogelijkheden.

Zo is Bitvavo met maximaal 0,25% aan handelskosten veruit de goedkoopste crypto exchange in Nederland om bitcoins te kopen. Bitcoins kopen via Bitvavo is niet alleen goedkoop, maar ook heel betrouwbaar en veilig door de veiligheidsstructuur welke uitgevoerd is op het allerhoogste veiligheidsniveau categorie 4+.

Niet alleen goedkoop en veilig om bitcoins te kopen, maar met 180+ soorten cryptomunten ook het grootste aanbod. Door het aanbieden van betalingsmogelijkheden als iDEAL maakt het bitcoin kopen via Bitvavo snel en gemakkelijk.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *