Ga naar de inhoud
Ook Bitcoin via de Rabobank? Dit is een veel beter en goedkoper alternatief

Bitcoin kopen bij Rabobank of ING? Dit is een beter Alternatief

Kun je Bitcoin kopen bij Rabobank of ING? Geld verdienen met crypto wint steeds meer aan populariteit. Veel beleggers investeren in traditionele aandelen via hun eigen bank. 

Als jij klant bent van de Rabobank of ING bank is het prettig als je jouw crypto ook via deze banken aan kunt schaffen. Zo kan jij je portfolio uitbreiden met digitale activa.

Ondanks de marktvraag hebben Rabobank en ING Bitcoin nog niet in hun aanbod van financiële producten. Ik leg je in dit artikel uit waarom Rabobank en ING geen mogelijkheden bieden en wat momenteel het BESTE ALTERNATIEF is wanneer je geïnteresseerd bent in Bitcoin kopen.

Waarom kun je geen Bitcoin kopen bij Rabobank of ING?

Ook Bitcoin via de Rabobank? Dit is een veel beter en goedkoper alternatief

Ondanks dat de Rabobank en ING innovaties enthousiast toejuicht en beide zich bewust zijn van de groeiende vraag naar bitcoin kopen via banken, willen ze wel hun integriteit en zekerheid kunnen borgen. Beide banken zeggen dit over crypto:

Rabobank

Cryptovaluta, zoals bitcoins, zijn te onderhevig aan verandering volgens de Rabobank. In de praktijk is gebleken dat zelfs een persoon grote invloed kan hebben op de koers van bitcoins.

Daarnaast is het voor de Rabobank het witwassen van geld een belangrijk criterium om terughoudend te zijn tegenover Bitcoins is de toenemende populariteit van Bitcoins bij criminelen. Door de anonimiteit bij het verhandelen van Bitcoins, is deze cryptovaluta erg populair bij criminelen voor onder andere het witwassen van geld.

Toch blijft Rabobank wel geïnteresseerd in de technologie achter bitcoins, de zogeheten blockchaintechnologie. Blockchain zorgt voor snelle, veilige en goedkope transacties door hoe deze blockchaintechnologie is ontwikkeld. Blockchain bestaat namelijk uit een netwerk van computers, ook wel nodes genoemd, waarbij een kopie van het grootboek op elke node staat uitgevoerd. Hierdoor is bijvoorbeeld het dubbel uitgeven van bitcoins onmogelijk.

ING Bank

De ING Bank geeft op hun eigen website antwoord op de vraag waarom Bitcoin kopen bij ING niet mogelijk is. De bank kijkt op twee manieren naar de cryptocurrency. Hierbij wordt zowel een positief als negatief beeld geschetst over de houding van de bank.

De ING kijkt positief naar blockchaintechnologie. Deze onderliggende technologie zorgt ervoor dat transacties sneller, veiliger en goedkoper kunnen worden uitgevoerd. De financiële sector ziet hier zeker voordelen in en gelooft dat de blockchain de huidige digitale financiële sector kan vernieuwen.

ING zelf is bezig met een eigen wallet onder de projectnaam ‘Pyctor’. Dit project richt zich op bestaande klanten van de bank. Daarnaast wordt er miljoenen geïnvesteerd in FinTech start-ups met een focus op blockchain.

Aan de andere kant wordt er vanuit de investeringsafdeling van de bank niet gekeken naar digitale activa als een beleggingscategorie. Als investering heeft Bitcoin volgens de bank geen fundamentele waarde. De koers zou stijgen en dalen door sentiment als hebzucht en angst. De ING waarschuwt haar klanten dan ook voor oplichters in de crypto industrie.

Wat is dan het beste alternatief om Bitcoin te kopen?

Screenshot Bitvavo website

Bitcoin kopen bij Rabobank of ING is geen optie. Waar kun je dan wel een veilige Bitcoin rekening openen? Dit kun je het beste doen bij de Nederlandse exchange Bitvavo. In 2021 won Bitvavo de award Beste Crypto Broker 2021.

Doordat deze partij in Nederland geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank (DNB) vallen jouw tegoeden onder de Nederlandse wetgeving. Hieronder kom je meer te weten over de drie GROOTSTE voordelen van Bitvavo:

1. Groot aanbod aan cryptomunten

Bij de Nederlandse exchange Bitvavo koop je niet alleen Bitcoins maar ook tal van andere cryptovaluta. Of je nu wilt investeren voor de lange termijn of van plan bent om te handelen, er is een gigantische keuze bij Bitvavo.

Bovendien zijn er diverse munten om te staken. Op deze manier ontvang je een soort van rente op jouw cryptomunten. Dit is ideaal als jij belegt voor de lange termijn en je crypto een tijd wilt laten staan.

De eenvoudige interface maakt het voor beginnende beleggers eenvoudig om Bitcoin te kopen en voor een langere tijd vast te houden. Voor mensen die willen traden in crypto is er een geavanceerde interface beschikbaar.

Ben jij benieuwd welke cryptocurrency gaat stijgen? Ik help je verder met mijn aanbevelingen. Maar doe altijd je eigen onderzoek voordat je besluit om te investeren. Ik ben namelijk geen financieel adviseur.

2. Goedkoopste van Nederland

Lage transactiekosten zorgen ervoor dat jij zo veel mogelijk rendement maakt op jouw investering. Dit moet je niet onderschatten. Des te meer geld jij kwijt bent aan transactiekosten, des te minder crypto jij ontvangt voor je geld. Bij de duizelingwekkende koerswinsten die sommige cryptomunten meemaken kan dit je heel veel geld schelen op de lange termijn.

De handelskosten bestaan uit twee componenten: de maker fee en de taker fee. De maker fee wordt gerekend voor orders die niet direct worden uitgevoerd en zijn voor de persoon die een bepaalde cryptocurrency aanbiedt. Jouw order voegt in dit geval liquiditeit toe aan het orderboek.

De taker fee is de fee die in rekening wordt gebracht bij de persoon die een bepaalde cryptomunt koopt. Omdat de liquiditeit in de markt wordt verlaagd ligt deze fee hoger dan de maker fee. Bitvavo vraagt een vergoeding als percentage van jouw totale handelsvolume van de afgelopen 30 dagen.

Voordat je kunt gaan kopen, verkopen of handelen, moet je geld storten op je account. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je bij Bitvavo eenvoudig en veilig betalen met iDeal, Bancontact en bankoverschrijving. Dit is kosteloos. Het is ook mogelijk om te betalen met Sofort, MyBank, EPS of GiroPay. Aan deze betaalmethoden zijn wel kosten verbonden.

3. Betrouwbaar en veilig

Als Nederlands bedrijf moet Bitvavo voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Deze exchange is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Om het platform tegen hackers te beveiligen zijn er verschillende maatregelen getroffen.

Om in te kunnen loggen valt het aan te raden om gebruik te maken van twee factor authenticatie. Zorg ook voor een sterk en uniek wachtwoord dat je nergens digitaal opschrijft. Als je computer of smartphone wordt gehackt, kunnen jouw inloggegevens anders gemakkelijk boven water gehaald worden.

Met een authenticator wordt er om een extra code gevraagd naast je gebruikersnaam en wachtwoord. Deze code wordt door de twee factor authenticatie-app iedere minuut ververst. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag om je account en bijbehorende crypto veilig te houden.

Je kunt bij Bitvavo zelf aangeven welke IP adressen toegang hebben tot je account. Log jij of een ander in met een verkeerde gebruikersnaam, verkeerd wachtwoord of een twee factor authenticatie code die niet werkt? Dan ontvang je als eigenaar van het account automatisch een e-mail.

Uiteraard zijn alle gegevens die binnen de exchange verstuurd worden versleutelt dankzij de SSL-verbinding. Dit valt te controleren met het slotje links van de adresbalk in je browser.

Een extra handige beveiliging die Bitvavo aanbiedt is de mogelijkheid om een extern wallet adres toe te voegen aan je whitelist. Hierdoor kun je niet per ongeluk het verkeerde adres invullen. Als je jouw Bitcoins naar het verkeerde adres stuurt, ben je ze kwijt.

Ten slotte slaat de Nederlandse exchange het grootste deel van de cryptovaluta op in cold wallets. Deze fysieke wallets worden offline opgeslagen op beveiligde plekken op verschillende locaties. De cold wallets liggen in kluizen van bankniveau en voldoen aan strenge veiligheidscategorie 4+ eisen. Dit is de hoogste veiligheidscategorie van Nederland.

Conclusie

De Rabobank, ING en andere grote Nederlandse banken en financiële instellingen maken het (nog) niet mogelijk om in Bitcoins en andere cryptovaluta te handelen. Het is geen wettig betaalmiddel in Nederland. Alleen in El Salvador is Bitcoin een wettig betaalmiddel. Het land in Midden-Amerika voerde dit in september 2021 in en haalde daarmee wereldwijd het nieuws.

Doordat er nog geen wetgeving is gemaakt door de Nederlandse overheid rondom cryptomunten kan de AFM momenteel nog niet handhaven. Bitcoin kopen bij ING is hierdoor niet mogelijk.

De institutionele adoptie van Bitcoins en andere cryptovaluta groeit echter hard. Hierdoor zou het kunnen dat de Rabobank en ING in de toekomst wel dergelijke diensten aan gaan bieden.

De Nederlandse exchange Bitvavo is een goed alternatief voor klanten van ING die op een veilige en goedkope manier Bitcoins willen kopen of verhandelen. Het bedrijf staat geregistreerd bij De Nederlandse Bank en is zeer gebruiksvriendelijk.

Bitvavo biedt de laagste handelskosten van Nederland. Het platform richt zich zowel op de beginnende belegger als de gevorderde trader. Bovendien betaal je over de eerste 1000 euro geen handelskosten. Maak direct een account aan voor aankoop, verkoop en handelen in tal van cryptocurrencies.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *