Ga naar de inhoud
Bitvavo VS Bitcoin Meester

Bitvavo vs Bitcoin Meester, welke is het beste?

Door Jelle

Bitvavo vs Bitcoin Meester, welke van de twee is het beste? Steeds meer mensen raken bekend met cryptocurrencies. Verschillende crypto exchanges en Bitcoin brokers proberen dan ook deze mensen te helpen door op een eenvoudige manier cryptovaluta aan te bieden. 

De twee bekendste van dit moment zijn de Nederlandse exchange Bitvavo en de cryptocurrency broker Bitcoin Meester. In dit artikel ontdek je de de belangrijkste overeenkomsten en de verschillen zodat je een goede keuze kunt maken welke van de twee het beste bij jou past. 

Voor beide platformen is het momenteel mogelijk om weer een account aan te maken:

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange met de gebruikersgemak van een crypto broker. De exchange is gevestigd in Amsterdam en richt zich voornamelijk op de Europese markt. Het doel van Bitvavo is om de kloof tussen de huidige valuta en de digitale valuta te overbruggen. Dit willen ze doen door hun gebruikers de mogelijkheid te geven om op een simpele manier crypto te kopen, te bewaren en te verkopen.

Wat is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester kun je het beste zien als een Nederlandse broker voor crypto. Ze maken het mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen in de week op een eenvoudige manier, snel en veilig crypto te kopen dat na aankoop direct zichtbaar is onder je account. Bitcoin Meester is onderdeel van het bedrijf Coin Meester B.V. en is geregistreerd in Nederland.

Het aanmaken van je account en verificatie

Om een account aan te maken dien je bij beide je volledige naam, e-mailadres en een sterk wachtwoord op te geven. Ook moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Na bevestiging van je e-mailadres kun je inloggen op je account. 

Om te kunnen handelen in cryptocurrency dien je wel je account te verifiëren. Dit moet worden gedaan om verdachten activiteiten te voorkomen. De verificatie bij Bitvavo bestaat uit 3 eenvoudige  stappen die vrijwel helemaal geautomatiseerd zijn. 

Bij Bitcoin Meester is dit iets anders. Zodra je account is aangemaakt en bevestigd kun je wekelijks tot maximaal 100 euro handelen. Wil je een hoger limiet of wil je geld opnemen dan dien je je account te verifiëren.

Bitcoin Meester controleert je identiteit binnen ongeveer 1.5 uur na het uploaden van de benodigde gegevens (ook in weekenden en avonden)

Samenvatting
Bij beide dien je een account aan te maken. Alleen bij Bitcoin Meester kun je tot 100 euro handelen zonder je eigen te verifiëren

Cryptocurrency aanbod

Beide platformen hebben een groot aanbod van verschillende cryptocurrency. Bitvavo biedt op dit moment meer dan 100 verschillende munten aan terwijl Bitcoin Meester maar liefst meer dan 200 verschillende munten aanbiedt. 

Op Bitcoin Meester vind je naast Bitcoin, Ethereum en andere bekende alt-munten ook meer nieuwere en nog onbekende cryptocurrency. Op Bitvavo vind je alleen cryptocurrency die zich daadwerkelijk hebben bewezen.

Samenvatting
Ben je op zoek naar vooral nieuwe cryptomunten en een groter aanbod in cryptovaluta dan raad ik je aan om voor Bitcoin Meester te kiezen.

De kosten bij storten en opnemen

Storten van geld en het opnemen van geld is bij beide partijen heel eenvoudig. Je stort eenvoudig met iDeal euro’s op je account en vanuit daar koop je de gewenste cryptovaluta. Wel zitten er enkele verschillen tussen beide bedrijven.

Zo ondersteunt Bitvavo 8 verschillende betaalmethodes zoals iDeal, Bancontact en Creditcard. Voor de twee betaalmethodes GiroPay en EPS betaal je 1,99% kosten bij het storten van geld op je account. 

Bitcoin Meester ondersteunt iets minder betaalmethodes maar nog steeds de meest belangrijkste zoals iDeal, Bancontact, Bankoverschrijving, GiroPay en Sofort. Voor de betaalmethodes Bancontact betaal je 1.1% kosten, voor GiroPay en Sofort betaal je 2% kosten. 

Uitbetalingen gaan bij beide super snel en heb je het geld vaak nog op dezelfde dag op je rekening.

Samenvatting
Bij Bitvavo kun je met de meest gebruikte betaalmethodes geld storten en opnemen zonder dat je daarover kosten moet betalen.

Handelskosten

Bij het kopen en verkopen van cryptocurrency heb je te maken met handelskosten. Wat de precieze handelskosten zijn variëren per munt en op welk moment er gehandeld wordt. 

De handelskosten bij Bitvavo zijn maximaal 0.25% fee en de kosten dalen ook nog eens naar mate je handeld. Dus hoe meer je handeld, des te lager de fees die je moet betalen. 

Bij Bitcoin Meester betaal je 1% handelskosten. Maar wanneer je veel handelt worden de handelskosten goedkoper. Zo kan de fee bij hele hoge bedragen tot maar liefst 0.10% Dus hoe meer je in cryptocurrency handelt, des te lager de fees worden en hoe hoger jouw persoonlijke VIP status wordt (maximaal VIP 10 = 0.10%). 

Samenvatting
Ben je dus op zoek naar een broker of een exchange met lagere handelskosten, dan is Bitvavo de beste optie.

Opties om te handelen

Een van de grootste verschillen tussen Bitcoin Meester en Bitvavo is de manier waarop je kunt handelen. Bij Bitvavo verhandel je crypto altijd met andere gebruikers door gebruik te maken van buy en sell orders. 

Bij Bitcoin Meester is dit anders. Zij kopen de munten in bij exchanges en bieden deze vervolgens aan via hun platform. 

Samenvatting
Bij Bitvavo handel je dus met andere crypto handelaren en bij Bitcoin Meester koop je de munten via hun platform.

Staking

Bij beide partijen is het mogelijk om munten te staken. Bij Bitvavo heb je de mogelijkheid om 17 munten te staken en bij Bitcoin Meester is dat maar liefst 26 munten. Wel zijn over het algemeen gezien de percentages bij Bitvavo wat hoger dan bij Bitcoin Meester.

Zo krijg je bij Bitcoin Meester maximaal 5% op geselecteerde munten en bij Bitvavo is dit weer maximaal 7.5% op geselecteerde munten. Kijken we specifiek naar de munten dan zien we dat hier ook nog aardig wat verschil in zit. Bij Bitcoin Meester krijg je bijvoorbeeld op Bitcoin 1.5%, terwijl dit bij Bitvavo maar slechts 0.77% is.

Samenvatting
Bij beide partijen heb je de mogelijkheid om te staken. Kijken we naar de opbrengen dan zien we dat bij Bitvavo de percentages iets hoger liggen dan bij Bitcoin Meester. Maar dit is ook weer afhankelijk van de munt.

Klantenservice

Beide bedrijven hebben een goede klantenservice die je tijdens kantooruren kunt bereiken. Bitvavo kun je alleen bereiken via e-mail of via het contactformulier op hun website. Bitcoin Meester daarentegen is te bereiken via e-mail, contactformulier, online chat en telefoon. 

Daarnaast hebben beide een uitgebreide kennisbank waarin je volop informatie vindt over veel gestelde vragen. 

Samenvatting
Ben je op zoek naar een klantenservice waarbij je telefonisch hulp kan vragen, kies dan voor Bitcoin Meester.

Gebruiksvriendelijkheid

Kijken we naar de gebruiksvriendelijkheid van beide platformen dan zijn ze eigenlijk beide gebruiksvriendelijk. Zo biedt Bitvavo voor de beginnende crypto handelaren een eenvoudige interface en voor de meer ervaren handelaren een geavanceerde interface met onder andere de mogelijkheid om market en limit orders te plaatsen. 

Bitcoin Meester is een cryptocurrency broker waar je alleen crypto’s kunt kopen of verkopen en eventueel kunt bewaren en dit werkt super makkelijk. 

Samenvatting
Wil je gaan traden dan is Bitvavo de beste optie. Wil je alleen cryptocurrency kopen en eventueel bewaren dan kun je dit bij beide doen.

Mobiele app

Bitcoin Meester en Bitvavo hebben beide een app voor op de smartphone. De Bitvavo app is zoals je kunt lezen in mijn Bitvavo review werkt de app snel, voelt het betrouwbaar aan, geeft het je toegang tot je cryptocurrency en kun je eenvoudig kopen en verkopen. 

Over de Bitcoin Meester app kan ik nog niks zinnigs over zeggen omdat ik op het moment van schrijven niet is te downloaden in de Apple Store. Wel heb ik gekeken naar de ervaringen van Android gebruikers en deze waren niet altijd erg positief te noemen. Veel mensen gaven aan dat er veel onderhoud aan de app is er soms ook storingen zijn (bron).

Samenvatting
Wil je graag snel extra munten bijkopen op je smartphone, dan heeft Bitvavo de beste smartphone app van dit moment.

Conclusie Bitvavo vs Bitcoin Meester

Zoals gezegd zijn Bitvavo en Bitcoin Meester momenteel de twee bekendste en serieuze platformen in Nederland waar je verschillende cryptomunten kunt kopen. Beide zijn geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB) waardoor verificatie dan ook verplicht is. 

Kijken we naar de kosten, dan zien we dat Bitvavo de goedkoopste is van de twee is. Voor de mensen die graag crypto willen kopen maakt en juist een ruime selectie willen hebben uit munten dan is Bitcoin Meester de betere keuze.  Bitcoin Meester biedt namelijk in tegenstelling tot Bitvavo ruim 200 verschillende munten aan. 

Qua gebruiksvriendelijkheid maakt het niet uit voor welke je kiest. Echter wil je gebruik maken van buy en sell orders en dergelijke kies dan voor Bitvavo.

Wil je in cryptocurrencies kopen of zelfs handelen in crypto dan is het belangrijk dat je kiest voor een broker of exchange dat aan jouw wensen voldoet. 

Bitvavo en Bitcoin Meester zijn beide voor beginners uitermate geschikt. Wil je handelen in cryptocurrency dan is Bitvavo dankzij hun geavanceerde interface weer geschikt .

Bitvavo
 • Je wilt graag in cryptocurrency handelen
 • Je eigen prijs bepalen bij het kopen en verkopen
 • Maximaal 0.25 % transactiekosten
 • Gratis geld op je account storten en opnemen
 • Diverse betalingsmogelijkheden zoals iDeal of Bancontact
 • Eerste € 1000 gratis handelen
Bitcoin Meester
 • Je wilt graag cryptocurrency kopen
 • Meer dan 200 verschillende cryptocurrency en veel nieuwe crypto’s
 • Grootste aanbod van cryptovaluta
 • Eenvoudig cryptocurrency kopen en verkopen
 • Populaire betalingsmogelijkheden zoals iDeal of Bancontact
 • Telefonische support

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *