Ga naar de inhoud
Bitvavo VS Bitcoin Meester

Bitvavo vs Bitcoin Meester (BCM), welke is het beste?

Wat is een betere keuze, Bitvavo of Bitcoin Meester (BCM)? Cryptocurrency wordt alsmaar bekender en er zijn tal van platformen die het makkelijk maken om hierin te handelen.

De twee bekendste van dit moment zijn de Nederlandse exchange Bitvavo en de broker Bitcoin Meester (BCM). In dit artikel neem ik je mee door de belangrijkste overeenkomsten en de verschillen om je te helpen bepalen welk platform het meest bij jou past.

Samenvatting

Beide platformen zijn sterk en hebben elk hun eigen sterke en zwakke punten. Naar mijn mening is Bitvavo het beste platform voor de meeste gebruikers. Het is gebruiksvriendelijk voor beginners, biedt een breder assortiment aan cryptomunten dan Bitcoin Meester en heeft ook nog veel lagere transactiekosten. Bitcoin Meester is echter de plek als je interesse hebt in het ontdekken van nieuwe, minder bekende munten.

Bitvavo

 • Geschikt voor: beginnende, gevorderden beleggers evenals handelaren.
 • Aanbod: 200+ cryptomunten
 • Kosten: maximaal 0,25% transactiekosten
 • Mobiele app: ja

* en handel de eerste € 10.000 zonder transactiekosten

BCM (Bitcoin Meester)

 • Geschikt voor: beginnende en gevorderden beleggers.
 • Aanbod: 170+ cryptomunten
 • Kosten: maximaal 1% transactiekosten
 • Mobiele app: ja

Wie is Bitvavo?

Screenshot van de Bitvavo website

Bitvavo is een Nederlands platform voor het handelen in crypto, dat sinds 2018 vanuit Amsterdam opereert. Ze zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank als officiële aanbieder van cryptovaluta. Daarnaast bieden ze gebruikersgemak van een broker met de kracht van een exchange.

Hun missie is om een brug te slaan tussen traditioneel geld en digitale valuta. Bij Bitvavo kun je moeiteloos cryptomunten kopen, opslaan en verkopen. Ze vallen op door hun gebruikersvriendelijke platform met lage kosten, wat investeren in cryptovaluta toegankelijk maakt voor een breed publiek. Dit maakt het nog uitnodigender om te starten met investeren in crypto.

En voor wie net begint, heeft Bitvavo een aantrekkelijke tijdelijke actie: geen transactiekosten over de eerste 10.000 euro.

Wie is BCM (voorheen Bitcoin Meester)?

Screenshot van de website van BCM, het vroegere Bitcoin Meester

BCM, voorheen bekend als Bitcoin Meester is een Nederlandse crypto broker die is opgericht in 2017. BCM is gevestigd aan de Thailandlaan in Aalsmeer. Net zoals Bitvavo is BCM geregistreerd bij De Nederlandsche Bank als officiële aanbieder van cryptovaluta.

Gedreven door een passie voor crypto en blockchain technologie, streeft BCM ernaar om digitale valuta altijd en overal bereikbaar te maken. Ze maken dit mogelijk door educatie, inspiratie en snelle klantenondersteuning. Op hun geheel vernieuwde platform kunnen zowel nieuwkomers als ervaren beleggers op een veilige en verantwoorde wijze cryptocurrency transacties uitvoeren.

Bekijk ook mijn vergelijking tussen Bitvavo en Coinbase. Hierin vergelijk ik de functies, kosten en unieke voordelen van elk platform zodat je alle inzichten hebt die je nodig hebt om zelf een keuze te maken.

Het aanmaken van je account en verificatie

Om te starten met handelen op Bitvavo of BCM, moet je eerst een account creëren door je naam, e-mailadres en een sterk wachtwoord op te geven. Ook moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Na het bevestigen van je e-mail kun je inloggen.

Vervolgens is accountverificatie nodig om te beginnen met traden, bedoeld om verdachte handelingen tegen te gaan. Bitvavo maakt dit makkelijk met drie geautomatiseerde stappen. BCM controleert je identiteit snel, zelfs ’s avonds en in het weekend, nadat je de nodige documenten hebt opgestuurd. Met een goedgekeurd account kun je meteen beginnen.

Samenvatting: bij beide platforms moet je jezelf verifiëren. Bitvavo’s proces is volledig geautomatiseerd en snel, terwijl BCM je identiteit controleert binnen een half uur na het aanleveren van je gegevens.

Cryptocurrency aanbod

Zowel Bitvavo als BCM beschikken over een groot assortiment aan cryptocurrencies. Maar welke heeft nu het meest uitgebreide aanbod? In dit hoofdstuk kom je er meer over te weten.

 • Bitvavo – blijft zich ontwikkelen en breidt hun aanbod aan cryptomunten langzaam uit. Waar ze eerder slechts 50 munten aanboden, bieden ze nu over meer dan 200 cryptomunten aan. Naar mijn mening is dit ruim voldoende is voor nieuwe investeerders. Alle populaire munten zijn aanwezig, en voor het volledige aanbod kun je doorklikken naar hun website.
 • BCM – heeft een aanbod van meer dan 170 munten. Ze bieden minder cryptocurrency dan Bitvavo, maar je vindt er naast de grote namen ook nieuwere en minder bekende munten. Voor degenen die op zoek zijn naar specifieke, nieuwe munten is BCM dus een goede optie. Het volledige aanbod is te zien op hun overzichtspagina.

Samenvatting: Bitvavo biedt momenteel de meeste cryptomunten aan. Toch raad ik je aan om bij beide partijen te kijken of ze je favoriete munt aanbieden.

De kosten bij storten en opnemen

Zowel bij Bitvavo als BCM is het proces van geld storten en opnemen heel eenvoudig. Je kunt eenvoudig via verschillende betaalmethodes geld toevoegen en je gewenste crypto aankopen. Toch zijn er enkele verschillen tussen de twee.

Bitvavo springt eruit met 8 betaalopties, waaronder iDEAL, Bancontact en Creditcard. Het mooie is dat stortingen met de meeste van deze methoden kosteloos zijn.

Bij BCM kun je kiezen uit 4 betaalmethodes: iDEAL, Bancontact, Giroplay en Sofort. Stortingen via iDEAL of bankoverschrijving zijn kostenvrij, maar voor Bancontact betaal je 1,1% en voor Giroplay en Sofort 2% aan kosten.

Voor opnames hanteren beide een snelle en gratis service, waarbij het geld doorgaans dezelfde dag nog op je rekening staat.

Samenvatting: Bij Bitvavo kun je met de meeste gebruikte betaalmethodes geld storten of opnemen zonder dat je daarover kosten moet betalen.

Handelskosten

Ook handelskosten spelen een belangrijke rol bij het kiezen van een crypto platform. Ze hebben namelijk direct invloed op je rendement. Lage kosten zijn belangrijk om het meeste uit je investeringen te halen.

 • Bitvavo – hierbij worden de handelskosten en fees transparant weergegeven tijdens het aankoopproces. De maximale handelskosten bedragen 0,25% per transactie. Maar naarmate je meer handelt, nemen deze kosten af tot zelfs 0,04%.
 • BCM – hanteert standaard 1% handelskosten, maar door actief en veel te handelen, kun je een VIP status bereiken waarmee de kosten kunnen afnemen tot 0,10%.

Samenvatting: als je actief handelt kunnen zowel Bitvavo als BCM voordeliger worden. Echter biedt Bitvavo lagere kosten.

Stakings mogelijkheden

Staking is een populaire manier om passief inkomen te verdienen met je crypto-investeringen. Het is interessant om te zien hoe Bitvavo en BCM zich op dit vlak onderscheiden.

Beide platforms bieden stakingsmogelijkheden waarmee je rente kunt verdienen op je cryptomunten. Hoewel de percentages niet extreem hoog zijn, kan het een leuke extra inkomstenbron zijn.

Bij beide kun je 24 verschillende munten staken. De stakingspercentages bij Bitvavo zijn doorgaans iets aantrekkelijker. Zo biedt BCM tot 6% voor bepaalde munten, terwijl Bitvavo rentepercentages heeft die kunnen oplopen tot 15%. Bij BCM ontvang je voor Bitcoin een rente van 0,250% terwijl dit bij Bitvavo 0,77% is.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat stakingspercentages variabel zijn en elke dag kunnen veranderen.

Samenvatting: Hoewel staking bij beide partijen mogelijk is, biedt Bitvavo over het algemeen iets hogere rentepercentages. Echter, de daadwerkelijke rente kan variëren, afhankelijk per punt.

Klantenservice

Een uitstekende klantenservice is belangrijk, zeker als het gaat om investeren in cryptocurrencies. Zowel Bitvavo als BCM laten zien dat ze dit belangrijk vinden.

Vanuit mijn eigen ervaring zijn beide bedrijven goed bereikbaar binnen kantooruren. Bitvavo kun je benaderen via e-mail of hun online contactformulier. BCM gaat nog een stapje verder met verschillende communicatiekanalen. Je kunt hen bereiken via e-mail, contactformulier, live chat en zelfs per telefoon voor directe ondersteuning.

Daarnaast bieden zowel Bitvavo als BCM een rijke kennisbank, waar je zelfstandig antwoorden kunt vinden op veelgestelde vragen. Dit kan erg handig zijn als je snel informatie nodig hebt.

Samenvatting: Beide hebben een uitgebreide FAQ en een kennisbank waar je verschillende informatie kunt vinden. Wil je liever een klantenservice waar je ook telefonisch hulp kan vragen, kies dan voor Bitcoin Meester (BCM).

Gebruiksvriendelijkheid

Ook de gebruiksvriendelijkheid van de website is ontzettend belangrijk wanneer je crypto wilt kopen, verkopen of bewaren. Je wilt natuurlijk dat de website snel reageert en ook nog eens overzichtelijk is.

Zowel Bitvavo als BCM bieden een responsieve en gebruiksvriendelijke omgeving. Bitvavo onderscheidt zich met twee interfaces: een eenvoudige voor beginners en een geavanceerde voor de ervaren traders, waar je verschillende soorten orders kunt plaatsen, zoals market en limit orders.

BCM fungeert als broker, gericht op de aankoop, verkoop en opslag van crypto’s. Ook dit proces werkt snel en super makkelijk.

Samenvatting: Wil je gaan traden dan is Bitvavo de beste optie. Wil je alleen cryptocurrency kopen en eventueel bewaren dan kun je dit bij beide doen.

Mobiele app

Zowel Bitcoin Meester (BCM) als Bitvavo bieden een mobiele app aan voor hun gebruikers. De Bitvavo app is in mijn ervaring snel en betrouwbaar. Je hebt via de app toegang tot alle nodige functies: crypto kopen en verkopen, geld storten en opnemen. Ook de ervaringen van andere gebruikers zijn goed te noemen (bron).

BCM biedt eveneens een app aan. Mijn persoonlijke ervaring met de BCM app op mijn iPhone is zeer goed. De app reageert vlot en heeft diverse functies: je kunt er mee kopen, verkopen, versturen, ontvangen, swappen, storten, opnemen en je stakingssaldo inzien. Ook andere gebruikers zijn tevreden met de app (bron).

BCM Crypto app op mijn Iphone - copyright deonlineondernemer.nl
BCM crypto app
Bitvavo crypto app op mijn iphone - copyright deonlineondernemer.nl
Bitvavo crypto app

Samenvatting: Wil je graag snel extra munten bijkopen op je smartphone, dan werken beide apps super goed. Wel heeft de BCM app meer opties dan de Bitvavo app.

Conclusie

Je hebt inmiddels alles kunnen lezen over de verschillen tussen Bitvavo en BCM. Maar welke van deze twee crypto bedrijven is nu het beste?

Beide bedrijven zijn twee bekende en serieuze platformen in Nederland en België waar je verschillende cryptomunten kunt kopen. Beide zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank waardoor verificatie dan ook verplicht is.

Als we puur naar handelskosten kijken, is Bitvavo voordeliger dan BCM, wat het aantrekkelijk maakt voor diegenen die kosten willen minimaliseren. Bitvavo heeft ook een breder aanbod met meer dan 200 cryptomunten, terwijl BCM er meer dan 170 aanbiedt.

Voor dagelijkse handelingen zoals kopen en verkopen, zul je bij beide partijen een gebruiksvriendelijke ervaring vinden. Echter, ben je een actieve trader dan biedt Bitvavo een geavanceerde handelsomgeving met tools voor technische analyse en opties zoals limit orders en stop limit orders.

Bitvavo

 • Geschikt voor: beginnende, gevorderden beleggers evenals handelaren.
 • Aanbod: 200+ cryptomunten
 • Kosten: maximaal 0,25% transactiekosten
 • Mobiele app: ja

* en handel de eerste € 10.000 zonder transactiekosten

BCM (Bitcoin Meester)

 • Geschikt voor: beginnende en gevorderden beleggers.
 • Aanbod: 170+ cryptomunten
 • Kosten: maximaal 1% transactiekosten
 • Mobiele app: ja

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *