Ga naar de inhoud

Bitvavo vs BTC Direct | Welke Is Het Beste?

Door Jelle

Bitvavo vs BTC Direct, welke is nu het beste? Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste crypto broker, dan ben je in je zoektocht vast wel de namen Bitvavo en BTC Direct tegen gekomen.

Maar welke van de twee is nu beter? In dit artikel ontdek je de meest belangrijkste overeenkomsten en de verschillen. Aan het einde van het artikel weet je dan ook welke het beste bij je past. Lees je mee?

Voor beide platformen is het momenteel mogelijk om weer een account aan te maken:

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange dat in 2018 werd gelanceerd. Bitvavo is gevestigd in hartje Amsterdam. Het bedrijf heeft een ambitieus doel om digitale valuta voor iedereen beschikbaar te maken. 

Dit doen ze door middel van transparante en lage tarieven, een ruim assortiment aan cryptomunten en een makkelijk te gebruiken platform voor beginners en gevorderde crypto traders. Voor meer informatie over Bitvavo wil ik je vragen om mijn Bitvavo review te lezen.

Wat is BTC Direct?

Net zoals Bitvavo is BTC Direct een Nederlands bedrijf dat is gevestigd in Nijmegen. Ze bestaan sinds 2013 en bieden verschillende diensten aan. 

Zo koop en verkoop je bij BTC Direct niet alleen crypto, maar je kunt er ook je favoriete crypto wallet kopen, een deel van je salaris ontvangen in crypto en nog veel meer.

De missie van BTC Direct is dan ook eenvoudig. Cryptocurrency voor iedereen veilig en toegankelijk maken. Dit betekent dan ook dat ze er zijn voor de absolute beginner, maar ook voor degene die al meer ervaren is met crypto.

Het aanmaken van je account en verificatieproces

Om bij Bitvavo en BTC Direct een account aan te maken dien je bij beide je volledige naam, e-mailadres en een sterk wachtwoord op te geven. Vanzelfsprekend dien je ook minimaal 18 jaar te zijn.

Heb je een account aangemaakt en je e-mailadres bevestigd dan kun je bij BTC Direct tot maximaal 250 euro storten. Wil je meer geld storten op je account dan dien je net zoals bij Bitvavo je account te verifiëren.

Verifiëren is bij beide partijen verplicht op basis van de wet- en regelgeving waarop de Nederlandsche Bank toezicht houdt. Dit proces is bij Bitvavo en bij BTC Direct in bijna alle gevallen geheel automatisch en duurt dan ook niet lang. Is de verificatie gelukt, dan ontvang je per e-mail een bevestiging. 

Samenvatting: bij Bitvavo en BTC Direct dien je een account aan te maken. Bij BTC Direct kun je tot maximaal 250 euro storten en kopen. Wil je meer dan dien je net zoals Bitvavo je account te verifiëren. 

Het aanbod van cryptocurrency

Kijken we naar het aanbod van beide partijen, dan zien we dat er een heel groot verschil is. Bitvavo biedt op dit moment namelijk meer dan 175 verschillende crypto valuta aan. BTC Direct heeft een aanzienlijk kleiner aanbod, namelijk iets meer dan 50 stuks.

Op Bitvavo vind je naast de oude en bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum ook andere en nieuwere cryptomunten die je bij BTC Direct nog niet kunt vinden. Wel worden bij Bitvavo en BTC Direct het aanbod regelmatig uitgebreid met nieuwe en populaire cryptomunten.

Samenvatting: ben je op zoek naar nieuwste munten of een partij met een groot aanbod aan crypto? Kies dan voor Bitvavo.

Kosten bij het opnemen en storten 

Bij Bitvavo en BTC Direct is het storten en opnemen van geld heel eenvoudig. Je stort met bijvoorbeeld iDEAL euro’s op je account en vanuit je account koop je de cryptocurrency’s die je wilt hebben. Toch zijn er enkele verschillen tussen beide partijen. 

Zo ondersteunt Bitvavo bijvoorbeeld 8 verschillende betalingsmogelijkheden waaronder iDEAL, Giropay, Sofort en Bancontact. BTC Direct ondersteunt er maar 4, namelijk iDEAL, Bancontact, Bankoverschrijving en Creditcard. Beide rekenen overigens geen extra kosten voor wanneer je kiest om met iDEAL, Bancontact of via een bankoverschrijving geld te storten.

Het opnemen gaat bij beide supersnel en in de meeste gevallen heb je het geld dezelfde dag op je rekening. Bij Bitvavo worden zelfs opnames in het weekend gestort op je rekening. 

Bitvavo aankoopscherm voor het kopen van crypto zoals Bitcoin. Je ziet duidelijk de handelskosten en spreadkosten.
Bitcoin kopen bij Bitvavo
BTC Direct aankoopscherm. Handelskosten worden niet weergegeven.
Bitcoin kopen bij BTC Direct

Samenvatting: bij Bitvavo en BTC Direct kun je met de meest gangbare betaalmethodes geld storten en opnemen zonder dat je daarvoor kosten hoeft te betalen. Wel is het zo dan Bitvavo meer betalingsmogelijkheden aanbiedt dan BTC Direct.

Handelskosten

Zoals je waarschijnlijk weet heb je bij het kopen en verkopen van cryptovaluta te maken met handelskosten. Wat nu de precieze handelskosten zijn, verschilt per munt en op welk moment er gehandeld wordt.

BTC Direct rekent bij het kopen en verkopen van crypto, coins, en tokens een fee van 1%. Deze wordt netjes vermeld in het scherm voordat je de transactie wilt bevestigen. 

Bitvavo rekent een maximale fee van 0.25%. Deze kosten kunnen zelfs verlaagd worden naar mate je handelt. Anders gezegd: hoe meer je handelt des te lager de fees die je moet betalen. 

Samenvatting: wil je crypto kopen of in crypto handelen met zo min mogelijk handelskosten? Dan is Bitvavo voor jou de beste optie. 

Opties om te kunnen handelen

Een van de grootste verschillen tussen Bitvavo en BTC Direct is de manier waarop je kunt handelen. Bij Bitvavo verhandel je crypto altijd met andere gebruikers door gebruik te maken van buy en sell orders. 

Bij BTC Direct kan dit niet, ze zijn namelijk een broker. Ze kopen dan ook de munten in bij andere exchanges en bieden deze aan op hun eigen platform. Een ander belangrijk punt is, is dat je bij BTC Direct geen munten tegen elkaar kunt inwisselen of naar een ander crypto adres kunt sturen

Bovendien heeft Bitvavo naast de eenvoudige interface een geavanceerde interface die speciaal is ingericht voor de meer ervaren crypto trader. Zie ook de screenshot hieronder.

Bitvavo geavanceerde traidingsinterface. Ideaal voor cryptohandelaren
De geavanceerde interface bij Bitvavo

Samenvatting: bij Bitvavo heb je de mogelijkheid om te kunnen handelen met andere crypto handelaren. BTC Direct biedt deze mogelijkheid niet aan. 

Staking

Staking kun je het beste zien als het vasthouden van crypto en in ruil daarvoor een beloning krijgen. Soort rente dus. Bij Bitvavo heb je de mogelijkheid om 17 munten te staken waaronder Bitcoin, Cardano, Ethereum, VeChain, Ark en Litecoin. 

Het percentage wat je krijgt bij Bitvavo verschilt logischerwijs per munt, maar het maximale percentage is 7.5%. Kijken we naar BTC Direct dan biedt deze nog geen stakingsmogelijkheden aan, al zal het na verwachting binnenkort wel worden toegevoegd.

Samenvatting: wil je gebruikmaken van staking, dan kun je dit het beste doen bij Bitvavo aangezien BTC Direct dit niet aanbiedt.

Klantenservice

Bitvavo en BTC Direct hebben naar mijn mening een hele goede klantenservice. Je kunt ze beide tijdens kantooruren bereiken via e-mail, contactformulier of chat. Daarnaast hebben ze een uitgebreide kennisbank waar je volop informatie kunt vinden over de meest gestelde vragen. 

Samenvatting: ben je op zoek naar een broker of een exchange met Nederlands support, dan zit je bij beide partijen goed. 

Ervaringen van andere gebruikers

Kijken we naar de ervaringen van andere Bitvavo of BTC Direct gebruikers dan zien we duidelijk dat men over het algemeen ontzettend tevreden zijn over beide partijen. Mensen laten vooral weten dat het bij beide partijen heel eenvoudig is om crypto te kopen. 

Op Trustpilot scoort Bitvavo gemiddeld een 4.2 uit ruim 13.000 reviews (bron) en BTC Direct een 4.4 uit bijna 10.000 reviews (bron).

Bitvavo vs BTC Direct conclusie

Bitvavo en BTC Direct zijn beide 2 populaire keuzes waar je cryptocurrency kunt kopen. Beide platformen zijn ook nog eens veilig. Zo gebruiken ze beide cold wallets en 2 factor authenticatie

Bitvavo gaat qua veiligheid nog stuk verder. Zo hebben ze een robuuste organisatiestructuur, geavanceerde logging en monitoring, bieden ze apparaat en IP-management aan, veiligheid notificaties, opname whitelist en een anti phishing beveiliging. 

De belangrijkste verschillen tussen Bitvavo en BTC Direct zitten hem in de transactiekosten en de mogelijkheid om cryptovaluta te kopen, te bewaren of om te verkopen

Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% handelskosten terwijl deze bij BTC Direct 1% is. Wil je ook nog eens crypto voor een langere tijd vasthouden en staken dan kun je dit beter doen bij Bitvavo aangezien BTC Direct deze optie niet aanbied.

Voor mensen die in crypto willen traden biedt Bitvavo een geavanceerde interface met allerlei opties die speciaal gericht zijn voor deze groep. 

De conclusie is dan ook dat Bitvavo op de bijna alle belangrijke vlakken aanzienlijk beter scoort dan BTC Direct. Wil je dan ook crypto kopen, verkopen of bewaren? Dan kun je dit het beste doen bij Bitvavo vanwege hun lage handelskosten, uitgebreid aanbod aan cryptomunten en hun geavanceerde handelsmogelijkheden.

Klik op de knop hieronder om een gratis account aan te maken en betaal de eerste 7 dagen over de eerste 1000 euro géén handelskosten.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *