Ga naar de inhoud
Wil je fysiek goud kopen bij de Rabobank? Bekijk dan eerst dit alternatief

Fysiek goud kopen Rabobank? Bekijk dit alternatief

Door Jelle

Kun je fysiek goud kopen bij de Rabobank? Goud is een edelmetaal dat altijd zijn waarde behoudt. Goud is dus een goede investering, ook voor de lange termijn.

Fysiek goud kopen bij de Rabobank is tot op heden niet mogelijk. Banken bieden niet de mogelijkheid aan om fysiek goud te kopen. Gelukkig hebben zijn wel goede alternatieven om goud te kopen, totdat de Rabobank in de toekomst misschien wel deze mogelijkheid aan gaat bieden.

In dit artikel ga ik je dan ook vertellen waarom je geen goud kunt kopen bij de Rabobank en waar je tegenwoordig wel goud of andere edelmetalen kunt kopen.

Waarom kun je geen goud kopen bij de Rabobank?

Vroeger was het heel normaal dat je bij een bank binnen liep en fysieke goudbaren kocht. Het was vanzelfsprekend dat je probleemloos met jouw geld, goud kon kopen bij de bank.

Tegenwoordig is dit absoluut niet meer zo. Bij banken kun je geen goudbaren meer kopen. Ook bankkluizen waarin het goud vroeger bewaard werd zijn zo goed als verdwenen. Je kunt geen goud kopen bij de Rabobank.

Op dit moment handelen banken alleen nog maar in digitale valuta’s. Banken hebben steeds minder kantoren en jij bent steeds meer een nummertje geworden voor de grote banken.

Wat is het beste alternatief om goud te kopen?

Gelukkig hebben we geen banken meer nodig om goud of een ander edelmetaal te kopen. Er is namelijk ook een betrouwbaar, Nederlands alternatief waar je jouw vermogen kunt investeren in goud.In mijn GoldRepublic review lees je wat voor een bedrijf het is, hoe het precies werkt en waarom deze vorm van investeren interessant is.

Hieronder vind je 3 redenen waarom goud kopen bij GoldRepublic 1 van de beste beleggingen is. Je kunt bij GoldRepublic heel eenvoudig een goudrekening openen om zo veilig te investeren in fysiek goud.

1. Het goud is echt van jou

Goud kopen bij Goldrepublic houdt in dat het goud ook fysiek van jou is. Jij bent de rechtmatige eigenaar van dit edelmetaal. Wanneer je goud koopt dan word je (mede)eigenaar van een goudbaar.

De volgende goede reden om goud te kopen via GoldRepublic , is dat het vanaf een klein bedrag kan. Je hoeft zoals bij veel andere dingen geen duizenden euro’s te investeren. Je kunt namelijk al goud kopen vanaf 50 euro.

Voor deze 50 euro koop je een waardevol edelmetaal dat altijd zijn waarde blijft houden. Met name het behoud van waarde is in een tijd van enorme inflatie een hele belangrijke factor.

Omdat het goud echt van jou is, heb je zelfs de mogelijkheid om het op te halen, of te laten bezorgen. Als jij bijvoorbeeld jouw goud thuis wilt hebben liggen is dat geen enkel probleem.

Investeren voor anderen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag voor iemand anders spaart. Het komt vaak voor dat opa en oma graag wat willen sparen voor hun kleinkinderen.

Goud kopen kan dan ook een goede investering zijn. Je kunt bij GoldRepublic namelijk ook goud kopen voor een ander. Je koopt en spaart het goud bijvoorbeeld voor jouw kleinkind.

Wanneer hij of zij meerderjarig is, dan kan hij of zij het goud weer verkopen en het geld opnemen. Uiteraard blijf jij tot die tijd de beheerder van het goud dat opgeslagen ligt.

2. Lage transactie kosten en mogelijkheid tot sparen

Een ander voordeel is dat je over alle transacties lage kosten betaalt. Per transactie betaal je slecht 1% transactiekosten. Stel je koopt voor 50 euro aan goud, dan betaal je slechts 50 cent transactiekosten. Dit is bijna niks.

Omdat het goud fysiek opgeslagen ligt, moet je wel een deel van de opslagkosten op je nemen. Ook dit bedrag valt heel erg mee. Voor goud betaal je 0,5 % opslagkosten per jaar.

Je kunt bij GoldRepublic ook maandelijks fysiek goud kopen. Elke maand koop je voor een vast bedrag fysiek goud en dit wordt voor je opgeslagen. Deze manier van sparen kan geen rente van een bank tegen op.

3. Betrouwbare en veilige opslag

Omdat de goudprijs altijd hoog is, is het belangrijk dat het goed opgeslagen wordt. GoldRepublic werkt samen met een aantal bedrijven die dit voor hun regelen.

Brinks in Amsterdam is 1 van deze bedrijven die een heel aantal goudbaren voor dit bedrijf veilig opslaat. Brinks kennen we natuurlijk allemaal wel van de waarde transport bussen die we regelmatig op straat zien.

Een andere plek waar een heel aantal goudbaren opgeslagen liggen zijn de locaties van Loomis International. Zij hebben een deel opgeslagen is Zürich en een deel in Frankfurt.

Alle investeringen die jij in goudbaren doet bij GoldRepublic zijn goed verzekerd. Aan de goudprijs is te zien dat dit een zeer kostbaar materiaal is en dat moet goed verzekerd zijn.

GoldRepublic heeft alle edemetalen die opgeslagen zijn verzekerd bij Marsh & McLennan Companies. Dit zorgt ervoor dat jouw goudbaren ten aller tijde goed verzekerd zijn.

Edelmetalen zoals goud liggen allemaal opgeslagen in onafhankelijke, ouderwetse kluizen. In Amsterdam doet kluisbewaarder G4S dit en in Zürich en Frankfurt is Loomis International hier verantwoordelijk voor.

Conclusie

Het investeren in edelmetalen zoals goud is één van de beste beleggingen die jij kunt doen. Sparen op deze manier levert veel meer op dan de rente bij banken. Het aantal goudbaren dat jij in bezit hebt, bepaal je ook helemaal zelf. Veel risico lopen doe je niet.

Goud kopen is dus veel verstandiger dan bijvoorbeeld jouw spaarcenten op de bank te laten staan. De spaarrente is bijna niets, maar de inflatie is op dit moment torenhoog.

Je krijgt dan misschien wel een paar euro rente over jouw spaargeld, maar jouw koopkracht holt enorm snel achteruit. Via GoldRepublic investeer je in edelmetalen die een stabiele factor zijn en dus geen koopkrachtdaling tot gevolg hebben.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *