Ga naar de inhoud
geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen? Dat doe je zo!

Door Jelle

Er zijn steeds meer betrouwbare manieren van online geld verdienen. Natuurlijk kun je vast in loondienst gaan, maar is er ook tal van thuiswerk dat je kunt doen. Ook binnen de categorie thuiswerk heb je tal van mogelijkheden en is het thuiswerk in verschillende soorten en maten in te delen. Een van de manieren waarop je thuis kunt verdienen is door middel van bloggen. Geld verdienen met bloggen….

Je hebt er misschien wel eens gehoord van geld verdienen met bloggen. Mensen bloggen over de meest uiteenlopende onderwerpen en proberen andere mensen te entertainen en te informeren met hun blog. Een blog kan dus heel divers zijn. 

Maar is het wel mogelijk om geld te verdienen met bloggen? Geld verdienen met bloggen is zeker mogelijk als je het goed aanpakt. Zo dien je je bijvoorbeeld te verdiepen in de verschillende manieren van bloggen en ook in de mogelijkheden die je hebt om jouw blog net even wat professioneler eruit te laten zien.

Daarnaast gaat het verdienen met een blog ook niet vanzelf. Het verdienen via een blog kan op verschillende manieren maar het is maar net de vraag hoe je ervoor kan zorgen dat je ook werkelijk kunt verdienen met je blog en wat je hiervoor dient te doen. 

Daarnaast is het natuurlijk ook handig om te weten hoe je er precies voor kan zorgen dat je een succesvol blog opzet zodat je zoveel mogelijk bezoekers naar jouw blog toe trekt om goed te kunnen verdienen.

In dit artikel ontdek je dan ook wat je bijvoorbeeld ervoor nodig hebt om een goede blog op te zetten en hoe je ervoor kunt zorgen dat je dankzij bloggen geld kunt verdienen. 

Hoeveel geld verdien je met bloggen?

Als je net begint, moet je natuurlijk niet verwachten dat je al inkomens hebt. Je dient wel wat moeite te doen om geld te verdienen met bloggen. Vergeet niet dat een blog iets is wat je echt op moet bouwen. Dat vereist heel wat geduld en inzet.

Vele bloggers die net beginnen, zullen er nog niet meteen in slagen om dan al inkomen te genereren en grof geld te verdienen. Als je dan al wat stappen verder bent is het weer wat meer mogelijk om geld te verdienen met je blog. Je kunt dan rekenen op ongeveer €70. Echt populaire bloggers en blogs die veel bezoekers trekken en die daarnaast ook te maken hebben met trouwe bezoekers, zullen wel €3000 of meer per maand kunnen verdienen. 

Dit is natuurlijk een heerlijk maandloon waar je veel voordelen uit kan slaan omdat het dan bijvoorbeeld niet eens meer nodig is om een vaste baan te hebben. Dit heb je dan gewoon thuis op een manier zoals je dat prettig vind.Er zijn zelfs mensen die meer dan 10.000 euro per maand verdienen zoals Jacko Meijaard >>

Hoeveel geld je kunt verdienen met bloggen hangt af van een aantal factoren. Zo is je schrijfwijze belangrijk, hoe goed je teksten vindbaar zijn in Google en welke verdienmodellen je toepast op je website.

Om je teksten goed vindbaar te maken via Google is het aan te raden om op de SEO manier je artikelen te schrijven. Hierover geef ik je later wat meer toelichting over. Ook zijn er verschillende verdienmogelijkheden die je kunt toepassen op je website. Zo zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met bloggen.

Dit heeft allemaal te maken met de manier waarop je blogt (blog je voor jezelf of schrijf je artikelen voor een bepaalde website?), of je gebruik maakt van advertenties, zoals bijvoorbeeld via Google Adsense, of marketing of dat je een eigen boek schrijft of een eigen cursus hebt geschreven. En wat natuurlijk ook een hele belangrijke rol speelt, is het aantal bezoekers die je naar je website weet te trekken.

Het zijn natuurlijk de grote getale bezoekers die ervoor zorgt dat je inkomens kunt genereren. Als je het allemaal goed voor elkaar hebt, kun je aardig wat geld verdienen met bloggen.

Geld verdienen met bloggen vanuit huis

Hoe krijg je verkeer naar je blog?

Wanneer je geld wilt verdienen met je website of blog is het krijgen van verkeer een van de lastigste zaken die er bestaan. Zeker als je net begint met bloggen kan dit nogal demotiverend werken als je in het begin naar je bezoekersaantallen kijkt. 

De reden dat je, zeker in het allereerste begin, nog niet meteen het gewenste aantal bezoekersaantallen hebt, is omdat je afhankelijk bent van de zoekmachines Google en Bing

Als je bijvoorbeeld denkt aan jezelf. Als je op zoek bent naar iets op Google om zo bij een bepaalde website uit te komen dat gaat over het onderwerp waar je op zoek naar bent, dan zul je altijd kijken naar de resultaten die je op de eerste pagina’s kunt vinden.

Het komt maar zelden voor dat iemand kiest voor een resultaat dat ergens op pagina 20 is te vinden. 

Je moet er dus voor zien te zorgen dat jij ook met je eigen blog of website zo hoog mogelijk probeert uit te komen op Google. Het is dan belangrijk dat je weet wat SEO inhoudt en hoe je door middel hiervan ervoor kunt zorgen dat je website of blog zo goed mogelijk op Google scoort

Het is niet altijd makkelijk, omdat je veel te maken krijgt met concurrentie. Het komt maar zelden voor dat er over één onderwerp ook maar één keer wordt geschreven. Vandaar dat er altijd zoveel resultaten te vinden zijn op Google.

SEO leer je natuurlijk niet zomaar en ook het opzetten van een goede blog is maar net iets wat je goed moet kunnen. Daarom zijn er handige trainingen te volgen waarin je wel kunt leren hoe je op een juiste manier een blog kunt bouwen en wat je eraan kunt doen om zo hoog mogelijk in Google te scoren.

Een voorbeeld van een goede training vind je hier >>

Je website, niche en promotie

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om je te richten op een bepaalde niche. Er zijn vele onderwerpen die zo interessant zijn om erover te schrijven. Maar als je je richt op een bepaald onderwerp en dit helemaal probeert uit te diepen, zul je veel verder komen.

Bedenk voor jezelf een goede naam zodat mensen je ook makkelijk kunnen vinden en je ook zullen herkennen en ga online met je nieuwe website of blog. Vervolgens kun je ook een logo kiezen.

Door een eigen logo te kiezen wordt jouw blog herkenbaar en ben je ook makkelijker te vinden, zelfs via de zoekresultaten voor afbeeldingen.

Dan is het tijd voor je eerste publicaties. Schrijf door en geef zeker niet op! Want dan zul je snel uitkomen bij je eerste 1000 blog lezers. Deze heb je echt nodig om de beste resultaten te behalen.

Door het volgen van een training leer je niet alleen om de basis goed op te zetten maar ook om misschien nog net wat handiger te worden in het uitbouwen van je blog.

Dan heb je een cursus gedaan of dan heb je de basis gezet voor je blog, maar dan ben je er nog niet. Het is de hoogste tijd om reclame te maken voor je blog. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van de middelen die vandaag de dag erg populair zijn.

Social Media is een hele goede manier om bezoekers naar je blog te trekken. Denk maar aan Twitter, Facebook of Pinterest. Vooral deze laatste is erg populair en miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van Pinterest als zij op zoek zijn naar informatie of naar een product of dienst.

Door jouw blogartikelen daarop te publiceren zul je de kans groter maken dat je artikelen gevonden worden.

Je blog promoten met social media

Geld verdienen met bloggen : 5 betrouwbare manieren

En dan komen we natuurlijk uit bij misschien wel het belangrijkste onderdeel van allemaal. Je wilt natuurlijk niet zomaar bloggen, maar je wilt geld verdienen met bloggen. Maar hoe doe je dit nou?

Er zijn tal van manieren om ervoor te zorgen dat je een goede blog op kunt zetten met de daarbij behorende middelen zodat je inkomsten kunt genereren. Adverteren en marketing zijn maar enkele voorbeelden van wat je kunt doen om je blog een groot succes te maken.

Door deze vijf betrouwbare manieren te ontdekken en toe te passen kun je ervoor zorgen dat je blog niet alleen een succes wordt voor je lezers, maar ook voor jezelf omdat je er uiteindelijk goed mee kunt verdienen.

1. Geld verdienen door advertenties

Een van de meest voorkomende manieren om inkomsten te genereren met bloggen is door advertenties te plaatsen bij je artikelen. Deze advertenties behoren allemaal bij producten of diensten. Je ziet het bij vele artikelen wel terugkomen.

Als je een paar willekeurige artikelen opent, zie je dat er altijd wel een reclame banner bij geplaatst is die behoort bij bepaalde producten of diensten.

Deze reclame banner is vaak geplaatst door Google Ads. Google Ads is een programma van Google waarmee je gericht campagne kan voeren op je website.

Stel, je hebt een artikel geschreven over het verbouwen van een tuin. Hoe mooi zou het dan zijn dat je er gelijk bijpassende advertenties bij kunt plaatsen die ook echt met het onderwerp te maken hebben? Bijvoorbeeld offertes voor een hovenier of een adres naar de tegelzetter.

Een belangrijk voordeel van Google Ads is dat je een gedetailleerd overzicht krijgt van de bezoekers en de informatie over de bezoekers die je website bezocht hebben. Daarnaast kan je ook gelijk trends volgen om te kijken hoe je website presteert.

Dit is ideaal voor iedereen die de groei van de website in detail wilt volgen. Een ander voordeel is dat de advertenties makkelijk te implementeren zijn op je blog. Zo kunnen ze precies zo geplaatst worden zoals jij dat graag wilt. Er kleven wel wat nadelen aan.

Het selecteren van een campagne kan wat moeilijk zijn. Zeker als je net nieuw bent op het gebied van bloggen en adverteren. Dit heeft vooral te maken omdat je zeer veel keuze hebt. Google adsense hoort hier ook bij.

Bij Google adsense heb je alleen geen mogelijkheid om zelf te kiezen wat voor advertenties er bij je artikel worden geplaatst. Dit wordt bepaald door de bezoekers. Waar je bezoekers veel op zoek naar zijn zal worden weergegeven door Google Adsense. 

Maar, naarmate je artikel er een langere tijd staat, worden de advertenties weer aangepast aan de inhoud van het artikel. Een voordeel van Google Adsense is dat je hier niet voor hoeft te betalen.

Een ander advertentienetwerk is Ezoic. Bij Ezoic kun je denken aan een platform voor het testen en plaatsen van advertenties. Je inkomsten worden erdoor geoptimaliseerd en tegelijkertijd profiteert Ezoic van de manieren waarop je de advertenties test.

Je kunt kiezen uit verschillende lay-outs en posities en door dit uit te testen heeft Ezoic de mogelijkheid om de gebruikerservaringen te verbeteren. Je zult veel hebben aan het platform van Ezoic, omdat elk bezoek inkomsten zal genereren.

Dit is natuurlijk erg handig en door op deze manier gebruik te maken van advertentiemogelijkheden kun je zelf ook oriënteren op de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van adverteren.

Geld verdienen met bloggen door advertenties te plaatsen

2. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een andere populaire manier. Er zijn verschillende affiliate programma’s beschikbaar. Door producten aan te bieden via jouw website behorende bij bijvoorbeeld webwinkels en andere dienstaanbieders, is het heel goed mogelijk dat je flink wat geld bij elkaar kan verdienen.

Je krijgt affiliate links op je website via speciale affiliate programma’s. Met de affiliate link komen bezoekers uit op de website van de webshop of dienstaanbieder. 

Wanneer dit gebeurd kunnen ze de dienst of producten kopen en ontvang jij hier geld voor. Dit wordt ook wel een commissie genoemd. De hoogte van de commissies ligt rond de 5 tot 200+ euro, afhankelijk wat er verkocht wordt.

Zo zul je bijvoorbeeld veel meer verdienen wanneer mensen een offerte opvragen dan wanneer er producten worden verkocht. Dit kan worden gezien als een goed verdienmodel. Je moet je voorstellen dat mensen graag producten kopen wanneer ze er goed over zijn geïnformeerd.

Dit kun je dan doen in je artikel. Door de bezoekers goed te informeren, zorg je ervoor dat mensen eerder geneigd zijn om op de producten te klikken en misschien ook gelijk hun aankopen zullen doen. Wat ook heel goed helpt is reviews schrijven. In het artikel geld verdienen met reviews schrijven ontdek je hoe je dit moet aanpakken.

Met affiliate marketing kun je vrijwel oneindig opschalen. Maak een combinatie van verschillende producten. Hoe meer mensen er op de website komen, hoe groter de kans is dat er zal worden geklikt op de affiliate links.

Het is wel belangrijk dat je je goed verdiept in wat affiliate marketing inhoudt en wat de voorwaarden zijn die worden gesteld bij de verschillende websites en dienstaanbieders die affiliate links aanbieden.

Voor meer informatie over affiliate marketing en hoeveel je ermee kunt verdienen, wil je vragen om mijn Affiliate Marketing Revolutie Review eens door te lezen.

3. Schrijf blogs voor andere websites

Je hoeft het zeker niet bij je eigen website te houden. Heel veel bedrijven hebben er baat bij als er voor hun blog wordt geschreven. Je kunt je dus verdiepen in de diensten van een bepaald bedrijf die een blog heeft. Er valt aardig wat geld te verdienen als je schrijft voor een bedrijf.

De reden dat zij graag op zoek zijn naar een blogger is omdat ze met een goed geschreven blog hoger in de ranking komen van Google en zo ook beter hun diensten kunnen aanbieden. 

Hun bedrijf wordt namelijk goed gevonden in de zoekresultaten en dit absoluut handig voor het bedrijf maar ook voor jou.

4. Maak en verkoop je eigen online cursussen

Er is vast wel iets waar je heel goed in bent. Je kunt er dan ook voor kiezen om een eigen online cursus te maken. Vaak hoef je alleen maar te zorgen voor het materiaal en via de templates op een website zet je makkelijk en snel een cursus in elkaar.

Een voorbeeld van een website waar je een eigen online cursus kan maken is Soofos. Soofos staat al jaren bekend als een handige cursus website. Vele mensen zijn aangesloten op deze website. Het maken van een online cursus is vrij eenvoudig.

Je zorgt voor het materiaal, vervolgens ga je aan de slag met de indelingen en Soofos zorgt voor je publiek.

Daarnaast is het ook mogelijk om een cursus die je hebt gemaakt aan te bieden op Huddle. Daar kun je vervolgens een eigen community opzetten. Je bent nu een dienstaanbieder. Met een cursus is aardig te verdienen.

Vergeet dan ook niet om je eigen online cursus te promoten door middel van affiliate marketing. Zo bereik je meer mensen en vergroot je ook nog eens je inkomsten.

Geld verdienen met bloggen door je eigen cursus te maken en te promoten

5. Schrijf en verkoop je eigen e-books

Je zult er misschien niet zo snel aan denken, maar het schrijven van een e-book is ook een manier om geld te verdienen. Het is een belangrijk onderdeel binnen het geld verdienen met bloggen. Dit kan over alles gaan.

Een e-book is makkelijk om te schrijven omdat het de meest uiteenlopende onderwerpen kan bevatten. Daarnaast zijn er ook tal van websites waar je de mogelijkheid hebt om je e-book uit te geven zoals Bol.com of Amazon

Je hoeft zeker niet stad en land af te gaan om je e-book goed te laten keuren zoals dat soms met een echt papieren boek wel noodzakelijk is.

Als je e-book eenmaal klaar is, kun je deze ook weer promoten door middel van affiliate marketing om een nog groter publiek te bereiken.

Conclusie

Zoals je kunt lezen zijn er dus tal van mogelijkheden om door middel van bloggen geld te verdienen. Affiliate marketing is een handige manier. Affiliate marketing is zowel voor je eigen producten zoals een ebook als voor de producten van anderen handig toe te passen.

Daarnaast is er ook geld te verdienen door voor anderen te schrijven en is er geld te verdienen door producten te promoten of door een eigen geschreven blog zo goed te maken dat daar ook aardig aan te verdienen is.

 Geld verdienen met bloggen is iets voor zowel jong als oud en natuurlijk is het ook erg leuk om te doen.         

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *