Ga naar de inhoud
geld verdienen met crypto

Geld verdienen met Crypto zoals Bitcoin en Ethereum? Dé 6 manieren van 2024

Wil je ook geld verdienen met crypto? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen en hoe je dit het beste moet aanpakken? Dan ben je op de juiste plek gekomen. 

Hieronder vertel ik je namelijk meer over de verschillende vormen van geld verdienen met crypto zoals, traden, staking, NFT’s, mining, HODL en leer je alle in en outs van deze bijzondere methodes. Lees je mee?

Super Tip: Cryptomunten koop je vanaf 1 euro eenvoudig bij Bitvavo. Klik hier, maak een gratis account aan en betaal over de eerste 10.000 euro geen transactiekosten >>

Wat is crypto?

Veel mensen zien hoe andere mensen claimen rijk te zijn geworden met cryptocurrencies. Maar een groot deel heeft geen flauw idee hoe dat dan moet zijn gebeurd. 

De beste manier om dit uit te leggen is aan de hand van een andere bekende term: Bitcoin. Een Bitcoin is simpel gezegd een nieuw digitaal betaalmiddel. Een online munteenheid die we ook wel crypto of cryptovaluta noemen. 

Anders dan bij gewoon geld het geval is, is het bij cryptovaluta als Bitcoin mogelijk om een zogenoemde blockchain technologie te gebruiken. Deze techniek slaat gegevens weliswaar digitaal op, maar niet op een centraal punt, zoals een gewone bank dat doet. 

De informatie wordt opgeslagen in elke block van de blockchain en is daardoor verspreid over een groot netwerk van verschillende computers. Dat maakt het moeilijker om Bitcoin aan te vallen, waar banken en standaard valuta wel vatbaar zijn voor digitale aanvallen zoals DDos aanvallen.

Bitcoin visueel uitleg blockchain

Crypto is dus veiliger en ook daardoor besluiten steeds meer beleggers massaal te investeren in waarvan zij denken er een slaatje uit te kunnen slaan. Dat kan op verschillende manieren die we verder in dit artikel samen doornemen, maar let op: het blijft een risico.

Weet waar je aan begint en lees van tevoren goed in voor je aan de slag gaat. Geld verdienen met cryptocurrency is namelijk alleen weggelegd voor mensen die van wanten weten. 

Wil je nu meer leren over Bitcoin en crypto? Bekijk dan deze gratis training >>

Welke cryptomunten zijn er allemaal?

Dat Bitcoin misschien wel de meest bekende crypto is zal niemand meer ontgaan. Sinds begin 2021 breekt de digitale munt maand na maand diverse records en heeft het zelfs al even de 52.000 euro per munt mogen aanraken

Steeds meer grote beleggingsfondsen en betaalproviders waaronder PayPal duiken op Bitcoin waardoor de waarde van de munt blijft stijgen. Misschien heb je ook in het nieuws voorbij komen dat het bedrijf Tesla van Elon Musk flink in Bitcoin geïnvesteerd heeft.

Naast Bitcoin zijn er gelukkig ook nog vele andere digitale munten waarin je kunt investeren. Er zijn namelijk meer dan 4000 cryptocurrencies. Veel van deze digitale munten hebben helaas weinig aanhang of nauwelijks handelsvolume waardoor ze dan ook niet interessant zijn.

Maar als je geld wilt verdienen met cryptocurrency dan doe je er goed aan om ook te kijken naar andere crypto. In de tabel hieronder vind je de 30 grootste munten van dit moment. Misschien komen enkele van deze munten je wel bekent voor. 

Naam
Ethereum (ETH)Solana (SOL)
Binance Coin (BNB)THETA (THETA)
XRP (XRP)Filecoin (FIL)
Tether (USDT)TRON (TRX)
Cardano (ADA)Wrapped Bitcoin (WBTC)
Dogecoin (DOGE)Monero (XMR)
Polkadot (DOT)Binance USD (BUSD)
Uniswap (UNI)Neo (NEO)
Litecoin (LTC)Terra (LUNA)
Bitcoin Cash (BCH)PancakeSwap (CAKE)
Chainlink (LINK)EOS (EOS)
USD Coin (USDC)Klaytn (KLAY)
VeChain (VET)IOTA (MIOTA)
Stellar (XLM)Bitcoin SV (BSV)
FTX Token (FTT)Aave (AAVE)
Bron: coinmarketcap

Maar met welke digitale munten kun je nu geld verdienen? In het artikel welke cryptocurrency gaat stijgen deel ik mijn top 7 en waar je allemaal op moet letten voordat je geld investeert in een cryptomunt.

Hoe kun je geld verdienen met crypto?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. Zo kun je geld verdienen met trading, HOLD, staking, mining of NFT’s. 

In de volgende paragrafen leg ik je de manieren uit.  Dus lees snel verder als je wilt weten hoe je geld kunt verdienen met cryptovaluta.

1. Handelen in crypto

De massale aandacht voor Bitcoin leidde ertoe dat de munt aan het einde van 2017 zo’n 20.000 euro waard was. Ter illustratie: een jaar eerder was dit niet meer dan een paar honderd euro. Wie toen investeerde bleek spekkoper. Dat is inmiddels allemaal wat meer in balans. 

Toch is het handelen en investeren in crypto nog altijd de meest voor de hand liggende manier van geld verdienen met crypto. Dat werkt relatief simpel: je koopt in wanneer de munt goedkoop is en verkoopt de munt weer wanneer deze meer waard is.

Het is de kunst om de juiste valuta te kiezen. Wordt een bepaalde munt door een overheid verboden? Dan is de kans groot dat je kunt fluiten naar je winst. Maar meldt een grote organisatie betalingen in crypto te accepteren? Dan kun je er behoorlijk mee scoren. 

Handelen in crypto kan op verschillende online platformen. Wel is het zo dat veel van deze platformen hoge handelskosten rekenen. Zelf ben ik groot fan van de Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Dit is een Nederlandse exchange met een aanbod van meer dan 100 verschillende soorten cryptomunten en hanteert ook nog eens lage handelskosten.

Je eigen aanmelden bij Bitvavo is supersimpel. Je maakt een account aan, doorloop het verificatieproces en je kunt direct aan de slag om te handelen. Ook hebben ze een eigen app voor op je smartphone waarmee je kunt handelen. 

Klik je op de knop hieronder, dan betaal je de eerste zeven dagen over de eerste 1000 euro geen handelskosten.

Een andere mogelijkheid is de internationale exchange Coinbase. Coinbase heeft een groot assortiment aan cryptomunten en heeft een eenvoudige interface waardoor je snel en eenvoudig crypto kunt kopen. 

Wil je gaan investeren in crypto, kies dan voor een platform die aan je eisen voldoet. Want niet elke platform of exchange heeft je favorieten cryptovaluta. In mijn artikel beste crypto broker laat ontdek je meer platformen. 

2. NFT’s

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van de term NFT’s. Dit zijn zogenaamde Non Fungible Tokens en met een beetje geluk kun je hier veel geld mee verdienen. Zo verkocht bijvoorbeeld de mede-oprichter van Twitter zijn tweet voor miljoenen dollars als NFT. Wist je dat zelfs Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX zelfs een nummer over NFT’s wilde verkopen?

Echter is NFT geen digitale valuta zoals Bitcoin of Ethereum. Wel is er een bepaalde overeenkomst. Net zoals cryptomunten maakt een NFT gebruik van een blockchain. 

Waar het bij cryptovaluta gaat om het vastleggen van transactiegegevens op de blockchain, gaat het bij een NFT om het opslaan van de gegevens die juist de NFT vormen op de blockchain. 

Een NFT kun je dan ook alleen maar kopen met cryptomunten. Een NFT is dan ook een uniek en zeldzaam item waardoor het dan ook een bepaalde waarde heeft. 

Wat de waarde van de NFT is hangt af van de vraag. Een goed voorbeeld hiervan zijn de “crypto kitties”. Doordat deze steeds populairder worden deze NFT’s steeds meer waard. 

Wil je meer te weten waarom NU het moment is om NFT’s te kopen? Bekijk dan de volgende video waar alles wordt uitgelegd >>

3. HODL

Een andere manier van geld verdienen met crypto die in grote lijnen op trading lijkt, is het zogenaamde HODL, een acroniem voor Hold On Dear Life volgens sommige. Je investeert daarbij in een bepaalde cryptocurrency door euro’s in te zetten op een muntsoort waarvan jij denkt dat hij op langer termijn weleens door het dak kan gaan. 

Vervolgens wacht je op het juiste moment om deze weer te verkopen. Tegenover – hopelijk – een mooie prijs natuurlijk.

Lijkt dat wel heel erg op trading? Dat klopt, ware het niet dat je bij HODL de munt doorgaans langer vasthoudt, daarom ook de afkorting. Een goed voorbeeld van een crypto die met succes is geHODLd is Ethereum. Deze had op het moment van verschijnen een waarde van zo’n 30 dollarcenten.

De cryptocurrency rolt nu echter voor ongeveer 3000 euro per munt over de toonbank.

4. Staking

Staking – op zijn Engels, dus stee-king – zit wat geavanceerder in elkaar. Grof gezegd houdt het in dat investeerders cryptovaluta vasthouden en daar een beloning voor krijgen. Waarom ze die crypto vasthouden? Zodat deze de eerder genoemde blockchain technologie kunnen beschermen. 

In een dappere poging het 1 en ander uit te leggen: zie het als het vasthouden van de cryptocurrency, maar als een handeling waarvoor je rente ontvangt. Je krijgt een inkomen door munten van te houden in een digitale portemonnee (wallet) en dat maakt het een relatief passieve manier van geld verdienen met crypto. 

Het Proof of Work-systeem (PoW) waar onder meer Bitcoin gebruik van maakt, vereist mining om nieuwe blocks te verifiëren. Daar is prijzige hardware voor nodig. Staking gebruikt echter het Proof-of Stake-systeem (PoS). Daar heb je geen hardware voor nodig, omdat het draait om hoeveel munten er vaststaan. 

Staking is niet moeilijk. Je kunt tegenwoordig staking met een simpele klik inschakelen als je een Bitvavo account hebt. Enkele munten die je bij Bitvavo kunt staken zijn:

 • Bitcoin
 • Cardano
 • Ethereum
 • Tron
 • VeChain Thor
 • Ark
 • Bitcoin Cash
 • Dai
 • ICON
 • Litecoin
 • NEO
 • Ontology
 • Tether
 • Tezos
 • USD Coin
 • Waves

Wil je voor een langere tijd een bepaalde cryptocurrency vasthouden, dan raad ik je aan om staking in te schakelen zodat je extra geld ontvangt.

5. Masternodes

Trading en HODL zijn de meest toonaangevende manieren voor geld verdienen met crypto. Zeker wanneer je een beginnende belegger bent. Meer ervaren beleggers sluiten vaker aan via staking- en weer andere wagen zich aan het fenomeen masternodes. 

Kun je de digitale portemonnee waar ik het bij staking over had nog herinneren? De term masternode verwijst naar die online beurs, waarin je dus je crypto’s bewaart. Zo’n portemonnee is in feite gewoon een computer die altijd bezig is met beveiligingsprocessen rondom hetgeen wat in de portemonnee zit. En ook daar zijn cryptovaluta voor nodig.

Wie investeert in masternodes, belegt in de munten die nodig zijn om de computer slash portemonnee draaiende te houden. Dat kan bijvoorbeeld met de cryptocurrency’s DASH en PIVX. Let er wel op dat een aantal munten niet genoeg zijn om de computer aan het werk te zetten. Je moet al gauw denken aan duizend, zo niet duizenden munten om het een en ander gang te zetten. 

Trading en HODL zijn de meest toonaangevende manieren voor geld verdienen met crypto. Zeker wanneer je een beginnende belegger bent. Meer ervaren beleggers sluiten vaker aan via staking- en weer andere wagen zich aan het fenomeen masternodes. 

Kun je de digitale portemonnee waar ik het bij staking over had nog herinneren? De term masternode verwijst naar die online beurs, waarin je dus je crypto’s bewaart. Zo’n portemonnee is in feite gewoon een computer die altijd bezig is met beveiligingsprocessen rondom hetgeen wat in de portemonnee zit. En ook daar zijn cryptovaluta voor nodig.

Wie investeert in masternodes, belegt in de munten die nodig zijn om de computer slash portemonnee draaiende te houden. Dat kan bijvoorbeeld met de cryptocurrency’s DASH en PIVX. Let er wel op dat een aantal munten niet genoeg zijn om de computer aan het werk te zetten. Je moet al gauw denken aan duizend, zo niet duizenden munten om het een en ander gang te zetten. 

6. Mining

Een andere manier van geld verdienen met crypto is het minen van cryptocurrency munten. Minen betekent dat je een computer laat draaien om “puzzels” op te lossen. Hierdoor worden nieuwe munten als het ware gemined en zijn ze dus in jouw bezit. 

Zelf vind ik deze manier niet interessant want de stroomprijs in Nederland en België is vrij hoog, waardoor je waarschijnlijk meer kosten maakt dan het wat oplevert. Wil je meer weten over het minen van cryptomunten en hoe je daarmee geld kunt verdienen? Bekijk dan eens de onderstaande video.

Kom meer te weten over handelen in cryptocurrency en NFT’s.

Wil je meer leren hoe je kunt handelen in cryptocurrency en hoe je hiermee geld kunt verdienen? Hiervoor is op het internet veel informatie te vinden. Zelf raad ik mensen altijd aan om eens te kijken naar de Crypto Masterclass. 

Dit is een zeer uitgebreide cursus waarin je onder andere de basis leert van crypto, hoe je crypto parels kunt vinden en hoe je kunt traden met crypto. Voor meer informatie over de inhoud van de cursus lees dan mijn Crypto Masterclass review eens door. 

Mocht je meer willen leren over NFT’s en hoe je deze NFT’s flipt, dan raad ik je aan om deze cursus te bekijken. Flippen houdt in dat je goedkoop NFT’s koop en weer met winst verkoopt. 

Bekijk ook de video waarom NU het moment is om met NFT’s te gaan starten >>

Geld verdienen met crypto tot slot

Geld verdienen met cryptocurrency kan een handige manier zijn om, met relatief weinig inspanningen jezelf te voorzien van een financieel extraatje. Zoals je hebt kunnen lezen vereist dat best wat technische kennis. 

Het is dan ook belangrijk om je eerst goed in te lezen voor je aan de slag gaat. Geld verdienen met crypto kan anders makkelijk veranderen in geld verliezen met crypto. En dat wilt natuurlijk niemand.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *