geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto? 4 manieren die werken …

Jelle
Leestijd: 4 minuten

Wil je geld verdienen met crypto, maar heb je stiekem geen idee waar je moet beginnen en hoe je dat moet aanpakken? Dan ben je op de juiste plek gekomen. Hieronder vertel ik je meer over de verschillende vormen van geld verdienen met crypto, zoals traden, staking en het zogenoemde HODL en leer je alle ins en outs van deze bijzondere methodes.

allesovercrypto

Schrijf je in voor deze gratis crypto training

Je leert onder andere met welke strategie je geld gaat verdienen, begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken en hoe je de beste cryptomunten vindt om geld te verdienen.

Wat is crypto?

Veel mensen zien toe hoe andere mensen claimen rijk te zijn geworden met cryptocurrency’s, maar een groot deel daarvan heeft geen flauw idee hoe dat dan moet zijn gebeurd.

De beste manier om dit uit te leggen is aan de hand van een andere bekende term: bitcoin. Een bitcoin is simpel gezegd een nieuw, digitaal betaalmiddel. Een online munteenheid die ook wel crypto of cryptovaluta noemen.

Anders dan bij regulier geld het geval is, is het bij cryptovaluta als bitcoin mogelijk om een zogenoemde blockchain-technologie te gebruiken. Deze techniek slaat gegevens weliswaar digitaal op, maar niet op één punt, zoals een reguliere bank dat doet. Dat maakt het moeilijker om de bitcoin aan te vallen, waar banken en standaardvaluta wél vatbaar zijn voor digitale attacks.

Het is dus veiliger – en mede daardoor besluiten veel beleggers massaal te investeren in waarvan zij denken er een slaatje uit te kunnen slaan. Dat kan op verschillende manieren die hieronder samen doornemen, maar let op: het blijft een risico. Weet waar je aan begint en lees je van tevoren goed in voor je aan de slag gaat. Geld verdienen met crypto is namelijk alleen weggelegd voor mensen die van wanten weten.

1. Handelen in crypto

De massale aandacht voor bitcoin leidde ertoe dat de munt aan het einde van 2017 zo’n €20.000 waard was. Ter illustratie: een jaar eerder was dit niet meer dan een paar honderd euro. Wie toen investeerde, bleek spekkoper. Dat is inmiddels allemaal wat meer in balans.

Toch is handelen, oftewel trading, nog altijd de meest voor de hand liggende manier van geld verdienen met crypto. Dat werkt relatief simpel: je koopt in wanneer de munt goedkoop is en verkoopt wanneer deze meer waard is. En het is de kunst om de juiste valuta te kiezen. Wordt een bepaalde munt door een overheid verboden? Dan is de kans groot dat je kunt fluiten naar je winst.

Maar meldt een grote organisatie betalingen in de cryptocurrency te accepteren? Dan kun je er behoorlijk mee scoren. Tip: klik en download de crypto portfolio met daarin de 10 beste munten van 2020.

Handelen in crypto kan op verschillende online platforms. Deze pakken een commissie op de winst die je maakt, maar brengen je in ruil daarvoor wel in contact met potentieel geïnteresseerde kopers. Voorbeelden van veelgebruikte platforms zijn LiteBit, Binance, Bitvavo en Bittrex.

Lees ook: Crypto Masterclass (AllesOverCrypto) Review

2. HODL

Een manier van geld verdienen met crypto die in grote lijnen op trading lijkt, is het zogenoemde HODL, acroniem voor Hold On Dear Life, volgens sommigen. Je investeert daarbij in een bepaalde cryptocurrency door euro’s in te zetten op een muntsoort waarvan jij denkt dat hij weleens door het dak kan gaan. Vervolgens wacht je op het juiste moment om deze weer te verkopen. Tegenover – hopelijke – een mooiere prijs, natuurlijk.

Lijkt dat wel héél erg op trading? Dat klopt, ware het niet dat je bij HODL de munt doorgaans langer vasthoudt, vandaar ook die afkorting. Een goed voorbeeld van een crypto die met succes is geHODLd, is de Ethereum. Deze had ten tijde van verschijnen een waarde van zo’n dertig dollarcent. De currency rolt nu echter voor $140 per munt over de toonbank …

3. Staking

Staking – op z’n Engels, dus stee-king – zit wat geavanceerder in elkaar. Grof gezegd houdt het in dat investeerders cryptovaluta vasthouden en daar een beloning voor krijgen. Waarom ze die crypto vasthouden? Zodat deze de eerder genoemde blockchain-technologie kunnen beschermen.

In een dappere poging het een en ander uit te leggen: zie het vasthouden van de crytocurrency maar als een handeling waarvoor je rente ontvangt. Je krijgt inkomen door munten vast te houden in een digitale portemonnee en dat maakt het een relatief passieve manier van geld verdienen met crypto.

Het Proof of Work-systeem (PoW), waar onder meer bitcoin gebruik van maakt, vereist mining om nieuwe blocks te verifiëren. Daar is prijzige hardware voor nodig. Staking gebruikt echter het Proof-of-Stake-stysteem (Pos). Daar heb je geen hardware voor nodig, omdat het draait om hoeveel munten er vaststaan.

Platforms die staking aanbieden, zijn onder meer Binance, BlockFi en Coinbase.

4. Masternodes

Trading en HODL zijn de meest toonaangevende manieren voor geld verdienen met crypto, zeker wanneer je een beginnende belegger bent. Meer ervaren beleggers sluiten vaker aan via staking – en wéér anderen wagen zich aan het fenomeen maternodes.

Kun je je die digitale portemonnee waar ik het bij staking over had nog herinneren? De term masternode verwijst naar die online beurs, waarin je dus je crypto’s bewaart. Zo’n portemonnee is in feite gewoon een computer die altijd bezig is met beveiligingsprocessen rondom hetgeen er in de portemonnee zit. En ook daar zijn cryptovaluta voor nodig.

Wie investeert in masternodes, belegt in de munten die nodig zijn om de computer slash portemonnee draaiende te houden. Dat kan bijvoorbeeld met de currency’s DASH en PIVX. Let er wel op dat een aantal munten niet genoeg zijn om de computer aan het werk te zetten. Je moet al gauw denken aan duizend, zo niet duizenden munten om het een en ander in gang te zetten.

Tot slot

Geld verdienen met crypto kan een handige manier zijn om, met relatief weinig inspanningen, jezelf te voorzien van een financieel extraatje. Zoals je ziet, vereist dat best wat technische kennis. Het is dan ook belangrijk om je eerst goed in te lezen voor je aan de slag gaat. Geld verdienen met crypto kan anders makkelijk veranderen in geld verliezen met crypto – en dat wil natuurlijk niemand.

allesovercrypto

Schrijf je in voor deze gratis crypto training

Je leert onder andere met welke strategie je geld gaat verdienen, begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken en hoe je de beste cryptomunten vindt om geld te verdienen.

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *