geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto? Ontdek dé 5 manieren …

Wil je geld verdienen met crypto, maar heb je geen idee waar je moet beginnen en hoe je dat moet aanpakken? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek gekomen. Hieronder vertel ik je namelijk meer over de verschillende vormen van geld verdienen met crypto, zoals traden, staking, mining en het zogenaamde HODL en leer je alle ins en outs van deze bijzondere methodes.

Super Tip: Cryptomunten koop je vanaf 1 euro eenvoudig bij Bitvavo. Klik hier, maak een gratis account aan en betaal over de eerste 1000 euro geen transactiekosten >>

Wat is crypto?

Veel mensen zien hoe andere mensen claimen rijk te zijn geworden met cryptocurrencies. Maar een groot deel heeft geen flauw idee hoe dat dan moet zijn gebeurd.

De beste manier om dit uit te leggen is aan de hand van een andere bekende term: Bitcoin. Een Bitcoin is simpel gezegd een nieuw digitaal betaalmiddel. Een online munteenheid die we ook wel crypto of cryptovaluta noemen.

Anders dan bij regulier geld het geval is, is het bij cryptovaluta als Bitcoin mogelijk om een zogenoemde blockchain technologie te gebruiken. Deze techniek slaat gegevens weliswaar digitaal op, maar niet op een centraal punt, zoals een reguliere bank dat doet. 

De informatie wordt opgeslagen in elke block van de blockchain en is daardoor verspreid over een groot netwerk van verschillende computers. Dat maakt het moeilijker om de Bitcoin aan te vallen, waar banken en standaard valuta wél vatbaar zijn voor digitale attacks zoals bijvoorbeeld DDos aanvallen.

Het is dus veiliger en mede daardoor besluiten veel beleggers massaal te investeren in waarvan zij denken er een slaatje uit te kunnen slaan. Dat kan op verschillende manieren die we verder in dit artikel samen doornemen, maat let op: het blijft een risico. 

Weet waar je aan begint en lees je van tevoren goed in voor je aan de slag gaat. Geld verdienen met cryptocurrency is namelijk alleen weggelegd voor mensen die van wanten weten.

Meer weten over Bitcoin en andere crypto? Bekijk dan deze gratis training >>

Welke cryptomunten zijn er allemaal?

Dat Bitcoin misschien wel de meest bekende cryptocurrency is zal niemand meer ontgaan. Sinds begin 2021 breekt de digitale munt maand na maand diverse records en heeft zelfs al even de 50.000 euro per munt mogen aantikken.

Steeds meer grote beleggingsfondsen en betaalproviders waaronder PayPal duiken op Bitcoin waardoor de waarde van de munt blijft stijgen. Misschien heb je ook in het nieuws voorbij zien komen dat het bedrijf Tesla van Elon Musk flink in Bitcoin geïnvesteerd heeft

Gelukkig zijn er ook nog vele andere digitale munten waarin je kunt investeren. Er zijn namelijk meer dan 4000 cryptocurrencies. Veel van deze digitale munten hebben weinig aanhang of nauwelijks handelsvolume waardoor ze dan ook niet interessant zijn. 

Maar als je geld wilt verdienen met cryptocurrency dan doe je er goed aan om ook te kijken naar de andere cryptocurrencies. In de tabel hieronder vind je de 30 grootste munten van dit moment. Misschien komen enkele van deze munten je wel bekent voor.

Naam
Ethereum (ETH)Solana (SOL)
Binance Coin (BNB)THETA (THETA)
XRP (XRP)Filecoin (FIL)
Tether (USDT)TRON (TRX)
Cardano (ADA)Wrapped Bitcoin (WBTC)
Dogecoin (DOGE)Monero (XMR)
Polkadot (DOT)Binance USD (BUSD)
Uniswap (UNI)Neo (NEO)
Litecoin (LTC)Terra (LUNA)
Bitcoin Cash (BCH)PancakeSwap (CAKE)
Chainlink (LINK)EOS (EOS)
USD Coin (USDC)Klaytn (KLAY)
VeChain (VET)IOTA (MIOTA)
Stellar (XLM)Bitcoin SV (BSV)
FTX Token (FTT)Aave (AAVE)
Bron: coinmarketcap

Maar met welke digitale munten kun je geld verdienen? In deze gratis crypto training ontdek je alles over cryptocurrency en hoe je dankzij cryptocurrency geld kunt verdienen >>

Hoe kun je geld verdienen met crypto?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. In de volgende subparagrafen leg ik je enkele manieren uit. Dus lees snel verder als je wilt weten hoe je geld kunt verdienen met cryptovaluta.

1. Handelen in crypto

De massale aandacht voor Bitcoin leidde ertoe dat de munt aan het einde van 2017 zo’n 20.000 euro waar was. Ter illustratie: een jaar eerder was dit niet meer dan een paar honderd euro. Wie toen investeerde bleek spekkoper. Dat is inmiddels allemaal wat meer in balans.

Toch is handelen en investeren in crypto nog altijd de meest voor de hand liggende manier van geld verdienen met crypto. Dat werkt relatief simpel: je koop in wanneer de munt goedkoop is en verkoopt de munt wanneer deze meer waard is. 

Het is de kunst om de juiste valuta te kiezen. Wordt een bepaalde munt door een overheid verboden? Dan is de kans groot dat je kunt fluiten naar je winst. Maar meldt een grote organisatie betalingen in cryptocurrency te accepteren? Dan kun je er behoorlijk mee scoren. 

Handelen in crypto kan op verschillende online platformen. Maar veel van deze platformen kunnen hoge handelskosten rekenen. Zelf ben ik groot fan van Bitvavo, dit is een Nederlandse exchange met een aanbod van meer dan 50 soorten cryptomunten en hanteert ook nog eens lage handelskosten.

Je eigen aanmelden bij Bitvavo is super simpel. Je maakt een account aan, doorloop het verificatieproces en je kunt direct aan de slag met handelen. Ook hebben ze een eigen app waardoor eenvoudig kunt handelen op je telefoon. Klik je op de onderstaande knop, dan betaal je de eerste zeven dagen over de eerste 1000 euro géén handelskosten

Een andere exchange waar ik veel gebruik van maak is Coinbase. Coinbase is een internationale crypto exchange en heeft een heel groot assortiment aan cryptomunten en maakt gebruik van een eenvoudige interface.

Wil je gaan investeren in crypto kies dan voor een goed platform die aan je eisen voldoet. Want niet elk platform of exchange heeft je favorieten cryptovaluta.

Meer weten over handelen met cryptomunten bekijk dan eens deze gratis online training >> 

2. HODL

Een manier van geld verdienen met crypto die in grote lijnen op trading lijkt, is het zogenaamde HODL, acroniem voor Hold On Dear Life, volgens sommige. Je investeert daarbij in een bepaalde cryptocurrency door euro’s in te zetten op een muntsoort waarvan jij denkt dat hij weleens door het dak kan gaan. 

Vervolgens wacht je op het juiste moment om deze weer te verkopen. Tegenover – hopelijk – een mooie prijs, natuurlijk.

Lijkt dat wel héél erg op trading? Dat klopt, ware het niet dat je bij HODL de munt doorgaans langer vasthoudt, vandaar ook de afkorting. Een goed voorbeeld van een crypto die met succes is geHODLd, is Ethereum. Deze had ten tijde van verschijnen een waarde van zo’n dertig dollarcent. De cryptocurrency rolt nu echter voor 2000 euro per munt over de toonbank.

3. Staking

Staking – op z’n Engels, dus stee-king – zit wat geavanceerder in elkaar. Grof gezegd houdt het in dat investeerders cryptovaluta vasthouden en daar een beloning voor krijgen. Waarom ze die crypto vasthouden? Zodat deze de eerder genoemde blockchain technologie kunnen beschermen. 

In een dappere poging het één en ander uit te leggen: zie het als het vasthouden van de cryptocurrency maar als een handeling waarvoor je rente ontvangt. Je krijgt een inkomen door munten vast te houden in een digitale portemonnee (wallet) en dat maakt het een relatief passieve manier van geld verdienen met crypto. 

Het Proof of Work-systeem (PoW), waar onder meer Bitcoin gebruik van maakt, vereist mining om nieuwe blocks te verifiëren. Daar is prijzige hardware voor nodig. Staking gebruikt echter het Proof-of-Stake-systeem (Pos). Daar heb je geen hardware voor nodig, omdat het draait om hoeveel munten er vaststaan.

Staking is niet moeilijk. Je kunt tegenwoordig staking met een simpele klik inschakelen met een Bitvavo account. Enkele cryptomunten die je hier kunt vast houden zijn: 

 • Bitcoin
 • Cardano
 • Ethereum
 • Tron
 • VeChain Thor
 • Ark
 • Bitcoin Cash
 • Dai
 • ICON
 • Litecoin
 • NEO
 • Ontology
 • Tether
 • Tezos
 • USD Coin
 • Waves

Dus wil je voor een langere tijd een cryptocurrency vasthouden dan raad ik je aan om staking in te schakelen zodat je extra geld ontvangt. 

4. Masternodes

Trading en HODL zijn de meest toonaangevende manieren voor geld verdienen met crypto, zeker wanneer je een beginnende belegger bent. Meer ervaren beleggers sluiten vaker aan via staking – en wéér anderen wagen zich aan het fenomeen maternodes.

Kun je je die digitale portemonnee waar ik het bij staking over had nog herinneren? De term masternode verwijst naar die online beurs, waarin je dus je crypto’s bewaart. Zo’n portemonnee is in feite gewoon een computer die altijd bezig is met beveiligingsprocessen rondom hetgeen er in de portemonnee zit. En ook daar zijn cryptovaluta voor nodig.

Wie investeert in masternodes, belegt in de munten die nodig zijn om de computer slash portemonnee draaiende te houden. Dat kan bijvoorbeeld met de cryptocurrency’s DASH en PIVX. Let er wel op dat een aantal munten niet genoeg zijn om de computer aan het werk te zetten. Je moet al gauw denken aan duizend, zo niet duizenden munten om het een en ander in gang te zetten.

5. Mining

Een andere manier van geld verdienen is het minen van cryptocurrency munten. Minen betekent dat je een computer laat draaien om “puzzels” op te lossen. Hierdoor worden nieuwe munten als het ware gemined en zijn ze dus in jouw bezit.

Zelf vind ik deze manier niet interessant want de stroomprijs in Nederland en België is vrij hoog waardoor je waarschijnlijk meer kosten maakt dan het wat oplevert. Wil je meer weten over het minen van cryptomunten en hoe je daarmee geld kunt verdienen? Bekijk dan de onderstaande video.

Meer leren over handelen in cryptocurrency?

Wil je meer leren hoe je kunt handelen in cryptocurrency en hoe je hiermee geld kunt verdienen? In Nederland en België zijn er verschillende crypto cursussen die je kunt volgen.

Zelf raad ik mensen altijd aan om dan de Crypto Masterclass cursus te volgen. Dit is een zeer uitgebreide cursus waarin je onder andere de basis leert van crypto en hoe je zelf crypto parels kunt vinden. Voor meer informatie zie mijn Crypto Masterclass Review.

Tot slot

Geld verdienen met cryptocurrency kan een handige manier zijn om, met relatief weinig inspanningen jezelf te voorzien van een financieel extraatje. Zoals je hebt kunnen lezen vereist dat best wat technische kennis. 

Het is dan ook belangrijk om je eerst goed in te lezen voor je aan de slag gaat. Geld verdienen met crypto kan anders makkelijk veranderen in geld verliezen met crypto. En dat wilt natuurlijk niemand.

Ik raad je dan ook aan om de gratis online crypto training te volgen die je daarbij helpt. Je schrijft je direct in door hier te klikken.

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *