Ga naar de inhoud
Ook geld verdienen met je reisblog? Dit zijn de beste 4 manieren

Geld verdienen met een reisblog? Dit zijn de 4 beste manieren

Geld verdienen met bloggen, het lijkt misschien niet voor iedereen dat dit ook echt mogelijk is, maar toch kun je ermee geld verdienen. Ook geld verdienen met je reisblog is er eentje die binnen de opties valt. Veel mensen willen namelijk de wereld zien. Ze willen de mooiste plekjes met hun eigen ogen gezien hebben en hebben hiervoor dus alles over.

Je kunt dan ook op verschillende manieren geld verdienen met je reisblog. In dit artikel vertel ik je meer over deze manieren en hoe je dit aanpakt zodat je reis niet alleen geld kost, maar ook nog eens geld oplevert.

Wat is een reisblogger?

Een reisblogger is iemand die de wereld rondreist en hierover verhalen schrijft. Een blog wordt op een website bijgehouden. Mensen kunnen deze persoon precies volgen en lezen wat hij of zij allemaal doet.

Naast het schrijven van blogs kan een reis blog er ook voor kiezen om meer te doen dan teksten schrijven. Je ziet namelijk ook steeds vaker dat er video’s voor de reis blog opgenomen worden. Het maken van prachtige foto’s mag ook niet ontbreken natuurlijk.

Hoe word je een reisblogger?

Hoe begin je nu jouw reisblog? Geld verdienen met een reis blog dat kan op meerdere manieren. Uiteraard moet je wel eerst op reis gaan. Als je een succesvolle blog wilt maken, dan moet je ook echt op die plekken geweest zijn.

Wees dus niet bang om jouw omgeving, familie en vrienden achter te laten. Pak je tas, doe gek en vertrek naar de andere kant van de wereld.

Hoe kun je geld verdienen met een reisblog?

Een passief inkomen opbouwen met een reisblog dat kan op meerdere manieren. Daarom vind je hieronder een overzicht van de meest gebruikte manieren om geld te verdienen met je reisblog.

Je kunt ook meerdere manieren van geld verdienen combineren. Zo krijg jij nog meer inkomsten uit jouw blog. Laten we gaan kijken op welke manieren geld te verdienen is met reisblogs.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een veel toegepast verdienmodel om een (semi) passief inkomen te verdienen. Niet alleen bij reisblogs, maar in bijna alle markten wordt dit verdienmodel toegepast. Bij affiliate marketing dan promoot jij een product van een ander op jouw website.

Je schrijft een artikel over bepaalde producten en voorziet de tekst van affiliate linkjes. Wanneer iemand via jouw affiliate link één van de producten koopt, dan ontvang je een percentage commissie en verdient geld.

Wat kan ik allemaal promoten?

Dat je geld kunt verdienen met affiliate marketing dat is zeker, maar welke dingen zijn nu specifiek geschikt voor jouw reisblog? Bij dit verdienmodel is het namelijk wel belangrijk dat je goede content maakt. Bloggers moeten namelijk eerlijke, juiste ervaringen delen. Weet je dus veel over bepaald onderwerp, dan is het een stuk makkelijker om goede content te maken.

E-books: Dit is een heel leuk product om als blogger te promoten. E-books bestaan namelijk in allerlei verschillende soorten. Van tips over een bepaald gebied, tot aan complete reisgidsen van een heel land.

Schrijvers van e-books verdienen geld hiermee en bieden ook vaak een affiliate programma aan. Voordat je het e-book gaat promoten, is het wel belangrijk dat je het boek zelf ook gelezen hebt. Weet je niet precies wat in het boek staat, dan prikken bezoekers daar zo doorheen.

Excursies: In veel omgevingen en mooie steden worden op verschillende manieren excursies aangeboden. Van wandeltochten in de bergen, tot aan rondvaarttochten door Venetië. Deze excursies boek je vaak van tevoren bij bedrijven.

Daarom zijn er vaak ook mooie mogelijkheden wat betreft affiliate marketing. Jij doet de excursie en betaalt er 1 keer voor. Later kun je hem promoten in jouw artikelen, en jij verdient er geld ermee. Die ene keer dat je betaald hebt, verdien je op die manier terug.

Toegangskaartjes: Toegangskaartjes tot bepaalde bezienswaardigheden worden altijd door grote bedrijven geregeld. Het is bijna nooit zo dat je ergens naartoe loopt, een paar euro geeft en je kunt naar binnen.

De bedrijven die hiertussen zitten werken op dezelfde manier als de excursieaanbieders. Soms zijn het zelfs dezelfde bedrijven. Dat jij geld verdient met het promoten van hun producten vinden ze dus heel erg fijn. Dit is meer bezoekers per maand en dus meer inkomsten voor hun.

Hotels: Het laatste dat jouw inkomen kan geven is het promoten van hotels. Waar mensen reizen hebben ze hotels nodig. Deze hotels zijn veelal ook allemaal te promoten. Als jij er een nacht doorgebracht hebt, kun je er daarna prima een artikel over schrijven.

Mensen die rond gaan reizen zoeken altijd een artikel op van het hotel dat ze misschien willen gaan boeken. Verschillende hotels worden vergeleken en er wordt een keuze gemaakt. Als jij hier goed op inspeelt en het juiste hotel promoot, kun je hier zeker een leuk zakcentje mee verdienen. Het promoten van hotels kun je bijvoorbeeld doen via booking.com

Geld verdienen met bloggen in combinatie met affiliate marketing is dus een hele goede optie. Hierbij is het wel belangrijk dat je goede, eerlijke en sterke content maakt. Er is namelijk veel concurrentie en je moet het beter zien te doen dan zij, anders krijg je weinig bezoekers.

Beschikbare affiliate netwerken

Klook: Dit is een groot bedrijf waar je werkelijk van alles kunt boeken. Waar de reis ook naartoe gaat, via Klook kun je het wel boeken. Het eerste grote voordeel van Klook is dat ze over de hele wereld opereren. De nadruk licht wel op Azië, maar ook als jouw reis naar Noord-Amerika of Afrika gaat, dan heeft dit bedrijf genoeg te promoten.

Als jij je aanmeldt bij het affiliate programma van dit bedrijf, dan kun je dus van alles promoten. Als je geld wilt verdienen met je reisblog dan is Klook toch wel een hele goede optie. Van huurauto’s tot hotels en van restaurants tot aan evenementen.

GetYourGuide: Dit is een tweede bedrijf dat maandelijks veel bezoekers heeft. Hier kun je op meerdere manieren geld verdienen met je reisblog. Hier kun je namelijk airliners en bedrijven als Booking.com gebruiken om zo geld te verdienen met commissies.

Ook houdt deze website een blog bij. Reis bloggers kunnen via de ze blog ook hun verhalen achterlaten. Staat er blog van jouw op deze website? Dan zorgt dit ervoor dat jouw website als een autoriteit wordt gezien.

2. Geld verdienen met je reisblog dankzij gesponsorde berichten

Een andere manier waar geld mee te verdienen is zijn gesponsorde berichten. Dit is ook 1 van de verdienmodellen die door grote reisblogs toegepast worden.

Gesponsorde berichten zijn artikelen die betaald worden door een bedrijf. Zo kan een bedrijf jou betalen om een review te schrijven over hun reisorganisatie of een hotel review of misschien wel een review van een reisproduct.

Je kunt bedrijven zelf benaderen en aanbieden om een bericht te schrijven om hun producten of diensten te promoten. Mocht je al een grote reisblog hebben, dan is de kans groot dat ze met jou contact opnemen. Zorg er dus voor dat je reisblog een aparte contact pagina heeft zodat ze contact met je kunnen opnemen.

Sommige bedrijven kunnen ook ervoor kiezen om je te betalen in ruil voor een linkje van jouw site naar hun website. Stel je eens voor dat je een artikel online hebt staan met de titel “beste wandelschoenen voor in de bergen” die op de eerste plaats in Google staat. Een schoenenbedrijf dat gespecialiseerd is in wandelschoenen ziet je artikel en bied je geld aan om een link te plaatsen naar hun website.

Hoeveel je vraagt hangt af van verschillende factoren, maar je kunt ongeveer tussen de 25 – 100 euro verwachten voor link, al kunnen sommige websites meer vragen.

Daarom is het aan te raden om niet meteen met gesponsorde berichten te beginnen. Je moet eerst bezoekers naar jouw blog halen. Wanneer je echt serieus bezoekers begint te trekken en ook al wat omzet hebt, dan kun je gaan beginnen met gesponsorde berichten.

Gesponsorde berichten via Social Media

Zoals velen al wel weten is social media ook een zeer krachtig platform. Facebook en Instagram zijn platformen die vele miljoenen gebruikers hebben. Daarom zie je bij deze social mediakanalen ook vaak gesponsorde berichten. Ze komen gewoon voorbij in jouw tijdlijn.

Dit is eigenlijk ook gewoon een advertentie die personen of bedrijven kopen. Wanneer je aardig wat volgers hebt op de sociale netwerken, dan kun je hier ook artikelen gaan sponsoren. Je kunt bijvoorbeeld een social media post maken, waarin je door linkt naar een artikel op jouw website. Je kunt uiteraard ook rechtstreeks een affiliate link toepassen.

geld verdienen met je reisblog kan op verschillende manieren zoals affiliate marketing of je eigen e-book maken.

3. Maak je eigen e-book en verkoop hem

E-books hebben we al eerder genoemd in dit bericht. Naast dat je digitale boeken van anderen kunt promoten, kun je ook jouw eigen digitale boek gaan schrijven en verkopen. Hier verdien je meer mee dan wanneer je een e-book promoot. E-books zijn namelijk een zeer populair product onder reizigers.

Verder moet je goed nadenken over het onderwerp dat je kiest voor het e-book. Geef de lezer echt toegevoegde waarde wanneer zij jouw e-book kopen. Hier geldt dus ook weer dat het heel belangrijk is dat je ook echt op de plek geweest bent wat je in het e-book omschrijft.

In het e-book kun je van alles omschrijven. Je kunt bijvoorbeeld een top 10 van de mooiste bezienswaardigheden in bepaalde stad maken. Ook kun je tips geven voor leuke eettentjes of hotels.

Doorgewinterde reizigers hebben wel meteen in de gaten wanneer de tips op ervaringen gebaseerd zijn, of dat iemand zijn informatie van internet gehaald heeft. Geef dus echt eerlijke informatie. Dit waarderen reizigers en zij zullen ook goede recensies over jouw e-book verspreiden.

4. Verkoop je reisfoto’s

Wat doen veel personen als ze reizen? Juist, foto’s maken. Ook met deze foto’s kun je als reis blogger geld gaan verdienen. Of je nu foto’s maakt van de omgeving, of van producten die je daar tegen komt. Je kunt ze allemaal gaan verkopen op den duur. Wel is het zo dat je de foto’s niet zomaar kunt gaan verkopen.

Websites als DepositPhotos waar je foto’s kunt verkopen die stellen namelijk wel een aantal eisen aan de foto’s die geüpload kunnen worden. Deze websites willen er namelijk voor zorgen dat er alleen echt goede foto’s te koop komen. Weet dus dat je echt moeite moet doen voor de goede foto.

Heb jij naast reizen fotograferen als hobby? Dan is het verkopen van jouw reisfoto’s echt een optie om te overwegen. Wanneer jouw foto de juiste resolutie heeft, echt haarscherp is en de setting is perfect? Dan is de kans groot dat hij verkocht mag worden, maar dat hij ook gekocht gaat worden.

Tot slot

Je leest het wel, als je genoeg bezoekers per maand naar jouw reis blog krijgt, dan kun je hier zeker geld mee verdienen. Voordat je begint met een reis blog, moet je van tevoren wel even goed nadenken wat voor jouw de beste manier is om er geld mee te verdienen.

Heb jij echt een passie voor foto’s maken? Dan kun je het beste jouw prachtige plaatjes gaan verkopen. Ben je fanatieke blogger en heb je interesse in affiliate marketing? Dan raad ik je aan om je eens te verdiepen in Klook en GetYourGuide. Uiteraard kun je ook meerdere dingen gaan combineren.

Linksom of rechtsom, je kunt een leuk zakcentje verdienen terwijl jij de mooiste plekjes van de wereld ontdekt. Veel succes en vooral, heel veel plezier.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *