Geld verdienen met Instagram? Bekijk dan deze belangrijke tips

Geld verdienen met Instagram? Zo doe je dat!

Leestijd: 9 minuten

Kun je geld verdienen met Instagram? Ja. Hoeveel? Dat hangt ervan af. Zeker is dat iedereen die een beetje slim te werk gaat, geld kan verdienen met een Instagram account.

Instagram is een interessant platform om klanten te vinden. Er zitten inmiddels een miljard mensen op Instagram waarvan het grootste deel (63%) tenminste 1 keer per dag inlogt en er meer dan 30 minuten doorbrengt. Bovendien vinden er 130 miljoen interacties plaats met content die over shopping gaat (aankopen, maar ook likes en comments) (bron1, bron2).

Als je wilt weten hoe je die mensen kunt bereiken lees dan verder. In dit artikel ontdek je op welke manieren je geld kan verdienen met jouw Instagram account, hoeveel volgers je nodig hebt, wat je daar voor moet doen en geef ik je tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Wil je ook geld verdienen met Instagram? Ontdek hoe je alles uit je Instagram account dankzij het populaire handboek 30x Tips voor Instagram >>

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met Instagram?

Het simpele antwoord is: Minder dan je denkt. Je hoeft niet zoveel volgers te hebben als Kim Kardashian of Ronaldo om succesvol te zijn. Je kunt zowel geld verdienen met Instagram als je duizend volgers hebt als wanneer je 1 miljoen volgers hebt.

Als zogenaamde micro influencer (1.000 á 100.000 volgers) ben je tegenwoordig ook waardevol voor bedrijven en brands. Maar even belangrijk als het aantal volgers dat je hebt, is het onderwerp waarover je post en de betrokkenheid van je doelgroep.

Ook van belang is de strategie die je gebruikt om geld te verdienen met Instagram.

Op welke manieren kun je geld verdienen met Instagram?

Er zijn een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen met je Instagram account. Van affiliate marketing tot het plaatsen van gesponsorde posts. We zetten er een aantal op een rijtje.

1. Affiliate Marketing

Geld verdienen met Instagram door middel van affiliate marketing is één van de meest populaire manieren om geld te verdienen. Het komt er op neer dat je producten promoot voor bedrijven die jou een bepaald percentage betalen voor elk via jou verkocht product. Je doet dit door links te plaatsen, zogenaamde affiliate links. Klinkt simpel toch?

Starten met affiliate marketing gaat als volgt:

Bepaal je doelgroep

Voor je begint met affiliate marketing moet je je doelgroep bepalen. Zijn je volgers vooral geïnteresseerd in beauty of auto’s? Dan kun je beter maar een product gaan promoten dat aansluit bij de interesse van je volgers. Anders heeft het geen zin om met affiliate marketing te beginnen.

Schrijf je in bij affiliate marketing programma’s

Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar bedrijven of producten om te promoten. Deze zijn te vinden via programma’s waar bedrijven Instagram gebruikers zoeken die voor hun affiliate marketing willen doen. Er zijn affiliate programma’s voor alle doelgroepen en onderwerpen te vinden.

Een affiliate link plaatsen

Op Instagram kun je geen directe links plaatsen. Daarom moet je creatief zijn om je unieke affiliate link te posten. Er zijn een aantal manieren die je kunt gebruiken om dit te doen:

  • Link in je bio – Je kunt de link in je bio gebruiken voor een affiliate link. Als je voor meerdere producten of bedrijven affiliate marketing doet kun je een tool gebruiken waarmee je meerdere links kunt plaatsen. Op deze manier zet je één link in je bio, die linkt naar een pagina waarop meerdere links staan.
  • Tekst overlay – Je kunt de link naar een product op je foto plaatsen en mensen kunnen die dan overtypen. Het is slim om een korte URL hiervoor te gebruiken zodat mensen zo weinig mogelijk fouten maken bij het overtypen.
  • Swipe up to read more – Via je Instagram stories kun je een link toevoegen. Om dit te kunnen doen heb je óf een business account nodig óf moet je meer dan 10000 volgers hebben.

Coupons of promo codes

Je kunt in je post noemen dat je met de code #INSTAKORTING korting krijgt op de aankoop van een product. Probeer de code zo simpel mogelijk te houden anders is de verleiding voor mensen groot om rechtstreeks bij het bedrijf te kopen zonder je code te gebruiken.

Het is wel een slimme manier want met de kortingscode geef je mensen een goede reden (korting krijgen) om het product via jou te kopen.

2. Word een influencer

Een andere manier van geld verdienen met Instagram, is om als influencer gesponsorde posts te plaatsen. Om zo geld te verdienen met je Instagram account is het belangrijk dat voldoende mensen je volgen en dat je volgers bereid zijn de producten of diensten te kopen die je aanprijst.

Als influencer je geld verdienen met Instagram?

Als je 100.000 volgers hebt zul je meer geld verdienen met Instagram dan wanneer je maar 5000 volgers hebt. Dat is logisch. Ga ervan uit dat je 50 á 200 euro verdient als je ongeveer 3000 á 5000 volgers hebt.

Als influencer is het belangrijk om de juiste doelgroep te hebben en over onderwerpen te posten waar je verstand van hebt en waar je interesse ligt.

Niet alleen het aantal volgers bepaalt je succes, ook de authenticiteit en relevantie van je content.

Hoe vind ik producten of diensten om te promoten?

Tenzij je een Instagram account met veel volgers hebt zul je niet snel benaderd worden door grote bedrijven. Je zult zelf op zoek moeten naar je eerste klussen.

Deze kun je vinden via influencer netwerken. Je hoeft niet zelf bedrijven te benaderen (alhoewel je dit altijd kunt proberen) maar kunt op die netwerken opdrachten vinden die passen bij je profiel.

3. Je eigen producten of diensten promoten

Je kunt je Instagram account ook inzetten als marketing tool voor jezelf. Zo is het mogelijk om geld te verdienen met Instagram door je eigen producten of diensten te promoten. Of je nu een dienst verkoopt zoals webdesign of producten zoals je eigen kledinglijn, het valt te verkopen via Instagram.

Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen:

Instagram shopping

Met Instagram shopping kun je rechtstreeks via Instagram posts en stories je producten promoten. Mensen die je post te zien krijgen kunnen direct doorklikken naar een pagina waarop meer informatie staat over het product waar ze het meteen aan kunnen schaffen.

Beginnen met Instagram shopping is heel eenvoudig. Je moet ervoor zorgen dat je een business account hebt die gekoppeld is aan je Facebook pagina. Vervolgens upload je je productcatalogus en laat je je Instagram account beoordelen. Als je goedgekeurd wordt kun je Instagram Shopping inschakelen.

Je eigen webshop

Als je meer mogelijkheden wilt om je producten te verkopen of je klanten meer service wilt bieden: start dan je eigen webshop. Zo heb je zelf de volledige controle over welke producten je kunt verkopen en hoe je dit precies wilt doen.

Je kunt een volledige webshop op maat laten maken maar je kunt ook snel starten met platforms zoals Shopify of WooCommerce waar minder, of zelfs geen technische kennis voor nodig is. Verkopen via Amazon of Bol.com behoort ook tot de mogelijkheden.

Je kunt natuurlijk ook gaan voor het beste van twee werelden en Instagram shopping inzetten om je eigen webshop te promoten en zo meer producten te verkopen.

4. Dropshipping

Een strategie die de laatste jaren snel populair is geworden voor het verdienen van geld met Instagram, is dropshipping. Dropshipping is eigenlijk hetzelfde als je eigen producten verkopen via een webshop, alleen zonder dat je deze producten zelf op voorraad hebt en hoeft te verzenden.

Hoe werkt dropshipping?

Eerst moet je op zoek gaan naar een leverancier van producten die je wilt gaan verkopen en een webshop opzetten. Dan kun je gaan verkopen. Je kunt dit doen via je Instagram account of je eigen webshop.

Als iemand vervolgens een product bestelt, plaats je zelf een bestelling via de fabrikant of groothandel die het vervolgens naar jouw klant verstuurt.

Voor- en nadelen van dropshipping

De voordelen van dropshipping zijn dat je een ruim assortiment van producten aan kunt bieden zonder dat je een magazijn en eigen voorraad nodig hebt. Je kunt al snel starten zonder dat je een groot startkapitaal nodig hebt.

Nadelig is dat je zelf geen controle hebt over alle processen. Als je een order plaatst bij een groothandel en deze wordt heel langzaam (of helemaal niet) geleverd dan ben jij hiervoor verantwoordelijk zonder dat je hier iets aan kunt doen. Je kunt dit oplossen door goede leveranciers te zoeken en heldere afspraken te maken.

Voor meer informatie over dropshopping raad ik het volgende digitale handboek aan, de Dropship Blauwdruk. In dit gratis e-book leer je hoe je een geautomatiseerde webshop kunt opzetten zonder ervaring, hoe je in 4 stappen je eigen dropshipping business kunt opzetten en meer.

Succesvol geld verdienen met je Instagram account: Tips & Tricks

Met Instagram geld verdienen is niet alleen maar een kwestie is van de juiste strategie kiezen en aan de slag gaan. Er komt nog wel iets meer bij kijken.

Beginnen met het maken van een business account is een goed idee, maar de volgende tips kunnen ook helpen om alles meer uit je Instagram account te halen.

1. Profiteer van het Instagram algoritme

Het is allang niet meer zo dat berichten op een chronologische manier worden gepost, dit gebeurt via een algoritme dat bepaalt hoe, wanneer en aan wie je posts getoond worden. Drie factoren zijn hierbij belangrijk om op te letten: relevantie, regelmaat en relaties.

Doelgroep en onderwerp

Kies de juiste doelgroep en onderwerpen om over te posten. Denk goed na over een uniek onderwerp om positief op te vallen bij je doelgroep. Een onderwerp als hiken is wat algemeen, maar hiken met je hond is een specifieker onderwerp.

Regelmatig posten

Post regelmatig (1 á 2 keer per dag, maar minimaal 3 keer per week) en gebruik bij elke post de juiste, relevante hashtags zodat je positief beoordeeld wordt door Instagram.

Houd de concurrentie in de gaten

Naast regelmatig posten over relevante onderwerpen is het slim om accounts van concurrenten en anderen uit je doelgroep te volgen. Repost ook regelmatig content van anderen (bijvoorbeeld via Regram).

2. Reageer op anderen

Door te reageren op likes en content van je volgers bouw je een band op met je volgers. Zo creëer je betrokkenheid. Ook kun je zelf meer volgers en likes krijgen door te reageren en content van anderen te liken.

Voor Instagram zijn de reacties en likes die je krijgt binnen het eerste uur nadat je gepost hebt belangrijk. Zorg ervoor dat je na het posten nog even actief blijft. Doe dit overigens niet door steeds dezelfde reactie te plaatsen maar probeer origineel te zijn anders denkt Instagram dat je probeert te spammen.

kun je geld verdienen met instagram?

3. Pak het professioneel aan

Met Instagram geld verdienen lukt alleen met een professionele aanpak. Maak een plan en stel duidelijke doelen. Bijvoorbeeld elke dag een bericht posten, je netwerk uitbreiden met 10 volgers en 5 – 10 reacties plaatsen op content van anderen. Zorg verder voor een goede bio en denk na over de professionele vormgeving van je account en je content.

4. Koop geen Instagram volgers

Er zijn sites waar je voor tien euro 10.000 Instagram volgers kunt kopen. En natuurlijk is het beter om zoveel mogelijk volgers te hebben, maar aan nepvolgers heb je niks. Vaak zijn het accounts die zijn opgezet door clickfarms en waar geen echte mensen achter zitten. Deze accounts gaan geen berichten liken en al helemaal geen producten kopen.

Ook merkt het algoritme van Instagram dit op en krijg je misschien een penalty. Zo krijgen je echte, relevante volgers je content niet meer te zien en daalt je organische bereik. Kortom, laat je niet verleiden om op deze manier extra volgers te krijgen.

5. Promoot jezelf op andere platformen

Om alles uit je Instagram account te halen kun je andere platformen inzetten. Denk dan aan andere social media als TikTok, Snapchat, Facebook en Clubhouse. Ook kun je een blog beginnen waar je in artikelen je Instagram posts uitlicht en op die manier nieuwe volgers voor je Instagram account probeert te krijgen.

Hoe meer je aanwezig bent op verschillende platformen hoe makkelijker het verdienen van geld met Instagram gaat.

6. Download deze 30 handige Instagram tips

Het digitale handboek 30 Tips voor je Instagram is een 35 pagina’s tellend e-book. In dit e-book kom je onder andere meer te weten over de verschillende tips en lessen om het meeste uit je Instagram account te halen.

Wil jij dus ook geld verdienen met Instagram? Dan is dit e-book voor jou bedoeld

Tot slot: geld verdienen met Instagram

Zoals je al hebt gemerkt is geld verdienen met Instagram niet een manier om even snel rijk te worden. Je zult het slim aan moeten pakken en doorzettingsvermogen moeten hebben om succesvol te worden. Maar Instagram is een makkelijk platform om mee te starten en met de juiste aanpak zijn de mogelijkheden eindeloos.

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *