Ga naar de inhoud
Geld verdienen met Instagram? Bekijk dan deze belangrijke tips

Hoe Geld Verdienen met Instagram? Dat doe je zo in 2024

Kun je geld verdienen met Instagram? Ja. Hoeveel? Dat hangt ervan af. Zeker is dat iedereen die een beetje slim te werk gaat, geld kan verdienen met een eigen Instagramaccount.

Het is namelijk een interessant platform om klanten te vinden. Er zitten inmiddels een miljard mensen op Instagram waarvan het grootste deel (63%) tenminste 1 keer per dag inlogt en er meer dan 30 minuten doorbrengt. Bovendien vinden er 130 miljoen interacties plaats met content plaats zoals shopping, likes en comments.

Instagram is dan ook een ontzettende goede manier om online geld te verdienen.

Wil je weten hoe je dit net zoals al die andere mensen kunt bereiken, lees dan verder. Je ontdek met welke strategieen je geld kunt verdienen met je Instagram account, hoeveel volgers je nodig hebt en wat je daarvoor moet doen. Ook geef ik je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Hoeveel geld kun je verdienen met Instagram?

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met social media. Instagram is daar 1 van. Maar voordat je aan de slag wilt gaan met Instagram wil je natuurlijk wel weten hoeveel geld je met je account kunt gaan verdienen.

Influencers met een miljoen volgers kunnen ongeveer 500 euro per gesponsorde post verdienen. Een account met ongeveer 100.000 volgers kan ongeveer tussen de 150 tot 200 euro’s verdienen, terwijl iemand met 10.000 volgers ongeveer 50 tot 75 euro per gesponsorde post kan verdienen.

Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen met Instagram?

Na het lezen van de vorige paragraaf zou je denken dat je heel veel volgers nodig hebt om geld te verdienen met Instagram, maar in het echt is het minder dan je denkt.

Je kunt zowel geld verdienen met Instagram als je duizend volgers hebt als wanneer je 1 miljoen volgers hebt. Als zogenaamde micro-influencer (1.000 tot 100.000 volgers) ben je tegenwoordig ook waardevol voor bedrijven en brands.

Maar wat even belangrijk is als het aantal volgers dat je hebt, is ook het onderwerp waarover je post. Ook de betrokkenheid van je doelgroep evenals de strategie die je gebruikt om geld te verdienen met Instagram is belangrijk.

Manieren om geld te verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram kan tegenwoordig met verschillende strategieën. Denk dan bijvoorbeeld aan affiliate marketing, dropshipping enzovoort. Ik zet hieronder de meest strategieën voor je op een rijtje. Wist je dat je deze tips ook kunt gebruiken als je een TikTok account hebt? In geld verdienen met TikTok ontdek je er meer over.

Voor nu de manieren om geld te verdienen met Instagram.

1. Affiliate marketing

Geld verdienen met Instagram door middel van affiliate marketing is één van de meest populaire manieren om geld te verdienen. Het komt er op neer dat je producten promoot voor bedrijven die jou een bepaald percentage of een bedrag betalen voor elke klant die jij aanbrengt. 

Affiliate marketing hoeft dan ook niet moeilijk te zijn. Voor je begint om deze strategie toe te passen, bepaal je als eerste je doelgroep. Zijn je volgers vooral geïnteresseerd in beauty of auto’s? Dan kun je beter een maar een product promoten dat aansluit bij de interesse van je volgers, want anders heeft het geen zin om aan affiliate marketing te beginnen.

Een ander voordeel van deze strategie is dat je in de meeste gevallen bedrijven zelf niet hoeft te benaderen om hun diensten of producten te promoten. Veel bedrijven hebben namelijk al affiliate programma’s of zijn aangesloten bij speciale bedrijven.

Wil je gebruikmaken van affiliate marketing, dan raad ik je aan om je minimaal aan te sluiten bij Bol.com, PayPro en Tradetracker. Zo krijg je bij Bol.com per verkoop maximaal 8% commissie op hun gehele assortiment, ook als de persoon totaal iets anders koopt. 

Wil je hogere commissies dan zit je weer goed bij PayPro of Tradetracker. Bij de eerste vind je informatieproducten zoals digitale / online cursussen met hele hoge commissies. Bij Tradetracker kun je van alles vinden van sportsupplementen tot vakanties.

Helaas kun je op Instagram geen directe links plaatsen. Daarom moet je ook creatief zijn om je unieke affiliate link te posten. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen:

  • Link in je bio – je kunt de link in je bio gebruiken voor een affiliate link. Als je voor meerdere producten of bedrijven affiliate marketing doet, kun je een tool gebruiken waarmee je meerdere links kunt plaatsen. Op deze manier zet je één link in je bio, die links naar een pagina waarop meerdere affiliate links staan.
  • Text overlay – je kunt de link naar een product op je foto plaatsen en mensen kunnen die dan overtypen. Het is slim om een korte URL hiervoor te gebruiken zodat mensen zo weinig mogelijk fouten maken bij het overtypen. 
  • Swipe up to read more– via je Instagram stories kun je een link toevoegen. Om dit te kunnen doen heb je óf een Business-account nodig of je moet meer dan 10.000 volgers hebben.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van coupons en promocodes. Zo kun je in je post noemen dat men met de code #INSTAKORTING korting krijgt op de aankoop van een product. 

Probeer de code zo simpel mogelijk te houden anders is de verleiding voor mensen groot om rechtstreeks bij het bedrijf te kopen. Het gebruik van coupons of promo codes is een slimme manier, want op deze manier geef je mensen een goede reden (korting krijgen) om het product via jouw affiliate link te kopen.

Tip van Jelle: wil je 100% zeker zijn dat je Instagram account goed in elkaar zit en dat je alles uit account haalt? Dan heb ik voor jou een hele interessante website gevonden waar je alles leert hoe je het meeste uit je Instagram pagina haalt. Een absolute aanrader!

2. Word een influencer

Een andere manier van geld verdienen met Instagram, is om als influencer gesponsorde posts te plaatsen. Om zo geld te verdienen met je Instagram account is het belangrijk dat je voldoende mensen je volgen en dat je volgers bereid zijn om de producten te kopen die je aanprijst. 

Maar hoe kun je nu als influencer geld verdienen met Instagram? Als je 100.000 volgers hebt, dan zul je logischerwijs meer geld verdienen dan wanneer je maar 5.000 volgers hebt. Dat is logisch. Ga ervan uit dat je 25 a 50 euro verdient als je ongeveer 3000 tot 5000 volgers hebt. 

Als influencer is het ook belangrijk om de juiste doelgroep te hebben en over de onderwerpen te posten waar je verstand van hebt en waar je interesses liggen

Tenzij je Instagram account hebt met veel volgers zul je niet snel benaderd worden door grote bedrijven. Je zult dus zelf op zoek moeten naar je eerste klussen om zo producten of diensten te vinden die je kunt promoten. 

Deze kun je vinden via influencer netwerken. Je hoeft niet zelf bedrijven te benaderen (alhoewel je dit altijd kunt proberen), maar kunt op die netwerken opdrachten vinden die passen bij je profiel. 

Instagram Like

3. Je eigen producten of diensten promoten

Je kunt je account ook inzetten als marketing tool voor jezelf. Zo is het mogelijk om geld te verdienen met Instagram door je eigen diensten of producten te promoten. Of je nu een dienst verkoopt zoals webdesigns of producten zoals je eigen kledinglijn, het valt te verkopen via Instagram. 

Je kunt dit op een aantal manieren doen. Zo kun je aan de slag gaan met Instagram Shopping. Hiermee kun je rechtstreeks via Instagram posts en stories je producten promoten. Mensen die je post te zien krijgen kunnen direct doorklikken naar een pagina waarop meer informatie staat over het product en waar ze het product meteen kunnen aanschaffen.

Starten met Instagram shopping is heel eenvoudig. Je moet ervoor zorgen dat je een business account hebt die gekoppeld is aan je Facebookpagina. Vervolgens upload je je productcatalogus en laat je je Instagram account beoordelen. Als je goedgekeurd wordt, kun je de Instagram functie inschakelen.

Wil je meer mogelijkheden om je eigen producten te verkopen of om je klanten meer service aan te bieden: start dan je eigen webshop. Zo heb je zelf de volledige controle over welke producten je kunt verkopen en hoe je dit precies wilt doen. 

Je kunt een volledige webshop op maat (laten) maken, maar je kunt ook snel starten met platformen zoals Shopify of Woocommerce waar minder, of zelfs geen technische kennis voor nodig is. Verkopen via Amazon of Bol.com behoort ook tot de mogelijkheden.

Je kunt er natuurlijk ook voor gaan om het beste van de twee werelden en Instagram shopping in te zetten om je eigen webshop te promoten en om zo meer van je eigen producten te verkopen.

Enkele tips om je producten op Instagram te promoten zijn:

  • Doe voor het plaatsen van je post een hashtag onderzoek zodat je voldoende relevante hashtags in je post opneemt.
  • Neem contact op met andere influencers om te vragen of ze samen met je willen werken met het promoten van je producten of diensten.
  • Heb je budget voor advertenties, draai dan advertenties voor meer naamsbekendheid.

4. Dropshipping

Een strategie die de laatste jaren snel populair is geworden voor het verdienen van geld met Instagram, is dropshipping. Dropshipping is eigenlijk hetzelfde als je eigen producten verkopen via een webshop, alleen zonder dat je deze producten zelf op voorraad hebt en hoeft te verzenden. 

Bij dropshipping moet je eerst op zoek gaan naar een leverancier van producten die je wilt gaan verkopen en een webshop opzetten. Dan kun je gaan verkopen. Je kunt dit doen via je Instagram account of via je eigen webshop.

Als iemand vervolgens een product bestelt, plaats je zelf een bestelling via de fabrikant of groothandel die het vervolgens naar jouw klant verstuurt.

Toch kent dropshipping voor- en nadelen. De voordelen van dropshipping zijn dat je een ruim assortiment van producten kunt aanbieden zonder dat je een magazijn en een eigen voorraad nodig hebt. Je kunt dan ook al snel starten zonder dat je een groot startkapitaal nodig hebt. 

Nadelig is wel dat je geen controle hebt over alle processen. Als je een order plaatst bij een groothandel en deze wordt heel langzaam of zelfs helemaal niet geleverd dan ben jij hiervoor verantwoordelijk zonder dat je hier iets aan kunt doen. Je kunt dit oplossen door goede leveranciers te zoeken en hiermee duidelijke afspraken te maken. 

Wil je weten hoe je dropshipping op de juiste manier toepast? Dan raad ik je aan om het digitale handboek, de Dropship Blauwdruk te lezen. In dit gratis digitale e-book leer je hoe je een geautomatiseerde webshop kunt opzetten zonder enige ervaring, hoe je in 4 stappen je eigen dropshipping business kunt opzetten en meer. Je download het e-book door hier te klikken >>

Dropshipping is 1 van de vele manieren om geld te verdienen met instagram

Succesvol geld verdienen met je Instagram account: Tips & Tricks

Geld verdienen met Instagram is niet alleen maar een kwestie van de juiste strategie kiezen en aan de slag gaan. Er komt nog wel iets meer bij kijken. Beginnen met het maken van een business account is een goed idee, maar de volgende tips kunnen ook helpen om meer uit je Instagram account te halen. 

1. Profiteer van het Instagram algoritme

Het is allang niet meer zo dat berichten op een chronologische manier worden gepost, dit gebeurt via een algoritme dat bepaalt hoe, wanneer en aan wie je posts getoond worden. Drie factoren zijn hierbij belangrijk om op te letten: relevantie, regelmaat en relaties.

  • Doelgroep en onderwerp – Kies de juiste doelgroep en onderwerpen om over te posten. Denk goed na over een uniek onderwerp om positief op te vallen bij je doelgroep. Een onderwerp als hiken is wat algemeen, maar hiken met je hond is een specifieker onderwerp.
  • Regelmatig posten – Post regelmatig (1 á 2 keer per dag, maar minimaal 3 keer per week) en gebruik bij elke post de juiste, relevante hashtags zodat je positief beoordeeld wordt door Instagram.
  • Houd de concurrentie in de gaten – Naast regelmatig posten over relevante onderwerpen is het slim om accounts van concurrenten en anderen uit je doelgroep te volgen. Repost ook regelmatig content van anderen (bijvoorbeeld via Regram).

2. Reageer op anderen

Door te reageren op likes en content van je volgers bouw je een band op met je volgers. Zo creëer je betrokkenheid. Ook kun je zelf meer volgers en likes krijgen door te reageren en content van anderen te liken.

Voor Instagram zijn de reacties en likes die je krijgt binnen het eerste uur nadat je gepost hebt belangrijk. Zorg ervoor dat je na het posten nog even actief blijft. 

Doe dit overigens niet door steeds dezelfde reactie te plaatsen, maar probeer origineel te zijn. Anders denkt Instagram dat je probeert te spammen.

kun je geld verdienen met instagram?

3. Pak het professioneel aan

Met Instagram geld verdienen lukt alleen met een professionele aanpak. Maak een plan en stel duidelijke doelen. Bijvoorbeeld elke dag een bericht posten, je netwerk uitbreiden met 10 volgers en 5 – 10 reacties plaatsen op content van anderen. 

Zorg verder voor een goede bio en denk na over de professionele vormgeving van je account en je content.

4. Koop geen Instagram volgers

Er zijn sites waar je voor tien euro 10.000 Instagram volgers kunt kopen. En natuurlijk is het beter om zoveel mogelijk volgers te hebben, maar aan nepvolgers heb je niks.

Vaak zijn het accounts die zijn opgezet door clickfarms en waar geen echte mensen achter zitten. Deze accounts gaan geen berichten liken en al helemaal geen producten kopen.

Ook merkt het algoritme van Instagram dit op en krijg je misschien een penalty. Zo krijgen je echte, relevante volgers je content niet meer te zien en daalt je organische bereik. Kortom, laat je niet verleiden om op deze manier extra volgers te krijgen.

5. Promoot jezelf op andere platformen

Om alles uit je Instagram account te halen kun je ook andere platformen inzetten. Denk dan aan andere social media als TikTok, Snapchat, Facebook en Clubhouse. 

Ook kun je een blog beginnen waar je in artikelen je Instagram posts uitlicht en op die manier nieuwe volgers voor je Instagram account probeert te krijgen.

Hoe meer je aanwezig bent op verschillende platformen hoe makkelijker het verdienen van geld met Instagram gaat.

6. Wees consistent

Wanneer je start met Instagram zul je erachter komen dat groeien nog best wel moeilijk is. Consistentie is dan ook belangrijk wanneer je geld wilt verdienen met Instagram. 

Zoals ik bij tip 1 al heb aangegeven, zorg ervoor dat je met regelmaat content plaatst. Bedenk vooraf wat voor content je wilt plaatsen en maak alvast verschillende formats voor je posts. Mocht je gebruikmaken van filters zorg er dan voor dat de filters goed bij elkaar passen. 

Mocht je nu graag hulp willen bij het opzetten van een goed account en waarbij je volgers klanten worden dan helpt je deze website je verder!

Tot slot: geld verdienen met Instagram

Zoals je al hebt gemerkt is geld verdienen met Instagram niet een manier om even snel rijk te worden. Je zult dit slim moeten aanpakken en zoals gezegd doorzettingsvermogen moeten hebben om succesvol te worden.

Maar Instagram is een makkelijk platform om mee te starten en met de juiste aanpak zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. 

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *