Ga naar de inhoud
geld verdienen met je website

Geld Verdienen met Websites? Ontdek de 6 beste manieren van 2024

Het wordt steeds makkelijker om op een betrouwbare manier online geld te verdienen. Of het nu is door het maken van advertenties, het bewerken van foto’s of het schrijven van teksten: de mogelijkheden zijn eindeloos. Geld verdienen met websites is een van de manieren om via het internet een (extra) inkomen te krijgen.

Misschien heb je al een goedlopende website, waar je meteen geld mee kunt verdienen. Maar ook als je nog geen eigen website hebt, kun je hiermee starten. Het voordeel van geld verdienen met jouw website, is dat dit vaak passief kan. Dit betekent dat je één keer een inspanning levert, maar er daarna geld binnen blijft komen.

Toch kan het lastig zijn om te bepalen hoe je dit precies kunt doen. De verschillende termen vliegen je om de oren, waardoor je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat is nu eigenlijk de beste manier om te verdienen met een website?

In dit artikel ga ik in op verschillende wijzes waarop je dit kunt doen. Het voordeel van het hebben van een eigen website, is dat jij de eigenaar bent. Je bepaalt dus zelf welke van deze vormen je inzet om geld mee te verdienen.

Ik zal je uitleggen wat affiliate marketing, advertenties, sponsors en eigen digitale content precies inhoudt en hoe je hiermee geld kunt verdienen. Op die manier kun je zelf een goed overwogen keus maken om te verdienen met jouw website.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een prachtig online verdienmodel. Bij affiliate marketing promoot je namelijk een product of dienst van een ander bedrijf. Als hier vervolgens een aankoop uit voortkomt, krijg jij als affiliate een deel van de inkomsten. Simpele manier om te verdienen met een website toch? Zeker, maar het moet wel op een goede manier uitgevoerd worden.

De eerste stap is om je website gratis aan te melden bij affiliate programma’s zoals Bol.com of bij affiliate netwerken zoals TradeTracker. Je vindt hier bedrijven zoals Djoser en Adidas. Wanneer je aanmelding wordt goedgekeurd, betekent dat dus dat je deze merken mag gaan promoten als affiliate.

Maar mocht je nog geen website hebben, dan is het belangrijk om eerst te bedenken wat voor niche je kiest. Waar schrijf je over op je website en welke producten sluiten hierop aan? Het heeft bijvoorbeeld geen zin om rollators te promoten als je websitebezoekers alleen maar bestaan uit tieners.

De kans is ook een stuk groter dat je geaccepteerd wordt wanneer het bedrijf denkt dat je website een goede toevoeging is. Het is voor het merk namelijk ook niet voordelig is om op een website te staan die niet aansluit bij waar ze voor staan.

Er zijn verschillende manieren om dit affiliate marketing toe passen.  Zo kun je bijvoorbeeld producten promoten door middel van tracking links of banners. Welke vorm je gebruikt, bepaal jij zelf. Het voordeel van links is dat ze vaak wat subtieler in een tekst verwerkt kunnen worden. Op die manier wordt je bezoeker niet gebombardeerd met flitsende reclame banners.

In beide manieren zit een stukje code verwerkt die verwijst naar jou. Op deze manier is de verkoop van een product terug te leiden naar jouw website. Hoe meer mensen er via jouw links een aankoop doen, hoe meer er te verdienen valt.

Het bedrag wat je krijgt voor de verkoop, hangt af van het bedrijf zelf. Zo zijn er merken die minder dan drie procent uitbetalen, maar ook bedrijven waarbij de commissie oploopt tot wel veertig of meer procent.

Er valt geld te verdienen als de aankoop is goedgekeurd door de aanbieder. Af en toe gebeurt het dat een klant het product terugstuurt en het geld terugkrijgt. Dit betekent automatisch dat je geen commissie krijgt.

Met affiliate marketing kun je behoorlijk verdienen zoals bijvoorbeeld Jacko Meijaard in zijn video laat zien. Het voordeel van affiliate marketing is dat je oneindig kan opschalen. Zo kun je meerdere websites bouwen met ieder een specifieke niche. Op die manier trek je een specifieke doelgroep aan die geïnteresseerd zal zijn in de producten die jij aanraadt en vergroot je elke keer je inkomsten.

Geld verdienen met je website dankzij affiliate marketing

2. Gesponsorde berichten

Wil je geld bijverdienen naast je baan en vind je schrijven leuk, dan kun je ervoor kiezen om aan de slag te gaan voor een bedrijf. Dit kan door middel van gesponsorde content. Je schrijft dan op je eigen website een artikel waarin je een product of dienst promoot aan je lezers. Vervolgens betaalt een bedrijf jou hiervoor.

Voor bedrijven is het aantrekkelijk om hun dienst of product op een organische manier te promoten. Ze kunnen er natuurlijk voor kiezen om direct een advertentie te plaatsen. Maar juist door waarde toe te voegen door middel van een blogbericht, wekken ze meer interesse bij de lezer.

Bovendien heb je waarschijnlijk een specifieke doelgroep die interessant kan zijn voor adverteerders. Gaat jouw website bijvoorbeeld over reizen naar Spanje? Dan kan het voor hotels en luchtvaartmaatschappijen interessant zijn om je te betalen voor een blogbericht waarin je ze promoot.

Het voordeel van bloggen is ook dat dit jaren later nog steeds door bezoekers gevonden kan worden. Een post op social media verdwijnt binnen een dag, maar een blog wordt nog lang via Google gevonden.

Het is natuurlijk wel aan te raden om je allereerst te richten op het trekken van bezoekers naar je website. Als je 10 bezoekers hebt per maand, wordt het een stuk lastiger om geld te verdienen. Hoe meer bezoekers en hoe specifieker je doelgroep, hoe makkelijker het wordt om geld te verdienen met je website door gesponsorde berichten.

Je kunt op verschillende manieren aan samenwerkingen komen. Zo kun je allereerst wachten tot bedrijven jou benaderen om een artikel te schrijven. Dit gebeurt waarschijnlijk vaker als je al wat meer autoriteit en een goedlopende website hebt opgebouwd.

De tweede manier is om zelf bedrijven te benaderen. Bedenk je dan hoe je waarde toe kunt voegen en of het bedrijf goed bij je website past. Zo heeft het geen zin om een gesponsord artikel te schrijven over hondenvoer als jouw website gaat over katten.

Als laatste kun je je inschrijven bij een marketingbureau dat je helpt bij het vinden van opdrachten. Om toegelaten te worden heb je vaak een hoog aantal unieke bezoekers nodig.

Geld verdienen met je website met gesponsorde blogposts

3. Advertenties via Google Adsense en Ezoic

Een andere goede manier om geld te verdienen met websites is door advertenties plaatsen. Als je bijvoorbeeld een blog schrijft die veel lezers trekt, kun je hier een advertentie bij laten zetten. De meest bekende manieren om dit te doen zijn Google Adsense en Ezoic.

Het voordeel van Google Adsense is dat je een gedetailleerd overzicht krijgt van je bezoekers. Op die manier weet je beter wie je website bezoekt. Je kunt wel zelf kiezen waar de banners komen te staan, maar niet welke dit zijn. Dit wordt namelijk bepaald door het algoritme van de netwerken.

Als iemand al veel op “witte sneakers” heeft gezocht, zal diegene waarschijnlijk hier ook advertenties van te zien krijgen. Na een tijd zul je echter zien dat de advertenties zich aanpassen aan de inhoud van je website. Google bezoekt je website en zal automatisch bepalen welke advertenties het beste passen bij je content.

Google Adsense is gratis om op je website te installeren en is dus heel laagdrempelig. Dit maakt het een populaire manier om te verdienen met een website. Het enige waar je aan moet voldoen, zijn de richtlijnen van Google. Het is makkelijker om geaccepteerd te worden door Google Adsense, dan bijvoorbeeld door een online-marketingbureau. Dit maakt het ook voor kleinere websites een aantrekkelijke manier op geld te verdienen.

Ezoic is een advertentienetwerk dat naast het plaatsen van advertenties, ze ook test. Op die manier worden je inkomsten geoptimaliseerd en komen zij meer te weten over de testresultaten. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende lay-outs en posities voor de advertenties.

Adverteren via Google Adsense en Ezoic is een goede manier om te verdienen met een website. Zolang je bezoekers hebt op je site, is hier geld mee te verdienen. Dit is een voordeel ten opzichte van affiliate marketing. Je zult namelijk voor het klikken op de advertentie al betaald krijgen, en niet alleen wanneer er een aankoop plaatsvindt. Als de bezoeker daarna dus de website weer verlaat, zul je alsnog betaald krijgen.

Het nadeel is dat je behoorlijk wat bezoekers nodig hebt om een goed inkomen te verdienen met je website. Je krijgt een paar cent per click, dus echt hard loopt het niet als nog weinig websiteverkeer hebt. 

Het is dus goed om je eerst te richten op het trekken van bezoekers naar je website. Hoeveel je precies verdient, hangt daarnaast af van waar je over schrijft. Zo krijg je meer betaald per click als je schrijft over hypotheken dan wanneer je schrijft over je favoriete hobby.

4. Je eigen product of dienst

Waar je inkomsten bij de vorige opties afhangen van andere partijen, heb je dit bij het maken van je eigen digitale product of producten zelf in de hand. Er zijn ontelbaar veel manieren om dankzij het internet geld te verdienen door het maken van je eigen product.

Zo kun je er voor kiezen om een e-boek te schrijven. Dit is vrij makkelijk, en je kunt zelf het onderwerp bepalen. Het is natuurlijk wel aan te raden om over iets te schrijven waar je veel kennis over hebt. Daarnaast moet er vraag zijn naar dit onderwerp. 

Als je geld wilt verdienen met je eigen product is het namelijk belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar of mensen hier überhaupt op zoek naar zijn. Dit kun je doen door middel van bijvoorbeeld zoekwoorden onderzoek.

Als je het e-book geschreven hebt, kun je er voor kiezen om dit op je eigen website te zetten of te adverteren op andere platformen zoals Bol.com. Het voordeel van een e-book is dat je het vrijwel direct kunt publiceren. Je hoeft niet eerst naar de drukker, maar kunt het meteen online gaan verkopen. Hierdoor bespaar je onnodige kosten en gaat het proces bovendien een stuk sneller.

Een andere optie om te verdienen met je website is het maken van een online cursus. Dit is de laatste jaren een populaire manier geworden om een online inkomen te verdienen. Het voordeel is namelijk dat je de cursus één keer maakt, en vervolgens kan blijven verkopen. Het is dus een hele goede manier om passief inkomen te genereren.

Een goede methode om dit te doen is door middel van Huddle. Dit is e-learning software waarin je op gemakkelijke wijze je eigen digitale programma’s op kunt zetten. Zo kun je alle pdf’s, video’s en audiobestanden die deel uitmaken van je cursus makkelijk uploaden. 

De omgeving is geoptimaliseerd voor mobiele weergave. Hierdoor kunnen je cursisten altijd en overal je training volgen. Daarnaast is het voordeel dat je hier een community omheen kunt bouwen. Hierdoor kunnen je cursisten met elkaar in contact komen in een beveiligde omgeving.

Je bent hierbij niet afhankelijk van social media als Facebook, maar hebt hier zelf zeggenschap over. Bovendien kun je er zelf voor kiezen of je deze omgeving openbaar maakt zodat het door Google gevonden kan worden, of toegang te geven door in te loggen.

Na het maken van je cursus zul je natuurlijk moeite moeten doen om het te verkopen, maar verder hoeft er weinig meer aan gedaan te worden. In plaats van 1 op 1 dingen te leren aan je klant, kunnen ze namelijk zelf met de training aan de slag.

Het fijne van het maken van je eigen producten of diensten is dat je deze ook kunt aanbieden op affiliate netwerken zoals PayPro. Je laat affiliates je producten promoten om nog een groter publiek en potentiële klanten te bereiken

Geld verdienen met je website dankzij digitale producten of diensten

5. Geld verdienen met websites door ze te kopen en te verkopen

Je kunt er ook voor kiezen om websites op te kopen die al geld opleveren. Door iets te kopen wat al geld oplevert kun je al direct geld verdienen en hoef je niet bij nul te beginnen.

Vanzelfsprekend hangt de prijs van de website af van hoeveel deze opbrengt. Er zijn geen vaste richtlijnen hoe duur een website is. Wel zie je vaak dat een goed bezochte website tussen de 15 en 25 keer de maandelijkse inkomsten wordt aangeboden. 

Er zijn wel een aantal punten waarmee je rekening moet houden. Zo is bijvoorbeeld de niche waar de website in bevind belangrijk evenals hoe lang de website al online is, of de inkomsten stabiel zijn en wat de uitbreidingsmogelijkheden zijn. 

Heb je een website gevonden waar je interesses in liggen of waarin je wilt investeren kijk dan eens goed na wat voor systeem er gebruikt wordt. Je wilt immers dat de website makkelijk te beheren en te onderhouden is. Voorbeeld van een veel gebruikte systeem is WordPress.

Overigens betekent dit niet dat je alleen moet richten op mooie websites. Het kan namelijk ook best slim zijn om voor een laag bedrag een oud of een niet modern uitziende website te kopen. 

Je bouwt dan zelf de website om met een nieuw WordPress thema zodat de website een frisse look heeft. 

Er zijn diverse websites waar je voor een leuke prijs een website kunt kopen. Op websites zoals websitetekoop.nl of sitedeals vind je elke dag wel een nieuw aanbod. Wat je ook nog zou kunnen overwegen is door zelf actief op zoek te gaan naar websites die je over zou kunnen nemen. 

Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar websites die al een langere tijd niet meer zijn bijgehouden. 

Laten groeien en verkopen

Heb je een website gekocht dan is het tijd om je aankoop te laten groeien. Je eerste stap is dan om te kijken wat je kunt verbeteren. Vaak is de eerste stap het verbeteren van het bestaande thema. WordPress biedt honderden zo niet duizenden gratis thema’s aan waar je uit kunt kiezen.

Wil je liever een thema waar echt alles op en aan zit, dan kun je bijvoorbeeld een thema kopen. Kosten hiervan zijn ongeveer tussen de 40 en 90 dollar.

Levert de website al geld op, zorg er dan voor dat de inkomsten naar jou toe komen. Waarschijnlijk dien je dan de AdSense / Ezoic codes te vervangen evenals al de oude affiliate linkjes. 

Een andere quick win die je eenvoudig kunt doorvoeren is het aanpassen van de huidige content om zo je inkomsten te vergroten. Zo zou je eens kunnen kijken op welke artikelen al verkeer zit. Zijn er bepaalde pagina’s waar veel verkeer op zit dan kun je eens uitzoeken hoe je dankzij deze pagina’s meer inkomsten kunt genereren. 

Beginnen de inkomsten te groeien dan heb je eigenlijk twee keuzes. Je behoudt zelf de website of je kunt de website met winst verkopen. Het verkopen van websites kun je precies bij dezelfde websites doen die hierboven al genoemd zijn. 

Geld verdienen met websites door erin te handelen kan een snelle manier zijn om dankzij het internet geld te verdienen. Je kunt immers al met een kleine investering een website kopen om je portefeuille uit te breiden om zo je maandelijkse passieve inkomen te vergroten.

Geld verdienen met websites door ze te kopen en te verkopen.

6. Opbouwen van een mailinglijst

Een andere manier om geld te verdienen met jouw website is het opbouwen van een mailinglijst. Een mailinglijst kun je het beste zien als een verlenging van de eerste vijf methodes. E-mail marketing is namelijk nog steeds een van de beste manieren om in contact te komen en te blijven met je websitebezoekers.

Dit heeft vooral te maken dat je bij e-mailmarketing berichten kunt personaliseren en berichten kunt aanpassen op basis van specifieke acties die je inschrijvers maken. 

Hierdoor kun je al heel eenvoudig specifieke content op effectieve momenten delen met je inschrijvers. 

Wanneer je geld wilt gaan verdienen met je website dan hoort e-mailmarketing hierbij een onderdeel te zijn. Want met een goede e-mailmarketing strategie maak je van inschrijvers klanten en verdien je geld met je website. 

E-mailmarketing software waarvan je gebruik kunt maken zijn bijvoorbeeld:

Geld verdienen met een websites tot slot

Zoals je kunt zien, zijn er heel wat manieren om geld te verdienen met websites. Het fijne is dan ook dat je zelf kunt bepalen hoe je dit inricht. Of je het nu via affiliate marketing, Google Adsense of een eigen online cursus doet; je kunt hoe dan ook online inkomen genereren. 

Met al die mogelijkheden is het zonde om hier geen gebruik van te maken. Het belangrijkste is om een manier te vinden die goed bij je past. Als je de verschillende methodes combineert, is het helemaal makkelijk om geld te verdienen met je website. Veel succes!

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

2 reacties op “Geld Verdienen met Websites? Ontdek de 6 beste manieren van 2024”

 1. Door Maraida op 2 december 2022

  Hii ik heb al een bijbaan maar het verdient erg slecht. Ik zal vanuit huis willen verdienen. Kan dat ook via je telefoon ? Ik heb namelijk geen laptop/tablet. Moet ik nog aanschaffen.. maar niet genoeg geld voor op dit moment. Maar verders wel geintereseert hierin.

  1. Door Jelle op 28 december 2022

   Hi Maraida,

   Ik zou toch echt kiezen voor een laptop, aangezien dit het makkelijkste is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *