Ga naar de inhoud
geld verdienen met je website

Geld verdienen met een website: Ontdek de 4 beste manieren van 2022

Het wordt steeds makkelijker om online geld te verdienen. Of het nu is door het maken van advertenties, het bewerken van foto’s of het schrijven van teksten: de mogelijkheden zijn eindeloos. Geld verdienen met een website is een van de manieren om via het internet een (extra) inkomen te krijgen.

Misschien heb je al een website, waar je meteen geld mee kunt verdienen. Maar ook als je nog geen eigen website hebt, kun je hiermee starten. Het voordeel van geld verdienen met jouw website, is dat dit vaak passief kan. Dit betekent dat je één keer een inspanning levert, maar er daarna geld binnen blijft komen.

Toch kan het lastig zijn om te bepalen hoe je dit precies kunt doen. De verschillende termen vliegen je om de oren, waardoor je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat is nu eigenlijk de beste manier om te verdienen met een website?

In dit artikel gaan we in op verschillende wijzes waarop je dit kunt doen. Het voordeel van het hebben van een eigen website, is dat jij de eigenaar bent. Je bepaalt dus zelf welke van deze vormen je inzet om geld mee te verdienen.

Ik zal je uitleggen wat affiliate marketing, advertenties, sponsors en eigen digitale content precies inhoudt en hoe je hiermee geld kunt verdienen. Op die manier kun je zelf een goed overwogen keus maken om te verdienen met jouw website.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een verdienmodel waarbij jij een product of dienst van een ander bedrijf promoot. Als hier vervolgens een aankoop uit voortkomt, krijg jij als affiliate een deel van de inkomsten. Simpele manier om te verdienen met je website toch? Zeker, maar het moet wel op een goede manier uitgevoerd worden.

De eerste stap is om je website gratis aan te melden bij een affiliate programma zoals Bol.com of bij affiliate netwerken zoals TradeTracker. Je vindt hier bedrijven zoals Djoser en Adidas. Wanneer je aanmelding wordt goedgekeurd, betekent dat dus dat je deze merken mag gaan promoten als affiliate.

Het is allereerst belangrijk om te bedenken wat voor niche je kiest. Waar schrijf je over op je website en welke producten sluiten hierop aan? Het heeft bijvoorbeeld geen zin om rollators te promoten als je websitebezoekers alleen maar bestaan uit tieners.

De kans is ook een stuk groter dat je geaccepteerd wordt wanneer het bedrijf denkt dat je website een goede toevoeging is. Het is voor het merk namelijk ook niet voordelig is om op een website te staan die niet aansluit bij waar ze voor staan.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met affiliate marketing.  Zo kun je bijvoorbeeld producten promoten door middel van links of banners. Welke vorm je gebruikt, bepaal jij zelf. Het voordeel van links is dat ze vaak wat subtieler in een tekst verwerkt kunnen worden. Op die manier wordt je bezoeker niet gebombardeerd met flitsende reclame banners.Wat is een affiliate netwerk?

Je kunt ook geld verdienen met een website door het plaatsen van speciale links die worden gemaakt door je affiliate netwerk of affiliate programma. In die links zit een stukje code verwerkt die verwijst naar jou. Zo is de verkoop van een product terug te leiden naar jouw website. Hoe meer mensen er via jouw links een aankoop doen, hoe meer geld er te verdienen valt.

Het bedrag wat je krijgt voor de verkoop, hangt af van het bedrijf zelf. Zo zijn er merken die minder dan drie procent uitbetalen, maar ook bedrijven waarbij de commissie oploopt tot wel veertig of meer procent.

Er valt geld te verdienen als de aankoop is goedgekeurd door de aanbieder. Af en toe gebeurt het dat een klant het product terugstuurt en het geld terugkrijgt. Dit betekent automatisch dat je geen commissie krijgt.

Met affiliate marketing kun je behoorlijk verdienen zoals bijvoorbeeld Jacko Meijaard in zijn training laat zien. Het voordeel van affiliate marketing is dat je oneindig kan opschalen. Zo kun je meerdere websites bouwen met ieder een specifieke niche. Op die manier trek je een specifieke doelgroep aan die geïnteresseerd zal zijn in de producten die jij aanraadt en vergroot je elke keer je inkomsten.

Geld verdienen met je website dankzij affiliate marketing

2. Advertenties via Google Adsense en Ezoic

Een andere goede manier om geld te verdienen is door het plaatsen van advertenties. Als je bijvoorbeeld een blog schrijft die veel lezers trekt, kun je hier een advertentie bij laten zetten. De meest bekende manieren om dit te doen zijn Google Adsense en Ezoic.

Het voordeel van Google Adsense is dat je een gedetailleerd overzicht krijgt van je bezoekers. Op die manier weet je beter wie je website bezoekt. Je kunt wel zelf kiezen waar de banners komen te staan, maar niet welke dit zijn. Dit wordt namelijk bepaald door het algoritme van de netwerken.

Als iemand al veel op “witte sneakers” heeft gezocht, zal diegene waarschijnlijk hier ook advertenties van te zien krijgen. Na een tijd zul je echter zien dat de advertenties zich aanpassen aan de inhoud van je website. Google bezoekt je website en zal automatisch bepalen welke advertenties het beste passen bij je content.

Google Adsense is gratis om op je website te installeren en is dus heel laagdrempelig. Dit maakt het een populaire manier om te verdienen met een website. Het enige waar je aan moet voldoen, zijn de richtlijnen van Google. Het is makkelijker om geaccepteerd te worden door Google Adsense, dan bijvoorbeeld door een online-marketingbureau. Dit maakt het ook voor kleinere websites een aantrekkelijke manier op geld te verdienen.

Ezoic is een advertentienetwerk dat naast het plaatsen van advertenties, ze ook test. Op die manier worden je inkomsten geoptimaliseerd en komen zij meer te weten over de testresultaten. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende lay-outs en posities voor de advertenties.

Adverteren via Google Adsense en Ezoic is een goede manier om te verdienen met een website. Zolang je bezoekers hebt op je site, is hier geld mee te verdienen. Dit is een voordeel ten opzichte van affiliate marketing. Je zult namelijk voor het klikken op de advertentie al betaald krijgen, en niet alleen wanneer er een aankoop plaatsvindt. Als de bezoeker daarna dus de website weer verlaat, zul je alsnog betaald krijgen.

Het nadeel is dat je behoorlijk wat bezoekers nodig hebt om een goed inkomen te verdienen met je website. Je krijgt een paar cent per click, dus echt hard loopt het niet als nog weinig websiteverkeer hebt. 

Het is dus goed om je eerst te richten op het trekken van bezoekers naar je website. Hoeveel je precies verdient, hangt daarnaast af van waar je over schrijft. Zo krijg je meer betaald per click als je schrijft over hypotheken dan wanneer je schrijft over je favoriete hobby.

3. Gesponsorde berichten

Naast het schrijven van je eigen blogs, kun je ook aan de slag gaan voor een bedrijf. Dit kan door middel van gesponsorde content. Je schrijft dan op je eigen website een artikel waarin je een product of dienst promoot aan je lezers. Vervolgens betaalt een bedrijf jou hiervoor.

Voor bedrijven is het aantrekkelijk om hun dienst of product op een organische manier te promoten. Ze kunnen er natuurlijk voor kiezen om direct een advertentie te plaatsen. Maar juist door waarde toe te voegen door middel van een blogbericht, wekken ze meer interesse bij de lezer.

Bovendien heb je waarschijnlijk een specifieke doelgroep die interessant kan zijn voor adverteerders. Gaat jouw website bijvoorbeeld over reizen naar Spanje? Dan kan het voor hotels en luchtvaartmaatschappijen interessant zijn om je te betalen voor een blogbericht waarin je ze promoot.

Het voordeel van bloggen is ook dat dit jaren later nog steeds door bezoekers gevonden kan worden. Een post op social media verdwijnt binnen een dag, maar een blog wordt nog lang via Google gevonden.

Het is natuurlijk wel aan te raden om je allereerst te richten op het trekken van bezoekers naar je website. Als je 10 bezoekers hebt per maand, wordt het een stuk lastiger om geld te verdienen. Hoe meer bezoekers en hoe specifieker je doelgroep, hoe makkelijker het wordt om te verdienen met een website door gesponsorde berichten.

Je kunt op verschillende manieren aan samenwerkingen komen. Zo kun je allereerst wachten tot bedrijven jou benaderen om een artikel te schrijven. Dit gebeurt waarschijnlijk vaker als je al wat meer autoriteit hebt opgebouwd.

De tweede manier is om zelf bedrijven te benaderen. Bedenk je dan hoe je waarde toe kunt voegen en of het bedrijf goed bij je website past. Zo heeft het geen zin om een gesponsord artikel te schrijven over hondenvoer als jouw website gaat over katten.

Als laatste kun je je inschrijven bij een marketingbureau dat je helpt bij het vinden van opdrachten. Om toegelaten te worden heb je vaak een hoog aantal unieke bezoekers nodig.

Geld verdienen met je website met gesponsorde blogposts

4. Je eigen product of dienst

Waar je inkomsten bij de vorige opties afhangen van andere partijen, heb je dit bij het maken van je eigen digitale product of producten zelf in de hand. Er zijn ontelbaar veel manieren om online geld te verdienen door het maken van je eigen product.

Zo kun je er voor kiezen om een e-boek te schrijven. Dit is vrij makkelijk, en je kunt zelf het onderwerp bepalen. Het is natuurlijk wel aan te raden om over iets te schrijven waar je veel kennis over hebt. Daarnaast moet er vraag zijn naar dit onderwerp. 

Als je geld wilt verdienen met je eigen product is het namelijk belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar of mensen hier überhaupt op zoek naar zijn. Dit kun je doen door middel van bijvoorbeeld zoekwoorden onderzoek.

Als je het e-book geschreven hebt, kun je er voor kiezen om dit op je eigen website te zetten of te adverteren op andere platformen zoals Bol.com. Het voordeel van een e-book is dat je het vrijwel direct kunt publiceren. Je hoeft niet eerst naar de drukker, maar kunt het meteen online gaan verkopen. Hierdoor bespaar je onnodige kosten en gaat het proces bovendien een stuk sneller.

Een andere optie om te verdienen met je website is het maken van een online cursus. Dit is de laatste jaren een populaire manier geworden om een online inkomen te verdienen. 

Het voordeel is namelijk dat je de cursus één keer maakt, en vervolgens kan blijven verkopen. Het is dus een hele goede manier om passief inkomen te genereren.

Een goede methode om dit te doen is door middel van Huddle. Dit is e-learning software waarin je op gemakkelijke wijze je eigen digitale programma’s op kunt zetten. Zo kun je alle pdf’s, video’s en audiobestanden die deel uitmaken van je cursus makkelijk uploaden. 

De omgeving is geoptimaliseerd voor mobiele weergave. Hierdoor kunnen je cursisten altijd en overal je training volgen. Daarnaast is het voordeel dat je hier een community omheen kunt bouwen. Hierdoor kunnen je cursisten met elkaar in contact komen in een beveiligde omgeving.

Je bent hierbij niet afhankelijk van social media platformen als Facebook, maar hebt hier zelf zeggenschap over. Bovendien kun je er zelf voor kiezen of je deze omgeving openbaar maakt zodat het door Google gevonden kan worden, of toegang te geven door in te loggen.

Na het maken van je cursus zul je natuurlijk moeite moeten doen om het te verkopen, maar verder hoeft er weinig meer aan gedaan te worden. In plaats van 1 op 1 dingen te leren aan je klant, kunnen ze namelijk zelf met de training aan de slag.

Het fijne van het maken van je eigen producten of diensten is dat je deze ook kunt aanbieden op affiliate netwerken zoals PayPro. Je laat affiliates je producten promoten om nog een groter publiek te bereiken.

Geld verdienen met je website dankzij digitale producten of diensten

Geld verdienen met een website tot slot

Zoals je kunt zien, zijn er heel wat manieren om geld te verdienen met je website. Het fijne is dan ook dat je zelf kunt bepalen hoe je dit inricht. Of je het nu via affiliate marketing, Google Adsense of een eigen online cursus doet; je kunt hoe dan ook online inkomen genereren. 

Met al die mogelijkheden is het zonde om hier geen gebruik van te maken. Het belangrijkste is om een manier te vinden die goed bij je past. Als je de verschillende methodes combineert, is het helemaal makkelijk om geld te verdienen met je website. Veel succes!

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.