Ga naar de inhoud
Geld Verdienen met TikTok? Zo doe je dat!

Ook Geld Verdienen met TikTok? Dankzij deze 4 manieren verdien ook jij geld op TikTok

Geld verdienen met TikTok klinkt te mooi om waar te zijn. Voor de meeste mensen is dat ook zo, ze verdienen er geen rooie cent mee. Dit is zuur, want het is wel degelijk mogelijk. Je moet alleen weten wat je moet doen.

Zeker wanneer je houdt van tiktokken, er momenteel al veel tijd en energie in stopt en al een goed bekeken TikTok hebt. Het is dan nog maar een kleine stap om daadwerkelijk geld te verdienen met TikTok.

Dat geld verdienen met social media mogelijk is weten de meeste mensen. Maar veel mensen weten niet dat TikTok hier een platform bij uitstek voor is. In dit artikel ontdek je 4 manieren om geld te verdienen met TikTok.

Daarnaast krijg je 5 tips om dit ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Na het lezen van dit artikel ben jij helemaal klaar om je account te laten groeien en uit je hobby een extra inkomen te halen of er je werk van te maken.

Vanaf hoeveel volgers op TikTok verdien je geld?

Net zoals bij geld verdienen met YouTube zonder eigen video’s kun op verschillende manieren ook geld verdienen met TikTok. Met de ene manier kun je al geld verdienen zonder volgers, met de andere manier, zoals het ontvangen van donaties, kan het pas vanaf 100.000 volgers.

Er zijn dus manieren waarop je direct met TikTok geld kunt verdienen, ook al heb je nog geen volgers. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je eigen producten of diensten promoot op TikTok, maar ook wanneer je dit voor anderen doet.

Dat heet affiliate marketing. Je verdient dan weliswaar niet direct geld met de TikTok zelf, maar wel met de vervolgacties die mensen na aanleiding van jouw TikTok kunnen doen.

Om geld te verdienen vanuit TikTok zelf moet je wel wat meer volgers hebben. Maar hoeveel volgers heb je nu nodig? Vanaf 1000 volgers kun je virtuele cadeaus krijgen tijdens een livestream, vanaf 10.000 volgers kun je in aanmerking komen voor beloningen vanuit TikTok zelf en vanaf 100.000 volgers kun je donaties krijgen van je eigen publiek.

Geld verdienen met TikTok dankzij deze 4 manieren

Er zijn verschillende manieren waarmee je het beste geld kunt verdienen met TikTok. Je kan bijvoorbeeld producten van jezelf of anderen promoten. Je verdient dan geld door je marketing.

Daarnaast kun je ook echt gaan samenwerken met merken of bedrijven. Jij wordt dan een verlengstuk van hen. Je helpt hun boodschap naar buiten brengen.

Tot slot kun je ook een echte TikTok influencer worden. Hierbij zijn niet alleen marketing inkomsten en samenwerkingen interessant voor jou om geld te verdienen, maar ook inkomsten vanuit je publiek en vanuit TikTok zelf. Laten we eens verder inzoomen op deze 4 manieren.

1: Affiliate marketing

De eerste geweldige methode om met TikTok geld te verdienen is affiliate marketing. Je hebt hierbij geen eigen producten nodig. Het enige wat je nodig hebt is een TikTok account en inspiratie voor originele content.

Wat je als affiliate marketeer doet, is de klant met een speciale affiliate link naar de webshop of een product pagina van de aanbieder sturen. Wanneer de klant vervolgens een aankoop doet, ontvang jij van de aanbieder een commissie op de opbrengt die de aanbieder maakt.

Jij hebt er met je affiliate link immers voor gezorgd dat de klant überhaupt op de website van de aanbieder terecht is gekomen. Die marketing actie verdient een beloning.

Zo een affiliate commissie kan een eenmalige of een maandelijkse commissie zijn. Dat laatste is het geval wanneer de koper een abonnement bij de aanbieder afsluit. Let op: je ontvangt de affiliate commissie niet direct.

Je ontvangt deze pas zodra het herroepingsrecht van de klant is verlopen, dan weet de aanbieder namelijk pas zeker dat de aankoop definitief is. De meeste affiliate commissies liggen tussen de 5% en 50%.

Het is dan wel belangrijk dat je jouw TikTok video afsluit met een call to action en een affiliate link waarbij je de kijker naar een bepaalde webpagina stuurt.

Wil je bijvoorbeeld een TikTok video maken over tennis? Stuur je kijker dan naar een website met kwalitatieve tennis kleding. Het heeft weinig zin om je kijkers in het geval van een tennis TikTok account naar een website met voetbalschoenen te sturen. De meeste tennissers zitten daar niet op te wachten.

Zorg er dus voor dat je content en affiliate link aansluit op je doelgroep en maak je promotie TikTok video’s net zo entertaining, grappig of informatief als je kijkers van je gewend zijn. Laat de promotie er niet te dik bovenop liggen maar verwerk het subtiel in jouw waardevolle content.

2: Eigen producten of diensten aanbieden op TikTok

Wil je geld met TikTok verdienen, dan kun je ook je eigen producten en diensten aanbieden via TikTok. Je kan je producten aanbieden via een call to action met bijbehorende link aan het eind van een relevante TikTok.

Het aanbieden van je eigen diensten of producten is zeker een goede manier om geld te verdienen met TikTok, maar er kleven ook enkele nadelen aan. Het eerste nadeel is dat het een hoop gedoe oplevert om een product te creëren.

Daar zit namelijk veel werk in. Ten tweede weet je van tevoren niet hoe jouw diensten of producten in de smaak gaan vallen bij je publiek. Als je dit niet vooraf test, en er blijkt geen vraagt naar te zijn, heeft dit je een hoop tijd, geld en energie gekost.

Het grote voordeel van je eigen producten is dat je winstmarges hoger zijn. In plaats van dat je een commissie van 5% tot 50% ontvangt zoals bij affiliate marketing, ontvang jij de volledige winst die je maakt.

Wil je dus echt goed geld verdienen en van TikTok je baan maken, dan zal het aanbieden van je eigen producten of services je goed op weg helpen.

3: Werk samen met een betrouwbaar merken of bedrijven

Een derde manier om geld te verdienen met jouw TikTok account is door samenwerkingen aan te gaan met merken of bedrijven. Je wordt hierbij het verlengstuk van een merk of bedrijf. Je help het hen met het naar buiten brengen van hun boodschap en/of het promoten van hun producten.

Dit is ideaal voor jou als TikTok producent aangezien je geen eigen diensten of producten nodig hebt. Je loopt weinig tot geen risico en er is veel winst te behalen. Als het merk of bedrijf tevreden over je is zullen ze je mogelijk belonen met meer geld. Hiermee kun je groeien tot een behoorlijk inkomen.

Je hebt niet zo veel volgers nodig om een samenwerking met een merk of bedrijf aan te gaan. Merken en bedrijven selecteren namelijk vooral op hoe goed iemand bij ze past en niet per se op hoe groot een TikTok account is.

Ze kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Iemand met weinig volgers maar met een hele specifieke honkbal doelgroep zal meer honkbal knuppels verkopen bij zijn of haar volgers dan iemand met super veel volgers maar met een brede, algemene sportliefhebbers doelgroep.

Wanneer je zo groot bent, kun je misschien beter TikTok influencer worden en meer dan 1 miljoen volgers krijgen.

4: Word TikTok-influencer

De vierde goede manier om met je TikTok app geld te verdienen is door TikTok influencer te worden. Dit is iemand die, zoals de naam al zegt, mensen kan beïnvloeden. Hoe groter de influencer, hoe meer mensen hij of zij kan raken.

Dit kun je doen voor jezelf, maar ook voor bedrijven. Je publiek moet hierbij wel vrij groot zijn. Je kan jezelf eigenlijk pas een influencer noemen vanaf 10.000 volgers. Tot die tijd ben je eerder een micro influencer.

Zodra je genoeg volgers hebt om jezelf TikTok influencer te mogen noemen, kun je jezelf bijvoorbeeld aanmelden bij een platform dat influencers en bedrijven of merken bij elkaar brengt. Je hoeft dan niet opzoek te gaan naar een bedrijf of merk, maar zet jezelf in de kijker op een platform tussen andere TikTok influencers.

Dit is sterk aan te raden als je door bedrijven of merken gevonden wil worden en daadwerkelijk de stap wil zetten van een TikTok account als hobby naar een ware TikTok influencer.

Deze 4 manieren van geld verdienen op TikTok zijn ook mogelijk op Instagram. Meer weten? Lees dan geld verdienen met Instagram.

geld verdienen met tiktok. 5 Tips voor een beter TikTok account

Tips om geld te verdienen via TikTok

Nu je 4 manieren weet om geld met TikTok te verdienen is het minstens zo belangrijk om te weten hoe je dit in de praktijk kan brengen. Aan kennis heb je niks, behalve als je er iets mee doet. In dit hoofdstuk volgen er daarom 5 tips voor meer groei op TikTok zodat jij al snel je eerste euro’s op je bankrekening kan bijschrijven.

Tip 1: wees jezelf op TikTok

Niet alleen in het leven, maar ook op TikTok is het van groot belang om jezelf te zijn. Alleen dan zul je het volhouden om met plezier TikTok content te blijven maken. Het consistent blijven produceren is van groot belang om te groeien op TikTok.

Bovendien zorg je ervoor, wanneer je volledig jezelf bent, dat je het juiste publiek aantrekt dat bij jou past. Hiermee creëer je een specifieke doelgroep waaraan je vervolgens een passende marketing boodschap kan laten zien.

Dit zie je vervolgens weer terug in de resultaten van je marketing boodschap. Er zullen meer aankopen of inschrijvingen worden gedaan. Wees dus jezelf, ook al voelt het misschien oncomfortabel. Je zult vroeg of laat worden beloond.

Tip 2: doe inspiratie op bij andere TikTokkers

“Good artists copy, great artists steal” luidde de woorden van Pablo Picasso. Hij heeft helemaal gelijk. Je kan wel proberen om zelf het wiel opnieuw uit te vinden, maar je kan ook gewoon leren van mensen die dat al hebben gedaan. Zo werkt dat ook met groeien en geld verdienen op TikTok.

Dat betekent niet dat je iemands TikTok account letterlijk moet kopiëren, maar je kan er in ieder geval inspiratie uit opdoen. Zij hebben bereikt waar jij wil komen, het zou zonde zijn als je niet van de kans om van hen te leren gebruik maakt. Je content zal er beter van worden en je groei zal er sneller van gaan.

Tip 3: gebruik relevante hashtags

Ten derde is het buitengewoon belangrijk om hashtags te gebruiken bij je content op TikTok. Zo help je de mensen die mogelijk interesse hebben in jouw content om je te vinden. Let op: overdrijf hierbij niet.

Gebruik liever 2 tot 5 echt relevante hashtags waarop mensen die bij jouw content passen zouden zoeken, in plaats van tientallen irrelevante hashtags. Kies je doelgroep, en je doelgroep zal ook voor jou kiezen.

Tip 4: wees interactief met je volgers op TikTok

Je hashtags moeten relevant zijn, maar je content ook. Ten eerste wil je relevant zijn voor je doelgroep. Denk hierbij aan geslacht, leeftijd en hobby’s.

Daarnaast is het ook van groot belang om relevant te zijn met de huidige tijd. Het heeft weinig zin om een sneeuw TikTok te maken of te plaatsen in de zomer. Relevantie is een must voor een succesvol TikTok account.

Tip 5: wees consistent om je account te laten groeien

“Consistency is the mother of mastery” is een bekende uitspraak van de Canadese schrijver Robin Sharma. Wanneer jij consistent blijft in de dingen die je doet, is succes bijna onvermijdelijk.

Zo ook op TikTok. Wanneer jij dagelijks of wekelijks blijft uploaden, kan de groei niet uitblijven. Het is van groot belang om je TikTok droom vol te houden. Het is pas voorbij zodra je opgeeft.

Geld verdienen dankzij TikTok tot slot

Geld verdienen via TikTok lijkt misschien nog ver weg, maar je bent vandaag in ieder geval weer een stap dichterbij gekomen. Je kent de 4 manieren en hebt 5 tips om deze ook in de praktijk toe te passen.

Mocht je al een doelgroep hebben, groot of klein, test een van de 4 manieren dan eens uit. Mocht je nog maar net een TikTok account hebben en nog geen doelgroep hebben, focus je dan vooral op de 5 tips voor meer groei op TikTok.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *