Ga naar de inhoud

Hoeveel kan je verdienen met affiliate marketing?

Door Jelle

Hoeveel kan je verdienen met affiliate marketing? Als jij je dit afvraagt, dan weet je waarschijnlijk al het één en ander over affiliate marketing. Affiliate inkomsten kunnen erg variëren en het ligt ook erg aan jezelf. Als affiliate marketeer kun je in verschillende niches actief zijn met een affiliate website. Ook per niche verschilt het erg hoeveel geld verdient met affiliate marketing.

In dit blogbericht lees je hoeveel maandelijkse inkomsten je kunt gaan generen en hoeveel anderen verdienen met affiliate marketing.

Hoeveel kan ik verdienen met affiliate marketing?

Een passief inkomen opbouwen als affiliate marketeer dat kan eigenlijk iedereen. Om te beginnen met affiliate marketing heb je namelijk niet meer nodig dan een laptop en een internetverbinding. Hoeveel affiliate marketeers verdienen dat hangt allereerst erg van de persoon af. Een affiliate website maken is namelijk niet zo moeilijk, maar deze blijven vullen met goede content is de uitdaging.

Consistentie en doorzettingsvermogen zijn twee onmisbare factoren om een goed inkomen op te kunnen bouwen als affiliate marketeer. Per affiliate netwerk kun je verschillende producten promoten. De affiliate commissie per product verschilt enorm. Zo zijn er producten waar je 2% van de aanschafwaarde krijgt, maar er zijn ook producten waarbij je met één sale 500 euro kunt verdienen.

Na een jaar verdient een affiliate marketeer gemiddeld ergens tussen de 50 en 600 euro per maand. Er zijn ook affiliate marketeers die na een jaar pas een paar tientjes verdiend hebben.

Digitale producten

Als je goed rondkijkt bij affiliate programma’s, dan zul je meteen zien dat er ook veel digitale zaken te promoten zijn. Van gitaarlessen tot een crypto cursus tot e books. De ervaring leert wel dat je met dit soort producten vaak meer kunt verdienen dan met fysieke producten.

Dit houdt niet in dat je met deze producten sneller geld gaat verdienen met affiliate marketing. Regelmatig krijg ik de vraag waarom mensen nog geen inkomen hebben na een paar maanden.

Dit komt doordat er bij de producten met de hoge commissies ook heel veel concurrentie is. Het is belangrijk dat je, dus maximale waarde gaat bieden zodat je websitebezoekers krijgt. Alleen dan kun je de hoogste commissies pakken op zo’n product.

Fysieke producten

Het percentage commissie op fysieke producten is vaak een stuk lager. Variërend van 1% tot 12% van aanschafwaarde. Hier moet je, dus aardig wat sales doen, voordat je echt veel inkomsten hebt.

Toch is dit zeker niet onmogelijk. In tegendeel zelfs. Er zijn genoeg marketeers die aangesloten zijn bij een affiliate programma met lage commissies, maar waarbij één site wel 1500 euro in de maand doet.

Bij een fysiek product is het percentage commissie misschien lager, maar je kunt er daadwerkelijk veel geld mee verdienen. Dat is het mooie aan het verdienmodel achter deze vorm van online marketing.

Hoe lang duurt het voor je met affiliate marketing geld verdient?

Voordat je überhaupt inkomsten uit affiliate marketing gaat halen ben je zeker enkele maanden verder. Sommige mensen doen er zelfs nog langer over. Ik ken mensen die met affiliate marketing hun eerste commissie pas na een jaar hadden.

Zelf kreeg ik mijn eerste commissie na drie maanden met mijn bouwtekeningen website. De eerste commissie na drie maanden is gemiddeld gezien best snel. Gemiddeld gezien duurt het echt wel wat langer.

Wanneer je het spelletje echt snapt

Geld verdienen met dit verdienmodel gaat in het begin niet makkelijk. Je promoot zoveel zaken, maar de verdiensten blijven uit. Dit is echt alleen op het begin. Wanneer je het spelletje snapt, dan kan het echt hard gaan.

Een van 5 voordelen van affiliate marketing is dat wanneer je weet hoe het werkt, kun je namelijk gaan opschalen. Als één website goed werkt. Waarom zouden niet vijf websites goed kunnen gaan werken. Je snapt het spelletje en dus kun je affiliate marketing op nog veel meer plekken toepassen.

Je gaat teksten uitbesteden, nieuwe projecten beginnen en omdat je het spelletje nu snapt, zullen de commissies bij de volgende website veel sneller komen.

Opschalen met e-mailmarketing

Bij opschalen komt ook het stukje e-mailmarketing kijken. Als je veel bezoekers naar je website krijgt, dan is het belangrijk dat je van deze mensen hun e mailadres probeert te achterhalen.

Dit kun je doen door bijvoorbeeld een gratis e-book, dat je in ruil voor een mailadres weggeeft. Heb je na een tijdje een behoorlijke lijst met mailadressen? Dan kun je deze mensen e-mails gaan sturen om ze zo over te halen een bepaald product te kopen.

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?

Factoren die bepalen hoeveel affiliate inkomsten je kunt verdienen

Naast dat je heel veel doorzettingsvermogen nodig hebt, zijn er nog meer factoren die bepalen hoeveel affiliate marketeers verdienen. Of affiliate sites succesvol worden, hangt namelijk af van onderstaande factoren.

1. Het aantal websitebezoekers

Als je net begonnen met je affiliate website, dan zullen er de eerste tijd nog niet zoveel bezoekers. Het is op het begin hard werken met weinig resultaat. Je moet, dus eerst vooral veel tijd investeren.

Naarmate je bezig blijft met het met het maken van goed content, dan gaat dit vanzelf komen. Websitebezoekers komen vanzelf naar je website en je zult de cijfers ook zien stijgen.

Het aantal websitebezoekers kun je bijhouden met tools als Google Analytics en Google Search Console. Met deze tools kun je heel goed bijhouden hoeveel unieke bezoekers er naar je affiliate website komen.

Bezoekers kun je op drie verschillende manieren naar je website krijgen. Je kunt ze organisch via Google naar je website halen. Je kunt betaalde advertenties gebruiken en je kunt sociale media hiervoor gebruiken.

Beginnende affiliates doen er verstandig aan om niet meteen te beginnen met betaalde advertenties. Dit kost veel geld en organische bezoekers zijn veel waardevoller.

2. Soort website

Een website bouwen is tegenwoordig niet meer moeilijk. Een goede affiliate website maken dat is wel een uitdaging. Bij affiliate marketing is tegenwoordig veel concurrentie, dus je kunt het beste een niche website maken.

Met een niche website richt je echt op een specifieke subgroep in een bepaalde markt. Als je een website maakt over ‘gezondheid’, dan zit je veel te breed. Binnen deze markt moet je dan een nichemarkt zoeken en dit kan bijvoorbeeld gezonde voeding zijn.

Op deze website ga je bloggen en pas je de online marketing toe die we kennen als affiliate marketing. Zorg er wel voor dat je niet volledig afhankelijk bent van één merchant. Stopt deze met affiliate marketing, dan is je site in één klap nutteloos.

Zorg er dus altijd voor dat je een niche kiest waarin je meerdere producten kunt promoten. Valt er één weg, dan heb je gelukkig de andere merchants nog die je kunt promoten.

3. Kennis van SEO en online marketing

Affiliate marketing, om daar succesvol mee te worden moet je wel kennis vergaren of SEO en online marketing. SEO staat voor Search Engine Optimization. Met goede SEO zorg je ervoor, dat je berichten goed gevonden worden in Google.

SEO snappen is een leercurve die nooit ophoudt. Ik leer ook elke week nog weer nieuwe dingen over SEO. SEO snappen is ook een kwestie van uitproberen. Je leest over bepaalde strategieën en deze pas je toe op je site. Werkt het niet? Dan heb je wat geleerd en probeer je wat anders.

Gaandeweg zul je dit steeds beter gaan begrijpen en zul je ook geld gaan verdienen met je affiliate sites.

Bovendien is het belangrijk om goede kennis te hebben van online marketing in het breedste begrip van het woord. Online marketing is namelijk veel meer, dan alleen affiliate marketing. Het is daarom ook belangrijk om je kennis bij te houden. Of dit nu door te lezen is of door een online cursus te volgen.

Sociale media mag ook niet ontbreken. Dit is een goede, gratis manier van het verkrijgen van extra bezoekers. Maak voor je website dus ook meteen verschillende sociale media pagina’s aan.

Een artikel deel je dan ook op je pagina’s en mensen gaan dit zien. Dit zorgt ervoor dat je vanzelf volgers krijgt. Zien deze volgers wat interessants? Dan kunnen zie via bijvoorbeeld Facebook doorklikken naar je website.

4. Doorzettingsvermogen

Dit is misschien wel de belangrijkste factor. Als je daadwerkelijk geld wilt verdienen met affiliate marketing, dan heb je veel doorzettingsvermogen nodig. Pak en beet 95% haakt na een paar weken af, omdat ze nog niet verdiend hebben.

Op het begin is het heel hard werken met weinig of geen resultaat, maar wanneer je weet hoe het werkt, dan kan het heel snel erg hard gaan. Van 0 naar 100 euro is lastiger, dan van 100 naar 1000 euro per maand.

Tot slot

Tot slot is het belangrijk dat je wel begint met de juiste basiskennis. Als je het wiel helemaal opnieuw uit moet gaan vinden, dan ben je maanden verder. Gelukkig is er een betaalbare, online cursus waarmee je een solide basis legt.

De Affiliate Marketing Revolutie (AMR) van Jacko Meijaard wordt al jaren gezien als één van de beste basiscursussen. Naast de cursus krijg je toegang tot zijn forum met meer dan 20.000 leden. Hier vind je gelijkgestemden van alle niveaus. Van beginners tot mensen met jarenlange ervaring. Als je dus een vraag hebt, dan zal het nooit lang duren, voordat je het antwoord hebt.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *