Ga naar de inhoud
5 Korte Termijn Beleggen Tips

5 Korte Termijn Beleggen Tips die je moet weten

Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun vermogen te vergroten. De rente op de bank is historisch laag, waardoor steeds meer mensen ervoor kiezen om geld te verdienen met beleggen. De aandelenmarkten hebben het de afgelopen jaren zeer goed gedaan, waardoor zowel lange als korte termijn beleggen door veel mensen gebruikt wordt.

Wanneer de lucratieve winsten van het beleggen voor de korte termijn jouw interesse hebben gewekt, zal je eerst goede voorbereiden moeten treffen. Veel mensen stappen zomaar de markt op, terwijl je jezelf eerst beter kan informeren en tips tot je kan nemen.

Door het lezen van dit artikel ontdek je direct praktische tips en informatie, die jou helpen om te beginnen met beleggen op een verstandige manier. Hierdoor heb je een direct voordeel op de meeste beginnende beleggers.

Wat is korte termijn beleggen?

Het korte termijn beleggen betekent dat je op zoek gaat naar aantrekkelijke beleggingen, die in een korte periode winstgevend voor jou gaan zijn. Deze manier van beleggen wordt ook wel speculeren genoemd. Het heeft als doel om snelle winsten te boeken, waardoor je portfolio snel kan groeien.

Het optimaal gebruik maken van deze kansen, betekent dat actief beleggen belangrijk is. Deze vorm van beleggen is intensiever dan beleggen voor de lange termijn, maar het voordeel is dat je minder lang hoeft te wachten. Beleggen op korte termijn betekent dat je vroegtijdig winst neemt, zodat je bij een dalende trend niet stil hoeft te zitten met je portfolio.

Het voordeel van beleggen op korte termijn is dat je optimaal kan profiteren van koersstijgingen. Hierdoor kan je snel de belegging weer verlaten en op zoek naar andere kansen op de markt. Het korte termijn beleggen is daarom een zeer flexibele manier van beleggen.

Het nadeel van korte termijn beleggen is dat de koers twee kanten op kan bewegen. De meeste beginners maken een aantal klassieke fouten, waaronder de verliezen laten oplopen. Wanneer je risicobeheer niet goed is, kan je portfolio een grote klap krijgen. Korte termijn beleggers kunnen beter snel hun verlies pakken en op zoek naar een nieuwe kans vanuit een goede positie.

Wanneer je voor de lange termijn gaat beleggen, zal je minder last hebben van de prijsschommelingen. Bij het lange termijn beleggen doe je goed onderzoek naar toekomstige technologieën en bedrijven die in de toekomst een grote impact in hun niche kunnen hebben. Aan de hand van je onderzoek investeer je bijvoorbeeld periodiek in deze beleggingen, waardoor je op de lange termijn een aantrekkelijke gemiddelde koopprijs hebt.

korte termijn beleggen informatie en 5 belangrijke tips voor beginners

5 beleggen op de korte termijn tips

Wanneer je op een serieuze manier wil beleggen, zal je een hoop moeten leren. Bij deze strategie komt meer kijken dan simpelweg een aandeel kopen en verkopen. Daarom vind je hieronder 5 tips, die jou op weg helpen met het korte termijn beleggen.

Tip 1: Kies voor een goede online broker

Een broker is een tussenpersoon, die het voor jou mogelijk maakt om te beleggen. Beurzen waar je in aandelen kan handelen zijn bijvoorbeeld brokers. Er zijn verschillende brokers, die elk verschillende prijzen hanteren. Bij het beleggen komen kosten kijken, waar je als belegger rekening mee moet houden.

Bekijk daarom bij de zoektocht naar een geschikte broker ook naar de kosten die zij rekenen voor het beleggen. Hieronder kun je enkele kosten vinden, waar korte termijn beleggers mee te maken zullen krijgen zijn transactiekosten, service fees, periode kosten en advies beheer fee.

Tip 2: Eerst leren dan pas investeren

Wanneer je besluit dat je geld wil verdienen met je vermogen, wil je natuurlijk direct actie. Veel beginnende beleggers springen daarom gelijk in het diepe en starten met beleggen. Echter, het is verstandiger om eerst enorm veel te lezen over het beleggen.

Door je goed in te lezen, ben je stukken beter voorbereid dan de meeste beginners. Je kan ervoor kiezen om boeken of artikelen zoals deze te lezen, maar er zijn ook talloze video’s en podcasts te vinden over korte termijn beleggen.

Indien je het studeren niet jouw ding is, kan je dit combineren met het beleggen. Er zijn brokers die jou de mogelijkheid geven om te starten met een demo account. Eén van deze brokers is eToro, waarbij het mogelijk is om te starten met een demo account.

Wil je nu ook een Etoro account aanmaken? Klik dan hier om direct een gratis account aan te maken >>

Tip 3: Beleg eerst met kleine bedragen

Nadat je eerst hebt geoefend met een demo account, merk je na een tijdje dat je aan de slag kan. Echter, het beleggen met een demo account is niet hetzelfde als daadwerkelijk de markt op gaan. Op de korte termijn handelen gaat misschien hetzelfde qua handelingen die je uitvoert, maar er zijn verschillen.

Wanneer je met je eigen vermogen gaat handelen op de markt, zal het anders aanvoelen. Het gaat nu écht ergens om. Beleg daarom eerst met kleine bedragen, zodat je kan wennen aan de emoties die komen kijken bij het beleggen. Wanneer je voelt dat je dit onder de knie krijgt, kan je langzaam opschalen om zoveel mogelijk winst te maken.

Kijk daarom bij het korte termijn beleggen niet naar de winstbedragen, maar naar de winstpercentages. Wanneer je constant op een goede manier gaat handelen, zullen de percentages gelijk blijven, maar zal de winst bij het beleggen groter worden.

Tip 4: Ontdek patronen

In de grafieken van verschillende aandelen kan je bepaalde patronen ontdekken, die vaak terugkomen. Veel beleggers herkennen deze en passen hier hun beleggingsstrategie op aan. Er zijn verschillende manieren om als belegger gebruik te maken van technische analyse.

Je kan horizontale steunen en weerstanden opzoeken en hierop handelen, maar ook vaak wordt de verticale prijsactie gebruikt voor de technische analyse. Enkele patronen hiervan worden bijvoorbeeld wedges en triangles genoemd. Er zijn enorm veel patronen die je in de grafieken kan herkennen, doe daarom goed onderzoek naar deze patronen.

Wanneer je een patroon vroegtijdig kan spotten, heb je een voordeel ten opzichte van de meeste beleggers. Hierdoor kan je snel profiteren, bijvoorbeeld van een uitbraak van een wedge of triangle. Door ze vroeg te herkennen, kan je zorgen voor een goede positie, waardoor je in een korte periode meer winst kan maken dan andere beleggers.

Tip 5: Houd het (economische) nieuws in de gaten

Naast de technische analyse, kan het altijd voorkomen dat er onverwachte dingen gebeuren. Dit kan betrekking hebben op bepaalde aandelen, maar ook op de gehele aandelenmarkt. Een voorbeeld hiervan is de opkomst van het coronavirus, waardoor er in maart 2020 een enorme crash op de beurs was. Vaak zijn nieuwsberichten voor korte termijn beleggen zeer inlvoedrijk, waar je dus van profiteren.

Ook het nieuws omtrent de toenemende inflatie heeft effect gehad op de aandelenmarkt. Steeds meer beleggers zoeken een mogelijkheid om hun vermogen te vergroten, zodat ze geen last hebben van de inflatie.

Hierdoor stegen de aandelenmarkten flink, waarbij er in het jaar 2021 verschillende all time highs werden gemaakt, waar zowel lange als iemand die op korte termijn belegt van hebben geprofiteerd.

Tot Slot

Wanneer je jouw geld voor jou wil laten werken, in plaats van andersom, wordt aangeraden om dit alleen te doen met geld dat je kan missen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, die zeker voor beginnende beleggers gelden. Investeer daarom alleen met geld dat je kan missen en ga zeker niet beleggen met geld van je geleend hebt, zowel voor de lange als de korte termijn.

Zeker voor beginnende beleggers die naar de korte termijn kijken, wordt het beleggen gezien als een manier om snel grote winsten te halen. Het is bij beleggen echter verstandiger om naar de winstpercentages te kijken, waardoor je het geld los kan laten.

Door goede percentages te pakken bij het beleggen, kan je portfolio groeien. Hierdoor zullen je winsten bij het beleggen op termijn steeds groter worden.

Ook kan beleggen op de korte termijn verleidelijk zijn met geleend geld of geld dat je niet kan missen Echter, wanneer het beleggen niet loopt zoals je voorzien had, kan dit voor beginnende beleggers een gevaar zijn. Zeker wanneer je het met geld doet, dat je niet mag verliezen.

Op korte termijn proberen veel beginnende beleggers daarom hun fouten te herstellen door revanche beleggen. Toch is het verstandiger om eerst je rust te pakken en met een heldere blik opnieuw naar de grafieken te kijken, zodat je op korte termijn een nieuwe kans kan spotten!

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *