Ga naar de inhoud
Nadelen van Affiliate Marketing en hoe je hiermee omgaat

Nadelen Affiliate Marketing & Hoe Je Hiermee Omgaat

Geld verdienen met affiliate marketing wordt steeds populairder. Het is een makkelijk en een betrouwbare manier om extra geld of een fulltime inkomen naast je baan of studie te generen. Maar voordat je gaat beginnen wil je misschien wel weten of affiliate marketing nadelen kent.

In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende nadelen van affiliate marketing, maar ook hoe je hiermee om kunt gaan.

Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?

Dit verdienmodel kent zowel voordelen als nadelen. Het belangrijkste nadeel is toch wel dat als je start als affiliate marketeer doorzettingsvermogen moet hebben en echt op de lange termijn moet richten.

Naast voldoende doorzettingsvermogen hebben zijn er nog enkele andere nadelen van affiliate marketing waarover ik je hieronder meer vertel.

Mocht je meer te weten willen komen over de voordelen, lees dan het artikel voordelen van affiliate marketing eens door.

Nadeel 1: Doorzettingsvermogen vereist

Een van de nadelen is dat je een echte doorzetten moet zijn. Het kan vaak lang duren voor je echt resultaat krijgt. Je moet continu blijven zoeken naar verbetering en tijd en energie in je websites investeren.

Dat vergt geduld, doorzettingsvermogen en een écht ondernemersspirit. Als je dit niet hebt dan is succes hebben met affiliate marketing lastig. 

Daarom is het dan ook belangrijk dat je bij affiliate marketing naar de lange termijn kijkt. Als je per week enkele uurtjes vrijmaakt en je houdt dit vol dan levert affiliate marketing altijd op langer termijn geld op.

Nadeel 2: Een product dat je promoot kan zomaar verdwijnen

Je promoot producten voor andere bedrijven. Dat heeft een hoop voordelen, zoals ik eerder heb benoemd. Toch kan het ook zeker nadelig zijn. Het product is niet van jou, jij beslist dus niet of het product op de markt blijft of niet. Het kan zijn dat een product ineens niet meer te promoten is. 

Daar komt dan bij dat je een affiliate website nooit om één product heen moet bouwen. Dan loop je een groot risico. Wellicht dat je lekker bezig bent met het genereren van inkomen uit je het product of dienst dat je promoot, maar als het dan van de markt wordt gehaald dan ben je toekomstige inkomsten in één klap kwijt. 

Je kunt best je affiliate marketing website hoofdzakelijk op één product richten, maar je moet je website altijd om meerdere producten heen bouwen. Dan wordt affiliate marketing leuker en heb je ook nog eens meer zekerheid. Als je minder tijd hebt dan is dit niet onmogelijk. De opbouw zal alleen wat langer duren en dus is iets meer geduld voor nodig. 

Nadeel 3: No cure, no pay basis

Wanneer je een gewone 9 tot 5 baan hebt, word je per uur uitbetaald. Dat is bij affiliate marketing niet zo. Verkoop je niets, dan heb je ook geen inkomsten. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste bezoekers krijgt om verkopen te kunnen maken.

Dit betekent dan ook dat in het begin je inkomsten nogal kunnen schommelen. Zorg er daarom voor dat je op langere termijn gaat opschalen in meerdere websites. Zo stabiliseer je niet alleen je inkomsten maar vergroot je deze ook.

Opschalen hoeft niet moeilijk te zijn. Brengt je eerste website geld op, dan zou je ervoor kunnen kiezen om schrijvers in te huren die je mee helpen om meer content te schrijven waardoor je meer potentiële kopers aantrekt.

Uiteraard kun je ook schrijvers inhuren om een tweede website te starten terwijl je zelf nog werkt aan je eerste website.

Mocht je vaak met succes een specifiek product of dienst promoten? Neem dan eens contact op met de adverteerder en overleg eens wat hij of zij voor jou kan betekenen. Misschien krijg je wel een hogere commissie.

Nadeel 4: Je werkt vaak alleen

Sommige houden ervan, sommige vinden het vreselijk. Als je wilt gaan starten met affiliate marketing dan zul je dit zeker in het begin alleen moeten doen en dat kan soms wel eens vervelend zijn. Zeker als je fulltime met affiliate marketing aan de slag gaat.

Een goede manier om hiermee om te gaan is door bijvoorbeeld met iemand anders een affiliate website op te zetten. Je kunt natuurlijk ook aanmelden bij een affiliate marketing forum waarbij je vragen kunt stellen en van andere kunt leren.

Wat je ook nog zou kunnen overwegen is het huren van kantoorruimte. Zo ben je in een ruimte met mensen gelijkgestemde en kun je ook snel en makkelijk nieuwe connecties maken.

Nadeel 5: Men begrijpt niets van je wat doet

Toen ik in 2017 startte met affiliate marketing begrepen veel mensen niet wat ik affiliate marketing was en hoe je hiermee geld mee kunt verdienen. Dit kan best demotiverend werken, zeker wanneer je nog geen inkomsten hebt.

Ik raad je dan ook aan om zeker in het begin niet tegen teveel mensen te vertellen dat je aan de slag bent gegaan met affiliate marketing. En als mensen er wat van zeggen, trek het je niet aan.

Laat zien dat je doorzettingsvermogen hebt en als jezelf eenmaal resultaat begint te zien deel en vier deze dan.

Nadeel 6: Je inkomsten zullen per maand schommelen

Ok, de inkomsten hoeven niet bij iedereen per maand te schommelen, maar de kans is wel aanwezig dat dit gebeurd. Zo zul je misschien de ene maand 2000 euro verdienen, de andere maand 3000 euro en de maand daarna weer 850 euro.

In het begin moet je beseffen dat je nog niet echt een stabiele basis hebt opgebouwd. Een goed idee om dit op te vangen is door producten en diensten te promoten die terugkerende commissies hebben.

Dit houdt in dat als iemand een product of dienst met een abonnement koopt via jouw website of social media pagina, dat je maandelijks een vaste commissie krijgt. Op deze manier bouw je dan weer een passief inkomen op wat telkens door blijft doorgroeien.

Nadeel 7: Concurrentie

Wat dit verdienmodel zo aantrekkelijk maakt is dat je er weinig opstartkosten ervoor nodig hebt. En juist omdat je weinig opstartkosten er voor nodig hebt, ben je helaas niet de enige en heb je te maken met veel concurrentie.

Maar laat je vooral niet afschrikken door de concurrentie. De mate van je concurrentie hangt namelijk af in wat voor niche je zit. Door je te richten op kleine en specifieke niches binnen een bepaalde hoofdniche kun je nog steeds geld verdienen in niches waar veel concurrentie aanwezig is.

Een voorbeeld om dit wat te verduidelijken: de afvallen en fitness niche zijn niches waar ontzettend veel concurrentie in in te vinden. Het is dus belangrijk dat je niet gaat richten op afvallen in het algemeen. Stel deze vraag maar eens hardop: op welke manieren kun je afvallen?

Op deze vraag zijn natuurlijk verschillende antwoorden mogelijk. Bijvoorbeeld een keto dieet of een koolhydraatarm dieet. Dit zijn al meer specifiekere onderwerpen. Bij een keto dieet zou je bijvoorbeeld kunnen schrijven over keto recepten en daarbij keto kookboeken en dergelijken kunnen promoten.

Omdat je over een specifiek onderwerp schrijft is het eenvoudiger om een autoriteit te worden en ga je dan ook beter gevonden worden in de zoekmachines. Bovendien kun je de website altijd uitbreiden met andere specifieke niches.

Beginnen met affiliate marketing

Zo dit waren de affiliate marketing nadelen. Toch wegen de bovengenoemde nadelen naar mijn mening niet op tegen de alle voordelen die affiliate marketing je te bieden heeft.

Wanneer je affiliate marketing goed toepast kan het verdienmodel zorgen voor een semi passief inkomen. Dit komt voornamelijk omdat je websites altijd online zijn waardoor je zelfs in de nacht commissies kunt verdienen.

Bedenk wel dat als je website of websites eenmaal geld op beginnen te brengen dat je niet achter kunt leunen. Je zult ze nog wel moeten blijven onderhouden.

Wil je nu ook net zoals ik op de JUISTE MANIER starten met affiliate marketing? Start dan eerst met de affiliate marketing revolutie. Dit is een Nederlandstalige videotraining waarin affiliate marketing expert Jacko Meijaard hoe je een winstgevende website affiliate marketing website op zet. Klik op de knop hieronder voor alle informatie.

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *