Ga naar de inhoud
welke cryptocurrency gaat stijgen?

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Mijn Top 7 cryptomunten voor 2024

Geld verdienen met crypto en het investeren in cryptovaluta is de laatste tijd populair geworden, maar voor veel beginnende beleggers is het juist extra interessant om te weten welke cryptocurrency gaat stijgen in 2024. Natuurlijk ligt het voor de hand om dan direct te wijzen naar de bekendste digitale munt, de Bitcoin.

Deze munt is echter niet de enige die van belang is in de wereld van de cryptocurrency. Over de hele lijn is er juist sprake van een groeiend vertrouwen in het fenomeen wat we kennen als de digitale munt.

Door je te verdiepen in de mogelijkheden van crypto en de verschillende cryptomunten, krijg je tal van mogelijkheden op een prima rendement.

Super Tip: Cryptocurrency koop je eenvoudig en vanaf 1 euro bij de Nederlandse Exchange Bitvavo. Meld je nu gratis aan en betaal over de eerste 10.000 euro geen transactiekosten >>

Welke cryptocurrency gaat stijgen?

Zoals gezegd is de Bitcoin ondanks de grote naamsbekendheid niet de enige crypto in de wereld van cryptocurrency. Doordat meer mensen de mogelijkheden en voordelen zien van het investeren in cryptomunten is het juist van belang om te weten welke cryptocurrency gaat stijgen.

Zo kan het ook interessant zijn om juist te kijken naar alternatieven, ook wel altcoins genaamd.

Belangrijk: ik ben geen financiële adviseur. Van de crypto die in dit artikel worden besproken wordt verwacht dat ze zullen stijgen. Echter is dit niet zeker, dus doe altijd onderzoek voordat je geld investeert in cryptovaluta!

1. Cardano / Ada

Welke cryptocurrency gaat stijgen? Cardano / Ada

Cardano wordt door velen gezien als het voorbeeld van de cryptocurrencies. Het is net even anders dan de meeste digitale munten en dat komt vooral doordat deze crypto is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke feedback.

Het is de directe concurrent van Ethereum, een andere bekende altcoin waarover ik je verderop in dit artikel meer over vertel. Net als nagenoeg elke andere digitale munt staat de blockchain centraal. De koers van deze munt is in een jaar tijd met ruim 4000% gestegen.

Het unieke aan Cardano is de manier waarop het is ontwikkeld. Men heeft duidelijk de wens gehad om een degelijke munt te maken waardoor er in een behoefte wordt voorzien.

In het geval van Cardano richt men zich op het oplossen van de beperkingen van de traditionele blockchain.

Hierbij richt men zich vooral op de schaalbaarheid en het ontwerp. Zo bestaat Cardano blockchain momenteel uit twee verschillende lagen. De eerste laag zorgt ervoor dat alle transacties worden opgeslagen.

De tweede laag is bedoeld om alle smart contracts te bewaren. Op deze manier blijven de transacties gescheiden en zijn ze super snel. Juist die toekomstgerichtheid zorgt ervoor dat de munt aan een flinke opmars bezig is.

Wil je nu net zoals ik Cardano kopen, dan raad ik je aan om dat te doen bij Bitvavo. Bitavo biedt je namelijk de mogelijkheid om bij Cardano de optie “Staking” aan te zetten. Staking kun je het beste zien als rente. Deze rente krijg je elke maandag bijgeschreven bovenop je eerder gekochte Cardano.

2. Cerl

CERL (Token van het Celer Network)

CERL is een opkomende crypto en is het token van het Celer Network. Dit netwerk is een zogenaamd layer-2 scaling platform dat nauw samenwerkt met dApps op Polkadot, Ethereum en andere netwerken. Hierdoor kan men goedkope, snelle en veilige gedecentraliseerde applicaties (DApps) beschikbaar maken voor de doelgroep.

De geavanceerde Rollup-technologie van het Celer Network blijft de grens van layer-2-schaalbaarheid verleggen waardoor het een grote mate van flexibiliteit kent.

Celer heeft verschillende middlewares en applicaties gemaakt zoals cBridge, CelerX en layer-2 finance. Deze hebben inmiddels meer dan een miljoen gebruikers in zowel de Decentralized Finance (DeFi), blockchain- en gaming industrie.

De groei van het aantal gebruikers heeft een positief effect op de waarde van CERL en zorgt daardoor voor een grotere populariteit.

3. The Graph

The Graph crypto

The Graph is een project waarvan het protocol het mogelijk maakt om netwerken zoals Ethereum (ETH) en het InterPlanetary File System te doorzoeken. Het protocol kan gegevens opvragen en verzamelen zonder enige interactie met een derde partij. Dit gebeurt op een veilige en betrouwbare manier.

Het project stelt dat het de noodzakelijke query’s snel, betrouwbaar en veilig maakt, maar ook dat het iedereen in staat stelt om Application Programming Interfaces (API’s) te bouwen en te publiceren.

Dit zijn subgraphs en fungeren als tussenpersonen. Hierdoor kunnen twee aparte applicaties met elkaar communiceren. Vanwege dit specifieke doel is de cryptocurrency een interessante belegging en heeft het in korte tijd aan populariteit gewonnen.

4. Stelllar

Stellar / XLM

De Lumen (XLM) is de munt van Stellar en maakt net als de meeste cryptocurrencies gebruik van een open source blockchain-betalingssysteem. Stellar probeert financiële instellingen via de blockchain te verbinden en zo transacties goedkoper te maken.

Een van de meest in het oog springende aspecten van deze altcoin is dat het geen gebruik maakt van miners om transacties te valideren, maar van een ‘Federated Byzantine Agreement (FBA) áls consensus mechanism.

Hierbij werken de nodes zelfstandig en kunnen transacties razendsnel worden verwerkt. Gezien de toenemende acceptatie van cryptocoins is het te verwachten dat ook de waarde van Lumen zal toenemen.

Tip: wil je leren hoe je geld kunt verdienen met crypto? In deze gratis crypto training ontdek je alles over cryptocurrency en hoe je dankzij cryptocurrency geld kunt verdienen >>

5. Ethereum

Ethereum

Net als alle andere cryptocurrencies werkt Ethereum op basis van een blockchain-netwerk, een gedecentraliseerd, gedistribueerd grootboek waarin alle transacties worden geverifieerd en geregistreerd.

Blockchain-transacties maken gebruik van cryptografie om het netwerk te beveiligen en transacties te verifiëren. Degenen die feitelijk belast zijn met de verificatie van de transacties zijn de zogenaamde miners. Met krachtige computers worden ingewikkelde berekeningen uitgevoerd waardoor transacties kunnen worden goedgekeurd.

Deze miners worden beloond voor het beschikbaar stellen van de rekenkracht van de computers met cryptocurrency-tokens. Voor het Ethereum-systeem worden deze tokens Ether (ETH) genoemd.

Ether kan worden gebruikt om goederen en diensten te kopen en verkopen, zoals dit ook kan met de Bitcoin. Ook Ethereum is flink in waarde gestegen zodat het voor investeerders een aantrekkelijke optie is geworden.

Wat echter uniek is aan Ethereum, is dat gebruikers applicaties kunnen bouwen die op de blockchain ‘draaien’, zoals software op een computer ‘draait’. Deze applicaties kunnen persoonlijke gegevens opslaan en overdragen of complexe financiële transacties afhandelen. Een goed voorbeeld zijn de smart contracts.

Ethereum is dan ook een crypto om in de gaten te houden.

6. Reserve Rights (RSR)

Reserve Rights (RSR) Logo

Reserve Rights (RSR) is in mei 2019 gelanceerd en is daarmee een van de jongere cryptocoins. Het is maakt gebruik van een zogenaamd dual-token stablecoin. Zoals de naam al vermeld heet het token RSR (Reserve Rights). Opvallend is het gegeven dat men gebruik maakt van ondersteuning door diverse activa.

Op dit moment zijn dat onder andere Paxos (PAX), True USD (TUSD), en USD Coin (USDC). De bedoeling is dat deze verzameling meer variatie gaat krijgen door bijvoorbeeld andere activa toe te voegen zoals derivaten, synthetische producten, grondstoffen, effecten en fiatvaluta’s.

Het team van het Reserve Protocol streeft naar het bouwen van een stabiele munt, een stable coin, wat volledig gedecentraliseerd is. Het netwerk bestaat uit een grote verscheidenheid aan knooppunten waardoor het in theorie lastig is om het af te sluiten.

Hiermee wordt getracht om transacties veiliger en toegankelijker te maken, ook voor mensen in delen van de wereld waar toegang tot het traditionele bancaire systeem geen vanzelfsprekendheid is.

7. Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin is in 2009 gelanceerd en wordt beschouwd als de eerste cryptocurrency. Het is in feite gewoon geld zoals de euro en de dollar, maar dan in een gedecentraliseerde vorm. Overheden en banken hebben dus geen invloed op de werking van het systeem achter bitcoin.

Het ontbreken van een reguleringssysteem maakt dat een cryptocurrency als Bitcoin aantrekkelijk is voor veel beleggers. Het kent ook een keerzijde, namelijk dat de koersen enorm kunnen fluctueren.

Grote winsten zijn de komende jaren niet uitgesloten, maar ook het verliezen van een investering is niet ondenkbaar.

Fiat-geld (zoals de Amerikaanse dollar en de euro) wordt ondersteund en gereguleerd door de overheid. Bitcoin wordt juist aangedreven door een combinatie van peer-to-peer-technologie en de door software aangestuurde cryptografie, de blockchain.

Doordat de bitcoin al zo lang bestaat hebben beleggers en investeerders vertrouwen in de munt. Dit vertaald zich in een hoge koers, bovendien zien steeds meer bedrijven de voordelen van het accepteren van de crypto als betaalmiddel, een ontwikkeling waardoor bitcoin ook in de komende jaren verder in waarde kan toenemen.

Bitcoin digitale munt

Waar moet je op letten bij het kopen van crypto?

Het beleggen in cryptomunten is vergelijkbaar met het beleggen in aandelen en opties. Uiteraard is rijk worden met crypto mogelijk, maar ook het verlies van je investering is nooit helemaal uit te sluiten.

Door ervoor te zorgen dat je beschikt over actuele informatie en voldoende kennis kun je een eventueel verlies van je favoriete crypto beperken.

Begin je net met het investeren in cryptocurrencies, maak dan gebruik van een betrouwbaar platform en neem geen overbodige risico’s door direct gebruik te maken van een hefboom optie.

Door op onderstaande tips te letten wordt het eenvoudiger om te bepalen welke cryptocurrency gaat stijgen.

1. Whitepaper en roadmap aanwezig?

De waarde van een cryptomunt is veelal afhankelijk van twee factoren. Aan de ene kant gaat het om de functionaliteit van het systeem achter de munt, aan de andere kant is het team net zo belangrijk. Een munt zonder toegevoegde waarde zal in de praktijk weinig waarde vertegenwoordigen.

Het is dan ook erg onwaarschijnlijk dat een investering in een crypto zonder duidelijk doel weinig tot geen rendement zal genereren. Dit geldt in bepaalde mate ook voor het team achter de munt.

Is er sprake van een team met ervaren leden, dan kan dit zorgen voor een stuk extra zekerheid voor beleggers waardoor de populariteit en dus de waarde van de crypto kan toenemen.

2. Bepaal je budget

Hoe verleidelijk het vooruitzicht op een flinke winst ook is, wees voorzichtig met het investeren van grote bedragen in crypto. De stelregel is nog altijd dat je alleen dat bedrag moet investeren wat je daadwerkelijk kunt missen.

Kun je het je veroorloven om 100 euro te verliezen zonder dat dit direct gevolgen voor je heeft, dan is crypto een prima overweging. Ga in ieder geval geen onnodige risico’s lopen door meer te investeren dan wat daadwerkelijk verantwoord is.

3. Vermijd pump en dump munten

In sommige gevallen zie je relatief onbekende cryptocoins flink in waarde stijgen in een korte periode. Indien je dit bij een crypto ziet gebeuren, kan het verleidelijk zijn om hier in te investeren. In dat geval is het zinvol om te onderzoeken wat de reden is van de plotselinge waardestijging.

Is een duidelijk aanwijsbare verklaring afwezig, dan is het niet uitgesloten dat er sprake is van een ‘pump en dump’ methode. In zo’n situatie wordt de koers van een altcoin kunstmatig beïnvloed waardoor grote beleggers snel winst kunnen boeken door de munt tegen een hogere koers te verkopen.

Probeer als beginnende belegger dit te voorkomen. In veel gevallen zal de kans op verlies aanzienlijk zijn.

4. Gebruik je verstand

Beleggen in cryptocoins is zeker voor de beginnende belegger ronduit spannend. De enorme volatiliteit is bijzonder aantrekkelijk doordat je begging in enkele dagen tijd aanzienlijk in waarde kan stijgen. Dat betekent wel dat je ervoor moet zorgen dat je redelijk bestand bent tegen stress.

Zorg er dus voor dat je beslissingen die je neemt om te kopen of te verkopen van crypto gebaseerd zijn op de juiste informatie. Je laten leiden door je eigen emotie is nooit aan te raden. Vooral als je ziet dat je investering niet het gewenste resultaat geeft, is het verstandig om het hoofd koel te houden.

5. Volg alleen tips en adviezen van echte crypto experts

Als het gaat om het maken van analyses en het voorspelen van de markt, kan het zinvol zijn om te kijken naar de experts. Het advies op dat punt is dat het verstandig is goed te weten wie de echte experts zijn. Verdiep je daarom goed in de uitspraken van mensen die stellen expert te zijn.

6. Doe zelf ook onderzoek

Natuurlijk is het goed om te kunnen vertrouwen op uitspraken van anderen, maar het is veel belangrijker om zelf ook onderzoek te doen. Door je te verdiepen in de fascinerende wereld van het beleggen in cryptocoins kun je leren waar je op moet letten.

Op die manier wordt het eenvoudiger om te weten welke beslissingen je wel kan nemen en wanneer je even pas op de plaats moet maken.

7. Beveilig je crypto

Je wilt je crypto investeringen natuurlijk goed beveiligen zodat andere mensen niet met jou crypto’s vandoor gaan. Je doet er dan ook slim aan om voor elk account een uniek en een goed wachtwoord te hebben. Enkele handige tips die je helpen om een sterk wachtwoord maken zijn:

  • Kies voor een lang wachtwoord
  • Gebruik geen persoonlijke informatie zoals je naam of je geboortedatum
  • Maak gebruik van speciale tekens zoals !#@$ evenals hoofdletters en kleine letters.

Ook het gebruik van de Google 2FA Authenticator app is een must om je account extra goed te beveiligen. De app genereert om de 30 seconden een nieuwe code dat uit 6 cijfers bestaat. Deze code vul je samen met je gebruikersnaam, wachtwoord in.

Conclusie

Online geld verdienen met het beleggen in cryptocoins zoals Bitcoin, Ether en andere altcoins is steeds populaider aan het worden. Dat is een gunstige ontwikkeling, maar het verhoogd ook de drempel om in te stappen.

Ben je een beginnende belegger of investeerder, laat je dan niet leiden door een plotselinge stijging van de koersen, maar verdiep je eerst in de mogelijkheden en mogelijke valkuilen.

Welke cryptocurrency gaat stijgen is moeilijk te zeggen omdat er vaak meerdere factoren aanwezig zijn die de uiteindelijke koers bepalen. Laat je overigens niet weerhouden om te investeren door het gebruik van vaktermen als smart contracts en leverage.

Het investeren in Bitcoin of altcoins kan bijzonder lucratief zijn, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Om je toch op weg te helpen raad ik je aan de onderstaande gratis training eens te bekijken.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *