Ga naar de inhoud

Beste Affiliate Marketing Tools van 2024

Ben jij op zoek naar de beste affiliate marketing tools om een succesvolle en winstgevende website op te zetten? Voor zowel de beginnende als de meer ervaren affiliate marketeer kan het lastig zijn om te bepalen welke tools het beste bij je doelen passen.

Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende affiliate marketing tools beschikbaar. Het kan dan ook moeilijk zijn om te weten welke tools je het beste kunt gebruiken voor het opzetten van een winstgevende affiliate website.

Om je te helpen vind je op deze overzichtspagina verschillende gratis en betaalde affiliate marketing tools die ikzelf gebruik.

Beste webhosting

Beste content tool

Beste WordPress Plugin

Beste SEO App

Beste plugins voor WordPress

1. Yoast SEO

Wil je hebben dat je WordPress website en je content goed zijn geoptimaliseerd, dan is de Yoast plugin voor WordPress wellicht iets voor jou. Als affiliate marketeer is het belangrijk dat je website goed gevonden word. Dit door je door je pagina’s, blogartikelen en je algehele website goed te optimaliseren. Echter kan dit een tijdrovend en ingewikkeld proces zijn als je niet weet hoe je dit moet doen.

Met de Yoast plugin kun je je WordPress website eenvoudig optimaliseren voor zoekmachines. De plugin biedt verschillende functies zoals een content- en SEO-analyse, optimalisatie van titels en meta beschrijven. Ook biedt het een ingebouwde XML sitemap aan die je moet toevoegen aan je Google Search Console.

2. Affiliate Held

Beste SEO tools voor affiliate marketing

Als affiliate marketeer is het belangrijk om hoog in de zoekresultaten te verschijnen om zo meer verkeer naar je website te trekken. Het gebruik van de juiste SEO tools kan je helpen om zoekwoordonderzoek te verbeteren, je concurrentie te analyseren en je zoekmachine rankings te verbeteren.

1. SE Ranking

Wil jij je rankings in de zoekmachines verbeteren en meer verkeer naar je website trekken? Dan is SE ranking misschien de oplossing voor jou. Als affiliate marketeer kan het lastig zijn om hoog te scoren in de zoekmachines en zo meer verkeer naar je website te genereren.

SE Ranking is een krachtige alles-in-één SEO tool die je kan helpen bij het optimaliseren van je website. De affiliate marketing tool heeft verschillende functies zoals:

  • Rank tracking
  • Zoekwoordonderzoek
  • On-page SEO Audit
  • Concurrentieanalyse
  • Backlink tracking

Voor beginners is het even uitzoeken hoe SE Ranking precies werkt, maar dankzij de handige kennisbank en YouTube video’s pak je dit vrij snel op. Ook valt de prijs vergeleken met de concurrenten zoals Ahrefs en Semrush reuze mee.

Je hebt namelijk de keuze uit drie verschillende opties. De eerste optie begint bij 31 per maand waarbij je ook direct toegang hebt tot alle opties, maar dan wel met enkele limieten. Mocht je meer willen hebben dan kun je 71 euro of 151 euro per maand betalen. Voor startende affiliate marketeers is de eerste optie al ruim voldoende om direct goed aan de slag te gaan.

2. Surfer SEO

Ben je op zoek naar een geavanceerde SEO tool die je kan helpen bij het optimaliseren van je content om zo hoger te ranken in de zoekmachines? Als affiliate marketeer is het belangrijk dat je hoog in de zoekmachines komt te staan. Toch kan het best moeilijk zijn om te weten welke SEO strategieën en technieken je moet toepassen om dit te bereiken.

Surfer SEO is een hele handige SEO tool die je kan helpen bij het analyseren en optimaliseren van je content. Surfer SEO heeft dan ook verschillende soorten functies waaronder:

  • Content editor – laat zien welke zoekwoorden je moet gebruiken in een artikel en geeft je de mogelijkheid om deze te delen met je schrijvers
  • SEO audit – hiermee kun je je bestaande artikelen onderzoeken, concurrerende pagina’s vergelijken en verbeteren
  • Keyword research – met deze tool ontdek je binnen enkele minuten relevante artikelen binnen een specifiek onderwerp en kun je direct aan de slag met het opzetten van een succesvolle contentstrategie.

Het dashboard van Surfer kan in het begin even wennen zijn, maar daarna is het vrij makkelijk te gebruiken. Zelf gebruik ik Surfer SEO voor het schrijven van mijn artikelen of deel ik de content editor met mijn schrijver zodat deze direct aan de slag kan.

Het goedkoopste pakket van Surfer SEO kost 49 dollar per maand waarmee je 120 pagina’s kunt schrijven en 240 pagina’s kunt controleren / nakijken en verbeteren. Wil je meer pagina’s kunnen schrijven dan betaal je minimaal 99 dollar per maand voor 360 artikelen of 199 euro per maand voor ruim 800 artikelen.

Tracking en Analytics