Ga naar de inhoud

Wat is een affiliate netwerk

Wanneer je op zoek bent naar een de voor jou beste affiliate programma’s, dan kom je namen van diverse affiliate netwerken tegen. Waarschijnlijk vraag jij je dan ook af wat is een affiliate netwerk nu precies is en wat ze allemaal doen. In dit artikel vertel ik je er dan ook alles en welke affiliate netwerken er allemaal zijn.

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een bedrijf dat adverteerders en affiliates bij elkaar brengt. Bij het bedrijf kunnen adverteerders hun producten of diensten aanbieden waardoor aangemelde affiliates deze kunnen promoten. Daarnaast regelt het affiliate netwerk voor de adverteerder en de affiliate de facturatie, de betalingen, meten ze de verkopen, de verzamelde leads en het aantal klikken op de affiliate links.

Grote affiliate netwerken hebben tientallen affiliate managers in dienst. Een affiliate manager is een persoon die verschillende taken op zicht neemt. Denk dan bijvoorbeeld aan het beheren van affiliates voor adverteerders of het bedenken van nieuwe campagnes.

Welke affiliate netwerken zijn er?

Wil je aan de slag met affiliate marketing in Nederland of België dan doe je er slim aan om je in te schrijven bij een affiliate netwerk. Maar welke affiliate netwerken zijn er allemaal in Nederland en België? Hieronder vind je verschillende affiliate netwerken die ik en vele andere affiliates gebruiken.

1. PayPro

PayPro is een Collecterende Payment Service Provider met verschillende betalingsmogelijkheden voor websites en webshops. Daarnaast is PayPro ook een bekend affiliate netwerk.

Binnen hun affiliate netwerk portal vind je een overzicht van ruim 250 verschillende affiliate programma’s van verschillende adverteerders. De producten die je hier vind bestaan voornamelijk uit e-books en online cursussen die je kunt promoten.

De commissies op deze producten verschillen van enkele euro’s tot zelfs 250 euro of meer. Het unieke van PayPro is dat ze bij elk product een unieke scoren hanteren. Hoe hoger deze score is, hoe beter het product of dienst verkoopt.

PayPro

2. Plug & Pay

Een nieuw affiliate netwerk in Nederland en België is Plug & Pay. Dit affiliate netwerk is ontwikkeld door IMU.nl. Je vind hier verschillende e-books, online cursussen en software diensten je kunt promoten (veelal met wederkerende commissies).

Een nieuw onderdeel binnen Plug & Pay is de Marketplace. Hier vind je héél eenvoudig per categorie een overzicht van alle aangesloten adverteerders, producten en de commissiewaardes.

Omdat Plug & Pay een nieuw affiliate netwerk is bevat het nog niet alle functies die je van een affiliate netwerk mag verwachten. Zo is bijvoorbeeld het meten van je klikken op je affiliate link nog niet mogelijk.

Plug en Pay IMU.nl

3. TradeTracker

De tweede affiliate netwerk waar ik veel gebruik van maak is TradeTracker. TradeTracker is dé grootste affiliate netwerk van dit moment en heeft een groot aanbod van verschillende producten en diensten. Zo heeft TradeTracker meer dan 2000 verschillende affiliate programma’s.

Denk dan bijvoorbeeld aan vakanties, telecommunicatie producten, games, webhosting, verzekeringen en meer. Wil je starten met affiliate marketing, dan raad ik je zeker aan om je in te schrijven bij TradeTracker.

TradeTracker affiliate netwerk

4. Daisycon

Een ander affiliate netwerk die ik je aanraad wanneer je wilt gaan starten met affiliate marketing is Daisycon. Daisycon is namelijk de tweede grote affiliate netwerk binnen de Benelux. Je vindt hier meer dan 1600 affiliate programma’s waaronder reizen, supplementen, autoverhuur, kleding, verzekeringen, energie en prijs / productvergelijkers.

Vooral de prijs en de productvergelijkers zijn heel handig. Zo kun je je bezoekers in één oogopslag laten zien wat de meest goedkoopste optie is.

Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld zorgverzekeringen wilt promoten. Eenmaal aangemeld bij Daisycon zie je per affiliate programma een score van 0 tot een maximum van 100. Hoe hoger deze score hoe beter het betreffende affiliate programma aansluit bij je website.

Daisycon affiliate netwerk

Welke affiliate netwerken raad ik aan?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende affiliate netwerken. Ben je al wat meer ervaren met affiliate marketing dan raad ik je aan om in bij alle eerder genoemde affiliate netwerken in te schrijven.

Ben je net nieuw met affiliate marketing kies er dan voor om voorlopig je eigen alleen nog in te schrijven bij PayPro en TradeTracker. Dit zijn namelijk de meest eenvoudige netwerken om met affiliate marketing te beginnen. Op een later moment kun je alsnog je eigen inschrijven bij de overige affiliate netwerken.