Ga naar de inhoud
affiliate Marketing cursus volgen?

Affiliate Marketing Cursus. De 3 Beste Om Affiliate Marketing Te Leren

Wil je met affiliate marketing beginnen en wil je een affiliate marketing cursus volgen? Dan weet je waarschijnlijk al wat affiliate marketing is en hoe je hiermee een (gedeeltelijk) passief inkomen kunt verdienen.

Wel is het belangrijk dat je in de cursus de juiste dingen leert en dat je kiest voor een cursus dat echt over affiliate marketing gaat.

In dit artikel ontdek je de 3 beste affiliate marketing cursussen van dit moment die ik heb gevolgd en vertel ik je ook waar een goede affiliate marketing cursus aan moet voldoen. 

Beste affiliate marketing cursus

Hieronder ontdek je een drietal affiliate marketing cursussen die ik alle 3 heb gevolgd en waarover ik heel tevreden ben. 

Mocht je een cursus zijn tegengekomen die hieronder niet vermeld staat, lees dan dit artikel nog even door. Ik geef je namelijk 5 punten waaraan een goede affiliate cursus aan moet voldoen. 

1. Affiliate Marketing Revolutie

affiliate marketing revolutie

De affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard is wellicht de meest bekende cursus op het gebied van affiliate marketing en de eerste cursus die ik in 2017 heb gevolgd. 

De Affiliate Marketing Revolutie is een online-videocursus dat bestaat uit 63 video’s. Hierin legt Jacko je stap voor stap uit hoe je dankzij affiliate marketing een passief inkomen opbouwt.

De cursus bestaat uit 7 modules, 6 instructieblokken, 1 blok met motivatie en inspiratie video’s, 1 blok met extra handige tips en is daardoor dan ook ideaal voor beginnende affiliates. 

Lees voor informatie over de AMR van Jacko mijn Affiliate Marketing Revolutie review waarin ik ook mijn resultaten deel na het volgen van deze cursus.


2. Affiliate Marketing in 10 Dagen

Affiliate Marketing in 10 Dagen Paco

De tweede cursus die ik aanbeveel, is de Affiliate Marketing in 10 dagen videocursus. In deze videocursus laat Paco Vermeulen je zien hoe je een bestaande affiliate website omzet naar een winstgevende website en hoe je je affiliate inkomsten × 10 laat gaan. 

Dit doet Paco door je uit te leggen hoe affiliate marketing precies werkt, waarde lekken voor jou als affiliate zitten, hoe je zorgt dat je mindset beter is dan die van je concurrenten en hoe je echt waardevolle content schrijft door onder meer storytelling.

Zoals je kunt lezen is deze cursus vooral geschikt voor de gevorderde affiliate marketeer en moet je dus al in het bezit zijn van een affiliate website. 

Meer informatie over deze videocursus lees je in mijn Affiliate Marketing in 10 Dagen Review


3. Affiliate Marketing Meesterschap 3.0

Affiliate Marketing Meesterschap 3.0

De laatste cursus waar ik het over wil hebben is de Affiliate Marketing Meesterschap 3.0 cursus van Robert Jansen. 

De Affiliate Marketing Meesterschap 3.0 is een cursus en community in 1. In 8 modules van 55 video’s leer je hoe je van A tot Z een affiliate marketing website opzet, de juiste artikelen schrijf, hoe je bezoekers krijgt en op welke manieren je oneindig kunt opschalen. 

Daarnaast krijg je van Robert ook toegang tot enkele handige bonussen zoals one-pager, productiviteit hacks en geeft Robert je ook nog eens toegang tot verschillende case studies waarin hij je uitlegt hoe hij dit heeft bereikt.

Waar moet een affiliate marketing cursus aan voldoen?

Wil je geld verdienen met affiliate marketing, dan zijn er verschillende mogelijkheden om hierover meer te leren. Je kunt hiervoor boeken lezen, YouTube video’s bekijken enzovoort. 

Maar wil je graag een affiliate marketing cursus volgen en heb je een training gevonden die jou interessant lijkt, dan raad ik je aan om goed te kijken naar de volgende 5 punten. 

Want als je deze 5 punten kunt afvinken, dan heb je te maken met een goede affiliate marketing cursus om je eigen affiliate marketing business op te zetten. 

1. Zijn er voldoende positieve ervaringen?

Om er 100% zeker van te zijn dat een affiliate marketing cursus goed in elkaar zit dien je altijd te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Ervaringen van andere gebruikers vertellen je namelijk hoe zijn de training hebben ervaren.

Wat vonden ze aan de training goed? Wat vonden ze niet goed aan de training? Dit zijn allemaal punten waar je goed op moet letten.

Zo vind je bijvoorbeeld op deze pagina ervaringen van verschillende deelnemers die de specifieke training hebben gevolgd. 

2. Wordt de training regelmatig bijgewerkt?

Het tweede punt waar je goed naar moet kijken is of de training regelmatig bijgewerkt wordt. Het internet verandert namelijk snel en dat geldt natuurlijk ook voor internet marketing.

Kortom: kijk of de cursus regelmatig geüpdatet wordt en dat deze de laatste ontwikkelingen op het gebied van internet marketing volgt. Wanneer je dit niet doet, kan het namelijk grote gevolgen hebben op je affiliate marketing business en haal je er niet het maximale eruit. 

Je kunt dit vrij eenvoudig uitzoeken door goed te kijken naar de website van de maker. Plaatst hij of zij nog geregeld artikelen of video’s op de website? Mail anders de maker van de cursus en vraag wanneer zijn cursus voor het laatst bijgewerkt is. 

affiliate marketing cursus volgen

3. Richt de training specifiek op affiliate marketing?

Veel online cursussen op het gebied van internet marketing zijn ontzettend breed. Zo behandelen ze social media, waarom het hebben van een website belangrijk is enzovoort. 

Maar helaas gaan deze cursussen nooit heel diep in de materie terwijl je dit toch mag verwachten. Een goede affiliate marketing training vertelt je dan ook precies wat je wel moet en niet moet doen en laat allerlei randzaken erbuiten. 

4. Krijg je wel ondersteuning?

Bij affiliate marketing is het juist belangrijk dat je de juiste ondersteuning krijgt zodat je niet opgeeft. Het zijn namelijk vaak de kleine dingen die ervoor zorgen dat je opgeeft. Denk dan bijvoorbeeld aan niet genoeg website bezoekers, het promoten van verkeerde producten, niet weten hoe je verder moet enzovoort.

Tijdens het volgen van een cursus affiliate marketing krijg je vaak de lesstof van andere affiliate marketeers. Toch kunnen deze je niet altijd direct helpen. Het is dan ook fijn als je vragen kunt stellen op een forum of iets dergelijks. 

Zo kunnen niet alleen de eigenaar van de cursus je helpen, maar ook andere affiliate marketeers. Zo help je elkaar en zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft. 

5. Is er stap voor stap uitleg aanwezig?

Het laatste punt is het uitzoeken of er een stap voor stap uitleg aanwezig is. Je hebt er weinig aan als je een berg video’s en informatie voorgeschoteld krijgt zonder een idee te hebben hoe je nu precies moet beginnen en waar je op moet letten. 

Een stap voor stap uitleg moet dan ook logisch zijn. Zo zijn veel online cursussen tegenwoordig gelukkig ingedeeld in modules of hoofdstukken met daarin weer hun eigen onderwerpen.

Op deze manier zie je vrij eenvoudig waar je bent gebleven, welke onderwerpen er behandeld worden en welke onderwerpen je nog moet doornemen.

Cursus affiliate marketing tot slot

In dit artikel ben je meer te weten gekomen aan welke 5 punten een goede affiliate marketing cursus moet voldoen en heb ik je mijn top 3 affiliate marketing trainingen gegeven. 

Vond je mijn artikel over affiliate marketing cursussen interessant? Laat dan onderaan de pagina een reactie achter of deel het artikel op je socialmediakanalen zodat andere mensen het artikel ook kunnen lezen. 

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.