affiliate Marketing cursus volgen?

Een Affiliate Marketing Cursus volgen? Let dan goed op deze 5 punten …

Wil je een affiliate marketing cursus volgen? Dan weet je waarschijnlijk al wat affiliate marketing is en hoe je hiermee een (gedeeltelijk) passief inkomen kunt verdienen. 

Wel is het belangrijk dat je in de cursus de juiste dingen leert en dat je kiest voor een cursus dat echt over affiliate marketing gaat.

In dit artikel bespreek ik dan ook 5 punten waaraan een goede affiliate marketing cursus moet voldoen. En als laatste geef ik je mijn top 3 cursussen die ik zelf ook heb gevolgd.

Lees dus snel verder.

Waar moet een affiliate marketing cursus aan voldoen?

Wil je geld verdienen met affiliate marketing dan zijn er verschillende mogelijkheden om hierover meer leren. Je kunt ervoor kiezen om boeken te lezen, YouTube video’s te bekijken enzovoort.

Maar wil je graag een affiliate marketing cursus volgen en heb je een training gevonden die jou interessant lijkt dan raad ik je aan om goed te kijken naar de volgende 5 punten

Want als je deze 5 punten kunt afvinken, dan heb je te maken met een goede affiliate marketing cursus om je eigen affiliate marketing business op te zetten. 

1. Zijn er voldoende positieve ervaringen?

Om er 100% zeker van te zijn dat een affiliate marketing cursus goed is dien je altijd te kijken naar ervaringen van andere gebruikers. Ervaringen van andere gebruikers vertellen je namelijk hoe zij de training hebben ervaren.

Wat  vonden ze aan de training goed? Wat vonden ze niet goed aan de training. Dit zijn punten waar je goed op moet letten.

Zo vind je bijvoorbeeld op deze pagina ervaringen van verschillende deelnemers die de specifieke training hebben gevolgd. 

2. Wordt de training regelmatig geüpdatet?

Het tweede punt waar je goed naar moet kijken is of de training regelmatig geüpdatet wordt. Want het internet verandert namelijk snel en dat geldt natuurlijk ook voor internet marketing.

Kortom, kijk of de cursus regelmatig geüpdatet wordt en dat deze de laatste ontwikkelingen op het gebied van internet marketing volgt. Wanneer je dit niet doet kan het namelijk grote gevolgen hebben op je affiliate marketing business en haal je niet het maximale eruit. 

Je kunt dit vrij eenvoudig uitzoeken door goed te kijken naar de website van de maker. Plaats hij of zij nog geregeld artikelen of video’s op de website? Mail anders de de maker van de cursus en vraag wanneer zijn cursus voor het laatst geüpdatet is.

3. Richt de training specifiek op affiliate marketing?

Veel online cursussen op het gebied van internet marketing zijn ontzettend breed. Zo behandelen ze social media, waarom het hebben van een website zo belangrijk is enzovoort. 

Maar helaas gaan deze cursussen nooit heel diep in de materie terwijl je dit toch wel verwacht. Een goede affiliate marketing training vertelt je dan ook precies wat je wel moet en niet moet doen en laat allerlei randzaken erbuiten. 

affiliate marketing cursus volgen

4. Krijg je wel ondersteuning?

Bij affiliate marketing is het juist belangrijk dat je de juiste ondersteuning krijgt zodat je niet opgeeft. Het zijn namelijk vaak de kleine dingen die ervoor zorgen dat je opgeeft. Denk dan bijvoorbeeld aan niet genoeg website bezoekers, het promoten van verkeerde producten, niet weten hoe je verder moet enzovoort. 

Tijdens het volgen van een cursus affiliate marketing krijg je vaak de lesstof van andere affiliate marketeers. Toch kunnen deze je niet altijd direct helpen. Het is dan ook fijn als je vragen kunt stellen op een forum of iets dergelijks. 

Zo kunnen niet alleen de eigenaar van de cursus je helpen, maar ook andere affiliate marketeers. Zo help je elkaar en zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft.

5. Stap voor stap uitleg aanwezig?

Het laatste punt is het uitzoeken of er een stap voor stap uitleg aanwezig is. Je hebt er weinig aan als je een berg video’s en informatie voorgeschoteld krijgt zonder een idee te hebben hoe je nu precies moet beginnen en waarop je moet letten. 

Een stap voor stap uitleg moet dan ook logisch zijn. Zo zijn veel online cursussen tegenwoordig gelukkig dan ook ingedeeld in modules of hoofdstukken met daarin weer hun eigen onderwerpen. 

Op deze manier zie je vrij eenvoudig waar je bent gebleven, welke onderwerpen er behandeld worden en bij welke onderwerpen je nog moet doornemen. 

Mijn affiliate marketing cursus aanbevelingen

Nu je weet waar een goede affiliate marketing cursus aan moet voldoen wil ik je nu wat meer vertellen over mijn persoonlijke top 3. Ik heb ze alle drie gevolgd en ik kan je verzekeren dat ze aan de eerder genoemde 5 punten voldoen. 

1. De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard

affiliate marketing revolutie jacko meijaard

De affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard is wellicht de meest bekende training op het gebied van affiliate marketing en is de eerste cursus die ik begin 2017 heb gevolgd. 

De affiliate marketing revolutie is een online videocursus dat bestaat uit 63 video’s waarin Jacko je stap voor stap leert hoe je dankzij affiliate marketing een passief inkomen opbouwt. 

De cursus bestaat uit 7 modules, 6 instructieblokken, 1 blok met motivatie en inspiratie video’s, 1 blok met extra handige tips en is daardoor ideaal voor beginners. 

Voor meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard raad ik je aan om mijn affiliate marketing revolutie review te lezen

2. Affiliate Marketing in 10 Dagen

Affiliate Marketing in 10 Dagen Paco Vermeulen

De tweede cursus die ik aanbeveel is de Affiliate Marketing in 10 Dagen videocursus. In deze video cursus laat Paco Vermeulen je zien hoe je een bestaande affiliate website omzet naar een winstgevende website en hoe je affiliate inkomsten x 10 laat gaan. 

Dit doet Paco onder andere door uit te leggen hoe affiliate marketing precies werkt, waar de lekken voor jou als affiliate zitten, hoe je zorgt dat jouw mindset beter is dan die van je concurrenten en hoe je echt waardevolle content schrijft door onder meer storytelling.

Zoals je ziet is deze cursus vooral geschikt voor de gevorderde affiliate marketeer en moet je dus al in het bezit zijn van een affiliate website. 

Voor meer informatie over deze affiliate training raad ik je aan om je in te schrijven voor de gratis proefles. Hierin leert Paco jou de 10x principe van top-affiliates. 

3. Affiliate Marketing Domination

Affiliate Marketing Domination van Robert Jansen en Corné Marchand

De laatste cursus waar ik het over wil hebben is de Affiliate Marketing Domination cursus van twee bekende affiliate marketeers, namelijk Robert Jansen en Corné Marchand. 

De Affiliate Marketing Domination kun je het beste zien als een alles in één cursus. Zo bestaat de cursus uit 8 modules en 66 lessen waarin je leert hoe je van A tot Z een affiliate website opzet, de juiste artikelen leert schrijven, hoe je bezoekers krijgt en hoe je kunt opschalen.

Daarnaast vind je in de cursus ook nog 8 andere modules. Hierin wordt meer vertelt over belastingen, administratie en hoe je bijvoorbeeld een contentplan opzet. 

Voor meer informatie over deze cursus raad ik je aan om je in te schrijven voor de AMD gratis webinar.

Tot slot: cursus affiliate marketing

In dit artikel ben je meer te weten gekomen aan welke 5 punten een goede affiliate marketing cursus moet voldoen en heb ik je mijn top 3 affiliate marketing trainingen gegeven. 

Vond je mijn artikel over affiliate marketing cursussen interessant? Laat dan onderaan de pagina een reactie achter of deel het artikel op je social media kanalen zodat andere mensen het artikel ook kunnen lezen. 

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *