Ga naar de inhoud
Beste Affiliate Marketing Cursus

Beste Affiliate Marketing Cursus: De Top 4 Beste Affiliate Marketing Cursussen van NL en BE

Zoek je de beste affiliate marketing cursus? Een hele logische eerste stap, als je wilt gaan beginnen met affiliate marketing. Deze manier van online marketing biedt namelijk super mooie kansen voor mensen die een online inkomen willen gaan opbouwen. Echter is het aanbod zo groot waardoor het vinden van de beste cursussen dan ook best lastig is.

Dit grote aanbod maakt niet alleen de keuze lastig. Veel van deze online trainingen beloven je gouden bergen, maar zijn het achteraf eigenlijk net niet. Dat is jammer, want je investeert zowel tijd als geld, maar krijgt er weinig voor terug.

In deze blog deel ik mijn ervaringen met vier verschillende cursussen die ik zelf heb getest. Ik heb ze allemaal grondig bekeken, dus ik weet wat er goed en minder goed aan is. Ook geef ik aan waar een goede cursus aan moet voldoen, voor het geval je een cursus tegenkomt die niet in mijn lijst staat.

1. Affiliate Marketing Mastery

Affiliate Marketing Mastery | Copyright deonlineondernemer.nl

De Affiliate Marketing Mastery staat bovenaan mijn lijst als de allerbeste affiliate marketing cursus die er momenteel is. Het bestaat uit 22 modules met in totaal 139 lessen die alles behandelen, van het kiezen van een niche tot de invloed van Kunstmatige Intelligentie (AI). Dankzij het gebruik van het e-learning platform Huddle is al het lesmateriaal overzichtelijk en eenvoudig toegankelijk, zelfs op mobiele apparaten zoals je telefoon of tablet.

Een groot voordeel van deze cursus is dat je levenslange toegang behoudt, ook als deze wordt aangepast of uitgebreid. Er zijn veel extra’s, waaronder social media en een case-study die een succesvolle site laat zien en hoe deze is opgebouwd.

Deze cursus is geschikt voor iedereen, van beginners die op zoek zijn naar een top affiliate cursus tot gevorderde marketeers die zich verder willen ontwikkelen. Er is momenteel een korting van 200 euro beschikbaar met de kortingscode JELLE200.

Voordelen
 • Zeer uitgebreid met 139 lessen, geen technische kennis vereist.
 • Stapsgewijze uitleg over het opzetten van een succesvolle affiliate site.
 • Allerlei manieren hoe je AI kunt gebruiken voor affiliate marketing
 • Levenslange toegang tot al het materiaal, inclusief toekomstige updates.
 • Extra’s zoals bonussen en nuttige case-study voor inzichten.
Nadelen
 • Het is een investering van 579 euro, wat toch een aanzienlijk bedrag is.
 • Er is nog geen community in de vorm van een forum. Je kunt dus niet sparren met andere cursisten. Dit kan in de toekomst nog veranderen.

2. Affiliate Marketing 101

Affiliate Held 101 Cursus van Affiliate Held

Affiliate Marketing 101 van Affiliate Held is een andere uitstekende keuze. Deze online training bestaat uit 7 modules en 31 lessen. In deze cursus deelt Jari zijn persoonlijke strategieën hoe hij geld verdient met affiliate marketing. Je leert de basis, ontwikkelt de juiste mindset en stelt samen met Jari de benodigde doelen.

Je ontdekt hoe je de meest winstgevende niche voor jezelf kiest en leert stap voor stap een affiliate website opzetten en inrichten. Een ander belangrijk onderdeel is het leren schrijven van waardevolle artikelen en uitgebreide productreviews die daadwerkelijk gelezen worden.

Als kers op de taart bevat de cursus een CASE STUDIE waarin Jari laat zien hoe hij meer dan 100 euro per dag verdient en de stappen die hij daarvoor heeft genomen. Deze cursus is dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Mijn volledige review van deze cursus volgt binnenkort!

3. Succes met Affiliate Marketing

Succes met Affiliate Marketing | Copyright deonlineondernemer.nl

Succes met Affiliate Marketing is de derde cursus die ik aanraad. In deze online training geeft Nicole van Roekel, een expert in affiliate marketing en online marketing, je een exclusieve kijk in haar affiliate projecten. Je leert haar succesformule voor het opzetten van winstgevende affiliate websites.

De training bestaat uit 4 modules met in totaal 30 lessen. Nicole behandelt alles over affiliate marketing, de beste affiliate netwerken, het vinden van een geschikt onderwerp, het op de juiste manier opzetten van je affiliate website, hoe je teksten schrijft met AI en hoe je eenvoudig in Google gevonden kunt worden.

Daarnaast legt Nicole uit welke affiliate plugins een echte must-have zijn voor je website en geeft ze diepgaande uitleg over zoekmachine optimalisatie, linkbuilding en conversie optimalisatie, wat allemaal bijdraagt aan het verhogen van je inkomsten.

De cursus van Nicole van Roekel is niet alleen geschikt voor beginners, maar ook de meer ervaren affiliate marketeers halen er nieuwe en handige informatie uit de cursus.

Voordelen
 • Nicole van Roekel is een expert in zoekmachine optimalisatie. Nicole heeft de beste cursus als het gaat om de focus op SEO.
 • Bevat verschillende modules die in een toffe leeromgeving zitten. Van elke video kun je een transcript vinden, dus je kunt alles ook nog rustig teruglezen.
 • In tegenstelling tot sommige andere is deze zeer betaalbaar en krijg je levenslang toegang.
 • Regelmatige updates houden je kennis over affiliate marketing actueel.
 • Toegang tot enkele gratis affiliate tools.
Nadelen
 • De prijs is een stuk lager dan de nummer 1, maar deze cursus is ook een stuk minder uitgebreid.
 • Richt zich voornamelijk op het toepassen van het verdienmodel op een affiliate site; social media, e-mailmarketing en andere mediums worden (nog) niet behandeld.

4. Affiliate Marketing Revolutie

Affiliate Marketing Revolutie | Copyright deonlineondernemer.nl

De laatste cursus die ik aanbeveel is “Affiliate Marketing Revolutie”. Deze Nederlandse affiliate cursus is wellicht ook de meest bekende en was de eerste die ik in 2017 volgde.

De cursus van Jacko is een online videocursus die uit meer dan 70 video’s bestaat. In deze video’s leert expert Jacko Meijaard je stap voor stap hoe je een affiliate website opzet, waar je op moet letten en hoe je dankzij dit verdienmodel een passief inkomen opbouwt.

De training bestaat uit 9 modules, een blok met 10 inspiratievideo’s, en twee video’s over het gebruik van affiliate marketing op social media platforms zoals TikTok. Het is vooral ideaal voor beginnende affiliate marketeers.

Voor meer informatie over de AMR van Jacko Meijaard, raad ik je aan mijn “Affiliate Marketing Revolutie review” te lezen, waarin ik mijn ervaringen met de training deel, evenals de resultaten die ik behaald heb.

Voordelen
 • Grote community: Na aanmelding krijg je toegang tot een actieve community met meer dan 15.000 leden.
 • Zeer betaalbaar: Voor slechts 47 euro krijg je levenslang toegang tot alle content, inclusief toekomstige updates.
 • Jacko’s expertise: Met meer dan 10 jaar ervaring in dit verdienmodel en talrijke succesvolle sites, is Jacko een ware specialist.
 • Goed opgezette en volgbare cursus: De video’s zijn kort en je krijgt er leuke voorbeelden bij te zien.
Nadelen
 • Focus op Marketheme: De cursus richt zich op het WordPress-thema Marketheme, ontwikkeld door een zakenpartner van Jacko, wat 67 euro per maand kost. Dit kan te duur zijn, hoewel de kennis ook op goedkopere thema’s toepasbaar is.
 • De AMR geeft een wat vertekend beeld. Het lijkt simpel, maar het is hard werken. Vooral voor beginners is het hard werken met weinig of geen resultaat. Het is dus geen ‘get rich quick’ methode, terwijl sommige personen dat wel denken.

Waar moeten de Nederlandse beste affiliate marketing cursussen aan voldoen?

Als je meer wilt leren over affiliate marketing en een passief inkomen wilt genereren, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je kunt een boek lezen, webinar volgen of een YouTube-video bekijken. Maar vaak bevatten deze bronnen verouderde informatie of gaan ze niet diep genoeg in op de stof.

Wil je nu een training volgen en heb je een training gevonden die je interessant lijkt en niet in de lijst hierboven staat? Dan raad ik je aan om de cursus te beoordelen aan de hand van volgende vijf punten. Want als je deze 5 punten positief kunt afvinken, dan heb je te maken met een goede affiliate marketing cursus, om je eigen online business op te zetten.

1. Zijn er voldoende positieve ervaringen?

Om er 100% zeker van te zijn dat een cursus goed in elkaar zit dien je altijd te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Ervaringen van andere gebruikers vertellen je namelijk hoe ze de training hebben ervaren.

Let op wat zij goed vonden, wat minder was en wat er eventueel verbeterd kan worden. Dit soort feedback is erg waardevol.

Op deze pagina vind je bijvoorbeeld ervaringen van deelnemers die de specifieke training hebben gevolgd. De mening van anderen is belangrijk bij het vinden van een goede affiliate marketing cursus.

2. Wordt de affiliate marketing cursus regelmatig bijgewerkt door de cursusleider?

Het tweede belangrijke punt is of de affiliate marketing cursus regelmatig wordt bijgewerkt. De online wereld, en zeker online marketing, verandert razendsnel.

Kortom: Kijk of de training regelmatig geüpdatet wordt en dat deze de laatste ontwikkelingen op het gebied van internet marketing volgt. Als dit niet het geval is, kan dit grote gevolgen hebben voor je business en je succes in affiliate marketing.

Je kunt dit vrij eenvoudig uitzoeken door goed te kijken naar de website van de maker. Publiceert hij of zij nog geregeld artikelen of video’s op de site? Je kunt ook direct contact opnemen met de online cursusleider. Vraag naar de laatste keer dat de online cursus is bijgewerkt en wat er allemaal nieuw is.

affiliate marketing cursus volgen

3. Richt de training specifiek op affiliate marketing?

Veel online cursussen op het gebied van internet marketing zijn ontzettend breed. Zo behandelen ze social media, waarom het hebben van een website belangrijk is enzovoort. 

Maar helaas gaan de coaching nooit erg diep in de materie, wat eigenlijk wel verwacht mag worden. Een goede training vertelt je dan ook precies wat je wel moet en niet moet doen en laat allerlei randzaken erbuiten. 

Een ander punt wat slechte affiliate marketing cursussen vaak missen is uitgebreide informatie over SEO. Je wilt immers dat je affiliate website gevonden wordt in de verschillende zoekmachines zoals Google of Bing.

Lees ook: ontdek mijn tips voor affiliate marketing voor beginners.

4. Krijg je wel ondersteuning?

Een ander belangrijk punt bij is dat je wel de juiste ondersteuning krijgt zodat je niet opgeeft. Het zijn namelijk vaak de kleine dingen die ervoor zorgen dat je opgeeft. Denk dan bijvoorbeeld aan onvoldoende website bezoekers, het promoten van de verkeerde producten, niet weten hoe je verder moet etc.

Hoewel je tijdens een cursus vaak leert van ervaren affiliate marketeers, kunnen zij je niet altijd direct helpen. Daarom is het waardevol als er mogelijkheden zijn om vragen te stellen via e-mail of op een forum.

Zo kan niet alleen de eigenaar van de cursus je helpen, maar ook andere affiliate marketeers die op het forum aanwezig zijn. Zo help je elkaar en zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft. Vooral dat laatste is ontzettend belangrijk wanneer je geld wilt gaan verdienen met affiliate marketing.

5. Bevat de affiliate marketing-cursus een stap voor stap uitleg?

Het laatste belangrijke punt is het uitzoeken of er een stap-voor-stap uitleg aanwezig is. Je hebt er weinig aan, als je een berg video’s en informatie voorgeschoteld krijgt zonder een idee te hebben hoe je nu precies moet beginnen en waar je op moet letten.

Een stap-voor-stapuitleg moet dan ook logisch zijn. Gelukkig zijn veel online cursussen tegenwoordig ingedeeld in modules of hoofdstukken, elk met hun eigen specifieke onderwerpen.Op deze manier zie je vrij eenvoudig waar je bent gebleven, welke onderwerpen behandeld worden en welke je nog moet doorlopen.

Cursus affiliate marketing tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen moet een goede affiliate marketing-cursus aan allerlei punten voldoen. De vier cursussen die ik in dit artikel heb besproken, voldoen aan al deze eisen en zijn geschikt voor zowel beginners als meer ervaren marketeers.

Mocht je nog vragen hebben laat dan onderaan het artikel een reactie achter. Vond je wat je las interessant? Dan wil ik je vragen om het artikel op je social media kanalen te delen, zodat andere mensen het artikel ook kunnen lezen.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *