Ga naar de inhoud
affiliate Marketing cursus volgen?

Beste Affiliate Marketing Cursus: De Top 3 Om Affiliate Marketing Te Leren

Door Jelle

Wil je beginnen met affiliate marketing en wil je de beste affiliate marketing cursus volgen? Dan weet je waarschijnlijk al wat affiliate marketing is en dat je hiermee een (gedeeltelijk) passief inkomen kunt verdienen.

Maar voordat je zomaar aan een cursus gaat beginnen is het wel belangrijk dat je de juiste dingen gaat leren en dat je kiest voor een cursus dat ook echt over affiliate marketing gaat.

Om je te helpen om de voor jou beste affiliate marketing cursus te kiezen ontdek je in dit artikel mijn eigen top 3 waar ikzelf zeer positieve ervaringen mee heb. Daarnaast vertel ik je ook waar een goede affiliate marketing cursus aan moet voldoen mocht je een cursus zijn tegengekomen die niet in het lijstje staat.

Beste affiliate marketing cursus

Hieronder ontdek je drie verschillende affiliate marketing cursussen die ik alle 3 heb gevolgd en waarover ik heel tevreden ben.

Maar welke affiliate marketing cursus voor jou het beste is hangt helemaal af hoeveel ervaring je al hebt met affiliate marketing. De cursussen die ik aanbeveel zijn geschikt voor zowel beginners als voor mensen die al meer ervaring hebben.

Ben je een beginner, dan raad ik je aan om te kiezen voor een cursus die de basis van dit verdienmodel uitlegt. Mocht je al een goede basis hebben, maar wil je meer leren over het onderwerp of wil je meer leren hoe je hogere conversies kunt behalen, dan zijn er twee geavanceerde cursussen die ik je aanraad.

Ben je een cursus tegengekomen die hieronder niet vermeld staat, lees dan dit artikel nog even verder door. Ik geef je namelijk 5 punten waaraan goede affiliate marketing cursussen moeten voldoen.

1. Succes met Affiliate Marketing

Succes met affiliate marketing

De tweede cursus die ik aanbeveel is een geavanceerde cursus, namelijk Succes met Affiliate Marketing. In deze cursus geeft affiliate marketing en online marketing expert Nicole van Roekel je een exclusieve kijk in haar affiliate projecten en ontdek je haar succesformule hoe je winstgevende affiliate websites opzet.

De cursus bestaat uit 4 modules (30 lessen) waarin Nicole je alles vertelt over affiliate marketing, hoe je zelf een geschikt onderwerp kunt vinden, hoe je op de juiste manier je affiliate website opzet en hoe je eenvoudig in Google gevonden wordt.

Daarnaast vertelt Nicole welke affiliate plugins een echte must have zijn voor je affiliate website, en krijg je een uitgebreide en diepgaande uitleg over zoekmachine optimalisatie, linkbuilding en conversie optimalisatie om zo je inkomsten te verhogen.

De Succes met Affiliate Marketing cursus van Nicole van Roekel is niet alleen geschikt voor beginners, maar ook de meer ervaren affiliate marketeers halen er nieuwe en handige informatie uit de cursus.

2. Affiliate Marketing Revolutie

affiliate marketing revolutie

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard is wellicht de meest bekende cursus op het gebied van affiliate marketing. Het is ook mijn allereerste cursus die ik in 2017 heb gevolgd.

De Affiliate Marketing Revolutie is een online videocursus die uit maar liefst 70+ video’s bestaat. In deze video’s leert Jacko Meijaard je stap voor stap hoe je een affiliate marketing website opzet, waar je op moet letten en hoe je dankzij affiliate marketing een passief inkomen opbouwt.

De cursus bestaat uit 9 modules, 1 blok met 10 inspiratie video’s en twee video’s hoe je affiliate marketing kunt gebruiken op social media zoals Tik Tok. De cursus dan ook ideaal voor beginnende affiliate marketeers.

Voor meer informatie over de AMR van Jacko Meijaard wil ik je vragen om mijn Affiliate Marketing Revolutie review te lezen. Hierin lees je mijn ervaringen met de cursus en deel ik ook mijn resultaten na het volgen van de cursus.

3. Affiliate Marketing Meesterschap 3.0

Affiliate Marketing Meesterschap 3.0

De laatste cursus die ik je aanbeveel is de Affiliate Marketing Meesterschap 3.0 cursus van expert Robert Jansen. De Affiliate Marketing Meesterschap 3.0 is namelijk een cursus en community in 1.

In 8 modules van 55 video’s leer je hoe je van A tot met Z een affiliate marketing website opzet, de juiste artikelen schrijft, hoe je bezoekers krijgt en op welke manieren je oneindig kunt opschalen.

Daarnaast geeft Robert je ook toegang tot verschillende handige bonussen zoals one-pagers, productiviteit hacks en deelt Robert verschillende succesvolle case studies met je waarin je meer komt te weten hoe Robert dit aan heeft gepakt.

Affiliate Marketing Meesterschap 3.0 is geschikt voor de beginnende en de wat meer ervaren affiliate marketeers.

Waar moet een affiliate marketing cursus aan voldoen?

Wil je meer over affiliate marketing leren dan kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt hiervoor boeken lezen, aanmelden voor webinars of YouTube video’s bekijken. Maar helaas bevatten de meeste achterhaalde informatie of gaan niet diep genoeg in de materie.

Wil je nu een affiliate marketing cursus volgen en heb je een training gevonden die jou interessant lijkt en niet in de lijst hierboven staat? Dan raad ik je aan om altijd goed te kijken naar de volgende 5 punten.

Want als je deze 5 punten positief kunt afvinken, dan heb je te maken met een goede affiliate marketing cursus om je eigen online business op te zetten.

1. Zijn er voldoende positieve ervaringen?

Om er 100% zeker van te zijn dat een affiliate marketing cursus goed in elkaar zit dien je altijd te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Ervaringen van andere gebruikers vertellen je namelijk hoe zij de training hebben ervaren.

Wat vonden ze aan de affiliate cursus goed? Wat vonden ze niet goed aan de training? Wat kan er aan de training verbeterd worden? Dit zijn allemaal punten waar je goed op moet letten.

Zo vind je bijvoorbeeld op deze pagina ervaringen van verschillende deelnemers die de specifieke training hebben gevolgd.

2. Wordt de training regelmatig bijgewerkt?

Het tweede punt waar je goed naar moet kijken is of de training regelmatig bijgewerkt wordt. Het internet verandert namelijk snel en dat geldt natuurlijk ook voor online marketing.

Kortom: kijk of de affiliate marketing cursus regelmatig geüpdatet wordt en dat deze de laatste ontwikkelingen op het gebied van internet marketing volgt. Wanneer je dit niet doet, kan dit namelijk grote gevolgen hebben op je affiliate marketing business en zul je nauwelijks geld verdienen met affiliate marketing. 

Je kunt dit vrij eenvoudig uitzoeken door goed te kijken naar de website van de maker. Plaatst hij of zij nog geregeld artikelen of video’s op de website? Mail anders de maker van de cursus en vraag wanneer zijn of haar cursus voor het laatst bijgewerkt is en wat er allemaal nieuw is.

affiliate marketing cursus volgen

3. Richt de training specifiek op affiliate marketing?

Veel online cursussen op het gebied van internet marketing zijn ontzettend breed. Zo behandelen ze social media, waarom het hebben van een website belangrijk is enzovoort. 

Maar helaas gaan deze cursussen nooit heel diep in de materie terwijl je dit toch mag verwachten. Een goede affiliate marketing training vertelt je dan ook precies wat je wel moet en niet moet doen en laat allerlei randzaken erbuiten. 

Een ander punt wat slechte affiliate marketing cursussen vaak missen is uitgebreide informatie over zoekmachine optimalisatie. Je wilt immers dat je affiliate website gevonden wordt in de verschillende zoekmachines zoals Google of Bing.

Lees ook: ontdek mijn beste tips voor affiliate marketing voor beginners.

4. Krijg je wel ondersteuning?

Bij affiliate marketing is het juist belangrijk dat je de juiste ondersteuning krijgt zodat je niet opgeeft. Het zijn namelijk vaak de kleine dingen die ervoor zorgen dat je opgeeft. Denk dan bijvoorbeeld aan niet genoeg website bezoekers, het promoten van verkeerde producten, niet weten hoe je verder moet enzovoort.

Tijdens het volgen van een cursus affiliate marketing krijg je vaak de lesstof van andere affiliate marketeers. Toch kunnen deze je niet altijd direct helpen. Het is dan ook fijn als je vragen kunt stellen per e-mail of bijvoorbeeld via een forum. 

Zo kan niet alleen de eigenaar van de cursus je helpen, maar ook andere affiliate marketeers die op het forum aanwezig zijn. Zo help je elkaar en zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft. Vooral dat laatste is ontzettend belangrijk wanneer je geld wilt gaan verdienen met affiliate marketing.

5. Is er stap voor stap uitleg aanwezig?

Het laatste punt is het uitzoeken of er een stap voor stap uitleg aanwezig is. Je hebt er weinig aan als je een berg video’s en informatie voorgeschoteld krijgt zonder een idee te hebben hoe je nu precies moet beginnen en waar je op moet letten. 

Een stap voor stap uitleg moet dan ook logisch zijn. Zo zijn veel online cursussen tegenwoordig gelukkig ingedeeld in modules of hoofdstukken met daarin weer hun eigen onderwerpen.

Op deze manier zie je vrij eenvoudig waar je bent gebleven, welke onderwerpen er behandeld worden en welke onderwerpen je nog moet doorlopen.

Beste affiliate marketing cursus tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen moet een goede affiliate marketing cursus aan allerlei punten voldoen. De drie affiliate marketing trainingen die in dit artikel heb benoemd voldoen hier allemaal aan en zijn geschikt voor beginners en meer ervaren affiliate marketeers.

Mocht je nog vragen hebben laat dan onderaan het artikel een reactie achter. Vond je mijn artikel over de beste affiliate marketing cursus interessant? Dan wil je vragen om het artikel op je social media kanalen te delen zodat andere mensen het artikel ook kunnen lezen.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *