Ga naar de inhoud
Beste Affiliate Marketing Cursus

Beste Affiliate Marketing Cursus: De Top 5 Trainingen om Affiliate Marketing Te Leren

Ben je op zoek naar de beste affiliate marketing cursus? Een hele logische eerste stap, als je wilt gaan beginnen met affiliate marketing. Deze manier van online marketing biedt namelijk hele mooie kansen voor mensen die een online inkomen willen op gaan bouwen. Maar wat is nu de beste affiliate marketing cursus? Het aanbod is echt groot waardoor het vinden van een goede affiliate marketing cursus dan ook best lastig is.

Dit grote aanbod maakt niet alleen de keuze lastig. Veel van deze online trainingen beloven je gouden bergen, maar zijn het achteraf eigenlijk net niet. Dat is zonde want je hebt tijd en geld geïnvesteerd, zonder dat je er iets aan hebt gehad.

Om je te helpen heb ik deze blog geschreven. In deze blog deel ik mijn ervaringen met 5 verschillende cursussen die ik getest heb. Alle 5 heb ik ze grondig bekeken, dus ik weet wat er goed en minder goed aan is. Ook vertel ik je waar een goede cursus aan moet voldoen, mocht er eentje tegenkomen die niet tussen dit overzicht staat.

Beste affiliate marketing cursus

Hieronder ontdek je vier verschillende affiliate marketing cursussen die ik alle 5 heb gevolgd en waarover ik heel tevreden ben. Maar welke cursus voor jou het beste is, hangt helemaal af van hoeveel ervaring je al hebt met affiliate marketing. De cursussen die ik aanbeveel zijn geschikt voor zowel beginners als voor mensen die al meer ervaring hebben.

Ben je een cursus tegengekomen die hieronder niet vermeld staat, lees dan dit artikel nog even verder door. Ik geef je namelijk 5 punten waar affiliate marketing cursussen aan moeten voldoen.

1. Affiliate Marketing Mastery

Affiliate Marketing Mastery | Copyright deonlineondernemer.nl

De Affiliate Marketing Mastery mag absoluut niet ontbreken. Het is in mijn ogen de allerbeste affiliate marketing cursus van dit moment. Het is een uitgebreide cursus die je in 139 lessen leert, hoe je een passief inkomen op kunt bouwen. Het begint met de allereerste basis. Werkschema maken, werkplek inrichten en de juiste mindset. Pas dan kun je echt beginnen met affilaite marketing.

Deze cursus is professioneel opgebouwd en als een van de beste affiliate marketing cursussen maakt het gebruik van Huddle. Hierin vind je heel overzichtelijk al het lesmateriaal en het grote voordeel hiervan is dat je, alles ook duidelijk op je telefoon kunt kijken. In Huddle zul je zien dat alles mooi geordend is. De cursus bestaat uit 22 modules en alles komt aan bod. Van het kijken van een niche tot aan de komst van Artificial Intellegence (AI)

Bij deze affiliate cursus houd je levenslang toegang wanneer je het aangeschaft hebt. Ook wanneer de cursus aangepast en uitgebreid wordt, houd je gewoon toegang tot al het materiaal. Tevens vind je binnen deze cursus ook heel veel extra’s zoals het toepassen van affiliate marketing op social media. Daarnaast krijg je toegang tot een case-study. Hierin krijg je een voorbeeld te zien van een succesvolle website en hoe deze opgebouwd is.

Deze cursus is gemaakt voor iedereen. Van de beginner die op zoek is naar een van de beste affiliate cursussen, tot aan de gevorderden affiliate marketeer die niet stil wil zitten en nog wat bij wilt leren. Tijdelijk krijg je maar liefst 200 euro korting op de Affiliate Marketing Mastery met mijn kortingscode JELLE200.

Voordelen
 • Zeer uitgebreide cursus met maar liefst 139 lessen. Je hebt geen technische kennis nodig om deze affliate marketing cursus tot een succes te maken.
 • In deze online cursus wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je een succesvolle affiliate website kunt maken. Stapje voor stapje word je meegenomen op jouw affiliate avontuur.
 • Na aanschaf van deze goede cursus houd je levenslang toegang tot al het materiaal. Het maakt niet uit of het materiaal uitgebreid wordt.
 • Heel veel extra’s in de vorm bonussen. Je leert namelijk ook hoe je affiliate marketing gaat toepassen op social media. Ook de case-study met een voorbeeldwebsite is erg nuttig en geeft veel inzichten.
Nadelen
 • Het blijft een investering. Dit is bij andere cursussen ook zo. 579 euro blijft natuurlijk veel geld en je moet het wel kunnen investeren.
 • Er is nog geen community in de vorm van een forum. Je kunt dus niet sparren met andere cursisten. Wellicht dat dit nog komt in de toekomst.

2. Affiliate Marketing 101

Ook Affiliate Marketing 101 van Affiliate Held mag absoluut niet ontbreken. In deze online training, dat bestaat uit 7 modules en 31 lessen legt Jari zijn exacte strategie uit hoe hij geld verdient met affiliate marketing. Zo leer je de basis van affiliate marketing, helpt hij je de JUISTE mindset ontwikkelen en ga je samen de benodigde doelen bepalen.

Daarnaast kom je meer te weten hoe je voor je eigen de meest winstgevende niche kunt kiezen, leer je stap voor stap het opzetten en inrichten van een affiliate website. Ook ontdek je hoe je super waardevolle artikelen kunt schrijven, hoe je uitgebreide productreviews schrijft die ook nog eens gelezen worden.

Om het af te maken, deelt Jari ook een CASE STUDIE waarmee hij 100+ euro per dag verdient en laat hij stap voor stap zien hoe hij dit bereikt heeft. Deze affiliate marketing cursus is dus niet alleen geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden. Mijn volledige review volgt binnenkort!

3. Succes met Affiliate Marketing

Succes met Affiliate Marketing | Copyright deonlineondernemer.nl

De derde affiliate marketing cursus die ik aanbeveel, is Succes met Affiliate Marketing. In deze online training geeft affiliate marketing en onlinemarketing expert Nicole van Roekel je een exclusieve kijk in haar affiliate projecten en ontdek je haar succesformule hoe je winstgevende affiliate websites opzet.

De cursus bestaat uit 4 modules (30 lessen) waarin Nicole je alles vertelt over affiliate marketing, de beste affiliate netwerken, hoe je zelf een geschikt onderwerp kunt vinden, hoe je op de juiste manier je affiliate website opzet en hoe je eenvoudig in Google gevonden wordt.

Daarnaast vertelt Nicole welke affiliate plugins een echte must-have zijn voor je affiliate website, en krijg je een uitgebreide en diepgaande uitleg over zoekmachine optimalisatie, linkbuilding en conversie optimalisatie om zo je inkomsten te verhogen.

Succes met Affiliate Marketing van Nicole van Roekel is niet alleen geschikt voor beginners, maar ook de meer ervaren affiliate marketeers halen er nieuwe en handige informatie uit de cursus.

Voordelen
 • Nicole van Roekel is een expert op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Nicole heeft de beste cursus als het gaat om de focus op SEO.
 • Deze cursus bevat verschillende modules die in een heel leuke leeromgeving zitten. Van elke video kun je een transcript vinden, dus je kunt alles ook nog rustig teruglezen.
 • In tegenstelling tot sommige andere is deze zeer betaalbaar. Voor slecht 99 euro krijg je levenslang toegang.
 • Nicole update de cursus regelmatig zo dat je de beste affilaite marketing kennis blijft houden.
Nadelen
 • De prijs is een stuk lager dan de nummer 1, maar deze cursus is ook een stuk minder uitgebreid.
 • In deze training leer je alleen hoe affiliate marketing toegepast wordt met een affiliate website. Social media, e-mailmarketing en andere mediums komen (nog) niet aan bod.

4. Affiliate Marketing Meesterschap 3.0

Affiliate Marketing Meesterschap | Copyright deonlineondernemer.nl

Een andere cursus die ik je kan aanbevelen is de Affiliate Marketing Meesterschap 3.0 van expert Robert Jansen. De cursus is professioneel opgebouwd en al het lesmateriaal en documenten zijn overzichtelijk te vinden.

In 8 modules van 55 video’s leer je hoe je van A tot en met Z een affiliate marketing website opzet, hoe je de juiste artikelen schrijft, op welke manieren je bezoekers naar je affiliate website krijgt en op welke manieren je oneindig kunt opschalen om zo meer affiliate commissies te verdienen.

Daarnaast geeft Robert je ook toegang tot verschillende handige bonussen zoals one-pagers, productiviteit hacks en deelt Robert enkele verschillende succesvolle case studies met je waarin je meer komt te weten hoe Robert dit aan heeft gepakt.

Affiliate Marketing Meesterschap 3.0 is vooral geschikt voor de beginnende affiliate. Maar ook de wat meer ervaren affiliate marketeers halen hier nieuwe informatie uit.

5. Affiliate Marketing Revolutie

Affiliate Marketing Revolutie | Copyright deonlineondernemer.nl

De laatste affiliate marketing cursus is Affiliate Marketing Revolutie. Deze cursus is wellicht ook de meest bekende cursus op het gebied van affiliate marketing. Het is ook mijn allereerste cursus die ik in 2017 heb gevolgd.

De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko is een online videocursus die uit maar liefst 70+ video’s bestaat. In deze video’s leert affiliate marketing expert Jacko Meijaard je stap voor stap hoe je een affiliate marketing website opzet, waar je op moet letten en hoe je dankzij affiliate marketing een passief inkomen opbouwt.

De cursus bestaat uit 9 modules, 1 blok met 10 inspiratie video’s en twee video’s hoe je affiliate marketing kunt gebruiken op social media zoals Tik Tok. De cursus dan ook ideaal voor beginnende affiliate marketeers.

Voor meer informatie over de AMR van Jacko Meijaard wil ik je vragen om mijn Affiliate Marketing Revolutie review te lezen. Hierin lees je mijn ervaringen met de cursus en deel ik ook mijn resultaten na het volgen van de cursus.

Voordelen
 • Grote community. Als je je aanmeldt voor deze affiliate cursus, dan krijg je toegang tot een gigantische community. Met dan 15.000 leden zijn actief op het forum.
 • Zeer betaalbaar. Voor maar 47 euro krijg je levenslang toegang tot alle content. Ook als de cursus uitgebreid of aangepast wordt. Na een eenmalige betaling houd je altijd toegang.
 • Jacko is een specialist. Hij is al meer dan 10 jaar bezig met affiliate marketing en heeft vele succesvolle site opgezet. Als iemand kennis van zaken heeft, dan is het Jacko Meijaard wel.
 • De cursus is heel leuk opgezet en daarom goed te volgen. De video’s zijn relatief kort en je krijgt er leuke voorbeelden bij te zien.
Nadelen
 • De gehele cursus is gericht op het WordPress thema MarkeTheme. Een thema dat een zakenpartner van Jacko ontwikkeld heeft. Dit thema kost maar liefst 67 euro per maand en dat is voor velen teveel. Je kunt dezelfde kennis ook toepassen op een goedkoper thema.
 • De AMR geeft een wat vertekend beeld. Affiliate marketing lijkt heel simpel, maar het is hard werken. Vooral voor beginners is het hard werken met weinig of geen resultaat. Het is dus geen ‘get rich quick’ methode, terwijl sommige personen dat wel denken.

Waar moet een affiliate marketing cursus aan voldoen?

Wil je meer over affiliate marketing leren en hiermee een volledig passief inkomen wilt verdienen, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt hiervoor boeken lezen, aanmelden voor webinars of YouTube video’s bekijken. Maar helaas bevatten de meeste achterhaalde informatie of gaan niet diep genoeg in de materie.

Wil je nu een cursus volgen en heb je een training gevonden die je interessant lijkt en niet in de lijst hierboven staat? Dan raad ik je aan om altijd goed te kijken naar de volgende 5 punten. Want als je deze 5 punten positief kunt afvinken, dan heb je te maken met een goede affiliate marketing cursus, om je eigen online business op te zetten.

1. Zijn er voldoende positieve ervaringen?

Om er 100% zeker van te zijn dat een cursus goed in elkaar zit dien je altijd te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers. Ervaringen van andere gebruikers vertellen je namelijk hoe ze de training hebben ervaren.

Wat vonden ze aan de affiliate cursus goed? Wat vonden ze niet goed aan de training? Wat kan er aan de training verbeterd worden? Dit zijn allemaal punten waar je goed op moet letten.

Zo vind je bijvoorbeeld op deze pagina ervaringen van verschillende deelnemers die de specifieke training hebben gevolgd. De mening van anderen is namelijk heel belangrijk om een goede affiliate marketing cursus te vinden.

2. Wordt de affiliate marketing cursus regelmatig bijgewerkt?

Het tweede punt waar je goed naar moet kijken is of de affiliate marketing cursus regelmatig bijgewerkt wordt. Het internet verandert namelijk snel en dat geldt natuurlijk ook voor online marketing.

Kortom: Kijk of de training regelmatig geüpdatet wordt en dat deze de laatste ontwikkelingen op het gebied van internet marketing volgt. Wanneer je dit niet doet, kan dit namelijk grote gevolgen hebben op je affiliate marketing business en zul je nauwelijks geld verdienen met affiliate marketing. 

Je kunt dit vrij eenvoudig uitzoeken door goed te kijken naar de website van de maker. Plaatst hij of zij nog geregeld artikelen of video’s op de website? Mail anders de maker van de cursus en vraag wanneer zijn of haar cursus voor het laatst bijgewerkt is en wat er allemaal nieuw is.

affiliate marketing cursus volgen

3. Richt de training specifiek op affiliate marketing?

Veel online cursussen op het gebied van internet marketing zijn ontzettend breed. Zo behandelen ze social media, waarom het hebben van een website belangrijk is enzovoort. 

Maar helaas gaan deze nooit heel diep in de materie, terwijl je dit toch mag verwachten. Een goede affiliate marketing training vertelt je dan ook precies wat je wel moet en niet moet doen en laat allerlei randzaken erbuiten. 

Een ander punt wat slechte affiliate marketing cursussen vaak missen is uitgebreide informatie over SEO. Je wilt immers dat je affiliate website gevonden wordt in de verschillende zoekmachines zoals Google of Bing.

Lees ook: ontdek mijn beste tips voor affiliate marketing voor beginners.

4. Krijg je wel ondersteuning?

Bij affiliate marketing is het juist belangrijk dat je de juiste ondersteuning krijgt zodat je niet opgeeft. Het zijn namelijk vaak de kleine dingen die ervoor zorgen dat je opgeeft. Denk dan bijvoorbeeld aan niet genoeg website bezoekers, het promoten van verkeerde producten, niet weten hoe je verder moet enzovoort.

Tijdens het volgen van een cursus affiliate marketing krijg je vaak de lesstof van andere affiliate marketeers. Toch kunnen deze je niet altijd direct helpen. Het is dan ook fijn als je vragen kunt stellen per e-mail of bijvoorbeeld via een forum. 

Zo kan niet alleen de eigenaar van de cursus je helpen, maar ook andere affiliate marketeers die op het forum aanwezig zijn. Zo help je elkaar en zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft. Vooral dat laatste is ontzettend belangrijk wanneer je geld wilt gaan verdienen met affiliate marketing.

5. Is er stap voor stap uitleg aanwezig?

Het laatste punt is het uitzoeken of er een stap-voor-stapuitleg aanwezig is. Je hebt er weinig aan, als je een berg video’s en informatie voorgeschoteld krijgt zonder een idee te hebben hoe je nu precies moet beginnen en waar je op moet letten. 

Een stap-voor-stapuitleg moet dan ook logisch zijn. Zo zijn veel cursussen die je via het internet kunt volgen tegenwoordig gelukkig ingedeeld in modules of hoofdstukken met daarin weer hun eigen onderwerpen.

Op deze manier zie je vrij eenvoudig waar je bent gebleven, welke onderwerpen er behandeld worden en welke onderwerpen je nog moet doorlopen.

Cursus affiliate marketing tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen moet een goede affiliate marketing cursus aan allerlei punten voldoen. De vier affiliate marketing trainingen die in dit artikel heb benoemd voldoen hier allemaal aan en zijn geschikt voor beginners en meer ervaren affiliate marketeers.

Mocht je nog vragen hebben laat dan onderaan het artikel een reactie achter. Vond je mijn artikel interessant? Dan wil ik je vragen om het artikel op je socialmediakanalen te delen, zodat andere mensen het artikel ook kunnen lezen.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *