Jelle

Enormail staat in Nederland en België bekent als goed werkende e-mailmarketing software en biedt verschillende functies voor het verzenden van onder andere nieuwsbrieven, geautomatiseerde e-mails en meer.

Wanneer je dan ook op deze pagina uit bent gekomen ben je waarschijnlijk op zoek naar meer informatie en ervaringen met dit systeem.

In dat geval heb je geluk, want ik heb inmiddels ongeveer 3 jaar ervaring met Enormail.

In deze Enormail review vertel ik je dan ook wat Enormail precies is, hoe Enormail werkt, welke functies het allemaal bevat en vertel ik je mijn persoonlijke ervaringen met dit e-mailmarketing systeem.

Ook benieuwd? Lees dan vooral snel verder.

Let op: Enormail actie

Als bezoeker van DeOnlineOndernemer.nl krijg je toegang tot leuke extra’s. Zo krijg je nu toegang tot een 30 gratis proefversie op Enormail. En besluit je na de 30 dagen gebruik te maken van Enormail en kies je voor het Mammoet pakket dan krijg je ook nog een via DeOnlineOndernemer.nl elke maand 25% korting op dit pakket.

Start nu met de 30 dagen proefversie of klik op de knop hieronder om direct gebruik te maken van deze tijdelijke actie.

Stuur mij DIRECT door naar de actie ➔

Waarom je e-mailmarketing software nodig hebt

Als je op een serieuze manier geld wilt verdienen via het internet, dan is hebben e-mailmarketing software een must en heb je dus software zoals bijvoorbeeld Enormail nodig.

Want e-mailmarketing is nog steeds één van de meest effectieve manieren om in contact te komen en te blijven met je publiek.

“There is no Holy Grail to contentmarketing, but if there was one, it would be email subscribers”

Joe Pulillizi

Vooral, omdat je bij e-mailmarketing e-mails kunt personaliseren en berichten kunt aanpassen op basis van acties van je inschrijvers. Op deze manier deel je op de meest effectieve momenten de meest impactvolle informatie, acties enzovoort met je inschrijvers.

En wie gebruikt er tegenwoordig geen e-mail? Want wist je dat er 3 keer zoveel e-mailaccounts zijn dan Facebook en Twitter accounts samen? (bron)

Het is dan ook aan te raden om e-mailmarketing te gebruiken als onderdeel van je digitale marketing. Want met een goede e-mail strategie maak je van je inschrijvers klanten.

Wat is Enormail?

Enormail is een online Nederlandstalig e-mailmarketing software waarmee je op eenvoudige manier e-maillijsten kunt opbouwen en automatische e-mails naar je inschrijvers kunt versturen. Enormail bevat verschillende functies waaronder het aanmaken van opt-in formulieren, personalisatie van e-mails, koppelingen met verschillende tools en de mogelijkheid om contacten te segmenteren en te taggen.

Hoe werkt Enormail?

Enormail werkt met e-emaillijsten waarin alle e-mailadressen en contactgegevens van inschrijvers worden opgeslagen. Deze lijsten worden vervolgens gebruikt om naar een specifiek contact een e-mail te versturen. Het is ook mogelijk om naar meerdere contacten een e-mail of een reeks van e-mails te versturen. Dit alles maakt Enormail makkelijk met onder meer e-mailtemplates en opt-in formulieren.

Welke functionaliteiten heeft Enormail allemaal?

Voordat ik je mijn persoonlijke ervaringen met Enormail vertel, wil ik het eerst nog hebben over de functionaliteiten.

Zoals je al hebt kunnen lezen bevat Enormail namelijk een aantal verschillende functies zoals autoresponders, opt-in formulieren en meer.

1. Autoresponders om automatisch e-mails te versturen

Met Enormail is het dus mogelijk om op een eenvoudige manier verschillende autoresponders aan te maken, waardoor je een relatie met je inschrijvers kunt opbouwen. Je kunt verzenddagen, een vaste datum, een tijdstip of een specifieke dag of maand opgeven in je bericht.

Er zijn ook verschillende statistieken aanwezig voor je autoresponders en individuele berichten. Zo kun je bijvoorbeeld je open rate terugkijken en heb je ook nog eens de mogelijkheid om je contacten te exporteren en te taggen op basis van je statistieken.

2. Aanmaken van inschrijfformulieren

Zoals eerder gezegd is het bij Enormail ook mogelijk om opt-in formulieren aan te maken om snel nieuwe leden, leads en potentiële klanten binnen te halen. Je kunt onder meer exit-pop-ups en timed pop-ups formulieren aanmaken.

De gemaakte formulieren kun je eventueel ook nog koppelen aan andere tools zoals bijvoorbeeld LeadPages, Zapier of Phoenix van IMU.nl.

Heb je een WordPress website, dan is hiervoor een handige plug-in beschikbaar.

enormail voorbeeld opt-in formulieren
Voorbeeld opt-in formulieren

3. Eenvoudig je eigen e-mails ontwerpen

Een andere toffe feature is de mogelijkheid om je eigen huisstijl door te voeren in je e-mails. De e-maildesigner van Enormail biedt namelijk verschillende kant en klare blokken zoals kolommen, lees meer knop, socialemedia-iconen en afbeeldingen die je naar wens kunt neerzetten.

Ben je geen fan van een hip ontwerp in je e-mails, maar houd je meer van e-mails met alleen tekst, dan kun je natuurlijk de tekst-only opmaak gebruiken.

4. Segmenteren en het toewijzen van tags

Naast het verzamelen en heren van je contacten is het ook mogelijk om je contacten te segmenteren. Zo bepaal je precies welke contacten een bepaalde mailingen moeten ontvangen. Op deze manier stuur je dus alleen relevante e-mails naar je doelgroep.

Ook is het mogelijk om met tags labels toe te wijzen aan je contacten. Op deze manier kun je je contacten verdelen in groepen binnen je mailinglijst om vervolgens nog betere relevante e-mails te versturen.

5. Personaliseren van je e-mails

Enormail biedt ook de mogelijkheid om je campagnes, mailings en berichten te personaliseren. Wanneer je gebruik maakt van inschrijfformulieren is het mogelijk om verschillende gegevens van je inschrijvers te verzamelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een voor- of achternaam enzovoort.

Deze informatie kun je vervolgens weer gebruiken om je berichten een stukje persoonlijker te maken. Enkele personalisatie opties zijn voornaam, achternaam, aanhef, bedrijfsnaam en woonplaats. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf specifieke velden aan te maken.

Enormail personalisatie mogelijkheden per e-mail

6. Integratie met verschillende tools

Met Enormail is het ook mogelijk om je mailinglijsten te integreren met je CMS, CRM, ledenomgeving of webshop. Zo zijn er onder andere koppelingen voor Twitter, Facebook, Wix, Phoenix, Huddle,  Zapier, WordPress, Magento, Woocommerce en zelfs Click Funnels mogelijk.

Heb je een maatwerk applicatie en wil je Enormail gebruiken, dan kan dat met Enormail API.

Enormail prijzen

Bij Enormail kun je kiezen uit twee verschillende pakketten, namelijk de Sumo en het Mammoet pakket. Het grote verschil tussen beide pakketten zit hem behalve in de prijs ook in de hoeveelheid opties.

Zo kun je bij het Sumo pakket maximaal 2500 contacten opslaan, terwijl dit bij het Mammoet pakket maar liefst 10.000 contacten is. Meer contacten nodig? Dan kun je via de slider per pakket de gewenste hoeveelheid contacten selecteren (de prijs wordt dan natuurlijk wel hoger).

Voor het complete overzicht van opties tussen beide pakketten bekijk de foto hieronder.  

Enormail prijzen en pakketten

Enormail uitproberen? Klik dan hier om het e-mailmarketing systeem vrijblijvend voor 30 dagen gratis uit te proberen.

Verschillende betalingsmogelijkheden

In tegenstelling tot veel buitenlandse e-mailmarketing softwareaanbieders (ActiveCampaign bijvoorbeeld) ben je bij Enormail niet verplicht tot het hebben van een creditcard.

Bij Enormail heb je de keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden zoals iDeal, Bancontact, PayPal en Creditcard.

Enormail opzeggen wanneer je zelf wilt

Ook opzeggen van Enormail is geen probleem. Ze hanteren namelijk geen langlopende contracten of vervelende schriftelijke opzegprocedures. Maandabonnementen kun je maandelijks opzeggen, en de jaarlijkse abonnementen kun je per jaar opzeggen.

Zorg wel dat je van tevoren een back-up hebt gemaakt van je contacten en e-mails. Want weg = weg.

Mijn Enormail ervaringen

Nu je meer weet wat Enormail precies is en welke functies het allemaal heeft, is het tijd geworden om meer te vertellen over mijn persoonlijke Enormail ervaringen.

Ik maak namelijk sinds mijn eerste affiliate website (de bouwtekeningen website) gebruik van Enormail. (Al gebruik ik voor twee andere sites ook ActiveCampaign.)

Een dashboard dat werkt

Wat ik vooral ontzettend fijn vind aan Enormail is de rust die het uitstraalt. Géén drukke en onnodige zaken op het dashboard, maar direct waar het omdraait. Het aantal inschrijvers, verzonden e-mails, laatst aangemaakte e-mails en een duidelijke navigatie.

En juist, omdat het ontwerp van het Enormail zo rustig is, werkt het een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld bij ActiveCampaign. Geen overbodige pop-ups, geen overdreven navigatiemogelijkheden met icoontjes en dergelijken, maar wel een duidelijke stap voor stap plan wat snel en effectief werkt.

enormail dashboard

Formulieren aanmaken

Een goed voorbeeld hiervan vind ik het aanmaken van opt-in formulieren. Je vult de basisinformatie waaronder de naam en het type opt-in in. Vervolgens style je het formulier naar smaak, geef je aan of je gebruik wilt maken van een pop-up of niet en vul hier nog wat instellingen in.

Als laatste klik je op knop publiceren en volg je de twee simpele stappen om je formulier te implementeren.

Nederlandse kennisbank en helpdesk

Een ander voordeel van Enormail tegenover buitenlandse aanbieders zoals Drip en bijvoorbeeld Aweber is de Nederlandse kennisbank en helpdesk. In de kennisbank vind je verschillende stap-voor-staphandleidingen hoe je bepaalde functionaliteiten gebruikt, instelt en beheerd.

Stuur je een berichtje naar de helpdesk van Enormail, dan krijg je al vaak binnen een uur een reactie van ze terug.

Autoresponders

Vergelijk ik de autoresponder mogelijkheden van Enormail met die van ActiveCampaign, dan moet ik bekennen dat ActiveCampaign de informatie veel beter weergeeft dan bij Enormail.

Zo krijg bij ActiveCampaign bij het openen van een autoresponder direct een overzicht van alle e-mails en tags te zien. Ook zie ik in één oogopslag de wachttijd tussen de e-mails, terwijl ik bij Enormail voor deze informatie eerst de juiste mail moet selecteren om deze informatie terug te vinden.

Over beide manieren valt natuurlijk wat te zeggen. Bij ActiveCampaign zul je dieper in de Engelse documentatie moeten om alles eruit te halen. De manier bij Enormail is wat dat betreft weer stuk makkelijker om te leren.

Voordelen Enormail

  • Automatiseren van het versturen van e-mails naar je mailinglijst(en)
  • Toegang tot verschillende pakketten die aan je behoeftes voldoen
  • Snelle en eenvoudige toegang tot uitgebreide statistieken
  • Toegang tot de Nederlandse kennisbank en een ervaren helpdesk
  • Bestaande contacten eenvoudig overzetten
  • Ruime keuze uit betalingsmogelijkheden en geen creditcard nodig
  • 30 dagen lang gratis uitproberen zonder ergens aan vast te zitten
  • Creëer snel en eenvoudig verschillende inschrijfformulieren
  • Maandelijks of jaarlijks opzegbaar

Nadelen Enormail

  • Geen super uitgebreide automatiseringsmogelijkheden zoals bij ActiveCampaign

Enormail conclusie

Zoals je waarschijnlijk al is opgevallen tijdens het lezen van deze Enormail review ben ik goed tevreden over Enormail. De software is gebruiksvriendelijk en kent vele verschillende handige functies om leads te verzamelen.

Je maakt al binnen één minuut je eigen persoonlijke account aan, binnen een aantal minuten heb je al je eigen e-maillijst aangemaakt en in ongeveer vijf minuten heb je al een e-mailcampagne opgezet.

Ik raad dan ook iedereen die wilt starten met e-mailmarketing Enormail van harte aan.

Heb je na het lezen van deze review nog vragen over Enormail? Laat het mij dan weten door onderaan het artikel een berichtje achter te laten.

Ga aan de slag met de 30 dagen gratis proefversie

Door op de rode knop hieronder te klikken krijg je toegang tot de 30 dagen gratis proefversie zonder ergens aan vast te zitten. Besluit je na de 30 dagen gebruik te maken van Enormail en kies je voor het Mammoet pakket, dan krijg namens DeOnlineOndernemer.nl ook nog eens elke maand 25% korting op dit pakket.

Ja, ik ga aan de slag met met de 30 dagen gratis proefversie

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.