Enormail review en ervaringen

Enormail Review: een goed e-mailmarketing platform?

Jelle
Leestijd: 8 minuten

Enormail staat in Nederland en België bekent als goed werkende e-mailmarketing software. De software beidt verschillende functies voor het verzenden van onder meer nieuwsbrieven, geautomatiseerde e-mails en meer.

Wanneer je op deze pagina uit bent gekomen ben je waarschijnlijk op zoek naar meer informatie en ervaringen met het systeem. In dat geval ben je op deze website aan het juiste adres. Ik heb inmiddels ruim 3 jaar ervaring met Enormail.

In deze diepgaande Enormail review kom je meer te weten over de voor- en nadelen van het systeem en vergelijk ik de automatisering mogelijkheden met die van ActiveCampaign.

In deze Enormail review leer je ook:

 • Waarom je e-mailmarketing software nodig hebt
 • Wat Enormail is en hoe het werkt
 • Welke functies Enormail allemaal kent
 • Mijn persoonlijke ervaringen, voor- en nadelen en mijn conclusie
 • Als laatste  … een verassing aan het einde van het artikel 🤫

Dus laten we beginnen!

Waarom je e-mailmarketing software nodig hebt

Als je op een serieuze manier geld wilt verdienen op het internet, dan is het hebben van e-mailmarketing software een must en heb je dus software zoals bijvoorbeeld Enormail nodig.

E-mailmarketing is nog steeds één van de meest effectieve manieren om in contact te komen en te blijven met je publiek.

“There is no Holy Grail to contentmarketing, but if there was one, it would be email subscribers

Joe Pulillizi

Vooral, omdat je bij e-mailmarketing e-mails kunt personaliseren en berichten kunt aanpassen op basis van acties van je inschrijvers. Op deze manier deel je op de meest effectieve momenten de meest impactvolle informatie, acties enzovoort met je inschrijvers.

En wie gebruikt er tegenwoordig geen e-mail? Want wist je dat er 3 keer zoveel e-mailaccounts zijn dan Facebook en Twitter accounts samen? (bron)

Gebruik daarom e-mailmarketing dan ook als onderdeel van je digitale marketing. Want met een goede e-mailmarketing strategie maak je van je inschrijvers klanten.

Wat is Enormail?

Enormail is een online Nederlandstalig e-mailmarketing software waarmee je op een eenvoudige manier e-maillijsten kunt opbouwen en automatische e-mails naar je inschrijvers kunt versturen. Enormail bevat verschillende functies, waaronder het aanmaken van opt-in formulieren, personalisatie van e-mails, koppelingen met verschillende tools en de mogelijkheid om contacten te segmenteren en te taggen.

Hoe werkt Enormail?

Enormail werkt met e-maillijsten waarin alle e-mailadressen en contactgegevens van inschrijvers worden opgeslagen. Deze lijsten worden vervolgens gebruikt om naar een specifiek contact een e-mail te versturen. Het is ook mogelijk om naar meerdere contacten een e-mail of een reeks van e-mails te versturen. Dit alles maakt Enormail makkelijk met onder andere e-mailtemplates en opt-in formulieren.

Welke functionaliteiten heeft Enormail allemaal?

Voordat ik meer vertel over mijn persoonlijke ervaringen met Enormail, wil ik het eerst hebben over de functionaliteiten. Zoals je al hebt kunnen lezen bevat het e-mailmarketing softwarepakket namelijk een aantal verschillende functies zoals autoresponders, opt-in formulieren en meer.

1. Autoresponders om automatisch e-mails te versturen

Met Enormail is het dus mogelijk om op een vrij eenvoudige manier verschillende autoresponders aan te maken, waardoor je een relatie met je inschrijvers kunt opbouwen. Je kunt verzenddagen, een vaste datum, een tijdstip of een specifieke dag of maand opgeven in je bericht.

Er zijn ook verschillende statistieken aanwezig voor je autoresponder en individuele berichten. Zo kun je bijvoorbeeld je open rate terugkijken en heb je ook nog eens de mogelijkheid om je contacten te exporteren en te taggen op basis van je statistieken.

2. Aanmaken van inschrijfformulieren

Zoals eerder gezegd is het bij Enormail ook mogelijk om opt-in formulieren aan te maken om snel nieuwe leden, leads en potentiële klanten binnen te halen. Je kunt onder meer exit-pop-ups en timed pop-ups formulieren aanmaken.

De gemaakte formulieren kun je eventueel ook nog koppelen aan andere tools zoals bijvoorbeeld LeadPages, Zapier of Phoenix van IMU.nl.

Heb je een WordPress website, dan is hiervoor een handige plug-in beschikbaar.

enormail voorbeeld opt-in formulieren
Voorbeeld opt-in formulieren

3. Eenvoudig je eigen e-mails ontwerpen

Een andere toffe feature is de mogelijkheid om je eigen huisstijl door te voeren in je e-mails. De e-maildesigner van Enormail biedt namelijk verschillende kant en klare blokken zoals kolommen, lees meer knop, sociale media-iconen en afbeeldingen die je naar wens kunt neerzetten.

Ben je geen fan van een hip ontwerp in je e-mails, maar houd je meer van e-mails met alleen tekst, dan kun je natuurlijk de tekst-only opmaak gebruiken.

4. Segmenteren en het toewijzen van tags

Naast het verzamelen en heren van je contacten is het ook mogelijk om je contacten te segmenteren. Zo bepaal je precies welke contacten een bepaalde mailingen moeten ontvangen. Op deze manier stuur je dus alleen relevante e-mails naar je doelgroep.

Ook is het mogelijk om met tags labels toe te wijzen aan je contacten. Op deze manier kun je je contacten verdelen in groepen binnen je mailinglijst om vervolgens nog betere relevante e-mails te versturen.

5. Personaliseren van je e-mails

Enormail biedt ook de mogelijkheid om je campagnes, mailings en berichten te personaliseren. Wanneer je gebruik maakt van inschrijfformulieren is het mogelijk om verschillende gegevens van je inschrijvers te verzamelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een voor- of achternaam enzovoort.

Deze informatie kun je vervolgens weer gebruiken om je berichten een stukje persoonlijker te maken. Enkele personalisatie opties zijn voornaam, achternaam, aanhef, bedrijfsnaam en woonplaats. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf specifieke velden aan te maken.

Enormail personalisatie mogelijkheden per e-mail

6. Integratie met verschillende tools

Met Enormail is het ook mogelijk om je mailinglijsten te integreren met je CMS, CRM, ledenomgeving of webshop. Zo zijn er onder andere koppelingen voor Twitter, Facebook, Wix, Phoenix, Huddle,  Zapier, WordPress, Magento, Woocommerce en zelfs Click Funnels mogelijk.

Heb je een maatwerk applicatie en wil je Enormail gebruiken, dan kan dat met Enormail API.

Enormail prijzen

Bij Enormail kun je kiezen uit twee verschillende pakketten, namelijk de Sumo en het Mammoet pakket. Het grote verschil tussen beide pakketten zit hem behalve in de prijs ook in de hoeveelheid opties.

Zo kun je bij het Sumo pakket maximaal 2500 contacten opslaan, terwijl dit bij het Mammoet pakket maar liefst 10.000 contacten is. Meer contacten nodig? Dan kun je via de slider per pakket de gewenste hoeveelheid contacten selecteren (de prijs wordt dan natuurlijk wel hoger).

Enormail opzeggen wanneer je zelf wilt

Ook opzeggen van Enormail is geen probleem. Ze hanteren namelijk geen langlopende contracten of vervelende schriftelijke opzegprocedures. Maandabonnementen kun je maandelijks opzeggen, en de jaarlijkse abonnementen kun je per jaar opzeggen.

Zorg wel dat je van tevoren een back-up hebt gemaakt van je contacten en e-mails. Want weg = weg.

Mijn Enormail review en ervaringen

Nu je meer weet wat Enormail precies is en welke functies het allemaal heeft, is het tijd geworden om meer te vertellen over mijn persoonlijke Enormail ervaringen.

Ik maak namelijk sinds mijn eerste affiliate website (de bouwtekeningen website) gebruik van Enormail. (Al gebruik ik voor twee andere sites ook ActiveCampaign.)

Een dashboard dat werkt

Wat ik vooral ontzettend fijn vind aan Enormail is de rust die het uitstraalt. Géén drukke en onnodige zaken op het dashboard, maar direct waar het omdraait. Het aantal inschrijvers, verzonden e-mails, laatst aangemaakte e-mails en een duidelijke navigatie.

En juist, omdat het ontwerp van het Enormail zo rustig is, werkt het een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld bij ActiveCampaign. Geen overbodige pop-ups, geen overdreven navigatiemogelijkheden met icoontjes en dergelijken, maar wel een duidelijke stap voor stap plan wat snel en effectief werkt.

enormail dashboard

Formulieren aanmaken

Een goed voorbeeld hiervan vind ik het aanmaken van opt-in formulieren. Je vult de basisinformatie waaronder de naam en het type opt-in in. Vervolgens style je het formulier naar smaak, geef je aan of je gebruik wilt maken van een pop-up of niet en vul hier nog wat instellingen in.

Als laatste klik je op knop publiceren en volg je de twee simpele stappen om je formulier te implementeren.

Nederlandse kennisbank en helpdesk

Een ander voordeel van Enormail tegenover buitenlandse aanbieders zoals ActiveCampaign, Drip en bijvoorbeeld Aweber is de Nederlandse kennisbank en helpdesk. In de kennisbank vind je verschillende stap-voor-staphandleidingen hoe je bepaalde functionaliteiten gebruikt, instelt en beheerd.

Stuur je een berichtje naar de helpdesk van Enormail, dan krijg je al vaak binnen een uur een reactie van ze terug.

Autoresponders

Vergelijk ik de autoresponder mogelijkheden van Enormail met die van ActiveCampaign, dan moet ik bekennen dat ActiveCampaign de informatie veel beter weergeeft dan bij Enormail.

Zo krijg bij ActiveCampaign bij het openen van een autoresponder direct een overzicht van alle e-mails en tags te zien. Ook zie ik in één oogopslag de wachttijd tussen de e-mails, terwijl ik bij Enormail voor deze informatie eerst de juiste mail moet selecteren om deze informatie terug te vinden.

Over beide manieren valt natuurlijk wat te zeggen. Bij ActiveCampaign zul je dieper in de Engelse documentatie moeten om alles eruit te halen. De manier bij Enormail is wat dat betreft weer stuk makkelijker om te leren.

Voordelen Enormail

 • Automatiseren van het versturen van e-mails naar je mailinglijst(en)
 • Toegang tot verschillende pakketten die aan je behoeftes voldoen
 • Snelle en eenvoudige toegang tot uitgebreide statistieken
 • Toegang tot de Nederlandse kennisbank en een ervaren helpdesk
 • Bestaande contacten eenvoudig overzetten
 • Ruime keuze uit betalingsmogelijkheden en geen creditcard nodig
 • 30 dagen lang gratis uitproberen zonder ergens aan vast te zitten
 • Creëer snel en eenvoudig verschillende inschrijfformulieren
 • Maandelijks of jaarlijks opzegbaar

Nadelen Enormail

 • Geen super uitgebreide automatiseringsmogelijkheden zoals bij ActiveCampaign
 • Alleen opt-in formulieren in pop-ups bij het Mammoetpakket

Enormail conclusie

Zo dan is het nu tijd geworden voor de conclusie en de verrassing waarover ik het had in de inleiding. Zoals je hebt kunnen lezen heb ik in detail uitgelegd wat Enormail is, hoe het werkt, welke functies het bevat en de voor- en nadelen besproken.

Mijn persoonlijke conclusie is dat Enormail een goed e-mailmarketing tool is. Het is geschikt voor iedereen die wilt starten of al bezig is met e-mailmarketing. De software is gebruiksvriendelijk en kent vele verschillende functies om leads te verzamelen.

Je maakt binnen 1 minuut je eigen persoonlijke account aan, binnen een aantal minuten je eigen e-maillijst en binnen 5 minuten heb je al een e-mailcampagne opgezet.

Als laatste wil ik deze review eindigen met een kleine verrassing die ik in het begin had beloofd.

Verrassing! Mijn Enormail bonus

Je bent waarschijnlijk op deze pagina uitgekomen omdat je overwoog om Enormail aan te schaffen voor het versturen van e-mails naar je doelgroep. Ik denk dan ook dat deze lange en uitgebreide review je alle informatie heeft gegeven om keuze te maken.

Wil je gebruik maken van Enormail? Start dan met de 30 dagen proefversie (je zit nergens aan vast) door op de onderstaande knop te klikken.

Maar ik wil je nog vertellen over een extra bonus

Start je met de 30 dagen proefversie via een link of knop via deze pagina en koop je binnen de 30 dagen het Mammoetpakket, dan krijg je per maand 25% korting. Je betaalt dan elke maand 45 euro in plaats van 60 zolang je abonnement loopt.

De korting wordt automatisch naar je toegezonden zodra je registreert voor de 30 dagen proefversie. In de e-mail die je vanuit Enormail krijgt staan instructies hoe de korting kan worden verkregen.

Als je 100% zeker wilt zijn dat je deze bonus krijgt:

 • Open een nieuw incognito tabblad
 • Kopieer en plak deze link: https://enormail.eu?ref=Rx7jnQvA5t
 • Start met de 30 dagen proefversie en bestel na 30 dagen het Mammoetpakket

Heb je vragen of opmerkingen over mijn Enormail review? Laat dan een reactie onderaan de pagina achter. Voor meer reviews bekijk de review pagina.

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je enkele antwoorden op veel gestelde vragen

Wat is Enormail?
Enormail is een online Nederlandstalig e-mailmarketing software waarmee je op een eenvoudige manier e-maillijsten kunt opbouwen en automatische e-mails naar je inschrijvers kunt versturen.

Verschillende betalingsmogelijkheden aanwezig?
In tegenstelling tot veel buitenlandse e-mailmarketing softwareaanbieders ben je bij Enormail niet verplicht tot het hebben van een creditcard. Bij Enormail heb je de keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden zoals: iDeal, Bancontact, PayPal en Creditcard.

Biedt Enormail een gratis proefperiode aan?
Je kunt Enormail 30 dagen lang gratis uitproberen zonder ergens aan vast te zitten. Bekijk het artikel om toegang te krijgen tot de proefversie.  

Biedt Enormail kortingen aan?
Enormail biedt standaard geen kortingen aan. De prijs voor het goedkoopste pakket is vanaf 12,50 euro en afhankelijk van het aantal contacten. Wel heb ik een kleine verrassing voor je aan het einde van deze review.

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *