Ga naar de inhoud
Enormail review en ervaringen

Enormail Review: dé e-mail marketing software van 2024?

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terechtgekomen omdat je op zoek bent naar een uitgebreide Enormail review. Logisch, want Enormail staat in Nederland en België bekend als goed werkende e-mail marketing software. Het biedt verschillende functies voor het verzenden van onder andere nieuwsbrieven, geautomatiseerde e-mails en meer.

Ik heb inmiddels ruim 3 jaar ervaring met Enormail en in deze diepgaande review kom je dan ook meer te weten over de voor- en nadelen van de e-marketing software en vergelijk ik de automatiseringsmogelijkheden met die van ActiveCampaign. Verder leer je in deze review ook:

 • Waarom je e-mail marketing software nodig hebt
 • Wat Enormail is en hoe het werkt
 • De functies van Enormail
 • Mijn persoonlijke ervaringen
 • Mijn conclusie
 • En als laatste … een toffe verrassing aan het einde van deze review.

Waarom je e-mailmarketing software nodig hebt

Als je op een serieuze manier geld wilt verdienen op het internet, dan is het hebben van een e-mailmarketing software een must en heb je dus software nodig zoals bijvoorbeeld Enormail. 

E-mail marketing is namelijk nog steeds één van de meest effectieve manieren om in contact te komen en in contact te blijven met je publiek.

“There is no Holy Grail to content marketing, but if there was one, it would be email subscribers”Joe Pulillizi

Vooral omdat je bij e-mailmarketing de berichten kunt personaliseren en de berichten kunt aanpassen op basis van acties van je inschrijvers. Hierdoor deel je op de meest effectieve momenten de meest impactvolle informatie, acties en meer met je inschrijvers. 

En wie gebruikt er tegenwoordig geen e-mail? Wist je dat er 3 keer zoveel e-mailaccounts zijn dan Facebook en Twitter accounts samen? (bron)

E-mailmarketing hoort dan ook een onderdeel te zijn van je online marketing. Want met een goede e-mailmarketing strategie maak je van je inschrijvers klanten.

Wat is Enormail?

Enormail is een online Nederlandstalige e-mail marketing software waarmee je op een eenvoudige manier e-maillijsten kunt opbouwen en automatisch berichten naar je inschrijvers kunt versturen.

Behalve voor het opbouwen van mailinglijsten en het versturen van berichten kent Enormail nog meer functies. Zo kun je bijvoorbeeld inschrijfformulieren aanmaken, je e-mails personaliseren, koppelen met verschillende handige tools en biedt het ook nog eens de mogelijkheid om je contacten te segmenteren en te taggen.

Hoe werkt Enormail?

Enormail werkt met e-maillijsten waarin alle e-mailadressen en contactgegevens van inschrijvers worden opgeslagen. Deze lijsten worden vervolgens gebruikt om naar een specifiek contact een e-mail te versturen.

Het is ook mogelijk om naar meerdere contacten een e-mail of een reeks van mails te versturen. Dit alles maakt Enormail makkelijk met onder andere e-mailtemplates en opt-in formulieren.

Welke functionaliteiten heeft Enormail allemaal?

Voordat ik je meer vertel over mijn persoonlijke ervaringen met Enormail wil ik het eerst nog hebben over de verschillende functionaliteiten die Enormail biedt. 

Zoals je al hierboven hebt kunnen lezen bevat de software een aantal verschillende functies zoals autoresponders en nog veel meer. 

Hieronder neem ik ze met je door.

1. Autoresponders om automatisch berichten te versturen

Met Enormail is het dus mogelijk om op een vrij eenvoudige manier verschillende autoresponders aan te maken, waardoor je een relatie met je inschrijvers kunt opbouwen. Je kunt verzenddagen, een vaste datum, een tijdstip of een specifieke dag of maand opgeven in je autoresponder.

Er zijn ook verschillende statistieken voor je autoresponder en individuele berichten. Zo kun je bijvoorbeeld je open rate terugkijken en heb je ook nog eens de mogelijkheid om je contacten te exporteren en te taggen op basis van je statistieken.

2. Aanmaken van inschrijfformulieren

Zoals eerder gezegd is het bij Enormail ook mogelijk om inschrijfformulieren aan te maken om snel nieuwe leden, leads en potentiële klanten binnen te halen. Je kunt onder meer exit-pop-ups en timed pop-ups formulieren aanmaken.

De gemaakte formulieren kun je eventueel ook nog koppelen aan andere tools zoals bijvoorbeeld LeadPages, Zapier of Phoenix van IMU.nl.

Heb je een WordPress website, dan is hiervoor een handige plug-in beschikbaar.

enormail voorbeeld opt-in formulieren | Copyright deonlineondernemer.nl
Voorbeeld van een inschrijfformulier

3. Eenvoudig je eigen e-mails ontwerpen

Eén van de andere functionaliteiten binnen Enormail is de mogelijkheid om je eigen huisstijl / templates door te voeren in je e-mails.

De e-maildesigner van Enormail biedt namelijk verschillende kant en klare blokken zoals kolommen, lees meer knop, sociale media-iconen en afbeeldingen die je naar wens kunt neerzetten.

Ben je geen fan van een hip ontwerp in je berichten, maar houd je net zoals ik van berichten met alleen tekst, dan kun je natuurlijk ook de tekst-only opmaak gebruiken.

4. Segmenteren en het toewijzen van tags

Naast het verzamelen en heren van je contacten is het ook mogelijk om je contacten te segmenteren. Zo bepaal je precies welke contacten een bepaalde mailing moeten ontvangen. Op deze manier stuur je dus alleen relevante berichten naar je doelgroep.

Ook is het mogelijk om met tags labels toe te wijzen aan je contacten. Op deze manier kun je contacten verdelen in groepen binnen je mailinglijst om vervolgens nog betere relevante e-mails te versturen.

5. Personaliseren van je e-mails

Enormail biedt ook de mogelijkheid om je campagnes, mailings en berichten te personaliseren. Wanneer je gebruik maakt van inschrijfformulieren is het mogelijk om verschillende gegevens van je inschrijvers te verzamelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een voor- of achternaam enzovoort.

Deze informatie kun je vervolgens weer gebruiken om je berichten een stukje persoonlijker te maken. Enkele personalisatieopties zijn voornaam, achternaam, aanhef, bedrijfsnaam en woonplaats. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf specifieke velden aan te maken.

Enormail personalisatie mogelijkheden per e-mail | Copyright deonlineondernemer.nl

6. Integratie met verschillende tools

Met Enormail is het ook mogelijk om je mailinglijsten te integreren met je CMS, CRM, ledenomgeving of webshop. Zo zijn er onder andere koppelingen voor Twitter, Facebook, Wix, Phoenix, Huddle,  Zapier, WordPress, Magento, Woocommerce en zelfs Click Funnels mogelijk.

Heb je een maatwerk applicatie en wil je Enormail gebruiken, dan kan dat met Enormail API.

Enormail prijzen

Bij Enormail kun je kiezen uit twee verschillende pakketten, namelijk de Sumo en het Mammoet pakket. Het grote verschil tussen beide pakketten zit hem in de prijzen en de hoeveelheid opties.

Het Sumo pakket is 12.50 per maand terwijl het Mammoet pakket enkele tientjes per maand duurder is. Bij Sumo het pakket kun je maximaal 2500 contacten opslaan, terwijl dit bij het Mammoet pakket maar liefst 10.000 contacten is.

Heb je meer contacten nodig? Dan kun je via de slider per pakket de gewenste hoeveelheid contacten selecteren (de prijs wordt dan natuurlijk wel hoger).

Enormail opzeggen wanneer je zelf wilt

Ook opzeggen van Enormail is geen probleem. Ze hanteren namelijk geen langlopende contracten of vervelende schriftelijke opzegprocedures. Maandabonnementen kun je maandelijks opzeggen, en de jaarlijkse abonnementen kun je per jaar opzeggen.

Zorg wel dat je van tevoren een back-up hebt gemaakt van je contacten en mailtjes. Want weg = weg.

Mijn Enormail review en ervaringen

Nu je meer weet wat Enormail precies is en welke functies het allemaal heeft, is het tijd geworden om meer te vertellen over mijn persoonlijke Enormail ervaringen.

Ik maak namelijk sinds mijn eerste affiliate website (de bouwtekeningen website) gebruik van Enormail. (Al gebruik ik voor twee andere sites ook ActiveCampaign.)

Een dashboard dat werkt

Wat ik vooral ontzettend fijn vind aan Enormail is de rust die het uitstraalt. Géén drukke en onnodige zaken op het dashboard, maar direct waar het omdraait. Het aantal inschrijvers, verzonden e-mails, laatst aangemaakte e-mails en een duidelijke navigatie.

En juist, omdat het ontwerp van het Enormail zo rustig is, werkt het een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld bij ActiveCampaign. Geen overbodige pop-ups, geen overdreven navigatiemogelijkheden met icoontjes en dergelijke, maar wel een duidelijke stap voor stap plan wat snel en effectief werkt.

enormail dashboard | Copyright deonlineondernemer.nl

Formulieren aanmaken

Een goed voorbeeld hiervan vind ik het aanmaken van inschrijfformulier. Je vult de basisinformatie waaronder de naam en het type opt-in in. Vervolgens style je het formulier naar smaak, geef je aan of je gebruik wilt maken van een pop-up of niet en vul hier nog wat instellingen in.

Als laatste klik je op knop publiceren en volg je de twee simpele stappen om je formulier te implementeren.

Nederlandse kennisbank en helpdesk

Een ander voordeel van Enormail tegenover buitenlandse aanbieders zoals ActiveCampaign, Drip en bijvoorbeeld Aweber is de Nederlandse kennisbank en helpdesk. In de kennisbank vind je verschillende stap-voor-staphandleidingen hoe je bepaalde functionaliteiten gebruikt, instelt en beheert.

Loop je tegen een probleem aan of heb je een vraag? Stuur dan een berichtje naar de helpdesk van Enormail, dan krijg je al vaak binnen een uur een reactie van ze terug.

Autoresponders

Vergelijk ik de autoresponder mogelijkheden van Enormail met die van ActiveCampaign, dan moet ik bekennen dat de laatste de informatie veel beter weergeeft dan bij Enormail.

Zo krijg je bij ActiveCampaign bij het openen van een autoresponder direct een overzicht van alle e-mails en tags te zien. Ook zie ik in één oogopslag de wachttijd tussen de e-mails, terwijl ik bij Enormail voor deze informatie eerst de juiste mail moet selecteren om deze informatie terug te vinden.

Over beide manieren valt natuurlijk wat te zeggen. Bij ActiveCampaign zul je dieper in de Engelse documentatie moeten om alles eruit te halen. De manier bij Enormail is wat dat betreft weer stuk makkelijker om te leren.

Enormail conclusie

Het is helaas niet altijd makkelijk om te beginnen met e-mailmarketing. Je moet een e-maillijst samenstellen, de mails schrijven en de juiste tools gebruiken om ze te kunnen versturen. Enormail maakt dit allemaal heel simpel zodat je kunt richten op de groei van je bedrijf. 

Met Enormail kun je slechts in enkele minuten een mailinglijst aanmaken en bovendien is het super simpel om geautomatiseerde berichten te sturen die ook nog eens gepersonaliseerd zijn. 

Met het Enormail dashboard kun je zien hoe goed je campagne presenteert zodat je weet welke mails het beste werken. 

De software is gebruiksvriendelijk en kent veel verschillende functies om e-mailadressen te verzamelen.

Mijn persoonlijke conclusie is dan ook dat Enormail een goede e-mail marketing tool is. Het is geschikt voor iedereen die wilt starten of al bezig is met e-mailmarketing en dit graag naar het volgende niveau wilt brengen.

Voordelen
 • Je maakt en verstuurd je e-mails naar je inschrijvers in enkele minuten …
 • … en zet je leads om in sales met gepersonaliseerde e-mails.
 • Toegang tot verschillende pakketten die aan je behoeftes voldoen
 • Snelle en eenvoudige toegang tot uitgebreide statistieken
 • Toegang tot de Nederlandse kennisbank en een ervaren helpdesk
 • Bestaande contacten zijn simpel over te zetten
 • Ruime keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden en geen creditcard nodig
 • 30 Dagen lang gratis uitproberen
 • Maak snel eenvoudig verschillende inschrijfformulieren
 • Maandelijks of jaarlijks opzegbaar
Nadelen
 • Geen super uitgebreide automatiseringsmogelijkheden zoals bij ActiveCampaign
 • Alleen opt-in formulieren in pop-ups bij het Mammoet Pakket

Veelgestelde vragen over Enormail

Hieronder vind je enkele antwoorden op veelgestelde vragen over Enormail

Wat is Enormail?

Enormail is een online Nederlandstalig e-mailmarketing software waarmee je op een eenvoudige manier e-maillijsten kunt opbouwen en automatische e-mails naar je inschrijvers kunt versturen.

Verschillende betalingsmogelijkheden aanwezig?

In tegenstelling tot veel buitenlandse e-mailmarketing software aanbieders ben je bij Enormail niet verplicht tot het hebben van een creditcard. Bij Enormail heb je de keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden zoals: iDeal, Bancontact, PayPal en Creditcard.

Biedt Enormail een gratis proefperiode aan?

Je kunt Enormail 30 dagen gratis uitproberen zonder ergens aan vast te zitten. 

Biedt Enormail kortingen aan?

Enormail biedt standaard geen kortingen aan. De prijs voor het goedkoopste pakket is vanaf 12,50 euro en afhankelijk van het aantal contacten. Wel heb ik een kleine verrassing voor je aan het einde van deze review.

Enormail verrassing!

Je bent nu aan het einde gekomen van mij review. Mocht je nog vragen hebben, laat dan nog een reactie onderaan de pagina achter. Als laatste wil ik deze review eindigen met een kleine verrassing die ik in het begin had beloofd.

Je bent waarschijnlijk op deze pagina uitgekomen omdat je overwoog om Enormail aan te schaffen voor het versturen van e-mails naar je doelgroep. Ik denk dan ook dat deze lange en uitgebreide Enormail review je alle informatie heeft gegeven om keuze te maken.
Wil je gebruik maken van Enormail? Start dan met de 30 dagen proefversie (je zit nergens aan vast) door op de onderstaande knop te klikken.

Maar ik wil je nog vertellen over een extra bonus

Start je met de 30 dagen proefversie via een link of knop via deze pagina en koop je binnen de 30 dagen het Mammoet Pakket, dan krijg je per maand 25% korting. Je betaalt dan elke maand 45 euro in plaats van 60 zolang je abonnement loopt.

De korting wordt automatisch naar je toegezonden zodra je registreert voor de 30 dagen proefversie. In de e-mail die je vanuit Enormail krijgt staan instructies hoe de korting kan worden verkregen.

Als je 100% zeker wilt zijn dat je deze bonus krijgt:

 • Open een nieuw incognitotabblad
 • Kopieer en plak deze link: https://enormail.eu?ref=Rx7jnQvA5t
 • Start met de 30 dagen gratis proefversie en bestel na 30 dagen het Mammoet Pakket

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *