Ga naar de inhoud
Online Geld Verdienen dankzij deze 10 betrouwbare manieren

Online Geld Verdienen Betrouwbaar? Ontdek dé 11 Betrouwbaarste manieren om dankzij het internet geld te verdienen (2024)

Vraag jij je ook af of online geld verdienen betrouwbaar is? Deze vraag houdt veel mensen bezig, net als mijzelf toen ik begon. Geld verdienen via het internet wordt steeds populairder, en er zijn talloze manieren om dit te doen. 

Maar helaas is niet elke methode even betrouwbaar of even goed. Net zoals jij, ben ik me enkele jaren geleden gaan verdiepen in dit onderwerp en inmiddels pas ik een aantal van deze betrouwbare methodes zelf toe.

In dit uitgebreide artikel deel ik 11 verschillende betrouwbare manieren van online geld verdienen. Of je nu thuis wilt werken, klaar bent met de standaard 9 tot 5 baan, of gewoon je eigen tijd wilt indelen. Het enige dat je nodig hebt, is een laptop, internet en een beetje doorzettingsvermogen. Ben je klaar om serieus te beginnen? Lees dan verder.

Met welke betrouwbare manieren kun je een online inkomen verdienen dankzij het internet?

Online geld verdienen wordt vaak omschreven als ‘slapend rijk’ worden. De waarheid is echter anders. Ja, je kunt er zeker geld verdienen dankzij het internet en hiermee een flink inkomen verdienen, maar het gebeurt niet zomaar en meestal ook niet snel. 

In dit hoofdstuk deel ik twaalf bewezen en betrouwbare methodes met je om geld te verdienen via het internet. Deze manieren kunnen je een stabiel en terugkerend inkomen bieden, als je er tijd en moeite in wilt steken. 

Laten we samen eens kijken naar deze mogelijkheden, zodat ook jij locatie onafhankelijk kunt werken. 

1. Betrouwbaar online geld verdienen: start je eigen website of blog

Betrouwbaar online geld verdienen: start je eigen website of blog

Heb je veel kennis over een specifiek onderwerp, wil je graag je kennis hierover delen en tegelijkertijd hiermee geld verdienen? Dan is het opzetten van een eigen blog een geweldige manier. Kies een onderwerp dat jou boeit en begin met schrijven. Als je niet zelf wilt schrijven, kun je dit eventueel (gedeeltelijk) uitbesteden

Een website of blog opzetten is niet moeilijk. Je hebt een domeinnaam en hosting nodig. Ik heb bijvoorbeeld jarenlang GOEDE ERVARINGEN met Antagonist.nl, waar je dit voor een klein bedrag per jaar regelt. Met WordPress, dat je eenvoudig installeert met slechts enkele muisklikken beheer je je website. Dankzij de vele gratis thema’s geef je jouw site een persoonlijke touch. 

Er zijn diverse manieren om geld te verdienen met je blog. Affiliate marketing en advertenties tonen via Google Adsense of Ezoic zijn populaire opties. Een tip: zorg ervoor dat je niet te veel advertenties toont, anders is de kans groot dat je bezoekers je website verlaten. 

Ook kun je geld verdienen door promotie van andere websites. Zo ben ik de laatste tijd meer gaan doen om tegen betaling een link te plaatsen in mijn artikelen naar andere websites. Websites zoals hulc.nl kunnen je hierbij helpen, vooral als je site al een behoorlijk bezoekersaantal heeft. Grotere sites vragen al snel honderden euro’s voor zo’n backlink.

Weet wel dat succes in bloggen tijd kost. Het draait allemaal om unieke en boeiende content, en een slimme SEO strategie om bezoekers aan te trekken en te behouden. Geduld en doorzettingsvermogen zijn hierbij dus belangrijk. Blijf je blog verbeteren en updaten, en je zult zien dat je harde werk zich uitbetaalt. 

2. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een top methode om via het internet geld te verdienen, iets wat ik sinds 2017 met succes doe en daardoor ik een passief inkomen verdien. 

Wat is nu het mooie aan affiliate marketing? Je kunt het combineren met enkele andere methodes die ik in dit artikel met je deel. Maar hoe werkt het? Simpel gezegd, je promoot producten of diensten met een speciale link. Deze link kun je plaatsen in je blogartikelen, op social media of in e-mails. 

Als iemand via jouw link een aankoop doet, krijg jij een commissie. Een commissie kan flink oplopen, soms tot wel 50%+ van de verkoopprijs, afhankelijk van het product of dienst dat je promoot. 

Je bepaalt zelf waar je deze links plaatst. Combineer het met het tonen van advertenties voor een dubbele inkomstenbron, of gebruik platformen zoals Instagram, Pinterest of YouTube. Zelfs in je nieuwsbrief is er ruimte voor een affiliate link.

Om geld te verdienen met affiliate marketing meld je je aan bij specifieke affiliate programma’s. Houd er rekening mee dat je niet altijd automatisch wordt geaccepteerd; sommige programma’s hebben namelijk specifieke criteria waarop je gecontroleerd wordt. 

Een bekend programma dat ik zelf ook veel gebruik is het partnerprogramma van Bol.com. Hier kies je de producten die je wilt gaan promoten en ontvang per product een link met een trackignscode. Hierdoor weet je precies hoeveel verkopen via jouw links plaatsvinden.

Niet elk bedrijf heeft ook een eigen programma. Vele zijn aangesloten bij affiliate netwerken zoals TradeTracker, Awin of PayPro. Deze netwerken zijn ideaal voor beginners, omdat je hiermee een breed scala aan producten van verschillende bedrijven kunt promoten. 

Ook bij deze methode speelt SEO een belangrijke rol, omdat het je helpt beter te scoren in zoekmachines. Het opzetten van een affiliate marketing website kan in een paar uur, maar als je er echt succesvol mee wilt worden, dan zul je er wekelijks enkele uren tijd in moeten steken. 

Wil je net zoals ik een winstgevende affiliate website opzetten? Volg dan dit stappenplan in de volgende video’s >>

3. Social Media

Geld verdienen met social media is één van de manieren om dankzij het internet geld te verdienen.

Gebruik jij net zoals veel Nederlanders en Belgen dagelijks social media voor je plezier? Platformen als Instagram, YouTube en TikTok zijn niet alleen leuk, maar bieden je ook kansen om geld te verdienen.

Je hebt vast weleens gehoord van “influencers”. Dit zijn mensen die geld verdienen op social media, vooral door producten te promoten. Ze beïnvloeden als het ware hun volgers om deze producten te kopen.

Om influencer te worden, heb je niet alleen veel volgers nodig, maar vooral actieve en betrokken volgers. Gelukkig heb je tegenwoordig NIET PER SE miljoenen volgers nodig om succesvol te zijn. Er is ook ruimte voor nano-influencers (tot 10.000 volgers) en micro-influencers (tot 50.000 volgers), die in specifieke niches actief zijn.

Een groot aantal volgers maakt je aantrekkelijk voor bedrijven die willen betalen voor advertenties of productreviews. Een andere manier om geld te verdienen is via affiliate marketing, waarbij je een affiliate link in je posts of video-omschrijving plaatst. 

Geld verdienen met TikTok is momenteel erg populair, maar ook Instagram en YouTube bieden veel mogelijkheden. Deel je expertise over een bepaald onderwerp of gebruik deze platformen als aanvulling op je website, als je die hebt. 

Wel is het belangrijk dat je regelmatig moet blijven posten op je social media kanalen. Dit betekent dat het inkomen dat je verdiend niet altijd passief is. Ook werkt een persoonlijk account vaak minder goed voor het verdienen van geld. 

Social Marketing Bureau starten

Een andere mogelijkheid om geld te verdienen met social media is door een eigen social media bureau te starten. Hiermee zet je advertentiecampagnes op voor bedrijven en verdien je afhankelijk van het succes van deze campagnes. Dit kan oplopen tot ongeveer 1000 euro per maand per klant. 

4. Geld verdienen met aandelen

Veel mensen denken dat beleggen ingewikkeld is, maar eigenlijk kan bijna iedereen het leren. Het enige wat je nodig hebt, is wat geld om te investeren.

Laten we beginnen met aandelen. Als je een aandeel koopt, koop je eigenlijk een klein deel van een bedrijf. Het bedrijf gebruikt het geld van de verkoop van aandelen om te investeren in groei en ontwikkeling. Als het bedrijf groeit en winst maakt, deelt het soms een deel van deze winst met de aandeelhouders. Dit noemen we dividend.

Maar er is meer dan alleen dividend ontvangen. De waarde van aandelen verandert constant. Als een bedrijf het goed doet, worden de aandelen meestal meer waard. Het idee is om aandelen te kopen als ze minder waard zijn en ze te verkopen als de waarde stijgt. Dit is hoe je rendement behaalt op je investering.

Beleggen in aandelen kan een slimme manier zijn om je geld te laten groeien. Natuurlijk zijn er risico’s, zoals de waarde van aandelen die kunnen dalen. Maar met een goede strategie en wat onderzoek kun je leren hoe je slim kunt investeren en mogelijk een mooi rendement kunt behalen. 

5. Crypto

geld verdienen met crypto

Ben je benieuwd naar andere manieren om online geld te verdienen naast aandelen? Dan is cryptocurrency zeker iets om te overwegen. Bitcoin is de bekendste crypto, maar er zijn nog veel meer cryptomunten, elk met hun eigen unieke kenmerken en kansen voor investeringen. 

Bij geld verdienen met crypto gaat het om het kopen van cryptomunten als hun waarde laag is en het verkopen als de waarde stijgt. Dit wordt ook wel ‘swingtraden’ genoemd. Het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs is jouw winst. Door de vaak volatiele aard van crypto kun je zelfs met een klein startkapitaal beginnen. 

Een andere manier om geld te verdienen met crypto is door ‘staking’. Hierbij verdien je een beloning voor het vasthouden van je cryptomunten, in plaats van ze te verkopen. Dit kun je het beste zien als een soort rente. 

Om te starten met crypto handelen, kun je je aanmelden bij een crypto exchange of broker. Zelf koop ik al enkele jaren mijn crypto via de Nederlandse exchange Bitvavo, waar ik ze vasthoud tot ik ze met flinke winst kan verkopen.

Maar let op: net als bij aandelen, kunnen de waarden van cryptovaluta dalen. Het is belangrijk om je goed te informeren over de risico’s en technieken om deze te minimaliseren. Er zijn veel bronnen beschikbaar, waaronder artikelen en gratis trainingen die je kunnen helpen om slimme keuzes te maken. 

6. Schrijven of vertalen van teksten

Hou je van schrijven, maar zie je het niet zitten om een eigen website te beheren? Overweeg dan om geld te verdienen door teksten te schrijven voor andere. Als je kennis hebt van SEO, is dit een hele betrouwbare manier om inkomen te genereren. Er zijn meerdere platformen waar bedrijven opdrachten plaatsen voor tekstschrijvers zoals:

  • Textbroker
  • Sitedeals
  • Freelance.nl
  • Boostcontent

Je aanmelden is vaak eenvoudig, al kan je soms gevraagd worden een proeftekst in te leveren of ingeschreven te zijn bij de KvK. Eenmaal actief kun je starten met reageren op diverse opdrachten. Zodra je tekst geaccepteerd is, krijg je uitbetaald.

Vertalen van teksten

Wil je betrouwbaar online geld verdienen, spreek je meerdere talen en vind je schrijven leuk, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om teksten te gaan vertalen. Bedenk hoeveel vertaalervaring je hebt en hoe zeldzaam het vertaalwerk is dat je wilt gaan aanbieden. 

Het vertalen van bijvoorbeeld Engels naar Nederlands komt vaker voor dan teksten vertalen Nederlands naar Fins. Hoe zeldzamer jouw vaardigheden en hoe uitdagender de tekst is om te vertalen, hoe meer je online kunt verdienen. 

Je kunt beide manieren ook perfect met elkaar combineren waardoor je maandinkomen aardig kan oplopen. Het is dan ook een uitstekende manier om online geld te verdienen als student.

7. Schrijven van je eigen e-book

Schrijven en verkopen van je eigen e-book is een betrouwbare manier om online geld te verdienen

Wil je op een creatieve manier online geld verdienen? Overweeg dan het schrijven van een e-book. Dit kan gaan over je vakgebied of een hobby waar je veel van weet. Een gouden tip: zoek een onderwerp waar nog niet veel e-books over zijn.

Heb je je onderwerp gekozen? Begin dan met het ordenen van je kennis. Wat wil je precies delen in je e-book? Een inhoudsopgave opstellen is hierbij een handig hulpmiddel. Denk na over de lengte van elk hoofdstuk, de volgorde en de paragrafen die elk hoofdstuk moet bevatten.

Als je gaat schrijven, concentreer je dan vooral op het proces en laat de inspiratie stromen. Het corrigeren van spelfouten en de opmaak komen later. De opmaak kun je zelf doen met programma’s als Photoshop, InDesign of Canva. Uiteraard kun je dit ook uitbesteden.

Een e-book heeft flink wat voordelen ten opzichte van een fysiek boek. De opstartkosten zijn lager, aangezien je geen drukkosten hebt. Een e-book is ook vaak korter, wat betekent dat je het sneller kunt afronden. En een ISBN is niet nodig, wat weer kosten bespaart.

Is je e-book klaar? Dan kun je gaan starten met de verkoop. Dit kan via een verkooppagina met een converterende betaalpagina op je eigen website, waar je met goede SEO potentiële klanten naartoe trekt.  Affiliate marketing is ook nog een optie om anderen jouw e-book te laten promoten. Geen eigen website? Geen probleem, je kunt je e-book ook verkopen via platformen zoals Bol.com

8. Geld verdienen met online Marketing

Online marketing is tegenwoordig onmisbaar voor elk bedrijf. Het bereikt een breed publiek en biedt een toffe manier om interactie met klanten te hebben. Omdat online marketing voortdurend evolueert, is het belangrijk dat mensen met ervaring dit beheren. 

Veel bedrijven kiezen dan ook voor freelancers, die gespecialiseerd zijn in een bepaald aspect van online marketing, want een betrouwbare manier om online geld te verdienen. 

Eén van de specialisaties waarop je je kunt richten, is social media. Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt dagelijks social media. Voor kleinere ondernemers is het vaak tijdrovend om meerdere social media-profielen zelf te beheren. Hier ligt een kans voor jou om geld te verdienen door hun social media te beheren.

Advertentiecampagnes zijn een ander belangrijk onderdeel van online marketing. Je kunt het opzetten van deze campagnes overnemen, met een focus op bijvoorbeeld social media-advertenties of Google Ads.

SEO is ook een cruciaal element. Hoog scoren in zoekmachines zoals Google leidt tot meer potentiële klanten. Je kunt je specialiseren in het schrijven van SEO-teksten of je richten op de technische aspecten van SEO.

Het is belangrijk om een specialisatie te kiezen en je daar grondig in te verdiepen. Hoe meer je erover weet, hoe beter je anderen kunt helpen. Als specialist kun je ook hogere tarieven vragen. Een fulltime online inkomen van enkele duizenden euro’s per maand is zeker haalbaar.

9. Het maken van je eigen online cursussen en programma’s

Ook het maken en verkopen van digitale producten is een betrouwbare manier van online geld verdienen.

Heb je een schat aan kennis over een bepaald onderwerp en wil je deze kennis delen? Overweeg dan om digitale producten zoals een cursus te maken. Of het nu gaat om je professionele vakgebied of een hobby waar je gepassioneerd over bent, als je anderen iets nieuws kunt leren, is een cursus de perfecte manier.

Bij het kiezen van een onderwerp voor je cursus, kijk eerst wat er al beschikbaar is. Probeer een niche te vinden waar nog niet veel cursussen over zijn, of kies voor een unieke invalshoek. Dit helpt je om op te vallen, zelfs wanneer er veel concurrentie is.

Je cursus kan bestaan uit video’s, documenten, opdrachten en eventueel livesessies voor vragen. Daarnaast heb je verschillende opties om je cursus aan te bieden. 

Dit kan via je eigen website en sites zoals Soofos of Udemy. Je kunt er ook voor kiezen om een e-learning systeem zoals Huddle te gebruiken dat je kunt koppelen aan je eigen website. Cursisten kunnen zich hier aanmelden, je cursus les voor les volgen en met andere cursisten in contact komen. Voor meer informatie over Huddle klik hier >>

De meest effectieve manier om je cursus te verkopen is via een goede salespagina op je eigen website. Zorg ervoor dat deze pagina goed vindbaar is via zoekmachines. Ook kun je affiliate marketing inzetten om reclame voor je cursus te maken.

Weet wel dat het maken van een cursus veel tijd vergt. Zorg er dan voor dat je hiervoor tijd vrij maakt zodat je cursus succesvol wordt.

10. Verkopen via Bol.com

Heb je wel eens gedacht aan een webshop als manier om online geld te verdienen? Een eigen webshop starten goed idee zijn, maar brengt ook uitdagingen met zich mee zoals inkoopkosten, websitebeheer en marketing. En als je vanuit huis werkt, waar sla je dan al je producten op? Gelukkig is er een handige oplossing: online verkopen via bol.com.

Bol.com is niet alleen een platform voor eigen producten, maar staat ook open voor externe verkopers. Je kunt er zowel tweedehands als nieuwe producten verkopen. Het enige wat je nodig hebt, is een KvK-nummer en een product om te verkopen.

Je maakt een verkoopaccount aan en kunt dan je producten op de site plaatsen. Er zijn wel enkele voorwaarden: je producten moeten een EAN-nummer hebben, binnen acht dagen geleverd worden en je moet een klantenservice hebben die binnen 24 uur reageert.

Een groot voordeel van verkopen via bol.com is dat veel logistieke zaken uit handen worden genomen. Je kunt je ingekochte producten bijvoorbeeld in hun magazijn opslaan en de verzending wordt door hen verzorgd. Ook hoef je minder te investeren in marketing, omdat bol.com al een bekend en vertrouwd platform is.

Via het partnerprogramma van bol.com kun je jouw producten ook laten promoten via affiliate marketing op blogs of social media.

Het verkopen via bol.com is een betrouwbare manier om online geld te verdienen, maar het vereist geduld en inzet. Je moet je verdiepen in de werking van het platform en, als je producten uit het buitenland importeert, rekening houden met zaken zoals importkosten. Niet elk product zal even succesvol zijn, dus je zult een goed vooronderzoek moeten doen en moeten experimenteren wat wel of niet werkt.

11. Schrijf je in op Fiver als freelancer

Ook als freelancer aan het werk gaan en online opdrachten aannemen valt onder betrouwbaar online geld verdienen.

Ben je een designer, tekstschrijver of programmeur en zoek je naar manieren om geld te verdienen vanuit huis? Dan kan Fiverr een uitstekende keuze zijn. Op dit platform kun je je als freelancer aanmelden, een profiel aanmaken en je diensten aanbieden aan bedrijven die jouw expertise nodig hebben.

Fiverr is ideaal voor het aanbieden van diverse vaardigheden, vooral als je diensten via internet kunt leveren. Zo bereik je een wereldwijde markt en kun je meer verdienen. Maar zelfs als je je op de Nederlandse markt richt, is Fiverr een goed platform. 

Een groot voordeel van Fiverr is, dat het aanmaken van een account grart is, wat het zeer toegankelijk maakt voor beginners. Fiver houdt 20% van elke transactie, wat betekent dat je pas aan hun betaalt als je zelf verdient. 

Het platform neemt ook de zoektocht naar klanten uit handen, wat erg handig kan zijn als je nog aan naamsbekendheid moet werken. Je plaats een ‘gig’ en geïnteresseerde bedrijven kunnen jou vinden.

Jij BEPAALT hoeveel je werkt door zelf pakketten samen te stellen, waarin je aangeeft wat je levert, de leveringssnelheid en de prijs. Je kunt drie niveaus instellen voor uitgebreidere diensten tegen een hogere prijs. Bedrijven kunnen ook rechtstreeks contact opnemen voor maatwerk.

Klanten kunnen reviews achterlaten, dus het is belangrijk om kwalitatief goed werk te leveren. Goede reviews verhogen de zichtbaarheid van je gig, wat leidt tot meer klanten. 

Fiverr is slechts één van de vele manieren voor freelancers om online geld te verdienen, maar het is een goede manier om een breed publiek te bereiken.  Vooral als je net begint als freelancer. Je inkomen hangt af van de tijd die je erin steekt. In het begin het belangrijk om veel tijd te investeren om goede reviewscore op te bouwen, waarna je je prijzen kunt verhogen voor hogere inkomsten.  

Hoe kun je succesvol online geld verdienen?

Iedereen kan online geld verdienen, en met de meeste methodes die we hierboven hebben besproken, kun je meteen beginnen. Maar succes komt niet zomaar aanwaaien. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke methode het beste bij je past.

Onderzoek de manieren die je leuk lijken, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Op deze website vind je uitgebreide artikelen over veel van deze online verdienmodellen. Maak pas een keuze nadat je goed onderzoek hebt gedaan.

Denk eens terug aan hoe je een traditionele baan zoekt. Je solliciteert niet willekeurig op allerlei vacatures. Je kiest een functie waarin je geïnteresseerd bent en waar je goed in bent. De vacatures waarop je reageert, liggen vaak in dezelfde lijn. Dit principe geldt ook voor het vinden van een manier om online geld te verdienen.

Het is niet nodig om je tot slechts één verdienmodel te beperken. Sommige methodes zijn uitstekend te combineren. Vind je meerdere verdienmodellen interessant? Ga er dan voor, maar probeer in het begin je focus te houden op één methode om de beste resultaten te bereiken.

1. Online geld verdienen is het pad van de lange adem

Het idee van online geld verdienen klinkt natuurlijk tof. Maar vergis je niet, het is vaak een uitdaging. De manieren die we in dit artikel bespreken, zijn geen snelle routes naar rijkdom. Je zult geduld moeten hebben voordat er een aanzienlijk inkomen uit voorkomt waarvan je kunt leven.

Je zult er veel tijd in moeten steken en soms ook geld. Het leren begrijpen van de verschillende manieren en het continu aanpassen van je strategieën is dan ook belangrijk. Dit maakt online geld verdienen niet voor iedereen geschikt. Als je niet bereid bent om de nodige moeite te doen, is het misschien beter om iets anders te zoeken.

De elf methodes die in dit artikel worden genoemd, zijn allemaal duurzame methoden. Ze kosten tijd om op te bouwen, maar je zult er langdurig plezier van hebben. Het zijn manieren waarop je terugkerende inkomsten op kunt bouwen.

Kies dan ook een methode die je leuk vindt. Dit zorgt niet alleen voor inkomsten, maar geeft je ook energie. Geef niet te snel op, maar geef jezelf de tijd om iets waardevols op te bouwen. 

2. Lees de basis van Online Marketing

Online marketing speelt een belangrijke rol bij het verdienen van geld via het internet. Dit geldt niet alleen als je marketingdiensten voor andere aanbiedt, maar ook bij een aantal genoemde methoden om online geld te verdienen.

Of je nu je eigen producten verkoopt, producten van andere promoot, of je eigen diensten aanbiedt, het komt uiteindelijk allemaal neer op hetzelfde principe: mensen overtuigen om iets bij je te kopen. Door de basisprincipes van online marketing te leren krijg je inzicht in effectieve verkoopstrategieën. Je leert ook hoe je je kunt onderscheiden van je concurrenten en hoe je ervoor zorgt dat klanten bij je terugkomen.

Er is een overvloed aan informatie over online marketing beschikbaar op het internet. Zo vind je op YouTube video’s en biedt Google via hun Digitale Werkplaats een gratis videocursus aan. Deze cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen in korte video’s van ongeveer 5 tot 10 minuten. Zo kun je gemakkelijk en flexibel wat tijd vrijmaken om deze belangrijke vaardigheden te leren.

3. Ontwikkel een groei mindset

Vaak wordt gedacht dat online geld verdienen gelijkstaat aan ‘slapend rijk worden’. Helaas is het niet zo eenvoudig; je moet er aanvankelijk veel tijd en energie in steken. Maar bij veel van de besproken methoden geldt dat, eenmaal goed opgezet, je met relatief weinig inspanning een stabiel inkomen kunt genereren.

Een van de grote voordelen van het internet is dat het nooit slaapt. Je online aanwezigheid, zoals je website, blijft 24/7 actief, ook als je zelf met iets anders bezig bent. Dit maakt het mogelijk om je inkomsten geleidelijk te laten groeien.

Het ontwikkelen van een groei mindset is essentieel. Veel methodes bieden de mogelijkheid voor een passief inkomen, maar er is altijd ruimte voor groei. Zoek naar manieren om meer volgers te krijgen of meer bezoekers naar je website te trekken.

Houd de marktontwikkelingen in de gaten en wees bereid nieuwe strategieën uit te proberen. Door continue aandacht en tijd in je online business te steken, zorg je ervoor dat je niet stagneert, maar blijft groeien.

4. Durf experts om hulp te vragen

Hoewel je veel informatie over online geld verdienen op internet kunt vinden, hoef je niet alles alleen te doen. Er zijn tal van experts die bereid zijn hun kennis en ervaring te delen. Wees dan ook niet bang om hulp te vragen.

Je kunt zelfs op zoek gaan naar iemand die je voor een langere tijd wilt begeleiden, als een soort mentor. Iemand met verstand van zaken kan je helpen je doelen voor ogen te houden en deze succesvol te bereiken. Het is een stok achter de deur als het even wat minder gaat en je niet zo goed weet hoe je verder moet.

Vergeet ook niet de kracht van je eigen netwerk. Familie en vrienden kunnen een bron van steun en hulp zijn. Misschien is er iemand in je omgeving die enthousiast is om samen met jou aan een project te werken. 

Of je kunt hen vragen om jouw website of online project op hun social media te delen. Het zou je verbazen hoeveel bezoekers dit trekt.

Tot slot: is online geld verdienen betrouwbaar?

Ja, online geld verdienen kan betrouwbaar zijn, mits je kiest voor goede verdienmodellen. Weet wel dat het niet voor iedereen weggelegd is. Je zult er tijd voor vrij moeten maken en doorzettingsvermogen moeten hebben. Maar met vrijwel alle bovenstaande manieren kun je meteen aan de slag. Wees geduldig, leer bij en doe je best.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *