Ga naar de inhoud

Geld Verdienen met Reviews schrijven? Bekijk dan eens deze handige tips

Door Jelle

Wil je ook geld verdienen met reviews schrijven? Van bijna alle producten die we online kunnen kopen is er tegenwoordig wel een review te vinden. Of het nu om een fysiek of digitaal product gaat. Wanneer mensen een bepaald product voor ogen hebben willen ze van tevoren weten of dit product dan ook echt goed is.

Velen van hen gaan het internet op en zoeken naar een review van het product of dienst dat ze willen aanschaffen. Door een review over dit product of dienst te schrijven kun je dus heel goed geld verdienen met reviews. Alle reviews die je namelijk op het internet vind worden namelijk door iemand geschreven.

Het grote voordeel van reviews schrijven is dat je deze maar een keer hoeft te schrijven. Daarna staat je review voor altijd online en hoef je hem alleen maar up to date te houden.

De beste manier om geld te verdienen met reviews is het beginnen van een affiliate website. Op deze website ga je producten reviewen en verwerken in een blog. Als je een waardevolle review schrijft dan zal Google dit op een duur gaan opmerken. Kopen mensen via jouw review het product dat je omschreven hebt, dan ontvang je een percentage commissie.

Maar waar begin je nu precies met een review website en waar moet een goede review aan voldoen? Dat en meer lees je in dit artikel.

Waarom geld verdienen met reviews?

Recensies schrijven voor geld kan dus heel goed, maar waarom zou je dit doen? Dit heeft alles te maken met het feit dat mensen duizenden reviews lezen. Reviews schrijven gebeurt over allerlei producten in allerlei markten.

Heel veel bedrijven hebben er natuurlijk wel baat bij dat er een positieve review op internet verschijnt. Een goede review verkoopt hun producten of diensten nu eenmaal veel beter.

Veel mensen gaan dan ook eerst op zoek naar reviews voordat ze het product of dienst kopen. Ze willen de voor- en nadelen en weten. Ze willen ook weten of het product dat ze in gedachte hebben ook echt goed is.

Hier kun je met een affiliate website heel handig op inspringen door deze mensen te voorzien van de reviews waarna ze op zoek zijn. Jij schrijft de review, plaats onderaan de blog een goede call to action (CTA) en ontvangt de commissie als via jouw affiliate link het product gekocht wordt. Geld verdienen met schrijven is dan ook een prachtige methode.

geld verdienen met reviews schrijven

Hoe pak je het aan?

Geld verdienen met het schrijven van reviews is niet iets dat heel eenvoudig is. Reviews schrijven van producten kun je niet zomaar even doen. Je moet wel een aantal dingen hebben voor je kunt beginnen met het verdienen met schrijven. Daarom ga ik je nu vertellen hoe je een review site op kunt zetten en wat je daar voor nodig hebt.

1. Kies een niche

Het beste in namelijk om een niche site op te zetten. Een niche is niets meer dan een onderwerp. Als niche moet je iets kiezen wat jou goed ligt en waarover je makkelijk kunt schrijven.

Bedenk dus voor jezelf waar jij veel verstand van hebt en kies een onderwerp. Het is wel belangrijk dat je voor een review site 1 onderwerp behandeld. Ga dus niet op 1 site gitaartassen en voetbalschoenen reviewen. Focus je op 1 markt.

Voordat je reviews gaat schrijven is het ook belangrijk dat gaat kijken welke winkels een eigen affiliate programma hebben. Kijk dus welke bedrijven binnen je gekozen niche een eigen affiliate programma hebben.

Een tip die je daarbij kan helpen is door in Google het volgende in te typen: “bedrijfsnaam affiliate programma“.

2. Domeinnaam en hosting aanschaffen

Dit is het enige dat je nodig heb naast een laptop en een internetverbinding. Wanneer je een niche gekozen hebt waar je artikelen over wilt gaan schrijven, dan moet jij nog een domeinnaam en hosting hebben. Domeinnaam en hosting kun je vaak hetzelfde bedrijf kopen.

Bij het kiezen van een domeinnaam moet je zorg dat je een pakkende naam verzint. Het webadres moet makkelijk te lezen zijn en aansluiten op de reviews die jij gaat schrijven. Het aanschaffen van een domeinnaam en hosting is tevens helemaal niet duur. Voor minder dan 100 euro per jaar heb je dit al.

Zelf raad ik starters aan om te kiezen voor Cloud86. Hun gebruikerssysteem is vrij simpel en WordPress (het gratis website systeem dat je gebruikt) is met een klik te installeren.

3. Geld verdienen met reviews door te starten met bloggen

Wanneer je dit geregeld hebt kun je gaan verdienen met het schrijven van reviews. Wel is het belangrijk dat je consistent bezig blijft en geduld moet hebben als je hiermee geld wilt verdienen. Deze methode van online marketing is namelijk eentje voor de lange termijn.

Op het begin ben je namelijk heel veel reviews aan het schrijven zonder dat je echt resultaat boekt. Het duurt simpelweg eventjes voordat er bezoekers naar jouw website komen. Ga dus niet bij de pakken neer zitten als dit verdienmodel jou binnen een maand nog niets opgeleverd heeft. Aan het begin van elke nieuwe week ga je aan de slag met een nieuwe review.

Onderaan elke review die je schrijft plaats je de CTA. Met deze CTA stuur je de bezoeker verder naar de pagina van de verkoper. Hier komt de bezoeker meteen op juiste pagina en kan hij verder gaan met het koopproces.

Door jouw unieke affiliate link kan de daaropvolgende verkoop teruggeleid worden naar jouw website. Je krijgt dus de commissie.

Wist je dat je ook geld kunt verdienen door zelf een of meerdere e-books te verkopen? In geld verdienen met e-books vertel ik je er meer over.

4. Creëer je eigen online vastgoed

Door steeds meer reviews te schrijven zal jouw website een soort online vastgoed worden. Er staan enorm veel nuttige reviews op jouw site. Door al deze reviews op jouw site is het mogelijk dat je echt geld kunt verdienen.

Als jouw eigen website als een huis staat, dan komen er vanzelf bezoekers naar jouw reviews. Elke bezoeker zit ver in het koopproces, dus de kans is groot dat ze echt geïnteresseerd zijn. Ze zoeken immers niet voor niks een review.

5. Gebruik YouTube als verlengde

Reviews maken voor YouTube is iets waarmee je ook inkomsten kunt generen. Helemaal wanneer jouw review website staat en autoriteit begint te krijgen. De volgende stap is om dan de reviews naar YouTube te brengen. Video’s met een positieve review doen het namelijk heel erg goed bij mensen die interesse hebben in het product.

geld verdienen met reviews door het plaatsen van goede call to actions

Waar moet je op letten bij het schrijven van reviews?

Er valt veel geld te verdienen met reviews. Toch een goede review schrijven niet gemakkelijk. Daarom zijn er een heel aantal dingen waar je op moet letten als je de beste review wilt schrijven. Hieronder vind je de beste tips en weet je straks hoe het werkt.

Concurrentie: Kijk goed naar wat de concurrentie doet als je een review gaat schrijven. Heet eerst wat je dus moet doen is kijken welke reviews er al te vinden zijn in Google. Een review die in de top 3 rankt verdient gewoon geld. Dit betekend dus ook dat jij geld kan verdienen als jij hoog begint te scoren in Google. De reviews van de concurrenten lees je dus ook heel goed door.

Koop het artikel zelf: Je kunt pas een eerlijke review schrijven als je het artikel zelf ook daadwerkelijk gekocht hebt. Via de plaatjes en teksten die op internet staan kun jij gewoon geen 100% eerlijk oordeel vellen. Schrijf dus alleen over producten die je ook zelf geprobeerd hebt.

Wees altijd eerlijk: Eerlijkheid duur het langst en dat is echt zo. Let er dus op dat je een eerlijk oordeel velt. Mooie verhalen die te mooi om waar te zijn daar prikken mensen zo doorheen. Als ze een review tegenkomen met alleen maar lovende worden, dan weten veel mensen al wel dat dit de grootste onzin is. Mensen vinden altijd wel een minpuntje. Schrijf dus echt eerlijke reviews.

Schrijf uit bezoekers oogpunt: Dit houdt in dat jij je moet verplaatsen in de gedachte van de bezoekers. Je gaat de tekst schrijven alsof jij degene bent die een review van het artikel zoekt. Je moet jezelf afvragen of jij het bedrag had betaald dat voor het product betaald moet worden. Jouw review moet dus echt antwoord geven dat bezoekers zoeken. Ander zullen ze via jouw hun geld niet uitgeven.

De call to action werkt!

Van alle verschillende factoren is de call to action misschien wel het allerbelangrijkste aspect. Deze moet er namelijk voor gaan zorgen dat bezoekers hun geld uit willen gaan geven. Per review gebruik je dus ook altijd een CTA. Met een goede CTA krijg je namelijk mensen ook zo ver dat ze door willen klikken.

Een goede CTA die jou inkomen kan geven is een samenvatting aan het einde het blog. Dit noemen we een zogeheten “Summarybox”. In deze CTA worden een hele hoop dingen verwerkt. Dit zijn grote en opvallende elementen.. Dit doe je om de aandacht van de bezoeker te houden.

In deze summary box verwerk je meerdere elementen. Bezoekers zullen deze summary box opmerken en het gaan bekijken. Naast een korte omschrijving van het product geef je hier ook de voor- en nadelen van het product. Als laatste voeg je er een opvallende knop aan toe net daar achter jouw affiliate link.

Werk alleen met de juiste partners

Afhankelijk van de artikelen die je gaat reviewen zullen er een aantal bedrijven zijn die aantrekkelijk zijn. Je bepaald zelf met welke partners je in zee gaat. Geld verdienen zij namelijk ook met de reviews. Ga dus alleen affiliate overeenkomsten aan met bedrijven die ook het beste voor hebben met hun publishers.

Tot slot

Als jij alles wat hierboven beschreven wordt opvolgt dan kun je geld verdienen. Recensies schrijven voor geld is zoals je hebt kunnen lezen eigenlijk een hele makkelijke manier van geld verdienen. Affiliate marketing is iets dat iedereen kan leren. Als je je review site hebt staan en goede teksten schrijft dan kun je hier echt vele euro’s mee verdienen.

Start dus vandaag nog met deze manier van marketing en wordt een autoriteit binnen Google. Van elke interessegebied dat je hebt kun je een review site maken. Als eerste goed begint te lopen, wie houd je dan tegen om een tweede en/of derde website te beginnen.

Veel succes met het starten van jouw online avontuur. Met affiliate marketing en reviews zijn de mogelijkheden echt onbeperkt.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *