Ga naar de inhoud
ook geld verdienen met reviews schrijven? Bekijk dan eerst deze tips

Geld Verdienen met Reviews schrijven? Bekijk dan eens dit handige stappenplan en tips

Wil je ook geld verdienen met reviews schrijven? Tegenwoordig vind je online voor bijna elk product een review, of het nu om iets fysieks of digitaals gaat. Mensen die overwegen een product te kopen, willen graag vooraf weten of het de moeite waard is. Ze zoeken dan ook naar echte ervaringen. Door producten uit te proberen en door je ervaringen met andere te delen kun je een mooi inkomen genereren. Bovendien is het grote voordeel van reviews schrijven dat je dit maar één keer hoef te doen. Eenmaal online, hoef je deze alleen af en toe nog bij te werken.

Een goede manier om hiermee te starten is door een affiliate website te beginnen. Hierop schrijf je artikelen en als mensen via jouw review een product kopen, ontvang jij een commissie ofwel een bepaald percentage van het verkoopbedrag.

Maar hoe start je nu zo’n website en aan welke criteria moet een goede review voldoen? Dit en meer ontdek je dit artikel.

Waarom geld verdienen met producten testen en reviews schrijven?

Waarom geld verdienen met producten testen en reviews schrijven?

Recensies schrijven voor geld is een uitstekende keuze, maar waarom eigenlijk? Dit komt doordat mensen dagelijks duizenden reviews lezen over allerlei producten in verschillende markten. Voor veel bedrijven is het erg waardevol als er een positieve review over hun product of dienst op internet staat. Het kan immers de verkoop flink stimuleren.

Voordat mensen een product of dienst aanschaffen, zoeken ze vaak eerst naar ervaringen. Ze willen de voor- en nadelen kennen en zeker weten of echt de moeite waard is. Met een affiliate website kun je slim inspelen op deze behoefte. Jij schrijft de review, plaatst een effectieve call to action (CTA) aan het einde van je blog en verdient commissie wanneer het product via jouw affiliate link wordt gekocht.

Geld verdienen met schrijven is dus een fantastische methode. Je kunt er zelfs een (semi) passief inkomen ermee verdienen als je het goed aanpakt.

Hoe kun je online geld verdienen met reviewproducten?

Hoe kun je online geld verdienen met reviewproducten?

Weet dat het het schrijven van productreviews niet zo eenvoudig is als het lijkt. Er zijn een aantal belangrijke stappen die je moet volgen voordat je kunt starten. Ik ga je nu uitleggen hoe je een reviewwebsite opzet en wat je daarvoor nodig hebt.

Stap 1: Kies een niche

Het beste in namelijk om een niche site op te zetten. Een niche is simpelweg een specifiek onderwerp. Kies iets waar je affiniteit mee hebt en waarover je gemakkelijk kan vertellen.

Bedenk dus voor jezelf waar jij veel verstand van hebt en kies een passend onderwerp. Voor een reviewwebsite is het belangrijk om je te focussen op één onderwerp. Het is dus niet verstandig om op één site zowel gitaartassen als voetbalschoenen te reviewen. Focus je op één markt.

Voordat je begint, is het ook belangrijk om te onderzoeken welke winkels binnen jouw niche een eigen affiliate programma aanbieden. Een handige manier om dit te doen is door in Google te zoeken naar “bedrijfsnaam affiliate programma”.

Stap 2: Domeinnaam en hosting aanschaffen

Naast een laptop en internetverbinding is dit het enige wat je nodig hebt. Zodra je een niche hebt gekozen waarover je wilt schrijven, heb je een domeinnaam en hosting nodig. Deze kun je vaak bij hetzelfde bedrijf aanschaffen.

Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk dat deze pakkend is. Zorg ervoor dat je webadres makkelijk te onthouden is en aansluit bij de reviews die je gaat maken. Het kopen van een domeinnaam en hosting is bovendien niet duur. Voor minder dan 100 euro per jaar kun je dit al regelen.

Voor beginners raad ik Cloud86 of Antagonist aan. Hun systemen zijn eenvoudig in gebruik en WordPress, het gratis systeem voor websites, is met één klik te installeren.

Stap 3: Starten met bloggen

Zodra je je domeinnaam en hosting hebt geregeld, kun je beginnen. Het is belangrijk om consistent te werken en geduld te hebben, want dit is een methode van internet marketing die gericht is op de lange termijn.

In het begin schrijf je veel reviews zonder direct resultaat te zien. Het duurt even voordat bezoekers je website vinden. Laat je niet ontmoedigen als je binnen een maand nog geen inkomsten ziet. Begin elke nieuwe week met het maken van een nieuwe review.

Plaats onder elke review een call to action (CTA). Deze CTA leidt de bezoeker door naar de pagina van de verkoper, waar ze direct verder kunnen met het aankoopproces.

Dankzij jouw unieke link kan elke verkoop die volgt, worden herleid naar jouw website. Zo ontvang je de commissie.

Stap 4: Creëer je eigen online vastgoed

Door het consequent maken van reviews transformeer je jouw website in een soort online vastgoed. Je site wordt gevuld met talloze NUTTIGE reviews. Als jouw eigen website als een huis staat, zullen bezoekers vanzelf komen om je reviews te lezen. Deze bezoekers bevinden zich vaak al in een vergevorderd stadium van het aankoopproces, wat de kans vergroot dat ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat ze lezen. Ze zijn immers niet voor niets op zoek naar een review.

Stap 5: Gebruik YouTube als verlengde

Het maken van reviews voor YouTube kan ook een bron van inkomsten zijn, vooral als je reviewwebsite staat en autoriteit begint op te bouwen. De volgende stap is om je reviews naar YouTube te brengen. Video’s met een positieve review zijn namelijk erg aantrekkelijk voor mensen die geïnteresseerd zijn in het product.

Waar moet je op letten bij het maken van productreviews?

Waar moet je op letten bij het schrijven van productreviews?

Je kunt veel online verdienen met het schrijven van reviews, maar het is niet altijd even eenvoudig. Er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden om een goede review te maken. Hieronder vind je enkele belangrijke tips die je helpen te begrijpen hoe het werkt.

  • Concurrentie – bestudeer altijd wat je concurrentie doet. Ikzelf onderzoek in het begin de bestaande reviews in Google. Een die in de top 3 staat genereert inkomsten. Neem daarom de ervaringen van je concurrenten goed door en kijk wat hun vertellen, hoe ze hun artikelen hebben opgebouwd en wat voor soort foto’s ze tonen.
  • Producten testen – een eerlijke recensie schrijf je alleen als je het product koopt en deze uitgebreid doet testen. Op basis van alleen afbeeldingen en beschrijven op het internet kun je geen volledig eerlijk oordeel vellen. Schrijf dus over producten die je zelf hebt geprobeerd.
  • Wees eerlijk – eerlijkheid duurt het langst. Zorg ervoor dat je een eerlijk oordeel geeft. Mooie verhalen die te mooi om waar te zijn prikken mensen zo doorheen. Er zijn namelijk altijd wel minpunten te vinden en wees niet bang om deze te benoemen.
  • Schrijf vanuit het perspectief van de bezoeker – dit betekent dat je je moet inleven in de gedachten van je bezoeker. Schrijf de tekst alsof jij degene bent die op zoek is naar een review van het product. Vraag jezelf af of jij het bedrag ervoor zou betalen dat er voor gevraagd wordt. Jouw ervaring moet de antwoorden geven waar je bezoekers naar op zoek zijn. Anders zullen ze via jouw site geen aankopen doen.

De call to action werkt!

De call to action (CTA) is misschien wel het belangrijkste element van je review. Een effectieve CTA zorgt ervoor dat dat bezoekers doorklikken en overgaan tot een aankoop. Een andere krachtige element die inkomsten kan genereren en die ik ook gebruik, is een korte samenvatting aan het begin van je blog.

Dit wordt ook wel een “summerybox” genoemd. In deze CTA verwerk je verschillende elementen die groot en opvallend zijn, bedoeld om direct de aandacht van de bezoeker vast te pakken.

In de summary box combineer je meerdere elementen. Bezoekers zullen deze box opmerken en bestuderen. Naast een korte beschrijving, vermeld je hier ook de voor- en nadelen. Voeg als laatste een opvallende knop toe die gekoppeld is aan jouw affiliate link.

Verder in je review licht je het product verder uit en vertel je meer over de voor en nadelen.

Werk alleen met de juiste partners

Afhankelijk van de producten die je reviewt, zullen er bepaalde bedrijven zijn die interessant zijn om mee samen te werken. Jij beslist zelf met welke partners je in zee gaat. Bedenk dat deze bedrijven ook verdienen aan de reviews. Kies daarom voor affiliate overeenkomsten met bedrijven die het beste voor hebben met hun publishers. Dit zorgt voor een win-win situatie voor beide partijen.

Tot slot: start met het schrijven van een review dat geld verdient

Zoals je hebt kunnen lezen, is het een relatief eenvoudige manier om inkomen te genereren. Affiliate marketing is iets dat iedereen kan leren. Wanneer je reviewwebsite staat, de hierboven genoemde adviezen opvolgt en je goede teksten schrijft, kun je hiermee aanzienlijke bedragen verdienen.

Begin dus vandaag nog met deze vorm van marketing en word een autoriteit binnen Google. Voor elk interessegebied kun je een reviewwebsite opzetten. Als de eerste succesvol is, wat weerhoudt je er dan van om een tweede of zelfs derde website te starten?

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *