Ga naar de inhoud

Mijn Paypro affiliate ervaring + eerlijke review

Door Jelle

Als je met affiliate marketing begint, dan kun je commissies verdienen via een affiliate netwerk. PayPro is zo’n affiliate netwerk, waarmee je geld kunt verdienen. Maar is PayPro betrouwbaar? In deze blog deel ik mijn PayPro affiliate ervaringen met je.

Je wilt namelijk wel zeker weten dat het affiliate netwerk, waar je mee gaat beginnen een betrouwbaar bedrijf is. Ik heb veel ervaring met dit netwerk en de verschillende producten die je er kunt promoten. Na het lezen van deze PayPro review weet je alles en wat je moet weten over PayPro.

Mijn beoordeling: PayPro

Wat ik goed vind

 • Betrouwbare en snelle betalingen;
 • Groot aanbod aan verschillende (digitale) producten;
 • High-ticket affilaite marketing mogelijk;
 • Zeer makkelijk in gebruik. Goede en duidelijke support;

Wat ik minder goed vind

 • Veel concurrentie op bepaalde producten
 • Eenmalige inschrijfvergoeding van 7,50 euro

Samenvatting: PayPro is voor mij 1 van de beste affiliate netwerken in Nederland en België. Je hebt de keuze uit verschillende (digitale) producten waarbij de commissies flink kunnen oplopen. De concurrentie op deze producten / diensten is dan ook hoog. De handige PayPro score laat zien hoe populair en hoe goed het product verkocht wordt.

Ook de uitbetalingen lopen soepel. Je hebt de keuze om handmatig uit te laten betalen of automatisch per 2 of 4 weken. De betaling staat binnen 1 a 2 werkdagen op je rekening.

Wat is PayPro?

PayPro is een Nederlands bedrijf dat zich bevindt in meerdere delen van de financiële sector. Het bevindt zich namelijk binnen affiliate marketing, maar het is ook een “Collecterende Payment Service Provider” (CPSP). Hiermee worden internetkassa’s gemaakt die bij veel webshops gebruikt worden.

Betaaldienstverlening PayPro

Voorbeeld PayPro betaalpagina

De eerste sector waar PayPro zich in bevindt, is de betaalomgeving van webshops/websites. Als verkoper kun je binnen PayPro heel makkelijk een betaalpagina maken. Deze kun je weer eenvoudig integreren in je website. Dit maakt het betalen voor klanten heel eenvoudig.

PayPro is een payment provider, waarmee je op je betaalpagina meerdere betalingsmogelijkheden aan kunt bieden. Denkende aan iDeal, PayPal, MasterCard, enzovoorts. Dit geeft de klant een ruim aanbod aan mogelijkheden.

PayPro heeft al sinds 2012 een vergunning van De Nederlandsche Bank. Met deze vergunning is PayPro een officiële betaalinstelling. Alle betaalinstellingen staan onder permanent toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Het affiliate netwerk van PayPro

PayPro richt zich ook op affiliate marketing. Een affiliate netwerk biedt producten en diensten aan die affiliates weer kunnen promoten. Elk bedrijf kan zijn product aanbieden binnen PayPro en deze kan weer gepromoot worden.

Binnen PayPro kun je commissies verdienen met meerdere verschillende producten. Van gitaarlessen tot bouwtekeningen tot afvalprogramma’s. Verkopers bieden werkelijk van alles aan dat je als affiliate kunt promoten. Je kunt ook een eigen product toevoegen, zodat andere mensen dit kunnen promoten.

Lees ook: als affiliate heb je de keuze uit verschillende netwerken waarbij je je kunt aanmelden. Een daarvan is Daisycon. In mijn Daisycon review vertel ik je mijn ervaringen met dit hele grote netwerk.

Geschikt voor high ticket affiliate marketing

High ticket affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij men zich richt op dure producten. Als je een duur product promoot, dan is de commissie vaak ook hoog. Verkopers van deze producten bieden hoge commissies aan.

Deze veelal digitale producten bieden soms wel commissies aan tot 500 euro. Doe je dan 1 sale, dan heb je een leuk zakcentje verdient die maand. Bedenk wel, als je aan de slag gaat met het promoten van deze digitale producten, er is heel veel concurrentie. Je moet jezelf, dus echt onderscheiden van de rest.

Wederkerende commissies

Wederkerende commissies, daar wil je er eigenlijk zoveel mogelijk van hebben. Een wederkerende commissie krijg je als iemand, via je website bijvoorbeeld een abonnement afsluit. Verkopers bieden veel abonnementen aan binnen PayPro.

De campagnes zijn interessant, want je heb maar 1 sale nodig, maar je krijgt wel elke maand een commissie zolang het abonnement loopt. Online marketeers richten zich hier veel op, want eenmaal 1 sale gedaan, dan heb je er geen omkijken meer naar. Je verdient daarna geld met niets doen.

Maandelijkse abonnementen zijn te vinden in heel veel verschillende markten. Deze bedragen zijn vaak niet heel hoog, maar veel kleine commissies kunnen soms meer doen dan enkele hoge commissies.

Gekoppelde upsells

Als je PayPro gebruiken gaat, dan zul je zien dat je bij sommige campagnes ook gekoppelde upsells kunt krijgen. Dit klink misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet.

Als een affiliate programma gekoppelde upsell aanbiedt, dan kun je met 1 sale, meerdere commissies verdienen. Een voorbeeld hiervan is het volgende:

Op PayPro kun je een basiscursus gitaar spelen promoten. De verkoper van deze basiscursus gitaar spelen heeft ook een cursus voor de elektrische gitaar. Koopt de persoon na de basiscursus ook de elektrische gitaar cursus, dan krijg je nog een commissie. Zonder dat diegene weer op een affiliate link geklikt heeft.

Indirecte verkopen

Dit is het laatste grote voordeel van PayPro. Als affiliate wil je dat een bezoeker via PayPro en jouw affiliate link een product koopt. Dit gebeurt lang niet altijd. Soms is men echt serieus bijna aan het betalen, maar haken ze alsnog af. Dit betekent niet dat je geen commissies kunt pakken.

Wanneer iemand op je affiliate link klikt, wordt er een cookie geplaatst op het apparaat van de bezoeker. Sommige cookies van campagnes binnen PayPro hebben wel een geldigheid van 365 dagen. Koopt diegene binnen een jaar alsnog het product? Dan strijk je nog steeds de commissie op.

Voorbeeld van een affiliate programma met indirecte verkopen.

Hoe werkt PayPro voor affiliates?

Als affiliate wil je weten of PayPro betrouwbaar is. Hieronder zie je mijn zeer uitgebreide ervaring met PayPro. Hoe werkt het? Moet je betalen? Zijn er verborgen kosten? Werkt het makkelijk? Allemaal vragen waar je het antwoord op wilt hebben, dus laten we snel gaan kijken.

Allereerst moet je je natuurlijk aanmelden als affiliate bij PayPro. Het is belangrijk dat je je bij PayPro als affiliate aanmeldt en niet als bedrijf. Als je je als bedrijf aanmeldt, dan wil je een product gaan verkopen, maar dat wil je niet.

Als je een account aangemaakt hebt, dan kun je bij PayPro inloggen en kun je bijna beginnen met het promoten van producten. Als je inlogt, dan zie je een dashboard. Hier zie je het laatste nieuws van PayPro en je huidige saldo binnen PayPro.

De affiliate programma’s van PayPro

Als je je account helemaal compleet hebt, dan wordt het tijd dat je een product promoten gaat. De aangeboden producten die je bij PayPro ziet zijn alleen maar digitale producten. Fysieke producten kun je bijna niet promoten bij PayPro.

De PayPro score

Als je binnen dit affiliate netwerk gaat kijken, dan zul je zien dat al deze online producten een PayPro score hebben. Deze score zegt iets over hoe goed het product verkoopt. Hoe hoger de score, hoe beter het product verkoopt.

Wanneer je een product gaat promoten, dan moet je er eentje kiezen die zo ongeveer rond de 100 zit. Je kunt natuurlijk meteen met de best scorende producten beginnen, maar hier is ook de meeste concurrentie. Je eerste commissie via PayPro ga je niet krijgen door meteen voor de beste producten te gaan.

De PayPro score kan dalen en stijgen. Als er bijvoorbeeld veel refunds gedaan worden op een digitaal product, dan zal dit de score doen dalen. Als er een refund gedaan wordt, dan moet je ook je commissie inleveren.

Overzichtelijke omschrijving van verkopers.

Verkopers van de voornamelijk digitale producten moeten binnen PayPro een duidelijke omschrijving van het product geven. Wel heeft PayPro als affiliate netwerk een beperkt aanbod. Er zijn niet heel veel producten te promoten, dus kijk vooraf of er voor je onderwerp voldoende te promoten is.

Als je naar de affiliate campagnes gaat en je klikt er eentje aan, dan opent er een nieuw scherm. Hier zie je de omschrijving van het product dat je wilt gaan promoten. Er zijn namelijk ook veel verkopers die eisen stellen aan bijvoorbeeld email marketing. Lees de voorwaarden altijd goed door.

Ook de hoogte van de commissies vind je in dit overzicht. Staar je niet blind op de hoogste commissies. Bij de hoge commissies is altijd de meeste concurrentie. Als je net begint met dit affiliate marketing netwerk, dan kun je nog niet meedoen met de grote jongens.

Ook zijn er verborgen verkopers. De producten van deze verkopers zijn niet zichtbaar in het overzicht. Er zijn verkopers die zelf de affiliates willen selecteren waar ze mee gaan werken. Wanneer je een goede reputatie hebt, dan kunnen deze verkopers contact opnemen. Met deze verborgen verkopers kun je vaak veel geld verdienen.

affiliate programma binnen PayPro met een PayPro score van 104

PayPro kosten als affiliate

Als je je wilt registreren bij PayPro, dan moet je in eerste instantie een kleine vergoeding betalen. Tot halverwege 2022 was PayPro gratis. Door de enorme toeloop in de zomer van 2022 wilde PayPro de wat serieuzere affiliates eruit filteren. Je moet, daarom sindsdien 7,50 euro betalen als je direct beginnen wilt.

Andere kosten heb je niet binnen PayPro als affiliate. Je kunt modules als btw boekhouding aanzetten voor een bepaald bedrag per maand. Dit is niet verplicht en hierin ben je helemaal vrij. Je kunt ook je eigen software gebruiken voor de boekhouding.

Voor die eenmalige betaling van 7,50 krijg je ook wel heel veel diensten terug. Je krijgt uiteraard toegang tot alle zichtbare producten die te vinden zijn. Die 7,50 kun je dus al met 1 commissie weer terugverdienen of het 10-voudige daarvan.

Als je tegen problemen aanloopt, dan heeft PayPro ook een hele goede service. Als je technische kennis ophoudt, dan kun je altijd contact opnemen. Mailtjes worden snel opgepakt en problemen worden ook snel verholpen door PayPro. Deze goede reputatie heeft PayPro ook te danken aan deze diensten.

Vanaf welke leeftijd mag je je aanmelden bij PayPro

Ben je jonger dan 16 jaar, dan is de inschrijfvergoeding een stuk hoger. Dan wordt er een compliance fee in rekening gebracht. Deze wordt verrekend met de commissies die je verdient. Je hoeft deze, dus niet fysiek over te maken. Dat scheelt voor personen van die leeftijd. Een PayPro account aanmaken kun je van 15, maar het is wel belangrijk dat je dit met je ouders overlegt.

Wat zeggen andere mensen over PayPro

We zijn natuurlijk niet de enige die PayPro gebruiken en zijn ook niet de enige die een uitgebreide mening heeft over PayPro. Ook anderen hebben dit affiliate netwerk bekeken. In deze review lees je ook de mening van anderen, want die telt ook.

Writego is copywritingbureau dat ook veel ervaring heeft met PayPro. Ze zijn van mening dat dit een van de betere affiliate netwerken is, die momenteel in Nederland te vinden zijn. Samen met een netwerk als Plug&Pay zijn dit affiliate netwerken met een ruim aanbod.

Ook wanneer we gaan kijken naar een reviewwebsite zoals Trustpilot, dan is het oordeel over PayPro ook duidelijk. Op een enkeling na zijn bijna alle mensen tevreden over het bedrijf PayPro.

PayPro affiliate ervaringen
PayPro affiliate ervaringen

Mijn PayPro affiliate ervaringen

Nu komt het aan op mijn eigen ervaringen met PayPro als affiliate. Is het voor online ondernemers echt mogelijk om via PayPro veel geld te verdienen? Ik als affiliate kan het weten en deel daarom mijn PayPro affiliate ervaringen met je.

Gefeliciteerd, je hebt een commissie verdient

Dit bericht van PayPro, daar kan ik niet genoeg van krijgen. Wanneer ik een van de producten, die ik op mijn site heb staan succesvol promoot, dan krijg ik een mailtje en een sms’je. Bijna dagelijks ontvang ik deze berichtjes van PayPro en eerlijk, ze vervelen nog steeds niet.

Als je succesvol producten promoot, dan komt het geld in je PayPro account te staan. Vanuit hier kun je het geld opnemen. Voordat je het opneemt, is het belangrijk dat je de garantieperiode in acht houdt.

DeOnlineOndernemer.nl PayPro ervaringen

Uitbetalingen

Veel producten hebben namelijk een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Wacht dus altijd met het geld opnemen, totdat deze periode verstreken is. Is iemand niet tevreden over het product, dan kan deze persoon het geld terugvragen en moet je ook de commissie inleveren.

Daarnaast is het aan te raden om onder de 100 euro geen saldo op te nemen. Neem je namelijk minder dan 100 euro op, dan moet je transactiekosten betalen. Boven de 100 euro wordt je geld, gratis naar je bankrekening overgemaakt.

Automatisch laten uit betalen kan ook. Je stelt dan in dat je dagelijks, één keer per 2 weken of elke maand automatisch uit wilt laten betalen, als je boven een bepaald bedrag zit. Je hoeft zo niet elke keer handmatig de uitbetaling door te voeren.

Productaanbod PayPro

Het aanbod aan producten is bij PayPro niet heel erg groot. Je kunt, ondank dat toch zeker veel geld verdienen via PayPro. Zo nu en dan worden er ook nieuwe producten toegevoegd aan PayPro.

Wanneer er nieuwe producten toegevoegd zijn, dan krijg je automatisch een mailtje met een mededeling. Voor affiliates blijft het belangrijk om te blijven zoeken naar nieuwe bronnen van inkomsten. Blijven zoeken naar nieuwe producten.

Mocht een verkoper ooit besluiten om te stoppen met affiliate marketing, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een ander product uit dezelfde markt te gaan promoten.

Voordelen
 • Betrouwbare en snelle betalingen. Binnen 1 a 2 werkdagen staat de betaling op je rekening.
 • Groot aanbod aan verschillende soorten (digitale) producten als we de verborgen verkopers meerekenen
 • Veel producten hebben een hoge commissie, dus high-ticket affilaite marketing mogelijk.
 • PayPro is zeer makkelijk in gebruik, dus je hoeft niet uren te zoeken naar een optie.
 • Goede en duidelijke support dankzij live chat en telefoon.
Nadelen
 • Veel concurrentie op bepaalde producten door de vele gebruikers van PayPro.
 • Weinig aanbod van fysieke producten.
 • Eenmalige inschrijfvergoeding van 7,50 euro

Is PayPro betrouwbaar?

Het antwoord op deze vraag is een volmondig ‘ja’. PayPro is een betrouwbaar bedrijf. Het bedrijf bestaat al bijna 20 jaar en is als betaalprovider of als affiliate netwerk een betrouwbare partner.

Veiligheid staat heel hoog in het vaandel bij PayPro. Verkopen en transacties gebeuren allen onder de hoogste beveiliging. Gegevens van jou en van anderen zijn allemaal 100% veilig bij dit bedrijf.

De klantenservice van het bedrijf is ook erg goed. Wanneer je met vragen of problemen zit, dan staan ze altijd voor je klaar om je te helpen. Of je PayPro nu voor online betalingen gebruikt of als affiliate netwerk. Het is echt betrouwbaar en de juiste partner.

Tot slot

Ik kan wel concluderen dat PayPro een betrouwbare partner is. Ook als affiliate marketeer kun je veel geld verdienen via dit netwerk. Het hoort echt bij een van de beste affiliate netwerken die in Nederland en België gebruikt worden.

In deze PayPro review heb je kunnen lezen wat alle mogelijkheden van het bedrijf zijn. Inschrijven kost slechts een paar euro. Deze paar euro kun je met één commissie terug verdienen en de rest dat je daarna verdient. Dat is allemaal pure winst.

Wil jij ook beginnen met promoten via PayPro en hoge commissies verdienen met digitale producten? Schrijf je, dan vandaag nog in voor slechts 7,50 euro en begin meteen met promoten. Schrijf je in via onderstaande knop!

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *