Ga naar de inhoud
Mijn PayPro Affiliate Ervaringen + Review

PayPro Affiliate Ervaring: Mijn uitgebreide Review en Echte ervaringen met PayPro

Als je met affiliate marketing begint, is het vinden van een betrouwbaar netwerk belangrijk. Veel affiliates raden PayPro aan, maar hoe betrouwbaar is het eigenlijk? In deze review deel ik mijn PayPro affiliate ervaringen met je.

Ik heb namelijk al 6+ jaar ervaring met dit bedrijf en de verschillende programma’s die er te promoten zijn. Na het lezen van deze review heb je dan ook een helder en compleet beeld van wat PayPro te bieden heeft. Lees je mee?

Lees tip: benieuwd wat nu dé affiliate programma’s zijn die je moet promoten? Neem dan eens het artikel beste affiliate programma’s en netwerken eens door. Je ontdekt daar onder andere de top 10 en welke type affiliate producten je het beste kunt promoten.

Samenvatting review PayPro

Wat ik goed vind

 • Betrouwbare en snelle betalingen;
 • Groot aanbod aan verschillende (digitale) producten;
 • High-ticket affilaite marketing mogelijk;
 • Zeer makkelijk in gebruik. Goede en duidelijke support;

Wat ik minder goed vind

 • Veel concurrentie op bepaalde producten
 • Eenmalige inschrijfvergoeding van 7,50 euro

Samenvatting: PayPro is voor mij 1 van de beste netwerken in Nederland en België. Je hebt de keuze uit verschillende (digitale) producten waarbij de commissies flink kunnen oplopen. De concurrentie op deze producten / diensten is dan ook hoog. De handige PayPro score laat zien hoe populair en hoe goed het product verkocht wordt.

Ook de uitbetalingen lopen soepel. Je hebt de keuze om handmatig uit te laten betalen of automatisch per 2 of 4 weken. De betaling staat binnen 1 a 2 werkdagen op je rekening.

Wat is PayPro?

PayPro is een Nederlands bedrijf dat een brede rol speelt in de financiële sector. Het staat bekend als een affiliate netwerk, maar is tegelijkertijd ook een  ‘Collecterende Payment Service Provider’ (CPSP). Deze rol is ontzettend belangrijk voor het regelen van betalingen via internetkassa’s die veel webshops gebruiken.

Betaaldienstverlening

Voorbeeld PayPro betaalpagina

PayPro maakt het dus mogelijk voor webshops om met gemak een betaalpagina aan te maken en deze te integreren in hun websites. Daarnaast hebben de webshops de vrijheid om te kiezen uit verschillende betaalmethoden, zoals iDeal, PayPal, Mastercard en meer.

Sinds 2012 is PayPro een erkende betaalinstelling en in het bezit van een vergunning van De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat ze als officiële betaalinstelling opereren onder het permanente toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Het affiliate netwerk

Elk bedrijf dat is aangesloten bij betaalprovider PayPro heeft de mogelijkheid om zijn producten aan te bieden die affiliates weer kunnen promoten. Als promotor heb je de mogelijkheid om commissies te verdienen door allerlei soorten producten te promoten. Van gitaarlessen tot bouwtekeningen tot afvalprogramma’s. 

Maar wat maakt het affiliate netwerk nu echt uniek? Laten we eens kijken naar de vier belangrijkste voordelen die dit netwerk onderscheiden.

1. Geschikt voor high ticket affiliate marketing

PayPro is een uitstekend platform voor high ticket affiliate marketing. Hierbij ligt de focus op de verkoop van hoogeprijsde producten. Deze zijn vaak digitaal en kunnen commissies opleveren die oplopen tot wel 500 euro per verkoop.

Met slechts één verkoop per maand kun je al een aardig bedrag verdienen. Bedenk wel, als je aan de slag gaat met deze digitale producten, dat er erg veel concurrentie is. Je moet jezelf dus echt onderscheiden van de rest.

2. Wederkerende commissies

Een ander groot voordeel van PayPro zijn de wederkerende commissies. Deze ontvang je wanneer iemand een abonnement afsluit via jouw website. Deze campagnes zijn reuze interessant voor affiliates, want je hebt maar 1 sale nodig, maar je krijgt wel elke maand een commissie zolang het abonnement loopt.

Maandelijkse abonnementen zijn te vinden in heel veel verschillende markten. Deze bedragen zijn vaak niet erg hoog, maar kunnen samen soms meer doen dan enkel hoge commissies.

3. Gekoppelde upsells

Als je PayPro wilt gaan gebruiken, dan zul je zien dat je bij sommige campagnes ook gekoppelde upsells kunt krijgen. Dit klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet.

Als een programma een gekoppelde upsell aanbiedt, dan kun je met één sale meerdere commissies verdienen.

Een voorbeeld hiervan is het volgende: Op PayPro kun je een basiscursus gitaar spelen promoten. De verkoper van deze basiscursus gitaar spelen heeft ook een cursus voor de elektrische gitaar. Koopt de persoon na de basiscursus ook de elektrische gitaarcursus, dan krijg je nog een commissie. Zonder dat diegene weer op een affiliate link geklikt heeft.

4. Indirecte verkopen

Dit is het laatste grote voordeel van PayPro. Als promotor wil je dat een bezoeker via PayPro en jouw link een product koopt. Echter zal niet elke bezoeker die op je link klikt, een onmiddellijke aankoop doen.

Wanneer iemand op je link klikt, wordt er een cookie geplaatst op het apparaat van de bezoeker. Sommige cookies van campagnes binnen PayPro hebben wel een geldigheid van 365 dagen. Koopt diegene binnen een jaar alsnog het product? Dan strijk je nog steeds de commissie op.

Voorbeeld van een affiliate programma met indirecte verkopen.

Lees ook: als affiliate heb je de keuze uit verschillende netwerken waarbij je je kunt aanmelden. Een daarvan is Daisycon. In mijn Daisycon review vertel ik je mijn ervaringen met dit hele grote netwerk.

Hoe werkt PayPro voor affiliates?

Hoe werkt het? Moet je betalen? Zijn er verborgen kosten? Werkt het makkelijk? Allemaal vragen waar je het antwoord op wilt hebben, dus laten we snel gaan kijken. Allereerst moet je je natuurlijk aanmelden als affiliate bij PayPro en niet als bedrijf.

Wat is de PayPro leeftijd?

Bij PayPro kun je aan de slag vanaf 14 jaar. Mits ze bepaalde documenten overleggen en hun aanvraag goedgekeurd wordt. Voor 14- en 15-jarigen zijn een getekende overeenkomst, identiteitsbewijs, en een door ouders of voogd ondertekende verklaring vereist. Vanaf 16 jaar volstaat een getekende overeenkomst en identiteitsbewijs. Deze upload je binnen je account.

PayPro affiliate kosten

Als je je wilt registreren bij PayPro, dan moet je in eerste instantie een kleine vergoeding betalen. Tot halverwege 2022 was PayPro gratis. Door de enorme toeloop in de zomer van 2022 wilde PayPro de wat serieuzere affiliates eruit filteren. Je moet daarom sindsdien 7,50 euro betalen als je direct beginnen wilt.

Andere kosten heb je niet binnen PayPro als affiliate. Je kunt modules als btw-boekhouding aanzetten voor een bepaald bedrag per maand. Dit is niet verplicht en hierin ben je helemaal vrij. Je kunt ook je eigen software gebruiken voor de boekhouding.

Voor die eenmalige betaling van 7,50 krijg je ook wel heel veel diensten terug. Je krijgt uiteraard toegang tot alle zichtbare producten die te vinden zijn. Die 7,50 kun je dus al met 1 commissie weer terugverdienen of het 10-voudige daarvan.

Als je tegen problemen aanloopt, dan heeft PayPro ook een hele goede service. Als je technische kennis ophoudt, dan kun je altijd contact opnemen. Mailtjes worden snel opgepakt en problemen worden ook snel verholpen door PayPro. Deze goede reputatie heeft PayPro ook te danken aan deze diensten.

De affiliate programma’s van PayPro

Als je een account aangemaakt hebt, dan kun je bij PayPro inloggen en kun je bijna beginnen. Als je inlogt, dan zie je een dashboard. Hier zie je het laatste nieuws van PayPro en je huidige saldo van wat je verdiend hebt.

Als je je account helemaal compleet hebt, dan kun je aan de slag. De aangeboden producten die je bij PayPro ziet zijn vrijwel allemaal digitaal, maar er staan ook enkele fysieke producten tussen.

De PayPro score

Als je binnen dit affiliate netwerk gaat kijken, dan zul je zien dat al deze online producten een score hebben. Deze score zegt iets over hoe goed het product verkoopt. Hoe hoger de score, hoe beter het verkoopt.

Wanneer je een product gaat promoten, dan moet je er eentje kiezen die zo rond de 100 zit. Je kunt natuurlijk meteen met de best scorende producten beginnen, maar hier is ook de meeste concurrentie. Je eerste commissie via PayPro ga je niet krijgen door meteen voor de beste te gaan.

De score kan dalen en stijgen. Als er bijvoorbeeld veel refunds gedaan worden, dan zal dit de score doen dalen. Als er een refund gedaan wordt, dan moet je ook je commissie inleveren.

Overzichtelijke omschrijving van verkopers

Een verkoper dient bij PayPro een duidelijke productomschrijving op te geven. Als je binnen je account naar de campagnepagina gaat en je klikt er eentje aan, dan opent er een nieuw scherm. Hier vind je informatie zoals de comissiehoogte en een beschrijving van het product. Het is slim om deze informatie goed door te nemen, want een verkoper kan  specifieke eisen stellen, bijvoorbeeld op het gebied van e-mailmarketing.

Ook zijn er verborgen verkopers. De producten zijn dan niet zichtbaar in het overzicht. Ook zijn er verkopers die zelf de affiliates willen selecteren waar ze mee gaan werken. Wanneer je een goede reputatie hebt, dan kunnen deze contact met je opnemen.

affiliate programma binnen PayPro met een PayPro score van 104

Wat zijn ervaringen van andere gebruikers?

Ik ben natuurlijk niet de enige die PayPro gebruikt en ben ook niet de enige die een uitgebreide mening heeft over PayPro. Ook anderen hebben dit affiliate netwerk bekeken. In deze review lees je ook de mening van anderen, want die tellen ook.

Writego is een copywritingbureau dat ook veel ervaring heeft met PayPro. Ze zijn van mening dat dit een van de betere affiliate netwerken is, die momenteel in Nederland te vinden zijn. Samen met een netwerk als Plug&Pay zijn dit netwerken met een ruim aanbod.

Ook wanneer we gaan kijken naar een reviewwebsite zoals Trustpilot, dan is het oordeel over PayPro ook duidelijk. Op een enkeling na zijn bijna alle mensen tevreden over PayPro.

PayPro affiliate ervaringen
PayPro affiliate ervaringen

Mijn PayPro review en ervaring

Je weet nu zo’n beetje alles over PayPro, dus het nu tijd geworden om meer te vertellen over mijn eigen ervaringen met PayPro als affiliate.

Gefeliciteerd, je hebt een commissie verdient

Dit bericht van PayPro, daar kan ik niet genoeg van krijgen. Wanneer ik een van de producten die ik op mijn websites heb staan succesvol promoot, krijg ik een mailtje en een sms’je. Bijna dagelijks ontvang ik deze berichtjes van PayPro en eerlijk, ze vervelen nog steeds niet.

Als je succesvol producten promoot, dan komt het geld in je PayPro account te staan. Vanuit hier kun je het geld opnemen. Voordat je het opneemt, is het belangrijk dat je de garantieperiode in acht houdt.

DeOnlineOndernemer.nl PayPro ervaringen

Uitbetalingen

Veel producten hebben namelijk een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Wacht dus altijd met het geld opnemen, totdat deze periode verstreken is. Is iemand niet tevreden over het product, dan kan deze persoon het geld terugvragen en moet je ook de commissie inleveren.

Daarnaast is het aan te raden om onder de 100 euro geen saldo op te nemen. Neem je namelijk minder dan 100 euro op, dan moet je transactiekosten betalen. Boven de 100 euro wordt je geld gratis naar je bankrekening overgemaakt.

Automatisch laten uitbetalen kan ook. Je stelt dan in dat je dagelijks, één keer per 2 weken of elke maand automatisch uit wilt laten betalen, als je boven een bepaald bedrag zit. Je hoeft dus niet elke keer handmatig de uitbetaling door te voeren. De betaling staat doorgaans 1 of 2 werkdagen op je rekening.

Productaanbod

PayPro heeft als affiliate netwerk met 200+ programma’s naar mijn mening een wat beperkt aanbod. Je moet dus vooraf kijken of er voor je onderwerp / website voldoende te promoten is.

Wel worden er zo nu en dan nieuwe producten toegevoegd. Wanneer er nieuwe producten zijn, krijg je automatisch een mailtje met een mededeling. Ik raad je wel aan om te blijven zoeken naar nieuwe bronnen van inkomsten. Dus blijf zoeken naar nieuwe producten.

Mocht een verkoper ooit besluiten om te stoppen met affiliate marketing, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een ander product uit dezelfde markt te gaan promoten.

Is PayPro een betrouwbaar bedrijf?

Het antwoord op deze vraag is een volmondig ‘ja’. PayPro is een betrouwbaar bedrijf. Het bestaat al bijna 20 jaar en is als betaalprovider of als affiliate netwerk een betrouwbare partner.

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij PayPro. Verkopen en transacties gebeuren allemaal onder de hoogste beveiliging. Gegevens van jou en van anderen zijn allemaal 100% veilig.

Ook mijn ervaringen met de klantenservice zijn goed te noemen. Wanneer je met vragen of problemen zit, kun je ze bellen (ze nemen snel op!). Bij minder brandende vragen of problemen kun je ze ook mailen of via de online chat je vragen stellen. 

Voordelen
 • Betrouwbare en snelle betalingen. Binnen 1 a 2 werkdagen staat de betaling op je rekening.
 • Groot aanbod aan verschillende soorten (digitale) producten als we de verborgen verkopers meerekenen
 • Veel producten hebben een hoge commissie, dus high-ticket affilaite marketing mogelijk.
 • Goede en duidelijke support dankzij live chat en telefoon.
Nadelen
 • Veel concurrentie op bepaalde producten door de vele gebruikers van PayPro.
 • Weinig aanbod van fysieke producten.
 • Eenmalige inschrijfvergoeding van 7,50 euro

Enkele veelgestelde vragen

Ja, je kunt echt geld verdienen met PayPro door producten te promoten en commissies te verdienen voor elke verkoop die via jouw affiliate link plaatsvindt. De hoogte van je verdiensten hangt af van de hoeveelheid verkopen die je maakt en de commissiestructuur van de producten die je kiest.

PayPro is een veilig platform dat al sinds 2012 onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Hierdoor kun je met vertrouwen met ze samenwerken en zijn je inkomsten veilig.

Nee, PayPro is voor affiliate niet gratis. Je betaalt een eenmalige kleine vergoeding van 7.50 euro om je account goed te laten keuren. Daarna kun je direct producten promoten.

Tot slot

Ik kan wel concluderen dat PayPro een betrouwbare partner is. Ook als affiliate marketeer kun je veel geld verdienen via dit netwerk. Naar mijn mening hoort het echt bij een van de beste affiliate netwerken die in Nederland en België gebruikt worden. 

In deze PayPro review heb je kunnen lezen wat alle mogelijkheden van het bedrijf zijn. Inschrijven kost slechts een paar euro welke je in één commissie kan terugverdienen. De rest wat je daarna verdient is pure winst.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *