Jelle

Ben je ook benieuwd wat de beste affiliate programma’s van Nederland en België zijn? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel affiliate programma’s te vinden waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Dit artikel somt dan ook niet alle affiliate netwerken en programma’s op die je kunt vinden.

In plaats daarvan ontdek je de netwerken en programma’s die ik gebruik, zodat je net zoals ik geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Wat is het verschil tussen een affiliate programma en een netwerk?

Een affiliate netwerk kun je het beste zien als een tussenpartij dat adverteerders en promoters bij elkaar brengt. Ze zorgen voor de facturatie en betalingen aan de promoters en meten onder ander de verkopen, het aantal leads en de hoeveelheid klikken op je affiliate links met hun uitgebreide softwareplatform.

Daarnaast is het mogelijk voor promoters meerdere affiliate programma’s te promoten binnen één handige interface.

Een affiliate programma daarentegen is een platform dat zelf door de adverteerder word aangeboden en waar dus geen tussenpartij tussen zit. De adverteerder is verantwoordelijk voor het leveren van promotiematerialen, mogelijkheid tot het genereren van affiliate links en dat de verdiende commissies op je bankrekening worden gestort.

Uiteindelijk maakt het voor ons als promoters weinig uit of je nu inschrijft bij een affiliate netwerk of een affiliate programma. Het principe is voor beide opties het zelfde: je verdient commissies op basis van verkopen en / of leads.

Hieronder vind je de lijst met netwerken en affiliate programma’s waarmee ik zelf jarenlang zeer goede ervaringen mee heb.

Mijn #1 Tradetracker

Tradetracker is één van de grootste affiliate netwerken van Nederland en België

Tradetracker is een groot affiliate netwerk met een enorm aanbod van verschillende producten en diensten die je kunt promoten. Op dit moment van schrijven (augustus 2020) biedt Tradetracker je toegang tot meer dan 2000 verschillende affiliate programma’s, waardoor ze ook meteen het grootste aanbod in Nederland en België hebben.

Zo vind je verschillende affiliate programma’s voor het promoten van bijvoorbeeld vakanties, reizen, telecommunicatie producten, games, webhosting of bijvoorbeeld verzekeringen.

Voor meer informatie over alle affiliate programma’s binnen Tradetracker raad ik je aan om deze overzichtspagina te bekijken.

Naast het enorm aanbod van affiliate programma’s binnen Nederland en België is de ondersteuning vanuit Tradetracker een groot pluspunt. Zo nemen de accountmanagers van Tradetracker geregeld persoonlijk contact met je op wanneer ze denken dat een nieuw affiliate programma goed bij je website past. En geven ze ook advies om meer verkopen te genereren.

Naar mijn mening is Tradetracker dan ook een must voor wanneer je wilt starten met affiliate marketing. De aanmelding is gratis en snel geregeld via deze link.

Voordelen
 • Een enorm aanbod van affiliate programma’s die relevant voor jou zijn om te promoten
 • Snelle en ervaren klantenservice
 • Persoonlijk contact met Tradetracker accountmanagers en product / dienstaanbieders
 • Veel producten hoge commissies
 • Populaire affiliate programma’s waaronder Body & Fitshop, Djoser reizen en meer

Nadelen
 • Sales moeten soms eerst goedgekeurd worden door de producteigenaar
 • Soms eventjes wachten op uitbetaling door goedkeuring

2. PayPro

beste affiliate programma's en netwerken PayPro

Ben je actief op het internet dan heb je vast en zeker wel eens gehoord van PayPro. PayPro is een officiële Collecterende Payment Service Provider (CPSP) met verschillende uitgebreide betalingsmogelijkheden voor websites en webwinkels. PayPro is daarnaast ook in te zetten voor affiliate marketing.

Binnen hun affiliate portaal vind je namelijk een overzicht van ruim 250 verschillende producten die geschikt zijn om te promoten in Nederland en België. De producten bestaan voornamelijk uit e-books en online cursussen met veelal hoge commissies die kunnen oplopen tot 250 euro of zelfs meer.

Wat ook interessant is aan PayPro is dat elk product een unieke score heeft. Hoe hoger deze score, hoe beter het product verkoopt. Op dit moment is PayPro erg actief bij het werven van nieuwe adverteerders en worden er wekelijks nieuwe affiliate programma’s aan hun portaal toegevoegd.

Voor meer informatie en aanmelden als publisher klik hier (let op: sinds juni 2020 hoeft je géén inschrijfgeld meer te betalen).

Voordelen
 • Veelal hoge commissies op e-books en cursussen / masterclasses
 • Commissies worden direct toegevoegd aan je opneembare saldo
 • Handmatige uitbetaling, automatisch per 2 weken of per maand is mogelijk
 • Populaire programma’s zoals Freds Bouwtekeningen, Afslank Receptenbijbel en Bol Masterclass
Nadelen
 • Enkele producten zijn onzichtbaar binnen het systeem

3. Daisycon

Daisycon is het tweede grote affiliate netwerk waarbij je verschillende affiliate programma's kunt vinden

Daisycon is naast Tradetracker een ander groot affiliate netwerk binnen Nederland en België. Je vind hier een groot aanbod van meer dan 1600 verschillende programma’s waaronder reizen, autoverhuur, kleding, verzekeringen en zogenaamde vergelijkers.

Vooral de laatste is erg interessant. Daisycon geeft namelijk de promoters de mogelijkheid om prijs en productvergelijkers te gebruiken op hun websites. Je hebt hiervoor geen technische kennis nodig en met enkele klikken heb je al een vergelijker gemaakt.

Voor meer informatie over alle prijs en productvergelijkers raad ik je aan om deze informatiepagina door te nemen.

Om toegang te krijgen tot de Daisycon campagnes moet je naast aanmaken van je persoonlijke account ook je account door Daisycon goed laten keuren. Is je account en je media goedgekeurd, dan kun je direct aan de slag. Per affiliate programma zie je een score van een maximum van 100 punten. Hoe hoger deze score is, hoe beter het programma aansluit bij je website.

Zelf gebruik ik Daisycon voor het promoten van diverse vitamine supplementen, vliegtickets, gereedschap en maak ik jaarlijks gebruik van de zorgverzekeringsvergelijker. Het aanmelden bij Daisycon is het snelst en gratis via deze link.

Voordelen
 • Een enorm aanbod van affiliate programma’s die relevant voor jou zijn om te promoten
 • Hoge commissies op verschillende producten zoals financiële producten en vakanties
 • Adverteerders staan graag in contact met goedlopende websites en promoters
 • Persoonlijk contact met Daisycon accountmanagers
 • Vaste betaaldatums (wekelijks of per maand)
 • Banners en overige promotiemateriaal per adverteerder eenvoudig verkrijgbaar
 • Affiliate programma’s zoals Vitalize, Gereedschapcentrum en Vitaminecompleet
Nadelen
 • Soms moet de adverteerder je media / website goedkeuren
 • Uitbetaling 1x per maand (standaard) of een gegarandeerde uitbetaling in ruil voor een kleine bijdrage (niet verplicht)

4. Het affiliate programma van bol.com

Toch wel de meest bekende affiliate programma van Nederland en België

Het partnerprogramma van bol.com is toch wel het meest populaire affiliate programma van Nederland en België. Als partner van bol.com kun je zo ongeveer alle producten die op de website zijn te vinden promoten.

De commissies bij bol.com variëren tussen de 3% en 8%. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is goed om te weten dat wanneer je bezoeker op jouw affiliate link klikt je een commissie kunt krijgen op bijna het gehele bol.com assortiment.

Dit houdt in dat je ook commissies krijgt op ontzettend veel andere producten binnen bol.com (mits de bezoeker binnen 5 dagen koopt). Zo krijg ik vrijwel dagelijks op 1 van mijn websites commissies op kookboeken, maar ook op andere producten die ik niet via mijn websites promoot.

Het aanmelden bij het partnerprogramma van bol.com is gratis en is als je hier klikt binnen enkele minuten geregeld.

Voordelen
 • Ontzettend groot assortiment  dat er altijd wel iets is wat aansluit op jouw medium
 • Je krijgt ook commissie over andere producten die je niet promoot
 • Verschillende promotiemiddelen aanwezig, zodat je direct en makkelijk aan de slag kunt
 • De aanmelddrempel en controle is niet erg streng
Nadelen
 • Veel andere websites maken ook gebruik van het partnerprogramma van bol.com
 • Iedere nieuwe website dien je apart aan te melden en te laten controleren

5. Plug & Pay van IMU

Plug & Pay is het nieuwe affiliate netwerk van IMU.nl

Een nieuw affiliate netwerk en stiekem de tegenhanger van PayPro is Plug & Pay van IMU. Je vind hier verschillende affiliate programma’s waarbij je e-books, online cursussen en verschillende softwarediensten kunt promoten.

Omdat Plug & Pay nog niet zo lang bestaat bevat het systeem alleen nog een aantal basisfuncties. Zo geeft het de promoters alleen inzage op welke dagen hoeveel keer er geklikt is op een affiliate link, zie je de verdiende commissies en de verwachte uitbetalingen.

Per affiliate programma zie de bijhorende commissies, handige promotiematerialen en kun je zelf je affiliate links genereren.

Het aanmelden als promoter bij Plug & Pay is gratis en binnen een 1 minuut via deze link geregeld.

Voordelen
 • Ook commissie op upsells en kassakoopjes
 • Affiliate programma’s van onder andere Slaapwijzer en Makkelijkafvallen
 • Aanmelddrempel is niet streng
Nadelen
 • Alleen basisfuncties aanwezig, geen uitgebreide statistieken en je kunt niet achterhalen waar de verkopen vandaan komen

Tot slot: de beste affiliate programma’s

Wat het beste affiliate programma voor jou is hangt af van je voorkeuren, wensen en hoe lang je al bezig bent met affiliate marketing. Maar als ik je een belangrijk advies mag geven: meld je aan voor alle eerder genoemde netwerken en programma’s.

Bij de meeste heb je de mogelijkheid om een “demo account” aan te maken waardoor je in alle rust kunt kijken of er iets voor jou erbij zit wat je kunt promoten.

Vond je dit artikel over de beste affiliate programma’s in Nederland en België waardevol? Deel dan het artikel op de bekende sociale mediakanalen. Heb je nog vragen? Laat dan onderaan het artikel een berichtje achter.

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen

Klik op 1 van de categorieën en ontdek meer interessante artikelen.