Ga naar de inhoud
beste affiliate programma van Nederland en België

Beste Affiliate Programma | De Top 6 van Nederland, België (2023)

Ben je ook benieuwd wat het beste affiliate programma van Nederland en België is? Dan ben je op de juiste pagina uitgekomen. Wanneer je geld wilt verdienen met affiliate marketing zul je er snel achter komen dat er ontzettend veel affiliate programma’s te vinden waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Alleen somt dit artikel niet alle affiliate netwerken en programma’s op die je kunt vinden. In plaats daarvan ontdek je netwerken en programma’s die ik gebruik, waarmee ikzelf jarenlang GOEDE ERVARINGEN heb en uitermate geschikt zijn voor beginners.

Pssssstt: ben je nieuw met affiliate marketing en heb je nog geen goed idee in welke niche je wilt gaan beginnen? Bekijk dan eens mijn artikel beste affiliate niches van 2023.

1. Tradetracker

Tradetracker is één van de grootste affiliate netwerken van Nederland en België

Mijn nummer is 1 toch wel Tradetracker. Dit is één van de grootste affiliate netwerken met een enorm aanbod van verschillende producten en diensten die je kunt promoten. Op dit moment van schrijven biedt Tradetracker je toegang tot meer dan 2000 verschillende affiliate programma’s waardoor ze een ontzettend groot aanbod in Nederland en België hebben.

Zo vind je verschillende affiliate programma’s voor reizen, telecommunicatie producten, games, webhosting of bijvoorbeeld verzekeringen. Voor de gehele lijst met de verschillende affiliate programma’s binnen Tradetracker raad ik je aan om deze overzichtspagina te bekijken.

Naast het enorme aanbod van affiliate programma’s binnen Nederland en België is de ondersteuning vanuit Tradetracker een groot pluspunt. Zo nemen de accountmanagers van Tradetracker geregeld persoonlijk contact met je op wanneer ze denken dat een (nieuw) affiliate programma goed bij je website past. Daarnaast geven ze ook graag advies om meer verkopen te genereren. 

Naar mijn mening is Tradetracker dan ook een must voor wanneer je wilt starten met affiliate marketing. De aanmelding is geheel gratis en snel geregeld via deze link.

Voordelen
 • Ideaal voor wanneer je begint met affiliate marketing.
 • Een enorm aanbod van affiliate programma’s die relevant voor jou zijn om te promoten.
 • Snelle en ervaren klantenservice
 • Persoonlijk contact met TradeTracker accountmanagers en prodcut / dienstaanbieders
 • Populaire affiliate programma’s zoals Body & Fit Shop, Djoser reizen en meer.
Nadelen
 • Sales moeten soms eerst goed gekeurd worden door de producteigenaar.
 • Soms eventjes wachten op uitbetaling door de goedkeuring.

2. PayPro

PayPro logo

Ben je actief op het internet dan heb je vast wel eens gehoord van PayPro. PayPro is namelijk een officiële Collecterende Payment Service Provider met verschillende uitgebreide betalingsmogelijkheden voor websites en webwinkels. PayPro is daarnaast ook in te zetten voor affiliate marketing. 

Binnen hun affiliate portaal vind je namelijk een overzicht van ruim 250 verschillende producten die geschikt zijn om te promoten in Nederland en België. De producten bestaan voornamelijk uit e-books en online cursussen met veelal hoge commissies die kunnen oplopen tot 250 euro of zelfs meer. PayPro is dan ook ideaal voor high ticket affiliate marketing.

Wat ook interessant is aan PayPro is dat elk product een unieke score heeft. Hoe hoger deze score, hoe beter het product verkoopt. Op dit moment is PayPro actief nieuwe adverteerders aan het werven en worden er wekelijks nieuwe affiliate programma’s aan hun portaal toegevoegd.

Voor meer informatie en aanmelden als publisher klik hier. (let op: je betaalt voor de inschrijving eenmalig 7.50 euro)

Voordelen
 • Veelal hoge commissies op e-books en cursussen / masterclasses.
 • Commissies worden direct toegevoegd aan je opneembare saldo.
 • Handmatige uitbetaling, automatisch per 2 weken of per maand is mogelijk.
 • Populaire affiliate programma’s zoals Freds Bouwtekeningen, Afslank Receptenbijbel of Stap voor Stap Yoga.
Nadelen
 • Enkele producten zijn onzichtbaar binnen het systeem.

3. Daisycon

Daisycon is het tweede grote affiliate netwerk waarbij je verschillende affiliate programma's kunt vinden

Daisycon is naast Tradetracker een ander groot affiliate netwerk binnen Nederland en België. Je vindt hier een groot aanbod van meer dan 1600 verschillende programma’s waaronder reizen, autoverhuur, kleding, verzekeringen en vergelijkers. 

Vooral de vergelijkers zijn erg interessant. Daisycon geeft promotors namelijk de kans om prijs en productvergelijkers te gebruiken op hun websites. Je hebt hiervoor geen technische kennis nodig en met enkele klikken heb je al een vergelijker aangemaakt die je eenvoudig op je website kunt plaatsen. Voor meer informatie over alle prijs en productvergelijkers raad ik je aan om deze informatiepagina door te nemen.

Om toegang te krijgen tot Daisycon campagnes moet je naast het aanmaken van een persoonlijk account ook je account door Daisycon laten goedkeuren. Dit gebeurt redelijk snel en is je account goedgekeurd dan kun je direct aan de slag. Per affiliate programma zie je een score van maximaal 100 punten. Hoe hoger deze score is, hoe beter het affiliate programma aansluit bij je website.

Zelf gebruik ik Daisycon voor het promoten van diverse vitamine supplementen, vliegtickets, gereedschap en maak ik jaarlijks gebruik van de zorgverzekeringvergelijker. Het aanmelden bij Daisycon is gratis en het snelst via deze link >>

Voordelen
 • Een enorm aanbod van affiliate programma’s die relevant voor jou zijn op te promoten.
 • Hoge commissies op verschillende producten zoals financiële producten en vakanties.
 • Adverteerders staan graag in contact met goedlopende websites en promotors.
 • Persoonlijk contact met Daisycon accountmanagers.
 • Vaste betaaldatums (wekelijks of per maand).
 • Banners en overige promotiemateriaal per adverteerder eenvoudig verkrijgbaar.
 • Affiliate programma’s zoals Vitalize, Gereedschapcentrum en Vitaminecompleet.
Nadelen
 • Soms moet de adverteerder je media / website goedkeuren.
 • Uitbetaling 1x keer maand (standaard) of een gegarandeerde uitbetaling in ruil voor een kleine bijdrage (niet verplicht).

4. Het affiliate programma van bol.com

Het affiliate programma van Bol.com is ontzettend populair

Het affiliate programma van Bol.com is toch wel het populairste affiliate programma van Nederland en België. Als partner van Bol.com kun je zo ongeveer alle producten die op de website zijn te vinden promoten.

De commissies bij Bol.com variëren tussen de 3% en 8%. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is goed om te weten dat wanneer een bezoeker op je affiliate link klikt je een commissie kunt krijgen op bijna het gehele assortiment  van Bol.com

Dit betekent dus dat je ook commissies krijgt op ontzettend veel andere producten binnen Bol.com (als de bezoeker binnen 5 dagen koopt). Zo krijg ikzelf bijna dagelijks op één van mijn affiliate websites commissies op koopboeken, maar ook op andere producten die ik niet via mijn websites promoot. 

Aanmelden bij het partnerprogramma van Bol is geheel gratis en is binnen enkele minuten geregeld. Ik raad je wel aan om al wel een website te hebben met content.

Voordelen
 • Ontzettend groot assortiment dat er altijd wel iets is wat aansluit op je medium.
 • Je krijgt commissies over andere producten die je niet promoot.
 • Verschillende promotiemiddelen aanwezig zodat je direct en makkelijk aan de slag kunt.
 • De aanmelddrempel en controle is niet erg streng.
Nadelen
 • Veel andere websites maken ook gebruik van het affiliate programma van Bol.com.
 • Iedere nieuwe website dien je apart aan te melden en te laten controleren.

5. Awin

Op Awin vind je honderden verschillende affiliate programma's.

Een ander groot affiliate netwerk waar ik tegenwoordig steeds meer gebruik van begin te maken is Awin. Awin is internationaal affiliate netwerk dat sinds 2017 is ontstaan door een fusie van Zanox en Affiliate Window

Awin heeft dan ook een uitgebreide aanbod van verschillende adverteerders. Denk dan bijvoorbeeld aan Douglas, Bijenkorf, IC Paris, T mobile, Ziggo, Unive en Centraal Beheer. 

Bovendien is Awin ontzettend interessant als je op de Belgische markt wilt gaan richten. Er zijn namelijk heel veel grote Belgische partijen die zich als adverteerder bij Awin hebben aangemeld. Cetelem, JBC, Belvilla en Cofidis zijn dan ook populaire adverteerders bij Awin. 

Wel is het belangrijk om te vermelden dat je bij het aanmelden bij Awin 5 euro moet overmaken als inschrijfgeld. Dit bedrag krijg je later weer teruggestort bij je eerste uitbetaling.

Voordelen
 • Ontzettend veel nationale en internationale adverteerders waardoor het netwerk geschikt is voor Nederlanders en Belgen.
 • Hoge commissies op verzekeringen of banken.
 • Vaste betaaldatums (wekelijks of maandelijks).
 • Banners en andere type promotiemateriaal per adverteerder eenvoudig verkrijgbaar.
 • Affiliate programma’s van Douglas, Ziggo, Bijenkorf, Belvilla, Cetelem zijn er te vinden.
Nadelen
 • 5 euro inschrijfgeld dat je bij de eerste uitbetaling weer terugkrijgt.
 • Adverteerders dienen je website eerst goed te keuren.

6. Plug & Pay van IMU

Plug & Pay is een nieuw affiliate netwerk en is de tegenhanger van het populaire PayPro

Een nieuw affiliate netwerk en stiekem de tegenhanger van PayPro is Plug & Pay van IMU.nl. Je vindt hier allerlei verschillende affiliate programma’s waarbij je e-books, online cursussen en verschillende software diensten kunt promoten. 

Omdat Plug & Pay nog niet zo lang bestaat bevat het systeem alleen nog enkel de basisfuncties. Zo geeft het promotors alleen inzage op welke dagen hoeveel keer er geklikt is op je unieke link, zie je per affiliate programma je verdiende commissies en de verwachte betalingen. 

Wat ik fijn vind, is dat je per affiliate programma een eenvoudig overzicht krijgt van welke producten je kunt promoten, of er promotiemateriaal aanwezig is en dat je zelf affiliate links evenals deeplinks kunt aanmaken.

Ook is er een marktplace aanwezig met aangesloten bedrijven met diverse filters om zo eenvoudig passende programma’s te vinden. Het aanmelden bij Plug & Pay is gratis en binnen 1 minuut via deze link geregeld >>

Voordelen
 • Geschikt voor als je net met affiliate marketing begint.
 • Ook commissies op upsells en kassakoopjes.
 • Affiliate programma’s van onder andere Slaapwijzer en MakkelijkAfvallen.
 • Aanmelddrempel is niet streng.
 • Een grote marketplace waar je verschillende partners kunt vinden.
Nadelen
 • Alleen basisfuncties aanwezig, geen uitgebreide statistieken en je kunt niet achterhalen waarde verkopen vandaan komen.

Wat is het verschil tussen een affiliate programma en een netwerk?

Een affiliate netwerk kun je het beste zien als een tussenpartij dat adverteerders en promotors bij elkaar brengt. Ze zorgen voor de facturatie en betalingen aan de promotors en meten onder ander de verkopen, het aantal leads en de hoeveelheid klikken op je unieke affiliate links met hun uitgebreide softwareplatform.

Daarnaast is het mogelijk voor promotors meerdere affiliate programma’s te promoten binnen één handige interface.

Een affiliate programma daarentegen is een platform dat zelf door de adverteerder word aangeboden en waar dus geen tussenpartij tussen zit. De adverteerder is verantwoordelijk voor het leveren van promotiematerialen, mogelijkheid tot het genereren van unieke links en dat de verdiende commissies op je bankrekening worden gestort.

Uiteindelijk maakt het voor ons als promotors weinig uit of je nu inschrijft bij een affiliate netwerk of een affiliate programma. Het principe is voor beide opties het zelfde: je verdient commissies op basis van verkopen en / of leads.

Tot slot: de beste affiliate programma’s in Nederland en België

Wat het beste affiliate programma voor jou is hangt af van je voorkeuren, wensen en hoe lang je al bezig bent met affiliate marketing. Maar als ik je een belangrijk advies mag geven: meld je aan voor alle eerder genoemde affiliate netwerken en programma’s.

Bij de meeste heb je de mogelijkheid om een “demo account” aan te maken waardoor je in alle rust kunt kijken welke affiliate programma het beste bij jouw website past.

Vond je dit artikel over de beste affiliate programma’s in Nederland en België waardevol? Deel dan het artikel op de bekende sociale mediakanalen. Heb je nog vragen? Laat dan onderaan het artikel een berichtje achter.

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

2 reacties op ”Beste Affiliate Programma | De Top 6 van Nederland, België (2023)

 1. Door Saskia Deekman op 26 juni 2021

  Hoi Jelle.

  Bestaat de mogelijkheid om vanuit Suriname te participeren?

  1. Door Jelle op 1 juli 2021

   Hoi Saskia,

   In de meeste gevallen is dat mogelijk. Ik raad je wel aan om voor de zekerheid de betreffende affiliate netwerken te mailen.

   Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *