Ga naar de inhoud
beste affiliate programma's en netwerken

10 Beste Affiliate Programma’s & Netwerken van Nederland en België (2024 update)

Sta je op het punt om te beginnen met affiliate marketing en vraag je je af wat de beste affiliate programma’s en netwerken van Nederland en België zijn? Dan ben je op de juiste pagina aangekomen. Tegenwoordig zijn er zoveel te vinden waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Echter, somt dit artikel niet alle netwerken en affiliate programma’s op die je kunt vinden. In plaats daarvan ontdek je welke ik gebruik en waarmee ik als affiliate jarenlange GOEDE ERVARINGEN mee heb. 

Naast mijn top 10 kom je in dit artikel nog meer handige informatie te weten zoals wat nu de beste affiliate producten zijn om te promoten. Zit je klaar? Laten we dan beginnen.

Welke Nederlandse affiliate programma’s en netwerken zijn er allemaal?

De affiliate programma’s en netwerken die ik gebruik zijn zowel Nederlandse als internationale spelers op de markt. Elk van deze heeft zijn eigen unieke kenmerken en mogelijkheden. 

 1. Daisycon
 2. PayPro
 3. TradeTracker
 4. Awin
 5. Bol.com
 6. Plug & Pay
 7. Coolblue
 8. TradeDoubler
 9. AdTraction
 10. Bitvavo

1. Daisycon

Daisycon affiliate netwerk

Laten we beginnen met Daisycon, één van de grootste affiliate netwerken van Nederland en België. Met een groot aanbod van meer dan 1600 programma’s is het een platform dat niet in dit overzicht mag ontbreken. 

Ik gebruik Daisycon voor het promoten van onder meer Vitalize, Vitaminecompleet, Flinndal en Gereedschapcentrum, maar je vindt er veel meer bedrijven zoals AliExpress, NordVPN, Emma matrassen, Vattenfall, Saxobank en vergelijkers. 

Vooral de laatste zijn reuze interessant. Je kunt hiermee zonder technische kennis prijs- en productvergelijkers toevoegen aan je website. Zelf maak ik jaarlijks gebruik van de zorgverzekeringsvergelijker voor het promoten van zorgverzekeringen. Bovendien heeft elk affiliate programma een score van maximaal 100 punten. Hoe hoger deze score is, hoe beter het aansluit bij je website.

Een account bij Daisycon aanmaken is binnen enkele minuten gebeurd. Na het aanmaken van je persoonlijke account dient deze goedgekeurd te worden door Daisycon. Dit gebeurt vrij snel, waarna je direct aan de slag kunt.


2. PayPro

PayPro affiliate netwerk

Als we kijken naar de beste Nederlandse affiliate netwerken, dan mag PayPro zeker niet ontbreken. PayPro is een erkende Collecterende Payment Service Provider (CPSP) met een eigen affiliate platform waar je vooral programma’s vind zoals cursussen en e-books.

Binnen hun affiliate portal vind je een overzicht van ruim 250 verschillende producten die geschikt zijn om te promoten in Nederland en België. De producten bestaan voornamelijk uit e-books en online cursussen met veelal hoge commissies die kunnen oplopen tot 250 euro of zelfs meer. 

Zelf promoot ik op mijn affiliate websites bijvoorbeeld de Afslank Receptenbijbel, Droog Trainen Vrouwen Protocol en de WordPress plugin, Affiliate Held. Om je eigen aan te melden als affiliate betaal je eenmalig 7,50 euro.

Daarnaast heeft elk programma een eigen PayPro score. De score geeft aan hoe goed een product verkocht wordt. Hoe hoger de score, hoe beter het product verkoopt, maar hoe hoger de score is, hoe meer concurrentie er is. 

Voor meer informatie over PayPro of om een account aan te maken, klik hier >>


3. TradeTracker

TradeTracker affiliate netwerk

Naast Daisycon is TradeTracker een ander groot affiliate netwerk met een enorm aanbod van verschillende producten en diensten die je kunt promoten. Op het moment van schrijven biedt TradeTracker je toegang tot meer dan 2000 verschillende affiliate programma’s voor verschillende niches. 

Zo vind je verschillende affiliate campagnes voor reizen, telecommunicatie producten, games, webhosting of bijvoorbeeld verzekeringen. Voor de gehele lijst binnen Tradetracker raad ik je aan om deze overzichtspagina te bekijken.

Naast het enorme aanbod van programma’s binnen Nederland en België is de ondersteuning vanuit Tradetracker een groot pluspunt. Zo nemen de accountmanagers van Tradetracker zo nu en dan persoonlijk contact met je op wanneer ze denken dat een (nieuw) affiliate programma goed bij je website past. Daarnaast geven ze ook graag advies om meer verkopen te genereren. 

Naar mijn mening is Tradetracker dan ook een must voor wanneer je wilt starten met affiliate marketing. De aanmelding is geheel gratis en snel geregeld via deze link.


4. Awin

Affiliate netwerk awin

Awin is een relatief nieuw affiliate netwerk. De naam Awin bestaat namelijk pas sinds 2017. Echter betekent dit niet dat ze weinig ervaring hebben. De naam is namelijk ontstaan uit de fusie tussen Zanox en Affiliate Window.

Bij Awin heb je een ruim aanbod aan verschillende nationale en internationale adverteerders die je kunt promoten. Ik gebruik Awin voor het promoten van bepaalde (internationale) sportmerken (XXL Nutrition, Bulk, MyProtein bijvoorbeeld), reizen en professionele klusgereedschap. 

Maar je vindt er ook andere programma’s zoals Douglas, Ziggo, Bijenkorf, Belvilla en Cetelem waardoor het netwerk dan ook geschikt is voor Belgische affiliates. 

Wel is het belangrijk om te vermelden dat je bij Awin 5 euro inschrijfgeld moet betalen om je aan te melden. Dit is om wat serieuzere affiliate partners binnen te halen. Zodra je met succes producten of diensten promoot en je hebt het minimum betalingsbedrag overschreden, dan krijg je de 5 euro terug. 

Aanmelden bij Awin kan hier of bekijk eerst de de overzichtspagina met alle programma’s door hier te klikken.


5. Bol.com affiliate programma

Affiliate programma van Bol.com

Het Bol programma is het populairste affiliateprogramma van Nederland en België. Als partner kun je zo ongeveer alle producten die op de website zijn te vinden promoten waardoor het dan ook ideaal is voor bloggers.

De verdienste variëren tussen de 2,5% en 7%. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is goed om te weten dat wanneer een bezoeker op je affiliate link klikt, je een commissie kunt krijgen op bijna het gehele assortiment.

Dit betekent dus dat je ook commissies krijgt op ontzettend veel andere producten (als de bezoeker binnen 5 dagen koopt). Zo krijg ik zelf bijna dagelijks op één van mijn affiliate websites commissies op kookboeken, maar ook op andere producten die ik niet via mijn websites promoot. 

Daarnaast is het aanmelden helemaal gratis.Houdt er wel rekening mee dat Bol.com je niet accepteert als je website nog leeg is. Zorg er dus voor dat je 10 à 15 blogberichten online hebt staan voordat je je aanmeldt.

Aanmelden bij de grootste webwinkel van Nederland en België is met een paar klikken en binnen een paar minuten geregeld.


6. Plug en Pay van IMU

Affiliate netwerk Plug & Pay

Een nieuw affiliate platform en stiekem de tegenhanger van PayPro is Plug & Pay van IMU (Internetmarketing Unie). Je vindt hier allerlei verschillende affiliate programma’s waarbij je e-books, online cursussen en verschillende software diensten kunt promoten. 

Omdat het nog een vrij jong affiliate netwerk is, heb je nog niet zulke uitgebreide functies, zoals bij anderen. Je kunt wel zien hoeveel clicks je hebt, maar je kunt niet zien waar een sale vandaan gekomen is. Waar het eerste touchpoint ligt en of je de commissie deelt met iemand anders.

Steeds meer adverteerders melden zich en Plug & Pay timmert hard aan de weg om zich te verbeteren. Het aanmelden bij Plug & Pay is gratis en binnen 1 minuut via deze link geregeld >>


7. Affiliate programma van Coolblue

Coolblue affiliate programma

Ook Coolblue heeft een eigen programma, maar heeft dit niet in eigen beheer. Ze doen dit via Partnerize. Via dit netwerk kun je je namelijk aanmelden bij nog meer programma’s. Partnerize is een van de bemiddelende partijen die werk verzetten voor de adverteerder, maar ook voor de affiliate. 

Bij Partnerize heb je ook een heel overzichtelijk dashboard, waarin je alle belangrijke gegevens goed kunt zien. Ook het maken van een affiliate link is bij de CoolBlue geen probleem. Afhankelijk van de productcategorie variëren de commissies tussen 2 en 10%.

Affiliates die zich willen aanmelden bij CoolBlue moeten ook eerst wachten op goedkeuring. Je kunt dus niet zomaar iedere website aanmelden. De website controleren duurt een paar dagen, maar over het algemeen wordt een website die een beetje gevuld is, gewoon goedgekeurd.


8. TradeDoubler

Tradedoubler affiliate netwerk

Een andere waarvan ik sindskort gebruik van maak is TradeDoubler. Dit is een groot en internationaal netwerk waar honderden bedrijven zich bij aangesloten hebben. Een hele bekende en grotere speler is Mediamarkt

Het dashboard is erg overzichtelijk. Je ziet meteen alle belangrijke gegevens en via het overzichtelijke menu rechts in beeld kun je heel snel navigeren naar de plek waar je wilt zijn.

Voor meer informatie over TradeDoubeler of om eenvoudig een account aan te maken, bezoek dan deze website.


9. AdTraction

AdTraction is een van de beste kleine affiliate netwerken

Dit affiliate netwerk is een stuk onbekender en kleiner dan veel van de andere die we al behandeld hebben. Neemt niet weg dat dit geen betrouwbaar netwerk is en zeker de moeite waard is om je voor aan te melden. Wel moet je vooraf even goed kijken of er wat bij zit, dat echt bij je past qua onderwerp.

Je kunt kiezen uit veel verschillende categorieën. Van tuinonderhoud tot aan Hi-Fi apparatuur. Wel is het aanbod per categorie wat beperkt. Hoeveel commissie je krijgt, verschilt echt per aanbieder.

Het dashboard van AdTraction is erg overzichtelijk en volledig Nederlands, ondanks dat dit netwerk van oorsprong niet Nederlands is. Ook bij AdTraction is het zo dat je account eerst goedgekeurd moet worden voordat je kunt gaan promoten. Je eigen AdTraction account is binnen enkele minuten aangemaakt.


10. Het affiliate marketing programma van Bitvavo

Screenshot van de Bitvavo website

Heb je een website over crypto, dan is het partnerprogramma van Bitvavo een must om je eigen voor aan te melden. Breng je nieuwe gebruikers aan via je link en koopt of verkoopt deze crypto, dan krijg je daarover een kleine commissie.

Wanneer je veel aangebrachte leden hebt, die ook nog eens dagelijks handelen, dan zullen de verdiensten steeds verder oplopen. Het fijne van Bitvavo is dat de commissies de volgende dag al op je account staan en dat je deze direct kunt laten uitbetalen.

Om je aan te melden bij Bitvavo hoef je alleen een gratis account aan te maken via deze link.

Wat is het verschil tussen een affiliate netwerk en een programma?

Een affiliate netwerk kun je het beste zien als een tussenpartij die adverteerders en promotors samenbrengt. Het netwerk biedt een platform waarop affiliates toegang hebben tot diverse affiliate programma’s. Het netwerk zorgt voor de facturatie en betalingen aan de promotors en meten onder meer de verkopen, het aantal leads en de hoeveelheid klikken op je unieke affiliate links met hun geavanceerde software platform. 

Affiliate programma betekenis

Dit is een regeling die rechtstreeks door een adverteerder wordt aangeboden zonder de tussenkomst van een netwerk. De adverteerder is zelf verantwoordelijk voor het leveren van promotiematerialen, het genereren van unieke affiliate links en dat de verdiende commissies op je bankrekening worden gestort. 

Uiteindelijk maakt het voor ons als promotors weinig uit of je nu inschrijft bij een affiliate netwerk of een affiliate programma. Het principe is voor beide opties hetzelfde: je verdient commissies op basis van verkopen en / of leads. 

Waar moet een goed affiliate netwerk aan voldoen?

Allereerst is natuurlijk het aanbod belangrijk. Hoe groter het aanbod, hoe meer er te promoten valt. Daarnaast moet een netwerk of een affiliate campagne ook de juiste tools hebben. Zo moet je eenvoudig een affiliate link kunnen aanmaken en snel door het aanbod kunnen scrollen. 

Tevens mag een goede service niet ontbreken. Als je met vragen zit of er technische problemen zijn, dan moet het netwerk snel kunnen reageren. De meeste netwerken uit dit overzicht hebben dit prima voor elkaar.

Wat zijn de beste affiliate producten om te promoten?

Dit is een vraag die niet heel makkelijk is om te beantwoorden. Er is namelijk geen affiliate product dat echt het allerbeste is. Wat ik je wel kan aanraden is dat je het beste een product kunt promoten waarmee je affiniteit mee hebt. 

Het kiezen van het juiste product hangt dan ook af van je persoonlijke voorkeur, kennis en de niche waar je in bevindt. Hieronder zijn enkele populaire categorieën die je kunt overwegen:

 • Fysieke producten – zijn erg populair om te promoten. Denk dan bijvoorbeeld aan sportsupplementen, fitnessapparatuur, platenspelers, gadgets en alles wat daar tussenin zit.Het is goed om te weten dat bij de meeste programma’s de commissie tussen de 2 en 8 procent ligt. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van het programma dat je wilt gaan promoten. Zo promoot ik bijvoorbeeld dit type producten veel via TradeTracker.
 • Digitale producten – hebben vaak hogere marges en zijn bovendien voor de verkopers schaalbaar. Daardoor liggen de commissies bij dit type producten dan ook een stuk hoger dan bij de normale producten. Denk dan aan 10 tot 20%. Voorbeelden zijn e-books, trainingsprogramma’s of coaching. Je vindt dit digitale producten het meest bij PayPro en bij Plug & Pay.
 • High ticket producten – een derde categorie die ook heel interessant kan zijn: high ticket items. Dit kun je het beste zien als producten of diensten die tegen een hoge prijs worden verkocht. Denk dan aan luxe horloges, exclusieve vakantiepakketten, speciale cursussen of gespecialiseerde software. De commissies kunnen dan ook heel hoog zijn, zo tussen de 25 tot 60 procent. Wil je meer te weten komen over high ticket affiliatemarketing en welke programma’s en netwerken dit aanbieden? Bekijk dan eens het artikel high ticket affiliate marketing Nederland en België eens door.
 • Commissies op transactiekosten – Een minder bekende, maar POTENTIEEL zeer winstgevende manier is om als affiliate marketeer samen te werken met brokers of handelsplatformen. In plaats van eenmalige betaling voor nieuwe aangebrachte klanten, word je betaald voor elke transactie die ze uitvoeren. Uiteraard zolang de klanten actief blijven op hun platform. Hoe meer klanten je aanlevert en hoe meer ze handelen, des te hoger de commissies. 

Tot slot

Wat een goed affiliate programma voor jou is, hangt af van je voorkeuren, wensen en hoe lang je al bezig bent met affiliate marketing. Bij de meeste netwerken kun je je gratis aanmelden. Wel is het verstandig om een website te hebben die al een beetje gevuld is. Dan kunnen de mensen achter de netwerken ook zien wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Vond je dit artikel waardevol? Deel dan het artikel op de bekende sociale media kanalen. Heb je nog vragen of heb je ervaringen met een programma of netwerk die niet in artikel staat? Laat het mij weten door onderaan het artikel een berichtje achter te laten. 

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

4 reacties op “10 Beste Affiliate Programma’s & Netwerken van Nederland en België (2024 update)”

 1. Door Saskia Deekman op 26 juni 2021

  Hoi Jelle.

  Bestaat de mogelijkheid om vanuit Suriname te participeren?

  1. Door Jelle op 1 juli 2021

   Hoi Saskia,

   In de meeste gevallen is dat mogelijk. Ik raad je wel aan om voor de zekerheid de betreffende affiliate netwerken te mailen.

   Groetjes

 2. Door laila op 1 april 2024

  Hi,

  Moet je voor affiliate marketing ook een kvk hebben.

  groetjes

  1. Door Jelle Damen op 1 april 2024

   Hi,

   Nee hoor dat hoeft niet direct. Start eerst en als je eenmaal echt geld begint te verdienen, dan pas inschrijven bij de kvk.

   Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *