Ga naar de inhoud
High Ticket Affiliate Marketing, wat is het en hoe start je ermee?

High Ticket Affiliate Marketing Nederland, wat is het en hoe start je ermee?

Door Jelle

Je wilt graag aan de slag gaan met affiliate marketing . Het liefste wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk geld mee verdienen in een zo’n kort mogelijke tijd. Dit kan met high ticket affiliate marketing in combinatie met de beste affiliate programma’s en affiliate netwerken.

Nu hoor ik je al denken “Wat is high ticket affiliate marketing?” In dit artikel vertel ik je wat dit is, waarom het heel lucratief kan zijn om hiermee aan de slag te gaan en kom je meer te weten over de voor en nadelen van high ticket affiliate marketing

Laten we gaan kijken naar wat je kunt bereiken met affiliate marketing als high ticket affiliate.

Wat is high ticket affiliate marketing?

Om geld te verdienen met high ticket affiliate marketing moet je natuurlijk eerst goed begrijpen wat dit inhoudt. De woorden “high ticket” verraden eigenlijk al een beetje wat het is.

Affiliate marketing is het promoten van producten. Als iemand via jouw website het product koopt ontvang jij een percentage commissie. Bij high ticket affiliate marketing liggen deze commissies hoog, heel hoog.

Bij sommige bedrijven kan de commissie van een high ticket product soms oplopen tot wel 500 euro. Als je dan 1 sale van 500 euro in de maand doet, dan heb je al een leuk zakcentje die maand.

De high ticket producten zijn vaak cursussen, maar ook sieraden of software programma’s. De cursussen variëren van leren beleggen tot het investeren in crypto tot aan je eigen webshop binnen Bol.com beginnen om enkele voorbeelden te noemen.

Verschil high ticket en low ticket affiliate marketing

Binnen de affiliate marketing wereld maken we onderscheid tussen high ticket en low ticket affiliate marketing. Het verschil in commissies is echt ENORM.

Een voorbeeld van low ticket affiliate marketing zijn websites waar een affiliate bijvoorbeeld fysieke producten promoot. Laten we zeggen er worden laptoptassen gepromoot.

Een simpele laptoptas kost bij Bol.com zo rond de 20 euro. De gemiddeld commissie ligt bij Bol.com op ongeveer 5%. Wordt 1 zo’n tas via jouw website gekocht dan ontvang je 1 euro commissie.

Je kunt je wel voorstellen hoeveel laptoptassen via jouw website gekocht moeten worden om honderden euro’s te verdienen. Daarom kan affiliate marketing met dure producten veel meer opleveren.

Voordelen high ticket affiliate marketing

  • Je hebt niet veel sales nodig: Dit is een groot voordeel ten opzichte van low ticket affiliate marketing. Je hebt namelijk niet tientallen sales per maand nodig. Als je in 1 maand 1 of 2 sales doet, dan kun je al honderden euro’s verdienen.
  • Heel makkelijk op te schalen: Omdat je maar een paar sales per maand nodig hebt, kun je met high ticket producten heel makkelijk opschalen. Als je kunt opschalen van 1 of 2 sales naar 5 of 6 sales per maand, dan gaat het hard. Een maandinkomen van 10.000 euro is zeker niet onmogelijk.

Nadelen high ticket affiliate marketing

  • Hoge concurrentie: Daar waar veel geld te verdienen is, daar zijn affiliates als de kippen bij. Zo ook bij high ticket affiliate marketing. Je kunt er veel geld mee verdienen, maar de concurrentie kan ook moordend zijn. Daarom is het belangrijk dat affilate marketeers echt goede content maken. Dan pas kun je een passief inkomen opbouwen.
  • Sales zijn moeilijker te realiseren: Je kent het zelf ook wel. Je zult sneller een paar tientjes uitgeven dan bijvoorbeeld 500 euro in 1 keer. Daarom zijn bij duurdere producten sales lastiger te realiseren. Mensen denken meer dan 1 keer na voordat ze een groot geldbedrag uitgeven. Ook daarom is goede content van zeer groot belang.
High Ticket Affiliate Marketing, wat is het en hoe start je ermee?

Hoeveel kun je verdienen dankzij high ticket affiliate marketing?

Door de hoge commissies bij high ticket affiliate marketing kun je er echt veel geld mee verdienen. Maar hoeveel kun je nu precies verdienen met deze duurdere producten?

Zoals gezegd zijn bij high ticket affiliate marketing de producten die je promoot onder andere cursussen, software of sieraden. Om dit te kunnen promoten moet je wel weten waar je deze kunt vinden.

Ik vertel je waar je deze producten vinden kunt en hoe geld kunt verdienen hiermee. Je kunt met deze producten namelijk duizenden euro’s per maand verdienen.

Affiliate netwerken voor high ticket affiliate marketing

In Nederland zijn er heel veel affiliate netwerken actief. Toch is het niet zo dat al deze affiliate netwerken ook duurdere producten aanbieden om te promoten.

Daarom is het goed om te weten waar het promoten van producten met een hoge commissies mogelijk is.

1. Plug & Pay

Plug&Pay is toch wel het Nederlandse affiliate netwerk waar je moet zijn als we het hebben over high ticket affiliate marketing. Hier zijn heel veel digitale, high ticket producten te promoten.

Bij Plug&Pay kan iedereen zich aanmelden en direct starten met promoten. Bij Plug&Pay heb je de “Marketplace”. Hier kun je uit allerlei verschillende producten kiezen om te gaan promoten. Veelal digitale producten om te promoten.

De duurdere producten vind je in markten als beleggen en marketing. Deze high ticket producten hebben commissies van soms wel vele honderden euro’s. 1000 euro verdienen met dit soort producten kan dus vrij snel.

2. PayPro & TradeTracker

Geld verdienen met affiliate netwerken als PayPro en Tradetracker kan ook. Wel is het zo dat deze netwerken wat meer gericht zijn op low ticket affiliate marketing. Toch is het belangrijk dat jij je ook aanmeldt bij deze netwerken.

Onder andere PayPro heeft ook high ticket affiliate marketing producten om te promoten. Wel in een wat mindere mate dan Plug&Pay, maar nog steeds interessant. Hetzelfde geldt voor Tradetracker.

Daarnaast heb je ook low ticket producten nodig om te promoten. Waarom dit is volgt later in dit bericht. Met alleen dure producten op jouw website loop je namelijk een risico.

3. Niet-Nederlandse affiliate producten

Naast grote affiliate netwerken hebben ook heel veel bedrijven hun eigen affiliate programma’s. Veel grote, buitenlandse bedrijven kiezen er voor om zelf een affiliate programma voor hun producten op te zetten.

Geld verdienen met buitenlandse, high ticket producten kun je op den duur ook gaan doen. Ik raad je wel aan om te beginnen met Nederlandse producten te promoten. Als jouw website gaat lopen, dan kun jij je ook gaan richten op producten uit het buitenland.

Affiliate partners voor high ticket affiliate marketing

Hoe start je met high ticket affiliate marketing?

Nu je weet hoe je geld kunt verdienen met high ticket affiliate marketing, wordt het tijd dat we gaan kijken hoe je hier nu precies mee start.

De beste manier hiervoor is om een affiliate website op te zetten. Met deze affiliate website ga je op den duur geld verdienen. Om hiermee geld te verdienen heb je bezoekers nodig en moet je beter zijn dan de concurrentie.

1. Bepaal je niche en welke (high ticket) producten je wilt gaan promoten

Het eerste dat je moet gaan doen is een niche zoeken. Je moet een niche hebben waarin je zowel high ticket als low ticket affiliate marketing kunt toepassen. Zoek dus een affiliate programma dat dit beide heeft.

Het beste kun je een niche kiezen waar jij al een bepaalde feeling mee hebt. Je kunt dan makkelijker content maken en je weet waar je het over hebt. Mocht je nog geen niche hebben gevonden, lees dan eens het artikel top 10 beste affiliate niches eens door.

Een website opzetten om online geld te verdienen is vrij eenvoudig. Wel zijn er een aantal stappen die je goed moet doorlopen. Sommige affiliate marketeers hebben de neiging om zomaar te beginnen.

Het is belangrijk dat jij een goede basis neerzet. Daarom is het dus belangrijk dat je weet welke stappen je allemaal moet doorlopen.

2. Registreer je domein

Het allereerste dat je nodig hebt is een domein. Het domein is het internetadres dat je boven in de adresbalk invult. Het is belangrijk dat je een pakkende domeinnaam bedenkt. Hierdoor weten mensen meteen waar jouw website over gaat.

Tevens moet je een domeinnaam bedenken die goed te lezen is. Ga dus niet 4 of 5 woorden aan elkaar plakken. De werkt voor sommige mensen negatief omdat alle woorden een lang, slecht leesbaar adres geven.

In Nederland zijn er verschillende hosting providers waarbij je een product kunt kopen. 2 zeer betrouwbare hostingproviders zijn Cloud86 en Antagonist. Als je jouw website hier laat hosten, dan zal je weinig tot geen problemen hebben.

3. Zet je website op

Wanneer je het domein en de hosting geregeld hebt, dan wordt het tijd om een website op te zetten om mee te verdienen. Websites bouwen gaat tegenwoordig vrij eenvoudig.

Veel mensen denken bij het bouwen van een website nog steeds aan de ingewikkelde HTML codes van vroeger. Weet dat dit allang niet meer het geval is.

Een website bouwen waarmee je geld verdienen kunt, dat kan iedereen leren. Tegenwoordig loopt het overgrote deel van de websites wereldwijd op WordPress. WordPress is gratis software waarmee jij jouw website kunt maken.

Ik wil je aanraden om GEEN GEBRUIK te gaan maken van website bouw software zoals JouwWeb. Deze zijn goedkoop en lijken leuk, maar weet dat deze veel te beperkt zijn als jouw website straks echt gaat lopen.

Bij affiliate marketing heb je straks namelijk ook plug-ins voor jouw website nodig. Deze maken de website aantrekkelijker, sneller en laten jouw als affiliate makkelijker geld verdienen.

Website laten bouwen

Je hebt ook nog de mogelijkheid om jouw website te laten bouwen. Mits natuurlijk jouw budget hiervoor toereikend is. Een nieuwe website laten bouwen is namelijk niet goedkoop.

Hiervoor krijg je natuurlijk wel een hele goed basis om mee te starten. Onder andere met de Phoenix software van de IMU (Internet Marketing Unie) krijg je een prachtig mooi website.

Als je voor goedkoop wilt gaan, dan raad ik je WordPress aan. Hier leer je ook meteen hoe een website bouwen werkt. Goede kennis voor de toekomst als je op wilt schalen.

4. Bouw je website niet rondom 1 product

Deze stap is erg belangrijk om goed te onthouden. Als je een beetje rond kijkt op de websites van de concurrentie, dan zal je zien dat alle websites op meer dan 1 product gericht zijn. Promoot daarom nooit slechts 1 product op jouw website.

Nu vraag jij je natuurlijk af “waarom niet?”. Ik leg je uit waarom dit niet werkt.

Stel je bouwt een goede affiliate website. Je zoekt een high ticket product dat echt veel commissie oplevert. Je bent misschien vele maanden bezig met bouwen en krijgt al veel bezoekers. Je genereert misschien ook al een passief inkomen.

Elk artikel dat je schrijft dat gaat over dat ene product dat zo ontzettend veel commissie uitbetaald, maar dan komt er een moment dat je een bericht krijgt dat de maker stopt met affiliate marketing.

Dan heb jij jouw hele website voor niks gemaakt. Je zult geen commissies meer ontvangen en je moet misschien wel een andere niche gaan zoeken.

Kies dus meer dan 1 product dat je kunt promoten. Als 1 product dan vaarwel zegt, dan heb je de andere nog. Combineer hierbij dus high ticket en low ticket producten.

5. Start met schrijven van waardevolle content

Dit is de allerbelangrijkste stap als je begint met producten promoten. Dit begint met het maken van waardevolle content. Waardevolle content is iets dat vaak onderschat wordt.

Je hebt bezoekers nodig om een commissies te scoren. Welk product je ook promoot, de content die jij schrijft daar moeten mensen echt wat aan hebben. Voor als het gaat om high ticket producten moet je niet zomaar wat op papier zetten.

High ticket affiliate marketing werkt alleen als je heel goed gaat kijken naar wat de concurrent doet. Als je een nieuw artikel wilt gaan schrijven moet je naast goed zoekwoordenonderzoek, ook de gehele top 10 in Google analyseren.

Zorg dus ook voor goede tools om dit allemaal te kunnen doen. Deze tools zijn veelal betaald, maar je kunt verdienen met high ticket affiliate marketing om deze kosten heel gemakkelijk er uit te halen.

De content kun je ook weer delen op social media platformen zoals Instagram. Instagram in combinatie met affiliate marketing is namelijk ook een hele goede manier om geld te verdienen.

Hier leer wat je moet doen om succesvol te worden op Instagram, maar ook wat je vooral niet moet doen. Je wordt behoed voor valkuilen en leert hoe jij een following op kunt bouwen op Instagram.

6. Money is in the list

Wanneer jouw website echt loopt, dan wordt het tijd om ook te beginnen met emailmarketing. Nu je bezoekers hebt wordt het tijd om e-mailadressen te gaan verzamelen. Zo kun jij jouw e mail en site combineren om nog meer omzet te maken.

Door marketing via email toe te passen kun je twijfelende mensen over de streep trekken. Je maakt ze eerst warm, brengt ze verder in de marketingfunnel om ze daarna een aanbod te doen wat ze niet kunnen weigeren.

Een goede mailing list opbouwen is heel belangrijk. Ook bij high ticket affiliate marketing kun je hiermee extra sales en dus extra inkomsten genereren.

Tot slot

Affiliate marketing is een verdienmodel dat eigenlijk iedereen toe kan passen. Wel is het zo dat je ook affiliate marketing niet zomaar even leert. Om de basis te leren heeft Jacko Meijaard de Affiliate Marketing Revolutie opgezet.

In deze cursus van Jacko Meijaard leer je de basics van affiliate marketing helemaal. Van het registreren van een domeinnaam tot aan het opzetten van mailinglijsten.

Wanneer jij de juiste basis hebt, dan kun jij je ook gaan bezighouden met high ticket affiliate marketing. Want ook bij deze producten promoten geldt: The Sky is the Limit. Ook aan high ticket affiliate marketing zitten geen grenzen.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *