Ga naar de inhoud
High Ticket Affiliate Marketing, wat is het en hoe start je ermee?

High Ticket Affiliate Marketing Nederland & België, wat is het en hoe start je ermee?

Je wilt graag aan de slag gaan met affiliate marketing. Uiteraard wil je hiermee in een korte tijd zoveel mogelijk geld mee verdienen. Dit is mogelijk met high ticket affiliate marketing in combinatie met de beste affiliate programma’s en affiliate netwerken van Nederland en België.

Misschien vraag je je nu af: “wat houdt high ticket affiliate marketing precies in?”In dit artikel leg ik uit wat het betekent, waarom het voor jou als affiliate zo aantrekkelijk is om hierin te duiken, bespreek ik de plus en minpunten en geef ik je enkele goede high ticket producten en diensten die je kunt promoten. Lees je mee?

Wat is high ticket affiliate marketing?

Wat is high ticket affiliate marketing?

Als je overweegt om met high ticket affiliate marketing te starten, moet je natuurlijk eerst goed begrijpen wat deze vorm van affiliate marketing inhoudt. De woorden “high ticket” verraden eigenlijk al een beetje wat het is.

High-ticket affiliate marketing is een specifieke vorm van affiliate marketing. Hierbij ligt de nadruk op het promoten van producten of diensten die zowel een hoge verkoopprijs als een hoge commissie hebben. In plaats van je te richten op goedkopere producten, focus je met deze vorm van affiliate marketing op producten waarvoor mensen graag meer betalen.

Toch gaat het bij deze vorm van affiliate marketing niet alleen om de hoge commissies. Het gaat ook om de echte waarde en kwaliteit van de producten die je als affilliate marketeer promoot. Denk dan aan cursussen, software programma’s of producten zoals sieraden.

Een verkoop van dit soort producten kan leiden tot flinke commissies. Hierdoor kun je met minder verkopen toch een mooi bedrag verdienen. Bij bepaalde adverteerders kan de commissie zelfs oplopen tot 500 euro. Stel je voor dat je één verkoop van 500 euro per maand realiseert; dat levert je al een leuk zakcentje op.

Verschil high ticket en low ticket affiliate marketing

Binnen de affiliate marketing wereld maken we onderscheid tussen high en low ticket affiliate marketing. De hoogte van de commissies verschilt dan ook ENORM.

Laten we beginnen met low ticket affiliate marketing. Hierbij gaat het vaak om websites die bijvoorbeeld fysieke producten aanbevelen. Neem als voorbeeld een site die laptoptassen promoot.

Stel, een standaard laptoptas heeft een prijskaartje van ongeveer 20 euro op Bol.com. De gemiddelde commissie bij Bol.com is rond de 5%. Als iemand zo’n tas koopt via jouw affiliate link, krijg je een commissie van 1 euro.

Nu kun je je wel voorstellen dat je heel wat laptoptassen moet verkopen om een leuk bedrag te verdienen. Daarom kan het promoten van duurdere producten, zoals bij high ticket affiliate marketing, veel lucratiever zijn.

Voordelen high ticket affiliate marketing

  • Je hebt niet veel sales nodig: Je hoeft niet tientallen sales per maand te realiseren. Als je in 1 maand 1 of 2 verkopen doet, dan verdien je al snel honderden euro’s.
  • Heel makkelijk op te schalen: Doordat je maar een handvol verkopen per maand nodig hebt, kun je met high ticket producten heel makkelijk opschalen. Als je kunt opschalen van 2 naar 5 of 6 sales per maand, dan gaat het hard.

Nadelen high ticket affiliate marketing

  • Hoge concurrentie: Daar waar veel geld te verdienen is, daar zijn affiliates als de kippen bij. Dit geldt zeker voor high ticket affiliate marketing. Je kunt er veel geld mee verdienen, maar de concurrentie kan ook moordend zijn. Het is daarom belangrijk om echt goede en waardevolle content te maken. Alleen zo kun je een stabiel (semi) passief inkomen opbouwen.
  • Sales zijn moeilijker te realiseren: Je kent het zelf ook wel. Je zult sneller een paar tientjes uitgeven dan bijvoorbeeld 500 euro in 1 keer. Daarom zijn deze verkopen lastiger te realiseren. Mensen denken meer dan 1 keer na voordat ze een groot geldbedrag uitgeven. Ook daarom is goede content van zeer groot belang.

Best betalende affiliate programma’s en netwerken

Best betalende affiliate programma's en netwerken

Je hebt de keuze uit talloze affiliate netwerken. Echter, niet al deze affiliate netwerken bieden mogelijkheden voor het promoten van duurdere producten met hoge commissies. Daarom is het goed om te weten waar je wel terecht kunt.

1. Plug en Pay

Als je op zoek bent naar high ticket producten, dan is Plug & Pay hét Nederlandse affiliate netwerk waar je als affiliate marketeer moet zijn. Hier vind je namelijk een uitgebreid aanbod van high ticket affiliate programma’s.

Bij Plug & Pay kun je je eenvoudig en kosteloos aanmelden, en je kunt vrijwel direct beginnen met promoten. Wat dit affiliate netwerk uniek maakt, is de aanwezigheid van een Marketplace. Hier kun je door diverse categorieën en bedrijven bladeren.

De duurdere producten vind je vaak in categorieën als beleggen en marketing, maar ook in andere markten zoals personal coaching. Hieronder vind je een lijst met enkele goede high ticket programma’s die je via Plug & Pay kunt promoten.

PartnerprogrammaCategorieCommissie
Cash Cow AcademyOnline Geld Verdienen€ 239,40 / € 359,10
Slank met de Virtuele Maagband zonder dieetGezondheid€ 120,00
De Geldmachine LiveAandelen / vastgoed€ 300,00
Money MasteryBeleggenMaximaal € 98,43
Cursus VerhuurmakelaarMakelaardij€100
De OndernemersmachineOndernemen€ 250,00

2. PayPro en TradeTracker

Het is ook mogelijk om geld te verdienen met netwerken zoals PayPro en TradeTracker. Het is wel belangrijk dat je weet dat deze affiliate netwerken zich meer richten op low ticket affiliate marketing. Toch is het slim om je ook bij deze netwerken aan te melden.

PayPro biedt namelijk ook high ticket affiliate-programma’s om te promoten. Wel in wat mindere mate dan Plug & Pay, maar nog steeds reuze interessant. Hetzelfde geldt voor TradeTracker. Hieronder vind je een beknopte lijst van enkele affiliate marketing producten die je via deze twee netwerken kunt promoten.

ProgrammaMarktCommissieNetwerk
DjoserReizen€ 80+ (afhankelijk type reis)TradeTracker
ToolmaxKlussen / Gereedschap€ 50+ (afhankelijk type gereedschap)TradeTracker
FX MindsBeleggen / Traden€ 100 per jaar (wederkerende commissie)PayPro
Slim BeleggenBeleggen€ 100PayPro
x10 Met CryptoBeleggen€ 500PayPro
Trading NavigatorBeleggen€ 100PayPro

Naast high ticket producten heb je ook low ticket producten nodig om te promoten. Waarom dit is volgt later in dit artikel. Met alleen dure producten op jouw website loop je namelijk een groot risico.

3. Niet-Nederlandse affiliate producten

Naast de grote affiliate netwerken hebben ook veel bedrijven hun eigen affiliate marketingprogramma’s opgezet. Vooral veel grote buitenlandse bedrijven kiezen hiervoor.

Geld verdienen met buitenlandse, producten kun je op den duur ook gaan doen. Echter, raad ik je aan om eerst te beginnen met Nederlandse affiliate marketing producten te promoten. Het is pas verstandig om je te richten op producten uit het buitenland nadat je door hebt hoe high ticket affiliate marketing werkt.

Voor buitenlandse affiliate producten kun je bijvoorbeeld eens kijken naar platforms zoals ClickBank.

Stappenplan om te starten met High Ticket Affiliate Marketing

Stappenplan om te starten met High Ticket Affiliate Marketing

Nu je weet hoe je geld kunt verdienen met high ticket affiliate marketing, is het tijd om te ontdekken hoe je hier daadwerkelijk mee kunt beginnen.

De manier hiervoor is om een affiliate website op te zetten. Met deze affiliate website ga je op den duur geld verdienen. Om hiermee geld te verdienen heb je bezoekers nodig en moet je beter zijn dan de concurrentie.

1. Bepaal je niche en welke (high ticket) producten je wilt gaan promoten

Het eerste dat je moet gaan doen bij het starten van high ticket affiliate marketing is het bepalen van je niche en het selecteren van de producten die je wilt gaan promoten. Het is namelijk belangrijk om een niche te kiezen waarin zowel high ticket als low ticket affiliate marketing mogelijk is.

Je start eerst met het kiezen van een niche waar je al een bepaalde feeling mee hebt. Dit maakt het gemakkelijker om content maken en je weet waar je het over hebt.

2. Registreer je domein

Het allerbelangrijkste wat je nu nodig hebt, is een domein. Het domein is het webadres dat je bovenin de adresbalk van je browser invult. Je moet ervoor zorgen dat je domeinnaam pakkend is. Hierdoor weten mensen direct waar jouw website over gaat.

Daarnaast is het belangrijk dat je kiest voor een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden en te lezen is. Vermijd het aan elkaar plakken van te veel woorden. Want dit kan een negatieve invloed hebben doordat het resulteert in een lang en onduidelijk webadres.

Er zijn diverse hostingproviders waar je een domeinnaam kunt registeren. Deze website wordt gehost bij Antagonist, en zoals je kunt merken heeft deze website een uitstekende snelheid.

3. Zet je website op

Nadat je het domein en hosting hebt geregeld, is het tijd om je eigen affiliate website op te zetten. Tegenwoordig draait het overgrote deel van de websites wereldwijd op WordPress. WordPress is gratis software waarmee je eenvoudig je eigen website kunt maken.

Ik wil je aanraden om GEEN GEBRUIK te maken van een website bouwer zoals JouwWeb. Hoewel deze opties goedkoop lijken en gebruikersvriendelijk lijken, zijn ze vaak te beperkt als je website echt succesvol begint te worden.

Bij affiliate marketing zul je straks namelijk ook plug-ins voor je website nodig hebben. Deze plug-ins maken je website aantrekkelijker, sneller en helpen je als affiliate om gemakkelijker geld te verdienen.

4. Bouw je website niet rondom 1 product

De vierde stap is er 1 om goed te onthouden. Als je de websites van je concurrenten bekijkt, zul je zien dat deze allemaal gericht zijn op meerdere producten. Het is daarom slim om nooit slechts 1 product op je website te promoten. Ik zal je uit leggen waarom dit niet werkt.

Stel je bouwt een goede affiliate website. Je hebt een product gevonden met een hoge commissie. Je hebt maandenlang gewerkt aan de ontwikkeling van je website en trekt al aardig wat bezoekers aan.

Elk artikel dat je schrijft, draait om dat ene product dat zo ontzettend veel commissie uitbetaald. Maar dan komt het moment waarop je te horen krijgt dat de maker stop met affiliate marketing.

Dan heb je je hele website voor niets gemaakt. Je zult geen commissies meer verdienen en moet je mogelijk op zoek naar een andere niche.

Het is dus van belang om meerdere producten te kiezen die je kunt promoten. Als een product ooit wegvalt, heb je altijd nog andere mogelijkheden. Combineer daarbij zowel dus high ticket en low ticket producten.

5. Start met schrijven van waardevolle content

De 5e stap is de allerbelangrijkste stap als je begint met high ticket affiliate marketing. Het begint allemaal met het maken van waardevolle content. Het belang van waardevolle content wordt vaak bij affiliate marketing onderschat.

Om commissies te scoren heb je bezoekers nodig. Ongeacht welk product je promoot, de content die je maakt moet daadwerkelijk nuttig zijn voor je bezoekers.

High ticket affiliate marketing werkt alleen als je grondig onderzoek doet naar wat je concurrenten doen. Wanneer je een nieuw artikel wilt schrijven, moet je naast gedegen zoekwoordonderzoek ook een grondige analyse maken van de volledige top 10 resultaten in Google.

Zorg er dus voor dat je goede tools gebruikt om dit allemaal te kunnen doen. Deze tools zijn veelal betaalt, maar met high ticket affiliate marketing kun je genoeg verdienen om deze kosten eruit te halen. Tools die ik bijvoorbeeld gebruik zijn SE Ranking en SurferSEO.

6. Money is in the list

Zodra je website echt begint te groeien, is het tijd om te starten met e-mailmarketing. Nu je bezoekers hebt, wordt het tijd om e-mailadressen te gaan verzamelen. Hierdoor kun je e-mailmarketing combineren met je website om nog meer omzet te maken.

Door e-mailmarketing toe te passen kun je twijfelende bezoekers overtuigen. Je begint met het opwarmen van je bezoekers, stuurt ze verder de marketingfunnel in en biedt hen vervolgens een aanbod aan die ze niet kunnen weigeren. Zelfs bij high ticket affiliate marketing kun je met een goed beheerde mailinglijst extra verkopen genereren en dus extra inkomsten genereren.

Tot slot

Affiliate marketing is een verdienmodel dat eigenlijk iedereen toe kan passen. Wel is het zo dat je ook affiliate marketing niet zomaar even leert. Om de basis te leren kun je een cursus affiliate marketing volgen. In de twee die ik hieronder benoem leer je de basics van affiliate marketing. Van registeren van een domeinnaam, conversie optimalisaties tot het opzetten van mailinglijsten.

Wanneer jij de juiste basis hebt, dan kun jij je ook gaan bezighouden met high ticket affiliate marketing. Want ook bij deze producten promoten geldt: The Sky is the Limit. Ook aan high ticket affiliate marketing zitten geen grenzen.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *