Ga naar de inhoud
verdienmodel website

Verdienmodel Website: dit zijn de beste 6 van 2024

Zoek je een goed verdienmodel voor je website? Het idee van een winstgevende website klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar veel mensen denken dat het te mooi is om waar te zijn. Herken je dit?

Laat die gedachten even voor wat ze zijn en lees verder. In dit artikel laat ik je kennismaken met zes verschillende verdienmodellen om geld te verdienen met je website. En daar zit vast een model tussen dat jou aanspreekt.

1. Affiliate marketing

Bij affiliate marketing als verdienmodel promoot je een product of dienst van een ander bedrijf. Je verwijst je lezers vervolgens door naar dat bedrijf. Voor mij persoonlijk is affiliate marketing een van mijn favoriete verdienmodellen.

Wanneer bezoekers via jouw website en affiliate link een aankoop doen, krijg je daarvoor een commissie. Deze commissie kan een vast bedrag zijn of een percentage van het aankoopbedrag. Maar let op, je hebt wel een goed affiliate programma of netwerk nodig.

Een netwerk dat ik vaak gebruik is PayPro. Hier vind je vooral e-books en cursussen met hoge commissies. Deze commissies variëren tussen de 7 en 250 euro per verkoop. Er zijn zelfs producten die nog meer commissie opleveren.

Voordat je begint met affiliate marketing is het belangrijk om de behoeften van je doelgroep te kennen. Het heeft weinig zin om lukraak wat affiliate links op je website te plaatsen. Pas als je weet wat je bezoekers zoeken, kun je gericht adverteren en een succesvol verdienmodel opzetten.

High Ticket Affiliate Marketing, wat is het en hoe start je ermee?

2. Tonen van advertenties 

Een andere manier om geld te verdienen met je website is door advertenties te tonen. Als je een goed bezochte website hebt, kun je advertenties plaatsen in de artikelen die je hebt geschreven.

De bekendste platforms om dit te doen zijn Google Adsense en Ezoic. Bij beide kun je zelf kiezen waar je de advertenties op je website wilt plaatsen. Welke advertenties getoond worden, bepalen de algoritmes van deze platforms.

Google Adsense is gratis en eenvoudig te installeren. Maar let op, je moet wel de richtlijnen volgen. Doe je dat niet, dan kunnen de advertenties worden uitgeschakeld.

Ezoic is een groot internationaal advertentieplatform dat ik zelf gebruik. Aanmelden is gratis, net als bij de meeste tools. Wat Ezoic uniek maakt, is dat ze de advertenties ook testen. Zo wordt gekeken hoe je inkomsten kunnen worden geoptimaliseerd. Bij Ezoic kun je ook kiezen uit verschillende lay-outs en posities voor de advertenties.

Beide platforms zijn prima geschikt als verdienmodel. Maar let wel, je hebt bezoekers nodig om daadwerkelijk geld te verdienen met het tonen van advertenties.

3. Een webshop starten als verdienmodel voor je website

Het starten van een webshop als verdienmodel voor je website kan op meerdere manieren. Je kunt kiezen voor een webshop met fysieke producten, maar digitale of online producten zoals online trainingen, cursussen, een membership-website of e-books zijn ook een optie.

Als je voor fysieke producten gaat, kun je een eigen voorraad aanleggen en zelf de producten verzenden. Een andere optie die aan populariteit wint, is dropshipping. Je kunt ook kiezen om je producten via Bol.com of Amazon te verkopen.

Het runnen van een webshop is niet iets wat je er zomaar bij doet. Het vergt tijd en je online zichtbaarheid in de zoekmachines en op social media is cruciaal om klanten te trekken. Wees ook uniek. Gebruik zelfgeschreven en unieke productteksten en zorg dat je productfoto’s er echt uitspringen.

Dropshipping is een verdienmodel met een relatief laag risico. Je hoeft namelijk geen eigen voorraad te hebben en de leverancier stuurt de producten direct naar de klant. Maar er zijn ook nadelen. Jij bent als webshop eigenaar verantwoordelijk en juridisch aansprakelijk. Daarnaast is een goede klantenservice essentieel.

verdienmodel website, je eigen webshop starten

4. Digitale Producten als Verdienmodel: Trainingen, Cursussen en E-books

Als je veel kennis hebt over een bepaald onderwerp, kun je overwegen om je eigen trainingen of online cursussen te maken. Door een deel van je website om te toveren tot een membership-website, creëer je als het ware een digitale leeromgeving. Klanten kunnen toegang krijgen door een abonnement af te sluiten, wat jou een terugkerend inkomen oplevert.

Een handig systeem hiervoor is Huddle van IMU.nl. Dit is een eigen ledensite en e-learning platform dat je kunt beheren op je eigen domein. Je kunt er eenvoudig je eigen digitale programma’s zoals PDF’s, video’s of audiobestanden delen.

Het platform is ook geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, zodat je leden altijd en overal kunnen leren. Bovendien kun je een community rond je cursussen bouwen, wat je minder afhankelijk maakt van sociale media platformen zoals Facebook, TikTok of Instagram. Voor meer informatie hoe het platform werkt of toegang tot een gratis proefversie klik hier >>

E-books als Verdienmodel

Het schrijven en verkopen van een e-book is een andere manier om geld te verdienen. En het is makkelijker dan je denkt; een e-book hoeft geen lang verhaal te zijn. De waarde hangt af van de kwaliteit van de inhoud.

Gek genoeg hoef je een e-book niet eens helemaal zelf geschreven te hebben. Je kunt namelijk ook gebruik maken van Private Label Rights (PLR). Met PLR kun je digitale producten aanpassen en onder je eigen naam verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld een Engelstalig e-book kopen, dit vertalen naar het Nederlands en vervolgens verkopen op de Nederlandse markt. Zo zijn er PLR van blogartikelen, videotrainingen, software, video’s en e-books dus.

je eigen e-book schrijven is een goed verdienmodel voor je website

5. Productreviews met Vergoeding

Heb je een website waar je producten promoot als affiliate? Dan kan het zomaar zijn dat op een gegeven moment een bedrijf je benadert om een gratis product te ontvangen en hierover een review wilt schrijven. Zeker als het gaat om producten waar een flink prijskaartje aanhangt.

Als je website groeit, kan het gebeuren dat een bedrijf je een product aanbiedt in ruil voor een artikel op je website of op je social media kanalen. Dit wordt ook wel een barterdeal genoemd. Of je zo’n deal moet aanpakken hangt helemaal af van de waarde van het product.

Stel je ontvangt een product dat een waarde heeft van 20 euro, maar voor een advertentie op je website ontvang je 150 euro, dan is het slim om een aanvullende vergoeding te vragen voor de publicatie van het artikel. Mochten ze ook nog eens een eigen affiliate programma hebben, dan zou je dit ook nog eens kunnen combineren.

6. Je eigen diensten verkopen

Het laatste verdienmodel is de verkoop van je eigen diensten misschien wel één van de meest voor de hand liggende manieren om van je website een verdienmodel te maken. In dit geval richt je jezelf op het aan de man brengen van uren.

Het is dus de bedoeling dat de bezoekers van jouw website je gaan inhuren voor het uitvoeren van een specifieke klus of taak. Dit kunnen allerhande werkzaamheden zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het schrijven van op maat gemaakte teksten, het doen van de boekhouding, het bouwen van een website, het plaatsen van berichten op zakelijke sociale media kanalen of het plannen en uitvoeren van online marketing strategieën.

Je leest het al, er zijn tegenwoordig talloze online diensten die je als entrepreneur kunt aanbieden om zo je inkomsten flink wat op te krikken. En dit alles zonder dat je ergens fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Werken op afstand en zelfs vanuit het buitenland wordt op deze manier steeds gemakkelijker en aantrekkelijker, maar natuurlijk kleven er ook wat nadelen aan het online verkopen van diensten.

Gezien er slechts 24 uur in een dag zitten kun je nu eenmaal niet meer uren verkopen, en wanneer je erg goed bent in wat je doet kan dit helaas aardig vlug leiden tot een inkomstenplafond.

Laat jezelf in dit geval niet direct uit het veld slaan, want het verhogen van je uurtarief geeft op den duur best nog wat speling.

Tot slot

Welk verdienmodel je voor je website gaat gebruiken maakt uiteindelijk niet eens zo heel veel uit. Per slot van rekening gaat het erom dat je bezoekers naar je website ziet te krijgen. Zonder bezoekers immer geen verkopen, en zonder verkopen zul je niets verdienen. Jezelf goed informeren over de verschillende manieren hoe je traffic kunt genereren is daarom minstens zo belangrijk.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *