Ga naar de inhoud
Ook je goudrekening openen? In dit artikel laat ik je zien hoe je dit in 2 simpele stappen doet.

Je eigen goudrekening openen in slechts 2 eenvoudige stappen

Wil je een eigen goudrekening openen? De goudprijs is hoog en steeds meer mensen tonen interesse in het beleggen in goud. Goud staat bekend als een veilige haven in onzekere tijden en kan een stabiele factor in je beleggingsportfolio zijn.

De beste manier om in goud te investeren, is door fysiek goud te kopen. En daarvoor heb je een speciale bankrekening nodig. Het aanmaken van zo’n rekening is tegenwoordig eenvoudig online te regelen en neemt slechts enkele minuten in beslag. 

In dit artikel vertel ik je meer over wat deze speciale rekening nu precies is en hoe je in slechts twee eenvoudige stappen gratis je eigen persoonlijke goud rekening kunt openen. Lees je mee?

Waarom heb je een goudrekening nodig om fysiek goud te kopen?

Een rekening voor edelmetalen kun je het beste zien als een normale bankrekening bij de bank. Net als bij een normale rekening, wordt de waarde van je aangekocht goud hierop bijgeschreven. Je kunt kiezen tussen een toegewezen en een niet toegewezen rekening, afhankelijk van je voorkeur voor fysiek of virtueel goud.

Bij de toegewezen variant wordt het fysieke goud dat je koopt, opgeslagen op een specifieke locatie. Je hebt dan direct eigenaarschap van het goud, en de waarde ervan wordt zichtbaar op je rekening. Wil je het goud willen ontvangen, dan wordt de waarde van het goud van je goudrekening afgeschreven.

Aan de andere heb je de niet-toegewezen variant, waarbij je je investeert in virtueel goud. De waarde hiervan wordt op je goudrekening bijgeschreven, maar het is dan niet mogelijk om het goud fysiek te ontvangen. Bovendien is de waarde van het goud afhankelijk van beleggingen (bijvoorbeeld cfd’s).

Een rekening biedt dan ook een tal van voordelen. Zo kun je waar ter wereld ook bent, inloggen en je investeringen beheren. Dit geeft je vrijheid en flexibiliteit. Bovendien is het een stuk veiliger dan goud thuis bewaren. Je hoeft je geen zorgen te maken over inbraak of dat het goud tijdens een overval gestolen wordt.

Waar kun je het beste een rekening voor edelmetalen openen?

Het aanmaken van een rekening voor edelmetalen is heel eenvoudig en je regelt het binnen enkele minuten online. Zelf koop ik mijn fysieke goud bij GoldRepublic, een Nederlandse aanbieder die bekendstaat om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Bij GoldRepublic kun je al vanaf 50 euro goud en andere fysieke edelmetalen zoals zilver of platina kopen.

Wat GoldRepublic zo fijn maakt, is het gebruiksvriendelijke online handelsplatform dat zeven dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar is. Dit betekent dat je op elk gewenst moment goud kunt aankopen.

Een ander groot voordeel van GoldRepublic is de ruime keuze in opslagmogelijkheden. Na aankoop van het goud wordt het veilig opgeslagen op een kluislocatie naar keuze. Je kunt kiezen voor opslag in Nederland (Amsterdam), maar je kunt er ook voor kiezen om het goud te slaan in Zürich of Frankfurt.

De kluizen in Amsterdam worden beheerd door Brinks, terwijl die in Zürich en Frankfurt onder beheer staan van Loomis International. De bestellingen worden in 99,9% van alle gevallen DIRECT VERWERKT en zijn verzekerd door Marsh & McLennan companies (bron). Voor opslag zijn kosten aanverbonden, maar dat is afhankelijk van hoeveel edelmetalen je h

Daarnaast biedt GoldRepublic ook een uniek spaarplan aan, waarmee je maandelijks automatisch goud kunt kopen. Dit wordt direct toegevoegd aan je portefeuille, waardoor je geleidelijk je investering kunt opbouwen. 

Omdat je fysiek goud koopt bij GoldRepublic, ben je 100% juridisch eigenaar van het edelmetaal. Dit geeft je niet alleen zekerheid, maar ook de flexibiliteit om je edelmetaal zelf op te halen indien als je dat wilt.Ook is het bedrijf in het bezit van een AFM-verguning wat weer betekent dat GoldRepublic onder toezicht staat van de Autoriteiten Financiële Markten.

Wil je investeren in goud en een gratis account aanmaken bij GoldRepublic volg dan de stappen hieronder.

goudrekening openen

Stap 1: Maak je account aan

Om te starten dien je je registeren via deze link bij het Nederlandse GoldRepublic. Je hoeft alleen je volledige naam, een sterk wachtwoord en je e-mailadres op te geven. Na je registratie ontvang je binnen enkele minuten een e-mail om je account te bevestigen.

identiteit verifieren

Stap 2: Valideer je account

Het is nu tijd geworden om je account te valideren. Je hebt als het goed is een e-mail gehad met daarin een validatie link. Mocht je deze e-mail niet direct zien, kijk dan even goed in je spamfolder.

Door op de link in de e-mail te klikken, wordt je naar een pagina binnen de website van GoldRepublic gebracht. Hier krijg je een melding te zien dat je account succesvol is goedgekeurd. Vanaf dit moment kun je aan de slag om goud te kopen.

Gefeliciteerd je hebt je eigen goudrekening geopend, maar wat nu?

Heb je alle twee de stappen doorlopen en is je account gevalideerd dan heb je nu automatisch je eigen persoonlijke rekening geopend. Maar wat nu?

Nadat je je eigen rekening hebt geopend is het heel belangrijk om je account evenals je rekening goed te beveiligen. Dit kan op twee verschillende manieren die ik kort hieronder met je doorneem.

1. Gebruik een goed en sterk wachtwoord

Je hebt natuurlijk al een wachtwoord ingevuld tijdens het registratieproces in stap 1, maar je kunt deze altijd wanneer je wilt zelf wijzigen onder je account instellingen. Een goed wachtwoord moet voldoen aan verschillende eisen waaronder de lengte.

Een goed wachtwoord is minimaal 12 karakters lang en bevat zowel cijfers als speciale karakters zoals een ! of een #.

Kies ook voor een uniek wachtwoord en niet voor een wachtwoord die je ergens al gebruikt. Gebruik ook zo min mogelijk persoonlijke zaken zoals je naam of geboortedatum in je wachtwoord. Deze zijn namelijk heel eenvoudiger te achterhalen. Zet ook geen letters of cijfers achterelkaar in je wachtwoord. Denk dan bijvoorbeeld aan 1234 of zxcvb.

2. Twee stap authenticatie

Een ander belangrijke manier om je account extra en goed te beveiligen is door een twee stap authenticatie aan te zetten. Hiervoor gebruik je de Google 2FA Authenticator app op je telefoon. Deze app genereert elke 30 seconden een nieuw 6-cijferige code.

Heb je deze ingesteld onder je account bij GoldRepublic, dan dien je voortaan in te loggen met je wachtwoord evenals de 6-cijferige code. Dit maakt het voor hackers vrijwel onmogelijk om je account over te nemen.

Goudrekeningen tot slot

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is het aanmaken van je eigen rekening voor edelmetalen bij het Nederlandse handelsplatform GoldRepublic snel en heel eenvoudig geregeld. Bovendien kun je hier niet alleen fysiek goud kopen, maar ook ander edelmetalen zoals zilver en platina. Wel is het heel erg belangrijk om je account goed te beveiligen door een sterk wachtwoord te gebruiken en door de twee stap authenticatie in te stellen. Voor meer informatie klik op de knop hieronder.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *