Ga naar de inhoud
Ook je goudrekening openen? In dit artikel laat ik je zien hoe je dit in 2 simpele stappen doet.

Je eigen goudrekening openen in slechts twee simpele stappen

Door Jelle

Wil jij ook je eigen goudrekening openen? Steeds meer mensen raken geïnteresseerd om in goud te beleggen. De beste methode hiervoor is om fysiek goud te kopen, maar hiervoor heb je wel een soort van bankrekening nodig, namelijk een goudrekening. Het openen van een goudrekening doe je tegenwoordig online en is binnen een paar minuten eenvoudig geregeld.

In dit artikel vertel ik je meer over wat een goudrekening nu precies is en hoe je slechts in twee simpele stappen je eigen persoonlijke goudrekening kunt openen om fysiek goud te kopen. Lees je mee?

Wat is nu een goudrekening?

Een goudrekening kun je het beste zien als een normale bankrekening. Op deze rekening wordt de waarde van het goud dat je hebt aangekocht bijgeschreven. Je hebt de keuze uit een toegewezen en een niet toegewezen goudrekening.

Een toegewezen goudrekening is aan te raden wanneer je fysiek goud wilt gaan kopen en dat deze wordt opgeslagen op een specifieke locatie. De waarde van het aangekochte fysieke goud wordt op je goudrekening bijgeschreven. Mocht je het goud fysiek willen ontvangen dan wordt de waarde van het goud van je goudrekening afgeschreven.

Bij een niet toegewezen goudrekening wordt er virtueel goud aangekocht. De waarde hiervan wordt op de goudrekening bijgeschreven, maar het is dan niet mogelijk om het goud fysiek te ontvangen. Bovendien is de waarde van het goud afhankelijk van beleggingen.

Wanneer je wilt investeren in goud kent het hebben van een goudrekening verschillende voordelen. Zolang je een internetverbinding hebt, kun je overal ter wereld inloggen op je goudrekening en goud bijkopen.

Ook is het hebben van een goudrekening een heel stuk veiliger dan wanneer je het fysieke goud thuis laat bezorgen. Hiervoor dien je weer extra maatregelen te nemen om te zorgen dat het goud bij inbraak of overval niet gestolen kan worden.

Het openen van een goudrekening, waar kun je dit het beste doen?

Zoals gezegd is het openen van een goudrekening heel makkelijk en online binnen enkele minuten te regelen. Zoals je kunt lezen in mijn GoldRepublic review koop ik zelf fysiek goud bij het Nederlandse handelsplatform GoldRepublic. Hier koop je vanaf 50 euro goud, maar ook andere fysieke edelmetalen zoals zilver of platina.

Het daadwerkelijk kopen van goud bij GoldRepublic is dan ook heel eenvoudig en dat is precies wat je wilt wanneer je van plan bent om in goud te gaan beleggen. Het online handelsplatform van GoldRepublic is namelijk zeven dagen per week, 24 uur per dag geopend, dus je kunt op elk moment van dag edelmetaal kopen.

Het grote voordeel van GoldRepublic is dat het wanneer je het fysieke goud aankoopt, het na levering veilig wordt opgeslagen op een kluislocatie na keuze. Je kunt namelijk zelf onder je account aangeven waar je het goud veilig wilt laten opslaan.

Je hebt de keuze uit Amsterdam, Zürich en Frankfurt. De kluizen in Amsterdam worden beheerd door Brinks en in Zürich en Frankfurt worden ze beheerd door Loomis International. De bestellingen worden in 99,9% van alle gevallen direct verwerkt en zijn verzekerd door Marsh & McLennan companies (bron).

Je hebt ook de mogelijkheid om maandelijks te sparen met het spaarplan van GoldRepublic. Dit houdt in dat maandelijks fysiek edelmetaal zoals goud, zilver of platina automatisch voor je aangekocht wordt en wordt toegevoegd aan je portefeuille.

Aangezien je fysiek goud koopt bij GoldRepublic betekent dit dan ook dat je 100% juridisch eigenaar bent van het edelmetaal en dat je ook de mogelijkheid hebt om je edelmetaal zelf op te halen. Ook is het bedrijf in het bezit van een AFM-vergunning wat weer betekent dat GoldRepublic onder toezicht staat van de Autoriteiten Financiële Markten.

Wil je investeren in goud en een gratis account aanmaken bij GoldRepublic volg dan de stappen hieronder.

Stap 1: account aanmaken

Om een goudrekening te openen dien je te registeren via deze link bij GoldRepublic. Je hoeft alleen je volledige naam, een sterk wachtwoord en je e-mailadres op te geven. Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail om je account te goed te keuren.

Stap 2: account valideren

In de tweede stap is het belangrijk om je account te valideren. Je hebt als het goed is een email gehad met daarin een validatie link (indien niet gekregen, dan even goed in je spamfolder kijken).

Klik je op de link in de email dan wordt je naar een pagina binnen de website van GoldRepublic gebracht met daarin de melding dat je account succesvol is goedgekeurd. Vanaf dit moment kun je dus aan de slag om goud te kopen

Gefeliciteerd je hebt je eigen goudrekening geopend, maar wat nu?

Heb je alle twee de stappen doorlopen en is je account gevalideerd dan heb je nu automatisch je eigen persoonlijke goudrekening geopend. Maar wat nu?

Nadat je je eigen rekening hebt geopend is het heel belangrijk om je account evenals je rekening goed te beveiligen. Dit kan op twee verschillende manieren die ik kort hieronder met je doorneem.

1. Gebruik een goed en sterk wachtwoord

Je hebt natuurlijk al een wachtwoord ingevuld tijdens het registratieproces in stap 1, maar je kunt deze altijd wanneer je wilt zelf wijzigen onder je account instellingen. Een goed wachtwoord moet voldoen aan verschillende eisen waaronder de lengte.

Een goed wachtwoord is minimaal 12 karakters lang en bevat zowel cijfers als speciale karakters zoals een ! of een #.

Kies ook voor een uniek wachtwoord en niet voor een wachtwoord die je ergens al gebruikt. Gebruik ook zo min mogelijk persoonlijke zaken zoals je naam of geboortedatum in je wachtwoord. Deze zijn namelijk heel eenvoudiger te achterhalen. Zet ook geen letters of cijfers achterelkaar in je wachtwoord. Denk dan bijvoorbeeld aan 1234 of zxcvb.

2. Twee stap authenticatie

Een ander belangrijke manier om je account extra en goed te beveiligen is door een twee stap authenticatie aan te zetten. Hiervoor gebruik je de Google 2FA Authenticator app op je telefoon. Deze app genereert elke 30 seconden een nieuw 6-cijferige code.

Heb je deze ingesteld onder je account bij GoldRepublic, dan dien je voortaan in te loggen met je wachtwoord evenals de 6-cijferige code. Dit maakt het voor hackers vrijwel onmogelijk om je account over te nemen.

Tot slot

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is het openen van je eigen goudrekening bij het Nederlandse handelsplatform GoldRepublic snel en heel eenvoudig geregeld. Bovendien kun je hier niet alleen fysiek goud kopen, maar ook ander edelmetalen zoals zilver en platina.

Wel is het heel erg belangrijk om je account goed te beveiligen door een sterk wachtwoord te gebruiken en door de twee stap authenticatie in te stellen.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *