Ga naar de inhoud

ING goud kopen? Ontdek dit betere alternatief voor het open van een goudrekening

Door Jelle

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in goud om hun vermogen te beschermen of te vergroten. Eeuwenlang werden goud en andere edelemetalen beschouwd als een materiaal dat altijd zijn waarde behoudt. Veel klanten van ING hebben dan ook de vraag “kun je bij ING goud kopen“?

Fysiek goud, of gouden munten kopen bij de ING is op dit moment niet mogelijk. Bij geen één bank kun je fysiek goud kopen. Vroeger was dit de normaalste zaak van de wereld om via de bank goud te kopen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig andere manieren om fysiek goud te kopen. Door dit artikel te lezen ontdek je een betrouwbaar Nederlands alternatief en de voordelen ervan. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Waarom kun je geen goud kopen bij de ING?

Zoals gezegd is goud kopen via de ING is niet mogelijk. Goud verkopen is namelijk voor banken niet meer interessant. Ze verdienen er niet genoeg aan en willen geen geld uitgeven om het goud veilig op te slaan.

Als klant van een bank ben je tegenwoordig niet veel meer dan een nummertje. Daar waar je vroeger echt nog alle aandacht kreeg is dat nu niet meer zo. Kijk maar eens hoeveel kantoren van de grote banken gesloten worden. Veel dingen moet je allemaal zelf, online regelen tegenwoordig.

Wat is het beste alternatief om fysiek goud te kopen?

Om tegenwoordig aan fysiek goud te komen hebben we geen van alle banken meer nodig. Er zijn namelijk diverse bedrijven die goud verkopen en voor je opslaan. Zoals je in mijn GoldRepublic review kunt lezen, is GoldRepublic in Nederland dé partij om goud en andere edelmetalen zoals zilver en platina te kopen.

Je kunt hier eigenaar worden van goud baren of gouden munten. Geld investeren in goud heeft bij GoldRepublic aantal voordelen. Ik bespreek ze hieronder:

Betrouwbaar en het goud wordt veilig opgeborgen

GoldRepublic is een Nederlands bedrijf waar je verschillende edelmetalen kunt kopen. Het is een betrouwbaar bedrijf en het goud dat je koopt is altijd verzekerd.

Het goud wordt namelijk opgeslagen in onafhankelijke kluizen in Zürich, Amsterdam en in Frankfurt. Dezelfde soort grote kluizen die we vroeger bij de bank ook zagen.

GoldRepublic werkt samen met een aantal beheerders. In Nederland werkt men samen met Brink’s. Dit bedrijf kent iedereen van de waarde transport busjes die we regelmatig zien.

Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met Loomis International. Zij zijn verantwoordelijk voor het bewaren van het goud in kluizen die je kunt vinden in Frankfurt en Zürich.

Lage transactiekosten en spaarplan

Dit is een ander voordeel van een goudrekening openen bij GoldRepublic. De transactiekosten zijn bij goud namelijk maar 1%. Als jij dus voor 100 euro goud koopt, dan betaal je slechts 1 euro transactiekosten.

Uiteraard moet GoldRepublic ook betalen voor het opslaan van de edelmetalen. Je betaalt dus per jaar ook mee aan de opslagkosten. Voor het opslaan van goud baren of munten betaal je 0,5% per jaar. Heb jij dus voor bijvoorbeeld 1.000 euro aan gouden munten? Dan betaal je voor deze munten 5 euro per jaar aan opslagkosten.

Je hebt ook de mogelijkheid om elke maand goud te kopen met een spaarplan. Dit kun je vergelijken met het sparen bij een bank. Bij een bank zet je elke maand spaargeld op jouw rekening. Bij GoldRepublic koop je elke maand voor een ingesteld bedrag goud of een ander edelmetaal.

Met een spaarplan kun je ook voor een ander sparen. Bijvoorbeeld voor een kleinkind. In plaats van dat je kapitaal op de bank zet, kun je ook goud sparen voor jouw kleinkind.

Je bent juridisch eigenaar van het goud

Wanneer je goud koopt bij GoldRepublic, dan word je ook echt fysiek eigenaar van het edelmetaal. Net zoals jij eigenaar bent van het geld dat je bij de bank stalt, word je hier eigenaar van het edelmetaal.

Dit houdt dus ook in dat wanneer jij dat wilt, jij het fysieke goud ook echt kunt ophalen. In de market van GoldRepublic koop jij het goud, maar je kunt het ook thuis opslaan als je dat wilt.

Wanneer je het goud op wilt halen, dan moet je natuurlijk wel rekenen op kosten. Voor transport als je het wilt laten bezorgen, maar ook om het goud veilig uit de kluis te halen en de gegevens te verwerken.

Een ander groot voordeel dat is dat je geen enorm kapitaal hoeft te investeren. Je kunt namelijk dit edelmetaal al kopen vanaf 50 euro. Als je een klein bedrag investeert, dan wordt je mede eigenaar van een goud baar of van een munt.

Het edelmetaal dat je gekocht hebt, dat kun je verkopen wanneer je dat wilt. Je verkoopt het goud dan weer en je krijgt de waarde vergoed die het goud op dat moment heeft.

Conclusie

Uit dit artikel kunnen we wel concluderen dat het investeren in edelmetalen verstandiger is dan jouw kapitaal bij een bank neer te zetten. Vooral in deze tijd van enorme inflatie. Jouw vermogen blijft misschien wel staan bij de bank, maar wordt steeds minder waard.

Op dit moment kun je namelijk een stuk minder met 1.000 euro als je dit vergelijkt met een aantal jaren geleden. Edelmetalen daarentegen behouden altijd hun waarde. Natuurlijk schommelt de waarde wel een beetje, maar het houdt zijn waarde wel t.o.v. van geld in tijden van inflatie.

Als je goud of andere edelmetalen wilt kopen, dan kun je dit het beste doen via GoldRepublic. Ik heb dit zelf ook gedaan en hebben alle voordelen ondervonden. Open vandaag nog een edelmetalen rekening en zorg er vanaf nu voor dat jouw kapitaal zijn waarde houdt.

TIJDELIJKE ACTIE TOT EN MET 6 SEPTEMBER: Meld je via de rode knop hieronder aan, doorloop het validatie proces en koop voor 100 euro aan edelmetalen. In ruil daarvoor krijg je van GoldRepublic 1 gram goud ter waarde van zo’n 56 euro helemaal gratis

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *