Ga naar de inhoud
In 10 Stappen Succesvol Beleggen Review

In 10 Stappen Succesvol Beleggen Review [Harm van Wijk 2024]

Ben je op zoek naar een boek over beleggen, dan ben je waarschijnlijk dit bekende boek van Harm van Wijk tegen gekomen. In mijn in 10 stappen succesvol beleggen review ga je meer leren wie Harm van Wijk nu precies is, wat er allemaal in het boek besproken wordt en vertel ik je meer over wat ik vind van het populaire handboek

Wie is Harm van Wijk?

Harm van Wijk - van beleggen.com

Harm van Wijk is de auteur van het handboek “In 10 Stappen Succesvol Beleggen”, de eigenaar van de website Beleggen.com evenals de aangesloten community die inmiddels meer dan 57.000 leden telt.

Nadat Harm zijn studie bedrijfseconomie had afgerond is hij in de financiële wereld beland en is hij langzaamaan steeds meer bezig gaan houden met beleggen.

Dat Harm van Wijk een echte beleggingsexpert is, bewijst wel dat hij meerdere keren te gast is geweest bij verschillende programma’s op tv en op de radio.

Zo is Harm meerdere keren te zien en te horen geweest bij onder andere EenVandaag, Netwerk, FinanceTelevision, BNR Nieuwsradio, Radio 1, Radio 2 en Business Class.

Ook werkt hij samen met onder andere SNS-bank, Alex, Citi, ING-bank en bijvoorbeeld BNP Paribas. Daarnaast heeft hij verschillende stukken geschreven voor de Financiële Telegraaf, Beursplaza en Beurs.nl

Naast dat Harm auteur is van het handboek in 10 stappen succesvol beleggen heeft hij ook nog andere boeken geschreven (Handleiding Geld Verdienen met Opties en de valkuilen bij het investeren in grond). Ook heeft hij diverse programma’s ontwikkelt zoals de Trading Navigator Methode Software om beleggen toegankelijker te maken.

Wat is het boek In 10 Stappen Succesvol Beleggen?

Het boek in 10 Stappen Succesvol Beleggen is een e-book, luisterboek en een fysiek boek van beleggingsexpert Harm van Wijk. Het bestaat uit 117 pagina’s waarin Harm van Wijk je uitlegt hoe je door het volgen van zijn 10 stappen succesvol kunt leren beleggen en een inkomen kunt halen uit aandelen en opties.

Het boek is mooi vormgegeven en kent een duidelijke structuur. Als we het boek openen zien we dat het voorwoord geschreven door Jaap van Duijn, een voormalig lid van het beleidscomité en CIO van de Robeco Groep, fondsmanager van het Robeco-fonds en buitengewoon hoogleraar in de praktische aspecten van de beleggingsleer aan de UvA en de EUR.

Vervolgens krijg je de inleiding te lezen. Hierin geeft Harm van Wijk aan de 90% van de particuliere beleggers niet in staat is om de beurs te verslaan. Maar door je kennis te vergroten en door dit voortdurend te doen bouw je aan je vermogen en behaal je meer rendement.

Voorwoord en introductie In 10 Stappen Succesvol Beleggen. Copyright deonlineondernemer.nl
Voorwoord en introductie uit het boek In 10 Stappen Succesvol Beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen bestaat zoals de titel zegt uit 10 verschillende hoofdstukken. Elk stap is voorzien van enkele praktijkvoorbeelden en aan het einde van elke stap vind je een opdracht die je helpt om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Ik neem de hoofdstukken hieronder kort met je door zodat je een goed idee krijgt waar het uit bestaat en wat Harm van Wijk je gaat leren.

Stap 1: Formuleer je doel

Voordat je kunt gaan beginnen is het belangrijk dat je vooraf voor jezelf helder hebt wat je doel is. Wil je bijvoorbeeld beleggen voor een korte of lange periode om bijvoorbeeld de kosten van de studies van je kinderen te kunnen betalen of wil je graag een aanvulling op je pensioen.

Op basis hiervan bereken je namelijk met welk bedrag je moet gaan starten en welk rendement je wilt behalen.

In dit hoofdstuk helpt Harm je deze te visualiseren en op te schrijven en geeft hij aan waarom het zo belangrijk is om deadlines erbij te plaatsen en waarom je de opgeschreven doelen wilt behalen.

Verder leer je dit hoofdstuk meer hoe je jouw persoonlijke doelbedrag berekent, hoe jij je beleggingsprofiel bepaalt en hoe je week, maand en jaar doelen opstelt.

Stap 2: Zorg voor een succesvolle mindset

In het tweede hoofdstuk, zorg voor een succesvolle mindset ga je meer leren waarom je de juiste mindset moet ontwikkelen wanneer je met beleggen aan de slag wilt gaan. Men zegt dan ook niets voor niets, dat beleggen uit 20% kennis bestaat en 80% uit een succesvolle mindset.

Harm legt in dit hoofdstuk dan ook uit waarom mensen niet rationeel kunnen handelen en hoe jij dit wel kunt. Verder leer je in dit hoofdstuk meer over de 7 geldmythes, waarom geld verliezen pijn doet en hoe je zorgt voor een betere brein waardoor je wel de juiste beslissingen kunt nemen.

Stap 3: Vergroot je kennis op het gebied van beleggen

Het ontwikkelen van een beginnende belegger tot een ervaren belegger is volgens Harm in te delen in 5 niveaus. Op basis van de kenmerken van deze niveaus bepaal je op welke ontwikkeling jouw focus moet komen te leggen.

In het 3e hoofdstuk leer je dus kijken op welk punt je nu staat qua kennis en waar welk niveau je naar toe wilt.

Zo is het eerste niveau die in dit hoofdstuk wordt beschreven de basis. Hier hebben beleggers nog geen plan en starten ze met het kopen van hun eerste aandeel. Ook maken ze nog geen gebruik van opties en hun resultaten zijn wisselend. Beleggers die op het eerste niveau zitten maken dan ook vaak verlies.

Beleggers die op niveau 3 zitten houden een basisjournaal bij. Ze gebruiken spreiding in verschillende sectoren om zo risico’s te beperken. Opties worden door niveau 3 beleggers alleen gebruikt met een gelimiteerd risico. Niveau 3 beleggers halen een gemiddeld rendement van ongeveer 10% per jaar.

Wil je dus van een niveau 1 belegger groeien naar een niveau 5 belegger, dan zul je dus moeten leren. Binnen Harm van Wijk forum / trainingsomgeving – waarbij je gratis toegang krijgt bij aanschaf van dit boek geeft Harm je een overzicht van verschillende cursussen en trainingen die je hierbij kunnen helpen. Veel hiervan zijn gelukkig gratis.

Voorbeeld hoofdstuk 3 uit het boek in 10 stappen succesvol beleggen. Copyright deonlineondernemer.nl
Voorbeeld hoofdstuk 3 uit het boek in 10 stappen succesvol beleggen

Stap 4: Kies een kansrijke markt

Na het lezen van de eerste 3 hoofdstukken heb je de basis gelegd. In hoofdstuk 4 ga je de slag. Als belegger maak je namelijk gebruik van trends. Misschien haal je inspiratie uit je dagelijkse leven omdat je veel kennis hebt over een bepaalde sector.

Je gaat in dit hoofdstuk dan ook stap voor stap aan de slag met het kiezen van een kansrijke markt of trend. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de AEX-index, de aandelen binnen de AEX of de aandelen die een hoog dividend uitkeren of bijvoorbeeld een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren.

Harm vertelt dan ook in dit hoofdstuk hoe je dit doet en hoe jij deze markten uitkiest. Ook laat Harm met voorbeelden zien waarom spreiding zo ontzettend belangrijk is.

Tip van Jelle: Wist je dat het boek “In 10 Stappen Succesvol Beleggen” 6,95 euro kost? Je ontvang het binnen enkele dagen en je krijgt direct na aankoop toegang tot het e-book, luisterboek en andere bonussen. Je bestelt het door hier te klikken >>

Stap 5: Filter de kansrijke aandelen

Je weet inmiddels wat voor niveau belegger je bent en welke aandelen voor interessant genoeg zijn om daarin te beleggen. Het is dan ook tijd geworden om de lijst die je in het vorige hoofdstuk hebt samengesteld te filteren. Daarom dan ook het hoofdstuk Filter de kansrijke aandelen.

Volgens In 10 Stappen Succesvol Beleggen zijn namelijk niet alle aandelen binnen een bepaalde sector altijd even interessant. Aan de hand van bewezen en succesvolle strategieën legt Harm dan ook hoe jezelf het kaf van het koren kunt scheiden.

Een ander punt wat in het hoofdstuk filter de kansrijke aandelen wordt aangehaald door Harm is waarom je het spoor moet volgen van de grote en ervaren beleggers. Dit allemaal door het tonen van verschillende voorbeelden.

Stap 6: Selecteer het instrument

Het belangrijkste bij beleggen is de visie op de onderliggende waarde. In dit hoofdstuk ga je dan ook meer leren welke instrumenten je wilt gaan gebruiken. Want de juiste instrumenten kiezen (zoals aandelen of opties op aandelen) is belangrijk bij het behalen van je doel die je in hoofdstuk 1 hebt opgeschreven.

Harm leert je in het hoofdstuk dan ook stap voor stap welke instrumenten er allemaal zijn om een maandelijks passief inkomen op te bouwen.

Zo vertelt Harm van Wijk meer over de voor- en nadelen van aandelen, putopties en callopties, spreiding, turbo’s en nog veel meer.

Stap 7: Kies de strategie die bij je past

Je kunt een strategie hebben, maar je aan je gekozen strategie houden is een totaal ander verhaal. Het is advies in dit hoofdstuk is dan ook om een strategie te kiezen die het beste je past, waarbij jij je fijn bij voelt en helpt om je doel of doelen te bereiken. Nadat je je instrument hebt gekozen ga je in dit hoofdstuk dus een strategie kiezen.

In dit hoofdstuk bespreekt Harm dan ook kort de twee meest bekende analyses, namelijk de technische en de functionele analyse. Ook wordt er gesproken over kwalitatieve analyses.

Qua strategieën wordt bijvoorbeeld behandeld waarom een buy-and-holdstrategie risicovol is, kom je meer te weten over dollar cost averaging en ontdek je verschillende optiestrategieën.

Voorbeeld hoofdstuk 7 uit het boek in 10 stappen succesvol beleggen. Copyright deonlineondernemer.nl

Stap 8: Gebruik money management

Stap 8, gebruik money management is een stap die veel beginnende beleggers namelijk niet toepassen. Dit hoofdstuk gaat namelijk over risicomanagement. Money management kan er namelijk voor zorgen dat zelfs de slechte belegger toch geld verdiend.

Het hoofdstuk Gebruik Money Management heeft dan ook als doel om je (opgebouwde) kapitaal te beschermen. Een bekende uitspraak van Warren Buffet die ook in dit boek terug komt, is:

“Regel 1 bij beleggen: verlies geen geld! Regel 2 bij beleggen: vergeet regel 1 niet.”

Hoe je dit allemaal doet, wordt in stap 8  dus uitgelegd. Enkele onderwerpen die in dit hoofdstuk dan ook terug komen zijn stop-losses, spreiding, risico’s, handel klein en vaak en focus op het proces, niet op het individuele resultaat.

Stap 9: Bepaal vooraf wanneer je wilt verkopen

In hoofdstuk 9 ga je meer leren waarom je vooral bepaalt wanneer je wilt verkopen. Je posities verkopen is dan ook de helft van het verhaal. Bepaal vooraf wanneer jij je positie weer wilt sluiten. Dat is namelijk het laatste moment waarop jij als belegger nog objectief kunt zijn.

Zoals je waarschijnlijk weet spelen emoties een grote rol bij het beleggen en zijn ze dan ook voor jou een groot gevaar. In stap deelt Harm dan ook waardevolle tips hoe jij je emoties kunt verkleinen door een eigen persoonlijke handelsplan, waarin je onder andere vooraf vastlegt wanneer je weer verkoopt.

Stap 10: Registreer en evalueer je stappen

In het laatste hoofdstuk van het boek in 10 stappen succesvol beleggen ga je leren hoe je als belegger kunt evalueren. Je gaat namelijk je leren hoe jij je eigen transacties kunt bijhouden en waarom dit zo belangrijk is.

Want als je transacties vastlegt, kun je ook precies zien wat goed ging en wat fout ging. Meten is namelijk weten. De tradingjournaal hoef je zelf niet te maken, Harm geeft je namelijk een voorbeeld hoe deze eruit ziet.

Voorbeeld hoofdstuk 10 uit het boek in 10 stappen succesvol beleggen. Copyright deonlineondernemer.nl
Voorbeeld hoofdstuk 10 uit het boek in 10 stappen succesvol beleggen

Verder kom je meer te weten over brokers en welke brokers volgens Harm van Wijk goed zijn.

Bonussen bij het boek in 10 stappen succesvol beleggen

Bij aankoop van het handboek in 10 stappen succesvol beleggen krijg je ook toegang tot diverse gratis e-books, tools en interviews van Harm van Wijk. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt waaruit ze bestaan.

Bonus #1: hoe selecteer je 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

In dit kleine en gratis e-book kom je meer te weten hoe je zelf eens kansrijke markt kiest, hoe je trends kunt herkennen, hoe je jouw persoonlijke visie kunt bepalen en nog veel meer.

Bonus #2: toegang tot de ledensite mijn.beleggen.com met meer dan 57.000 leden.

Daarnaast krijg je ook direct toegang tot de community van beleggen.com. De community bestaat uit meer dan 57.000 leden en ook nog eens 15 experts beleggers die maar al te graag iedereen willen helpen.

Bovendien vind je hier ook de digitale versie evenals het luisterboek van in 10 stappen succesvol beleggen, diverse andere handboeken en trainingen van Harm van Wijk.

Bonus #3: Live online training

In deze training vertelt Harm van Wijk hoe je kunt succesvol kunt beleggen zonder al teveel bij te investeren en zonder al te veel risico te lopen dankzij enkele bewezen technieken en strategieën.

Je krijgt ook toegang tot een training hoe je tot 70% rendement behaalt met Royal Dutch Shell met het geheime systeem dat succesvolle beleggers gebruiken.

Als laatste krijg je ook nog eens toegang tot een exclusieve video waarin je kennis maakt met Durante Olsman, accountmanager bij LYNX.

Bonus #4: Exclusieve Serie Interviews met Experts

Daarnaast krijg je ook nog eens toegang tot 11 exclusieve experts interviews. Enkele bekenden namen die terug komen zijn prof. dr. Jaap van Duijn, Wubbe Bos beleggingsspecialist bij LYNX, Tom Lassing van Beursbox.nl en Pieter Monsma van Great Capital Partners

Tip van Jelle: Je ontvang het boek binnen enkele werkdagen thuis en je krijgt direct na aankoop toegang tot het e-book, luisterboek en andere bonussen. Je bestelt het boek door hier te klikken >>

Voor wie is het boek in 10 stappen succesvol beleggen geschikt?

Het handboek in 10 stappen succesvol beleggen is voor iedereen bedoeld die een maandelijks inkomen uit aandelen en opties wilt halen, maar nog geen idee hebben hoe ze hiermee moeten beginnen (niveau 1). Het is ook geschikt voor mensen die al beleggen, maar die meer rendement willen behalen (niveau 2).

Het doel van het handboek is dan ook om mensen zoals jij en ik kennis te laten maken met beleggen in aandelen en opties.

Mocht je na het lezen van deze review meer willen leren, dan zou ik je adviseren om eens te kijken naar de gratis training van Harm van Wijk, namelijk de Trading Navigator Methode.

Wat zeggen andere over het boek in 10 stappen succesvol beleggen?

Voordat ik je meer vertel over mijn ervaringen, wil ik eerst nog enkele ervaringen met je delen van andere mensen die gebruik hebben gemaakt van het boek. Je ziet hier hieronder.

Een aanrader voor de ambitieuze belegger. Helpt met gedisciplineerd en consequent handelen om de doelstellingen daadwerkelijk te bereiken. Op de manier wordt de kans op succes veel groter. – Klaas Steenhuis – Voormalig Chef online redactie van de Financiële Telegraaf

Mijn belangrijkste advies aan de koper van dit boek van Harm van Wijk is: lees het boek goed, maak je de inhoud eigen en volg zijn stappenplan! – Jaap van Duijn – Voormalig lid van het beleidscomité en CIO van Robeco Groep, fondsmanager van Robeco en buitengewoon hoogleraar beleggingsleer aan de UvA en de EUR.

Als je Harm zegt, zeg je beleggen en als je beleggen zegt, zeg je Harm. Harm en ik kennen elkaar al jaren. En in die jaren hebben we al heel wat boeiende discussies gevoerd. Het valt me altijd weer op dat Harm niet alleen bereid is om te leren, maar dat hij ook bereid is zijn kennis vervolgens te delen. Zoals in dit boek: toegankelijk, overzichtelijk en direct toepasbaar. Wat mij betreft een standaard werk voor alle beleggers. – Herbert Robijn – Finodex.com

Via beleggen.com word je op alle manieren geholpen op beter te beleggen. Ik heb de sessies m.b.t. “In 10 stappen beter te beleggen” en de 6 weken coaching training gevolgd. Er worden verschillende handreikingen gegeven om op een verantwoorde manier te beleggen of om met opties te werken. Steeds word je er op geattendeerd om je risico’s af te dekken. Helemaal top. – Nico Swart

Harm van Wijk geeft duidelijk en bruikbare adviezen. Daarbij werkt het prettig samen en staat hij open voor vragen. – Michiel Verstraten

Mijn review: wat vind ik van het boek?

Je bent inmiddels meer te weten gekomen over de auteur, het boek en de bonussen die je er allemaal bijkrijgt. Het is dan nu hoogste tijd geworden voor mijn review.

Ik vind dat het handboek van Harm een hele goede instap is voor mensen die meer willen leren over beleggen in aandelen en opties. Het is praktisch, leest lekker weg, geeft je duidelijke uitleg en je merkt echt dat het boek is geschreven door een expert zonder dat er overdreven moeilijke termen worden gebruikt.

De opdrachten aan het einde van elke stap zijn niet moeilijk, maar laten je wel goed nadenken over het maken van belangrijke keuzes. Dat juich ik absoluut toe omdat ik van mening dat je beter eerst kunt leren en pas daarna gaat investeren.

Wat ik ook een hele grote pluspunt vind, is de beleggen.com community forum waarin je vragen kunt stellen of als je dat wilt andere mensen kunt helpen. Ook worden er geregeld activiteiten en dagelijks beursnieuws gedeeld met de leden. Je hebt ook de mogelijkheid om als particuliere belegger gedachtes te wisselen met mede-forum gebruikers evenals de experts van Beleggen.com

Als ik een minpunt zou moeten benoemen, dan hadden de twee analyses wat mij betreft wat uitgebreider behandeld mogen worden. Maar dit kleine minpunt doet niet af aan de kwaliteit en de informatie die het boek bied. De informatie blijft waardevol en informatief.

Conclusie

Mijn persoonlijke conclusie is dan ook het handboek In 10 Stappen Succesvol Beleggen van Harm van Wijk inderdaad al de juiste handvatten en informatie bevat die beginnende beleggers nodig hebben om goed te kunnen starten. Wel moet je bereid zijn om minimaal de basis te leren en de informatie van Harm stap voor stap te volgen en de opdrachten te maken.

Mocht je op zoek zijn, naar een uitgebreide training over beleggen, dan raad ik je aan om eens te kijken naar de andere training van Harm van Wijk, namelijk de Trading Navigator Methode.

Voordelen
  • Geeft je een duidelijk stappenplan van A tot en met Z waardoor het boek uitermate geschikt is voor de beginnende belegger.
  • Het boek is praktisch en aan het einde van elk hoofdstuk vind je een opdracht je die je kunt uitvoeren om het maximale uit het boek te halen.
  • Tijdens het lezen merk je dat je echt met een expert te maken hebt en weet waar hij het over heeft.
  • De bijgeleverde bonussen sluiten zeer goed aan en daagt je uit om meer te leren.Gratis toegang tot wellicht het grootste beleggen forum van Nederland en België.
  • Voor een prijs van 6,95 euro (verwerkingskosten + verzendkosten) kan je het boek niet laten liggen
Nadelen
  • Enkele onderwerpen zoals de analyses hadden van mij qua inhoud wat uitgebreider uitgelegd mogen worden.
  • Gevorderde of pro beleggers zullen nog maar weinig nieuwe informatie uit dit boek halen

Het boek in 10 Stappen Succesvol Beleggen Kopen

Wellicht ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overwoog het boek te kopen of misschien was je op zoek naar een goed boek over beleggen. Wat je reden ook mag zijn, ik hoop dat je door het lezen van deze uitgebreide review meer te weten bent gekomen over het in 10 stappen succesvol beleggen boek van Harm van Wijk en dat je een goede beslissing kunt maken.

Door op de blauwe knop hieronder te klikken schaf je het boek voor maar 6,95 euro aan (je betaalt alleen de verwerkings- en verzendkosten) en je ontvang je het binnen enkele werkdagen thuis in een discrete verpakking.

Je krijgt naast het boek ook direct toegang tot de community en de leeromgeving van beleggen.com, zodat je ook direct toegang hebt tot het e-book, luisterboek en alle eerder genoemde bonussen.

Mocht je na het lezen van deze review nog vragen hebben, laat dan onderaan het artikel een reactie achter.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *