Ga naar de inhoud
Rijk worden met cryptocurrency? De 3 manieren van dit moment

Rijk Worden met Crypto: Dit zijn dé 3 manieren van 2024

Rijk worden met crypto is voor veel mensen nog altijd een droom. In veel gevallen wordt er gedacht dat dit slechts voor een enkeling is weggelegd met als voornaamste reden de volatiliteit van crypto. Het goede nieuws is juist dat de koersschommelingen van crypto in je voordeel kunnen werken.

Een belangrijke voorwaarde om succesvol te beleggen in cryptocurrency, is de kennis waar je over moet beschikken. Door deze kennis te combineren met een goed analytisch vermogen is het relatief eenvoudig om het risico te minimaliseren. Je kan daardoor al met een kleine investering goede resultaten boeken.

In dit artikel lees je hoe je rijk kan worden door te investeren in cryptocurrencies en NFT’s. Daarnaast leg ik je uit op welke manier je dat kan doen en waar je op moet letten.

Wat is cryptocurrency

Rijk Worden met Cryptocurrency | De 3 manieren van dit moment

Cryptocurrency is een samenvoeging van twee woorden: “crypto” (gegevensversleuteling) en “currency” (ruilmiddel). Een cryptocurrency is simpel gezegd een ruilmiddel (zoals gewoon geld) dat in de digitale wereld bestaat en een bepaalde codering gebruikt om de veiligheid van transacties te garanderen. Je kan het dus zien als is een alternatieve vorm van betalen.

Heel eenvoudig gesteld kan je dus zeggen dat een cryptocurrency een vorm van digitaal of virtueel geld is. Vergelijk het met de traditionele geld, zoals dollars, ponden, euro’s, yen, enz. Het grootste verschil is dat het geen fysieke verschijningsvorm heeft en het bestaat dus alleen in digitale vorm.

In tegenstelling tot fiat-valuta (de reguliere munten en bankbiljetten) is er bij digitale valuta geen fysiek equivalent in de vorm van bijvoorbeeld goud. Het bestaat namelijk uit een ogenschijnlijk willekeurige reeks nummers die zijn opgeslagen in een gebruikersaccount (de cryptowallet).

Net als het reguliere geld worden digitale valuta’s geaccepteerd als betaalmiddel en kunnen ze worden gebruikt om goederen en diensten te kopen. Cryptocurrencies kunnen net als met het saldo op je bankrekening, worden overgeboekt naar een andere rekening.

Daarnaast kan je het ook gewoon inwisselen voor contant geld. Door de toegenomen populariteit van cryptomunten is ook de acceptatiegraad toegenomen. Investeren in crypto is daarmee een investering in de toekomst van een nieuw betaalsysteem.

Welke crypto is er allemaal?

In algemene zin is het zinvol om te investeren in crypto als je wilt inspelen om de toegenomen populariteit van digitale munten. Wil je rijk worden met crypto, dan is het zinvol om eerst te bepalen op welke manier je wilt investeren. Je kan daarbij kiezen voor het aankopen van digitale munten zoals Bitcoin, Ethereum, Dogecoin of een van de vele andere digitale munten.

Een andere manier is het indirect beleggen in cryptocoins door te investeren in een ETF, zeg maar een beleggingsfonds. Hierbij investeer je niet direct in digitale munten, maar in een fonds wat die cryptocurrencies beheerd.

Vanzelfsprekend is Bitcoin de bekendste cryptomunt, maar er bestaan nog veel meer andere digitale munten. Zo is er naast de bekende bitcoin munt, ook de Chainlink, Binance coin, Litecoin en Cardano om er maar een paar op te noemen. Overweeg je om in crypto te investeren, dan is het verstandig om het risico te spreiden door in verschillende munten te investeren, net zoals je dat zou doen als je belegt in aandelen en opties.

Daarnaast zijn er talloze methodes die je kan gebruiken om het rendement te beïnvloeden. Uiteindelijk bepaald de kennis van de markt en de bereidheid om tijd te investeren in een goede voorbereiding de mate van succes als je rijk wilt worden met cryptocurrency.

Wil je meer leren over deze methodes en hoe je zorgt voor een goede voorbereiding? Bekijk dan deze gratis videotraining waarin je van alles gaat leren over crypto en hoe je hiermee geld kunt verdienen >>

Hoe word je rijk met crypto?

Laten we eerlijk zijn, niet iedereen zal er in slagen om echt rijk te worden door investeringen in crypto. Je zal naast voldoende kennis ook over speciale eigenschappen moeten beschikken. Een realistische kijk op je investering is daarom noodzakelijk, je zal immers niet elke dag een aansprekende winst behalen.

Ook als je bang bent om (een deel van) je investering te verliezen is het wellicht verstandig om je eerst goed te verdiepen in de materie. Daar staat tegenover dat er verschillende manieren zijn om een leuk rendement te behalen en zo te werken aan je financiële onafhankelijkheid.

1. Handelen in crypto

Handelen in cryptomunten is in feite niks anders dan het aan- en verkopen van digitale munten zoals Bitcoin, Ethereum, Nano of een van de vele andere digitale valuta. Simpel gezegd is het een kwestie van het juiste moment uitkiezen en zo profiteren van een koersstijging of een koersdaling.

Het goede nieuws is dat zelfs crypto trading voor beginners eenvoudig is, bovendien is de kennis die je nodig hebt over crypto makkelijk onder de knie te krijgen.

Wil je rijk worden met crypto, dan zijn daar een aantal methodes voor die je kan gebruiken. De eerste stap is het bepalen wat je wilt. Ga je bijvoorbeeld voor de korte termijn, of zie je meer voordelen in een langetermijninvestering? Als het gaat om rijk worden met crypto is het investeren op korte termijn een veel gebruikte methode.

Als investeerder ligt je focus in dat geval op het behalen van een goed rendement binnen afzienbare tijd. Daarbij kan je denken aan een periode van een dag tot maximaal een week. Een veelgebruikte term is ‘daytraden’. Je bent dan vooral bezig om te profiteren van een plotselinge koersverandering.

Voor de beginnende belegger kan dit extra risico met zich meebrengen, omdat dit een behoorlijke hoeveelheid kennis vereist. Een ander belangrijk punt is dat een rendement pas interessant wordt bij grote investeringen. Een koerswinst van slechts 2% bij een koers van € 1.500,- is immers slecht € 30,-. Je zal dus een behoorlijke investering moeten doen om het echt interessant te maken.

Wil je handelen in crypto wees dan bewust bij wie je dit het goedkoopste doet. Sommige platformen pakken flinke commissies op je winsten of op je inleg. Zelf ik koop ik crypto bij Bitvavo. De kosten zijn hier namelijk laag en de eerste 1000 euro is vrijgesteld van handelskosten.

Bovendien is Bitvavo een Nederlands bedrijf. Hierdoor voldoet het dan ook aan de Nederlandse wetgeving en dat maakt hun dan ook een betrouwbare partij.

2. Beleggen in crypto

Tegenover de kortetermijninvestering staat de langetermijninvestering. Hierbij is de koers slechts een aspect van de hele beleggingsstrategie. Belangrijker is de verwachting op de lange termijn en het te verwachten rendement. Hierbij is een goed onderzoek noodzakelijk en is het wenselijk om te achterhalen wat het achterliggende doel van de bewuste crypto is. Een munt is immers slechts een onderdeel van het hele project en in veel gevallen is het doel van het project bepalend voor de waarde van de munt.

Kies je voor een investering op de lange termijn, dan hebben we het over HODL (Hold On for Dear Life). Met andere woorden, het is een beleggingsstrategie waarbij je, ondanks een eventueel verlies, vasthoudt aan je investering. Een goed voorbeeld van HODL is de situatie waarin de bitcoin munt veel waarde verloor na de plotselinge koersstijging in 2017. Investeerders die destijds besloten om vast te houden aan hun belegging profiteren daar no nog steeds van.

HODL kan een prima manier zijn als rijk worden met crypto je doel is. Het probleem is vaak de emotie die gepaard gaat met het beleggen. Of je nu in aandelen of crypto belegt, FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) is er altijd. Als belegger heb je altijd te maken met angst, onzekerheid en twijfel. Beleggen is immers nooit zonder risico. De kunst is juist om je niet te laten leiden door de emotie van het moment, maar te vertrouwen op de resultaten op de lange termijn.

Zolang je de cryptomunten vasthoudt, zullen ze uiteindelijk in waarde stijgen. Dit is het principe achter de HODL-strategie en daarmee is het een prima manier om te beleggen in crypto. De gedachte van een waardestijging op de lange termijn is in veel gevallen realistisch. In 99.9% van de gevallen is dat winstgevend gebleken, zowel in het geval van bitcoin als andere cryptomunten.

3. NTF’s

Een andere manieren is rijk worden met NFTS. Als je interesse hebt in crypto dan is de kans groot dat je er al van hebt gehoord. Ook al klinkt de term wellicht een beetje vaag, je zal er de komende tijd ongetwijfeld meer over horen. Het zijn zogenaamde Non Fungible Tokens en met een beetje geluk kan je er goed mee verdienen. Zo verkocht de mede-oprichter van Twitter, Jack Dorsey, zijn tweet voor miljoenen dollars als NFT en ook Elon Musk, de CEO van Tesla, wilde ooit een song over NFT’s verkopen.

Om het echt goed te begrijpen is het belangrijk om te weten wat het verschil tussen een fungibel activum (token) en een niet-fungibel activum is.

  • Fungibiliteit – In hele eenvoudige bewoordingen verwijst de fungibiliteit van een avtivum naar iets dat vervangbaar of uitwisselbaar is. Een activum of een product (bijvoorbeeld goud of zilver) is een vervangbaar activum als je een deel ervan kunt vervangen of kunt ruilen met een ander, niet te onderscheiden deel. Goud, zilver, tarwe, valuta, en zelfs olie zijn allemaal vervangbare goederen. Dergelijke vervangbare goederen kan je ook beschouwen als gewone items die niet erg zeldzaam, uniek of verzamelbaar zijn.
  • Non-fungible tokens – Bij de non-fungible tokens is precies het tegenovergestelde aan de hand, d.w.z. dat het iets unieks en onvervangbaars is. Nog eenvoudiger: een gesigneerd boek of een zeldzame oude munt is bijvoorbeeld non-fungible omdat ze niet kunnen worden vervangen. Een NFT is dus een zeldzaam en uniek item.

Een NTF is echter geen digitale valuta zoals een bitcoin munt of ethereum. Toch is er een bepaalde overeenkomt. Net zoals een cryptomunt, maakt een NFT gebruik van een blockchain. Terwijl het bij cryptomunten gaat om het vastleggen van transactiegegevens op de blockchain, gaat het bij een NFT om het opslaan van de gegevens die de NFT vormen op de blockchain. Een NFT kan je daarom enkel kopen met cryptomunten.

Nu duidelijk is dat een NFT een uniek en zeldzaam item is, is het logisch dat het ook een bepaalde waarde heeft. De waarde van een NTF is sterk afhankelijk van de vraag. Een bekend voorbeeld zijn de Crypto Kitties (virtuele katten). Door de grote populariteit worden deze NFT’s steeds meer waard en vormen ze een prima beleggingsobject.

Het voordeel van een NTF als belegging is de transparantie. Doordat alle gegevens van een NTF op de blockchain zijn vastgelegd, is alles eenvoudig traceerbaar. Als investeerder loop je dus geen risico te investeren in een vervalsing zoals dit wel kan gebeuren bij de aanschaf van een schilderij. De waardestijging van een NTF is daardoor een prima manier om geld te verdienen.

Wil meer te weten waarom NU het moment is om NFT’s te kopen? Bekijk dan eens de volgende video >>

Waar moet je op letten bij het kopen van cryptocurrencies?

Alhoewel het investeren in crypto bijzonder lucratief kan zijn, is een goede voorbereiding essentieel. Net als bij de aankoop van aandelen is het van belang te weten waar je in gaat investeren. Zo zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om het risico te minimaliseren. Ga je namelijk op de gok investeren, dan is de kans groot dat de investering verdampt als sneeuw voor de zon. Het behalen van winst is dan eerder een kwestie van geluk en niet van wijsheid.

1. Bedenk in welke munt je wilt investeren

Omdat het team achter elke munt een eigen doel nastreeft, is het zinvol om hier onderzoek naar te doen. Een team wat zich bijvoorbeeld toelegt op het verbeteren van de transactiesnelheid kan een stuk interessanter zijn dan een team wat zich toelegt op het beschermen van het werk van fotografen (KodakCoin).

Aan de andere kant kan het juist interessant zijn om te investeren in startups met een eigen coin als het idee van het team een grote meerwaarde heeft. Door goed onderzoek te doen kan je een goede indicatie krijgen om een investering de moeite waard is.

Naast het achterliggende doel, is ook de samenstelling van het team van belang. Alhoewel iedereen een cryptocoin kan lanceren, zijn er slechts enkelen die echt levensvatbaar zijn. In veel gevallen is dit afhankelijk van de ervaring van de betrokken teamleden. Controleer bijvoorbeeld wat de ervaring is van de individuele leden op het gebied van encryptie, blockchaintechnologie en crypto. Hebben de meeste leden van een team een goede naam binnen de cryptocommunity, dan is dat in veel gevallen een goed teken.

2. Whitepaper

Een van de belangrijkste zaken waar je op zou moeten letten als je onderzoek doet naar specifieke cryptomunten, is de aanwezigheid van een roadmap en een whitepaper. Zijn deze beiden aanwezig en zijn ze redelijk gedetailleerd, dan is dit een goede aanwijzing voor een serieuze opzet. In het whitepaper beschrijft het team namelijk het doel en laat het zien hoe men dit wenst te bereiken.

De roadmap is zoals de naam het al aangeeft, een routekaart voor het hele proces met daarbij de vermelding van diverse tussenstappen. Zie het als een bedrijfsplan met de vermelding van de korte- en langetermijndoelen voor het bewuste project.

3. Het bepalen van je budget

Wil je echt rijk worden met crypto, dan is het bepalen van je budget een van de belangrijkste stappen. Het beschikbare budget bepaalt immers je slagvaardigheid bij de aankoop van cryptomunten. Besef daarbij wel dat een investering ook verloren kan gaan. Onderzoek daarom eerst de crypto waar je in wenst te investeren en bepaal vervolgens hoeveel je wilt besteden. Laat je daarbij niet leiden door de huidige koersen en neem een weloverwogen beslissing.

Wil je rijk worden met crypto, gebruik dan enkel het geld wat je al bezit en wat je kan missen. Hoe verleidelijk het ook is om een fors bedrag te lenen om dit vervolgens te investeren, doe het niet. Pakt de investering verkeerd uit, dan zal je het geleende bedrag alsnog terug moeten betalen. Beleg je met je eigen geld, dan is een verlies makkelijker te accepteren, bovendien ben je dan minder snel geneigd om risicovolle investeringen te doen. Wil je rijk worden met crypto, doe dit dan met je eigen middelen.

4. Gebruik je gezonde verstand

Zoals eerder al is aangegeven is het zinvol om je niet te laten leiden door de emotie. Gebruik het gezonde verstand als je op het punt staat om bepaalde cryptomunten aan te kopen. Op die manier behoudt je het overzicht en kun je weloverwogen beslissingen nemen om een crypto wel of niet aan te kopen. Met name als je begint met beleggen kan het verleidelijk zijn om snel te investeren als je ziet dan een bepaalde crypto een duidelijke koerswinst boekt. Ga in dat geval eerst na wat de oorzaak is en of die koersstijging nog enige tijd aan zal houden.

5. Eerst leren, dan pas investeren in crypto

Kennis is macht en vooral als je rijk wilt worden met cryptocoins is het raadzaam om eerst kennis en ervaring op te doen. Ik heb voor jou dan ook een goede gratis online training gevonden. Hierin leer je de beginselen over de wondere wereld van cryptocurrency en hoe je zelf op een slimme en veilige manier kunt beginnen met investeren. Je meldt je hier direct aan voor de gratis online training >>

Tot slot

Handelen in cryptomunten en NFT’s kan bijzonder lucratief zijn en kan zorgen voor financiële onafhankelijkheid. Voordat je er een interessant inkomen aan kan overhouden is het zinvol om je goed te verdiepen in de materie. Door de tijd te nemen om kennis op te doen voorkom je bepaalde valkuilen en is de kans groot dat de beslissingen die je gaat nemen weldoordacht zijn. Je sluit daarmee het risico uit dat je door je eigen onervarenheid te grote risico’s neemt. Rijk worden met crypto komt dan binnen handbereik.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *