Ga naar de inhoud

Exclusieve Bitvavo Actie: Open nu een account en ontvang gratis €10,00 om Bitcoin te kopen!

Ontvang je €10,00
Je eigen Bitcoin rekening openen in 3 stappen

Je eigen Bitcoin rekening openen in 3 stappen

Wil jij ook je eigen Bitcoin rekening openen? Wanneer je wilt gaan beleggen of handelen in Bitcoin heb je een soort van online bankrekening nodig waarop je Bitcoin kunt opslaan. Dit doe je normaal gesproken bij een broker of een exchange en is bovenal reuze makkelijk.

In dit artikel laat ontdek je stap voor stap hoe je zelf je eigen persoonlijk Bitcoin rekening opent. Lees je mee?

Wat is een Bitcoin rekening nu precies?

Een Bitcoin rekening, ook wel Bitcoin wallet genoemd, is in wezen niets meer dan een soort van online bankrekening. Je kunt hierop Bitcoin opslaan, Bitcoins versturen naar andere Bitcoin wallets en Bitcoins ontvangen van anderen.

Een Bitcoin wallet is dus vergelijkbaar met een betaalrekening bij een gewone bank, zoals de Rabobank, ING of ABN AMRO. Echter heb je een uniek adres nodig om Bitcoins te kunnen versturen of om te ontvangen. Dit adres is gekoppeld aan je account en kun je gebruiken om Bitcoins te ontvangen. 

Een Bitcoin adres ziet er ongeveer zo uit: 1BvBMSEYstWetqTFn5Au4m4GFg7xJaNVN2. Dit is een uniek adres en is dus niet te gebruiken door anderen. 

Waar raad ik je aan om je Bitcoin rekening te openen?

Bitvavo Logo

Wil je ook beginnen met cryptocurrency, je eigen Bitcoin rekening openen en Bitcoin kopen? Ik laat je stap voor stap zien hoe je zelf je eigen bitcoin rekening opent.

Starters raad ik altijd aan om een account aan te maken bij Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse exchange gevestigd in Nederland (Amsterdam) met een ruim assortiment aan verschillende cryptomunten zoals Bitcoin.

Bitvavo is namelijk erg makkelijk in gebruik en dat is precies wat wil je wilt wanneer je Bitcoin of een andere crypto wilt gaan kopen. Daarnaast staat Bitvavo bekend om zijn hele scherpe tarieven. Zo zijn bijvoorbeeld de handelskosten met 0.25% de laagste in Nederland en België. 

Wat ook extra handig is vergeleken met andere crypto brokers is dat je bij Bitvavo met iDEAL, Bancontact of met een ander betaalmiddel direct euro’s op je account kunt storten. Op deze manier kun je direct Bitcoin of andere crypto kopen. 

Wil je nu meer over Bitvavo te weten komen? Lees dan eens mijn Bitvavo review waarin ik je al het belangrijke vertel over deze populaire Nederlandse exchange.

Stap 1: gratis aanmelden

Om een Bitcoin rekening te openen dien je je aan te melden bij een broker of een exchange. Zoals gezegd raad ik je aan om dit bij Bitvavo te doen.

Je registreert je direct via deze link en dan ontvang je ook nog eens een handige welkomstbonus zodra je rekening actief is. Je vult alleen je naam, e-mailadres en een veilig wachtwoord in. 

Wanneer je je aanmeldt bij Bitvavo ontvang je binnen enkele seconden een bevestigingsmail. Klik hierna op de link in de mail om je account te activeren.

Stap 2: Gegevens invullen

Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, dit betekent dan ook dat Bitvavo je verplicht is om twee simpele vragen te beantwoorden. De eerste vraag is “Waarvoor wil je een Bitvavo account aanmaken” en de tweede vraag is “Wat de herkomst van de gelden is die je wenst te gebruiken om Bitcoin te kopen”. Dit kunnen bijvoorbeeld je loon, giften enzovoort zijn.

Na het beantwoorden van deze twee vragen heeft Bitvavo geen vragen meer voor je en is het tijd om door te gaan naar de laatste stap van de 3-stappenlijst.

Stap 3: Gegevens invullen en identificatie

In stap drie vul je de benodigde gegevens in zoals je volledige naam, geboortedatum enzovoort. Omdat Bitvavo verplicht is op basis van de wet en regelgeving is Bitvavo verplicht om je identiteit te controleren voordat je gebruik kunt maken van je Bitcoin rekening. 

Wees gerust, de identificatieprocedure stelt niet veel voor en je kunt je identiteit heel eenvoudig verifiëren met je mobiele telefoon. Heel het proces duurt slechts enkele minuten en is vrijwel altijd geheel geautomatiseerd.

Je eigen Bitcoin rekening openen in 3 stappen

Gefeliciteerd je hebt je eigen Bitcoin rekening geopend!

Heb je de drie stappen succesvol verlopen, dan heb je nu automatisch je eigen Bitcoin rekening geopend en kun je aan de slag om je eigen Bitcoin of eventuele andere cryptovaluta te kopen, te verkopen en te bewaren. Maar hoe ga je nu verder? 

Nadat je je eigen rekening hebt geopend is het belangrijk om je account en rekening goed te beveiligen. Dit kan op verschillende manieren die ik hieronder met je doorneem.

1. Een goed en sterk wachtwoord

Je hebt deze natuurlijk al aangemaakt in stap 1, maar je kunt deze altijd wanneer je wilt wijzigen onder je account instellingen. Een goed wachtwoord is minimaal 12 karakters lang en bevat zowel cijfers als speciale karakters. Kies ook voor een uniek wachtwoord en dus niet voor een wachtwoord die je al ergens anders gebruikt.

Gebruik ook zo min mogelijk persoonlijke dingen in je wachtwoord zoals je naam of geboortedatum, deze zijn tegenwoordig vrij makkelijk te achterhalen. Probeer ook niet bepaalde letters achter elkaar te zetten. Denk dan aan 1234 of qwerty om twee voorbeelden te noemen.

2. Zet twee stap authenticatie aan

Wanneer je een account hebt aangemaakt en een eigen Bitcoin rekening hebt geopend, doe je er ook slim aan om de twee stap authenticatie te activeren om je account extra goed te beveiligen.

Het doel van 2FA is het om het moeilijker te maken om voor hackers toegang te krijgen tot je account, zelfs als ze je inloggegevens hebben verkregen. Twee stap authenticatie zorgt er namelijk voor dat een beveiligingscode naar een vertrouwd apparaat wordt gestuurd (bijv. je mobiele telefoon) om in te kunnen loggen.

Voor het genereren van een beveiligingscode raak ik je aan om Google 2FA Authenticator te downloaden op je telefoon. Deze app genereert elke 30 seconden een nieuw zes-cijferige beveiligingscode.

Heb je de twee stap authenticatie ingesteld onder je account dan moet je voortaan inloggen met je wachtwoord evenals de zes cijferige code. Dit maakt het voor hackers vrijwel onmogelijk om je account te over te nemen.

3. Stel een Anti phishing code in

Wil je er echt voor zorgen dat je account helemaal veilig is? Dan kun je ervoor kiezen om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan je account door een anti phishing code in te stellen.

Anti phishing is een namelijk beveiligingsmaatregel die ontworpen is om individuen en bedrijven te beschermen tegen phishing aanvallen. Phishing is namelijk een vorm van online oplichting waarbij een aanvaller probeert persoonlijke of financiële informatie te stelen door zich voor te doen als een legitieme entiteit zoals bijvoorbeeld een bank. Dit gebeurt vaak per e-mail of social media.

Een anti phishing code een unieke code die jezelf kunt invullen en die je terug kunt vinden in de e-mails die Bitvavo naar jou toestuurt. Dankzij deze code kun je dus controleren of de e-mails die je van Bitvavo krijgt daadwerkelijk vanuit Bitvavo verstuurd zijn.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is het openen van je eigen Bitcoin rekening bij de Nederlandse exchange Bitvavo snel en eenvoudig geregeld. Ook heb je direct de mogelijkheid om andere crypto valuta te openen, waarbij iedere munt ook direct gratis zijn eigen rekening (wallet) krijgt. 

Al deze rekeningen vind je direct terug onder je eigen account. Wel is het ontzettend belangrijk om je account goed te beveiligen. Dit doe je door een sterk wachtwoord te gebruiken en door de twee stap authenticatie in te stellen.

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *