Ga naar de inhoud
Je eigen Bitcoin rekening openen in 3 stappen

Bitcoin Rekening Openen: open in 3 stappen je eigen crypto bankrekening

Wil jij ook je eigen Bitcoin rekening openen om te gaan beleggen of te investeren in Bitcoin? Hiervoor heb je een soort online bankrekening nodig waarop je Bitcoin kunt opslaan en ontvangen. Dit wordt ook wel vaak een Bitcoin wallet genoemd.

In dit artikel ontdek je hoe je stap voor stap en snel je eigen rekening opent. Daarnaast kom je ook meer te weten hoe je deze goed beveiligd. Lees je mee?

Leestip: benieuwd waar je in Nederland en België betrouwbaar, goedkoop en veilig crypto kunt kopen? In beste crypto broker en exchange ontdek je de Top 5 van 2024

Wat is een BTC rekening nu precies?

Zoals eerder genoemd in de introductie, wordt dit type rekening ook wel een Bitcoin wallet genoemd. Het is in wezen niets meer dan een soort online rekening. Je kunt hierop Bitcoin opslaan, Bitcoins versturen naar andere Bitcoin wallets en Bitcoins ontvangen van anderen. 

Je kunt een Bitcoin wallet dan ook vergelijken met een betaalrekening bij een gewone bank, zoals de Rabobank, ING of ABN AMRO. Echter heb je in plaats van een rekeningnummer een uniek adres nodig om Bitcoins te kunnen versturen of om te ontvangen. Deze is gekoppeld aan je account.

Een Bitcoin adres ziet er ongeveer zo uit: 1BvBMSEYstWetqTFn5Au4m4GFg7xJaNVN2. Zoals je ziet bestaat deze uit een combinatie van cijfers, grote en kleine letters. Het is dan ook een uniek adres en is dus niet te gebruiken door anderen.

Cryptocurrency rekening openen bij Bitvavo in 3 simpele stappen

Bitvavo Logo

Starters raad ik altijd aan om een gratis (zakelijk) account aan te maken bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Ze zijn gevestigd in Amsterdam en bieden naast Bitcoin nog eens ruim 200 andere cryptomunten aan. 

Daarnaast is platform heel erg makkelijk in gebruik en dat is precies wat je wilt hebben als je Bitcoin of een andere crypto wilt gaan kopen. Verder staat de exchange bekend om zijn scherpe tarieven. Zo zijn bijvoorbeeld de handelskosten MAXIMAAL 0.25%. Daarmee behoort de exchange tot 1 van de laagste in Nederland en België.

Wat ook extra handig is vergeleken met andere crypto brokers is dat je met iDEAL, Bancontact of met een ander betaalmiddel direct euro’s op je account kunt storten. Daarnaast hebben ze een zeer gebruiksvriendelijke mobiele app, waarmee je naast de reguliere webinterface direct Bitcoin of andere cryptomunten kunt kopen of verkopen.

Voor meer informatie over deze exchange wil ik je vragen om mijn uitgebreide Bitvavo review eens te lezen. Voor nu ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je in 3 stappen je eigen cryptovaluta rekening opent.

je rekening openen

Stap 1: gratis aanmelden

Je eigen rekening openen kun je het beste doen bij Bitvavo. Je registreert je direct GRATIS via deze link en dan ontvang je ook nog eens een handige WELKOMSBONUS zodra je rekening actief is. Je vult alleen je naam, e-mailadres en een veilig wachtwoord in. Als je je aanmeldt bij Bitvavo, ontvang je binnen enkele seconden een bevestigingsmail. Klik hierna op de link in de mail om je account te activeren.

gegevens invullen

Stap 2: Gegevens invullen

Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, dit betekent dan ook dat Bitvavo je verplicht is om twee simpele vragen te beantwoorden.

De eerste vraag is “Waarvoor wil je een Bitvavo account aanmaken” en de tweede vraag is “Wat de herkomst van de gelden is die je wenst te gebruiken om Bitcoin te kopen”. Dit kunnen bijvoorbeeld je loon, giften enzovoort zijn.

Na het beantwoorden van deze twee vragen heeft Bitvavo geen vragen meer voor je en is het tijd om door te gaan naar de laatste stap van de 3-stappenlijst.

identiteit verifieren

Stap 3: Gegevens invullen en identificatie

In stap drie vul je de benodigde gegevens in zoals je volledige naam, geboortedatum enzovoort om je Bitcoin rekening te openen. Op basis van de wet en regelgeving is Bitvavo verplicht om je identiteit te controleren voordat je gebruik kunt maken van je Bitcoin rekening. 

Wees gerust, de identificatieprocedure stelt niet veel voor en je kunt je identiteit heel eenvoudig verifiëren met je mobiele telefoon. Heel het proces duurt slechts enkele minuten en is vrijwel altijd geheel geautomatiseerd.

Je kunt nu Bitcoins kopen

Je eigen Bitcoin rekening openen in 3 stappen

Heb je de drie stappen succesvol verlopen, dan heb je nu automatisch je eigen bitcoin account geopend. Vanaf nu kun je dan ook aan de slag om je eigen Bitcoin of eventuele andere cryptocurrencies te kopen, te verkopen en te bewaren. Maar hoe ga je nu verder?

De volgende stap is om deze goed te beveiligen. Dit kan op verschillende manieren die ik hieronder met je doorneem.

1. Een goed en sterk wachtwoord

Je hebt deze natuurlijk al aangemaakt in stap 1, maar je kunt deze altijd wanneer je wilt wijzigen onder je accountinstellingen. Een goed wachtwoord is uniek en bevat minimaal 12 karakters lang en bevat zowel cijfers als speciale karakters.

Gebruik ook zo min mogelijk persoonlijke informatie, zoals je naam of geboortedatum. Deze zijn tegenwoordig vrij gemakkelijk te achterhalen. Probeer ook niet bepaalde letters achter elkaar te zetten. Denk dan aan 1234 of qwerty om twee voorbeelden te noemen.

2. Zet twee stap authenticatie aan

Wanneer je je eigen trading account hebt geopend, doe je er ook slim aan om de twee stap authenticatie te activeren om je rekening extra goed te beveiligen.

Het doel van 2FA is het om het moeilijker te maken om voor hackers toegang te krijgen tot je rekening, zelfs als ze je inloggegevens hebben verkregen. Twee stap authenticatie zorgt er namelijk voor dat een beveiligingscode naar een vertrouwd apparaat wordt gestuurd (bijv. je mobiele telefoon) om in te kunnen loggen.

Voor het genereren van een beveiligingscode raak ik je aan om Google 2FA Authenticator te downloaden op je telefoon. Deze app genereert elke 30 seconden een nieuw zes-cijferige beveiligingscode.

Heb je de twee stap authenticatie ingesteld, dan moet je voortaan inloggen met je wachtwoord evenals de zes cijferige code. Dit maakt het voor hackers vrijwel onmogelijk om je account te over te nemen.

3. Stel een Anti phishing code in

Wil je er echt voor zorgen dat je crypto account helemaal veilig is? Dan kun je ervoor kiezen om een extra beveiligingslaag toe te voegen door een anti phishing code in te stellen.

Anti phishing is een namelijk beveiligingsmaatregel die ontworpen is om individuen en bedrijven te beschermen tegen phishing aanvallen. Phishing is namelijk een vorm van online oplichting waarbij een aanvaller probeert persoonlijke of financiële informatie te stelen door zich voor te doen als een legitieme entiteit zoals bijvoorbeeld een bank. Dit gebeurt vaak per e-mail of social media.

Een anti-phishing code is een unieke code die je zelf kunt invullen en die je terug kunt vinden in de e-mails die Bitvavo naar jou verstuurt. Dankzij deze code kun je dus controleren of de e-mails die je krijgt daadwerkelijk vanuit hun verstuurd zijn.

4. Kies je gewenste Bitcoin wallet

Wil je Bitcoins ontvangen dan heb je een Bitcoin wallet nodig. Gelukkig krijg je tegenwoordig bij vrijwel elke broker of exchange een hosted (hot) wallet toegewezen. Toch zijn er nog andere verschillende soorten wallets beschikbaar om je Bitcoins veilig op te slaan. Ik neem er twee hieronder kort met je door.

Zo zijn er bijvoorbeeld software wallets die je op je computer of smartphone installeert. Ze bieden je een betere beveiliging dan online wallets omdat de toegang tot je Bitcoins lokaal wordt gereguleerd. Maar ook hier is het belangrijk om je apparaten te beveiligen met sterke wachtwoorden en up-to-date antivirus software. 

Wil je BTC kopen en wil je ook de veiligste opslag, dan kun je beter kiezen voor een hardware wallet. Hardware wallets kunnen het best worden vergeleken met een usb-stick. Ze zijn speciaal ontworpen voor het opslaan van crypto. Je Bitcoins worden namelijk opgeslagen in het beveiligd gedeelte van het apparaat dat niet kan worden gehackt.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen, is het openen van je eigen rekening voor cryptomunten bij de Nederlandse exchange Bitvavo snel en eenvoudig gedaan. Ook heb je direct de mogelijkheid om andere crypto valuta te openen, waarbij iedere munt ook direct gratis zijn eigen rekening (wallet) krijgt. 

Al deze rekeningen vind je direct terug onder je eigen account. Wel is het ontzettend belangrijk dat je deze goed te beveiligt. Dit doe je door een sterk wachtwoord te gebruiken, door de twee stap authenticatie in te stellen en door het kiezen van de juiste wallet voor jouw behoeften.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *