Ga naar de inhoud
geld verdienen naast je baan? 5 Manieren vanuit huis dankzij het internet

Geld Bijverdienen Naast Je Baan: 5 manieren om extra geld te verdienen vanuit huis

Kun je (extra) geld bijverdienen naast je baan? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je naast je fulltime baan op zoek bent naar een extra inkomen. Misschien lukt het je niet om aan het einde van de maand rond te komen, of wil je extra geld verdienen om te kunnen sparen.

Wat je redenen ook mogen zijn, dankzij het internet zijn er tegenwoordig ontzettend veel legale en betrouwbare manieren om online geld te verdienen

In dit artikel laat ik je kennis maken met vijf manieren hoe je dankzij het internet en met slechts enkele uurtjes per week een extra tot zelfs een fulltime inkomen kunt verdienen. Lees je mee?

Waarom zou je geld naast je baan willen verdienen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen op zoek zijn naar een extra inkomen. Ik noemde er al twee op in de introductie, maar er kunnen nog veel meer andere redenen zijn waarom je dit wilt. 

Zo kan het verdienen van een extra inkomen zorgen voor meer financiële stabiliteit en zekerheid. Hierdoor ben je minder afhankelijk van je baan. Een andere reden zou kunnen zijn dat het extra werken je de mogelijkheid geeft om sneller eventuele schulden af te lossen of het versneld aflossen van je hypotheekschuld. 

Ook het vullen van je spaarrekening of het opbouwen van je pensioen kunnen tot de mogelijkheden behoren. Verder kan het verdienen van een extra inkomen leiden tot persoonlijke groei. Je leert namelijk nieuwe vaardigheden en kennis op te doen of deze uit te breiden. 

Extra geld verdienen in de avonduren of in het weekend

Ik kan me goed voorstellen dat het werken naast je eigen vaste baan je misschien afschrikt of dat je twijfelt dat je dat wel aankan. Vaak werk je al tot laat en wanneer je thuis komt wil je natuurlijk ook even genieten van de aanwezigheid van je vriendin, man, vrouw of je kinderen. 

Maar als je hiermee echt aan de slag wilt gaan, dan doe je er slim aan om een manier te vinden waarbij je geld kunt verdienen naast je baan door maar een aantal uurtjes per week te werken. Gelukkig biedt het internet je daarbij een helpende hand. 

geld bijverdienen naast je baan? 5 Manieren vanuit huis dankzij het internet

5 manieren om een extra inkomen te verdienen naast je fulltime baan

Door de komst van het internet zijn er verschillende manieren ontstaan om geld te verdienen naast je baan. De manieren die ik in dit hoofdstuk met je deel kosten niet al te veel tijd en kunnen bovendien vanuit eigen huis of ergens anders worden gedaan. Zolang je maar in het bezit bent van een computer en een internetverbinding. 

Wel moet ik erbij zeggen dat enkele manieren die ik bespreek niet direct zorgen voor een extra inkomen. Maar door wekelijks enkele uurtjes vrij te maken en met deze manieren aan de slag te gaan ben je op lange termijn in staat om een passieve inkomstenbron of een actieve bijverdienste te genereren. 

Manier 1: geld bijverdienen dankzij affiliate marketing

Affiliate marketing is een populaire manier om een extra inkomen te verdienen naast je baan. Bij affiliate marketing promoot je namelijk producten of diensten van bedrijven en is een verdienmodel dat ikzelf ook toepas.

Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende kanalen. Zo kun je geld verdienen met websites waarbij affiliate marketing wordt toegepast, maar je kunt ook een blog of een social media platform zoals Instagram gebruiken.

Je stuurt de kijker of lezer naar de betreffende verkooppagina van het bedrijf en als iemand het product of dienst koopt, dan ontvang jij als affiliate hiervoor een bedrag ofwel een commissie. 

Een commissie kan bestaan uit een vast bedrag per verkoop, maar het kan ook een percentage zijn van het aankoopbedrag. Verkoop je bijvoorbeeld met succes een abonnement, dan krijg jij zolang het abonnement loopt een commissie.

Om met affiliate marketing aan de slag te kunnen gaan heb je wel een affiliate programma nodig of moet je aangesloten zijn bij een affiliate netwerk die voor bedrijven diverse programma’s beheert. 

Een voorbeeld van zo’n affiliate netwerk is het Nederlandse netwerk PayPro. Hier vindt je verschillende soorten e-books en digitale cursussen die je kunt promoten. De commissies op cursussen zijn vaak hoog en kunnen oplopen tot wel honderden euro’s per verkoop. 

Wanneer je wilt gaan starten met affiliate marketing raad ik je aan om voor een programma te kiezen dat aansluit bij je persoonlijke interesses en niche, zodat je enthousiast over het onderwerp en de producten kunt schrijven die je wilt gaan promoten. 

Het fijne van affiliate marketing is dat je dit verdienmodel vrijwel oneindig kunt opschalen waardoor het een lucratieve manier is om een extra inkomen te verdienen naast je baan. 

Wil je weten hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing? Bekijk dan deze video eens >>

Manier 2: geld verdienen naast je baan door te schrijven

Ook schrijven is een leuke en unieke manier om naast je baan geld te verdienen. Vooral als je passie hebt voor schrijven kan je je talenten gebruiken om online geld te verdienen en tegelijkertijd minder financieel afhankelijk te worden van je baan. 

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met schrijven. Je kunt bijvoorbeeld werk aannemen, zoals het schrijven artikelen, blogberichten, copywriting of redigeren van bestaande teksten. Hierover kom je meer te weten in het artikel geld verdienen met schrijven.

Mocht je meerdere talen spreken, dan zou je er weer voor kunnen kiezen om (online) teksten te vertalen. Hoe zeldzamer je taal, hoe meer je voor je vertalingen kunt vragen. 

Ook door het schrijven, publiceren en het verkopen van een e-book kun je op een creatieve en flexibele manier geld verdienen naast je baan. Een e-book is een digitale versie een boek en kent dan ook verschillende voordelen. Zo is het een low-cost manier om geld te verdienen naast je baan en kun je zelf de prijs bepalen. 

Het schrijven van je eigen ebook is dan ook een mooie manier om geld te verdienen naast je baan. Het lijkt op het eerste gezicht veel werk, maar geloof mij het hoeft absoluut geen dikke roman te worden van ruim 200 pagina’s. De verkoopwaarde van je ebook hangt helemaal af van de kwaliteit van de inhoud. 

Hebben je lezers er wat aan? Helpt je e-book om een probleem op te lossen wat mensen hebben? Dan zit je goed. 

Het verkopen van je ebook kun je op verschillende manieren doen. Je kunt je ebook aanbieden op bijvoorbeeld Bol.com, maar je kunt het ebook ook aanmelden bij PayPro. Je kunt dan in een keer een veel groter publiek bereiken omdat je het boek door andere laat promoten in ruil voor een commissie per verkoop.

Manier 3: Je eigen cursussen maken en online verkopen

Vind je het schrijven van een e-book te veel werk, maar wil je wel heel graag je kennis delen met andere mensen, waarom maak je dan niet je eigen cursus en verkoop je deze op het internet?

Door je eigen cursus(sen) te maken en deze te verkopen via het internet is een snelgroeiende manier om geld te verdienen. Als je veel kennis hebt over een bepaald onderwerp en je hebt de kennis en de vaardigheden om die informatie op een begrijpelijke en interessante manier over te brengen, dan is het maken van een e-cursus een leuke manier om extra inkomsten of zelfs een (semi) passief inkomen te genereren. 

Een aantal populaire platforms waarop je je cursussen kunt verkopen zijn Udemy of het Nederlandse Soofos. Hier kun je de cursussen die je gemaakt hebt op publiceren. Het voordeel van dit soort platformen is dat ze een bereik hebben tot een groot publiek die graag meer willen leren over het onderwerp waarin jij de expert bent. 

Een andere mogelijkheid is de cursus aanbieden op je eigen website. Dit heeft verschillende voordelen. Zo heb je zelf de volledige controle over de verkoop en marketing van je cursus. 

Daarnaast kun je dit ook combineren door een speciale membership website te maken. Je hebt dan een aparte leeromgeving binnen je website waar jezelf cursussen en trainingen kunt toevoegen. 

Een voorbeeld van zo’n systeem is Huddle van IMU.nl. Je beheert het systeem op je eigen domeinnaam, je voegt de cursussen en trainingen toe en je cursisten kunnen kunnen dan op een eenvoudige manier bij hun gekochte cursussen en met elkaar in contact komen. 

Voor meer informatie over Huddle en toegang tot een gratis proefversie klik hier >>

Zoals je ziet kun je met de juiste aanpak, het maken en verkopen van online cursussen een aanzienlijke inkomstenstroom genereren. Bovendien kun je zelfs je eigen affiliate programma opzetten om zo je cursus te promoten in ruil voor een commissie. 

Manier 4: Geld verdienen naast je baan door je eigen YouTube kanaal te starten

Wist je dat je ook geld kunt verdienen door een je YouTube kanaal aan te maken? YouTube is namelijk de grootste en bekendste online video website van de wereld. Iedereen kan hier video’s bekijken of zelfgemaakte video’s uploaden. 

Het is misschien niet de meest snelle manier om extra geld te verdienen naast je baan. Maar het maken van een goede en leuke YouTube video’s kan je helpen om een extra inkomen te verdienen. Er zijn dan ook verschillende manieren om geld te verdienen met je YouTube kanaal. 

Denk bijvoorbeeld aan het tonen van advertenties, samenwerkingen met merken en het verkopen van producten. Een andere methode is door – jawel – affiliate marketing toe te passen. Je maakt bijvoorbeeld een review over een product, je vertelt alles over het product en je plaats in de video omschrijving je persoonlijke affiliate erbij. Koopt iemand via jouw link het product dan krijg jij een commissie. 

Maar om geld te verdienen via YouTube heb je wel een goedlopend kanaal nodig. Een goede manier om te beginnen is door te focussen op een specifiek onderwerp of niche. Ben je bijvoorbeeld gek van fitnessen, dan kun je video’s maken over fitness, gezondheid of eventueel fitness oefeningen bespreken. Ben je gek op koken dan kun je video’s maken over het bereiden van heerlijke maaltijden of kookboeken reviewen.

Het gaat er vooral om dat je iets te bieden wat je doelgroep interessant vindt, regelmatig nieuwe content plaatst en dat je probeert je volgers actief te betrekken bij je kanaal.

geld verdienen met youtube

Manier 5: Ga aan de slag als freelancer

Wanneer je naast je eigen fulltime baan nog een aantal vrije besteedbare uren hebt, dan zou je kunnen overwegen om freelancer te worden. Freelance werk is namelijk een leuke en spannende manier om geld te verdienen naast je baan. Het biedt je flexibiliteit om te werken wanneer je wilt, waar je wilt en hoeveel opdrachten je voor verschillende bedrijven en klanten wilt uitvoeren. 

Of je nu een fotograaf bent, een programmeur, een grafisch ontwerper of een schrijver, er is altijd extra werk voor je beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld voor bedrijven hun social media kanalen beheren. 

Wanneer je besluit om freelance werk te gaan doen, raad ik je wel aan om te laten zien wat je precies te bieden hebt. Maak een portfolio van je beste en mooiste werken en zet deze online.

Zorg er ook voor dat je op verschillende platformen bent aangemeld. Denk dan aan platformen zoals Fiver, Freelance.nl of Sitedeals waar je eenvoudig je diensten kunt aanbieden of opdrachten kunt accepteren. Hoe meer opdrachten je afrondt hoe meer geld je ontvangt. Bovendien staat het ook nog eens mooi op je cv.

Lijkt freelancen je wat en wil je naast je huidige baan aan de slag gaan als freelancer, laat dit dan wel aan je werkgever weten. Als jij in dezelfde sector gaat freelancen kan het voor je werkgever belangrijk zijn om te weten hoe jij je werkzaamheden rondom je freelance werk inricht. Misschien kan er sprake zijn van concurrentie of relatiebeding. Laat daarom als je wilt gaan freelancen je werkgever weten wat je van plan bent.

Hoeveel mag je bijverdienen naast je huidige baan in 2024?

Je weet inmiddels wat de vijf populaire manieren zijn om naast je baan extra geld te verdienen. Maar hoeveel mag je nu bijverdienen naast je huidige baan?

In 2024 is het maximale belastingvrije inkomen vastgesteld op €8.250,- per jaar. Wanneer je inkomsten onder dit bedrag blijven, hoef je daarover geen loon en inkomstenbelasting over te betalen. 

Indien je tijdens het jaar wel loonheffing heb afgedragen, dan zal dit bedrag na het indienen van je inkomstenbelasting door de belastingdienst terugbetaald worden. 

Tot slot: geld bijverdienen naast je baan

De bovenstaande manieren zijn maar een aantal voorbeelden waarmee het mogelijk is om online geld te verdienen. Er zijn namelijk nog veel meer manieren als het gaat om geld verdienen naast je dagelijkse werkzaamheden.

Denk goed na wat je sterke punten zijn en bekijk of het mogelijk is of je hiermee producten of diensten kunt aanbieden. Bekijk niet alleen de websites zoals Fiver en Freelance.nl, maar bekijk ook de mogelijkheden om kleine cursussen te volgen en nieuwe dingen te leren. 

Probeer desnoods een aantal van de bovenstaande methoden uit en ontdek wat bij jou past. Het belangrijkste is dat je plezier beleeft aan het gene wat je doet, zodat je het niet als “extra werk” aanvoelt. In het begin is het misschien moeilijk, maar ga consistent aan de slag, blijf doorzetten en ervaar zelf de mogelijkheden om geld te verdienen naast je baan dankzij het internet.

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *