Ga naar de inhoud
geld verdienen naast je baan? 5 Manieren vanuit huis dankzij het internet

Geld bijverdienen naast je baan? De 5 favoriete manieren vanuit huis

Kun je geld bijverdienen naast je baan? Er kunnen verschillende situaties zijn waarin je naast je fulltime baan op zoek bent naar een extra inkomen. Misschien lukt het niet om aan de einde van de maand rond te komen, of wil je extra geld verdienen om te kunnen sparen. 

Wat ook je reden mag zijn, dankzij het internet zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om geld bij te verdienen naast je baan. 

In dit artikel ontdek je dan ook vijf manieren hoe je dankzij het internet eenvoudig met enkele uurtjes per week een extra inkomen kunt verdienen.

Bekijk mijn #1 methode hoe je geld kunt verdienen naast je baan door enkele uurtjes per week vrij te maken door hier te klikken >>

Waarom geld verdienen naast je baan?

Extra werken naast je baan kent verschillende voordelen. Zo maakt extra werken het mogelijk om sneller eventuele schulden af te lossen en biedt het de mogelijkheid tot het versneld aflossen van een hypotheekschuld. 

Ook het vullen van je spaarrekening of het opbouwen van je pensioen behoren tot de mogelijkheden.

Hoeveel mag je bijverdienen naast je baan?

Voordat ik je meer over de vijf manieren vertel, wil ik je eerst meer vertellen hoeveel je mag je bijverdienen naast je fulltime baan. 

Voor 2022 is de grens voor belastingvrij bijverdienen vastgesteld op ongeveer 8700 euro. Het maakt niet uit of je dit bedrag in 1 keer verdient over verspreid over 12 maanden.

Hoe makkelijk is het om geld te verdienen naast je baan?

Ik kan me goed voorstellen dat het werken naast je eigen fulltime baan je misschien afschrikt of dat je twijfelt dat het mogelijk is. Vaak werk je al tot laat en wanneer je thuis komt wil je natuurlijk ook even genieten van je aanwezigheid van je vriendin, man, vrouw of je kinderen. 

Maar als je extra geld wilt bijverdienen naast je baan doe je er slim aan om een goede manier te vinden waarbij je geld kunt verdienen door maar een aantal uurtjes per week te werken. Gelukkig biedt het internet daarbij een helpende hand.

geld verdienen naast je baan? 5 Manieren vanuit huis dankzij het internet

5 Manieren van bijverdienen naast je baan

Door de komst van het internet zijn er verschillende manieren ontstaan om geld bij te verdienen naast je baan. Dit kan voornamelijk vanuit je eigen huis gedaan worden, maar ook vanuit andere plekken is dit goed mogelijk. Zolang je maar in het bezit bent van een computer en een internet verbinding. 

Hoewel het op het eerste gezicht heerlijk klinkt om vanuit huis te werken, is het opbouwen van een online inkomen helaas niet zo heel erg makkelijk. Maar wanneer je elke week enkele uurtjes aan je werkzaamheden besteed ben je instaat om een mooi extra inkomen of zelfs een fulltime inkomen eruit te halen. 

Het lange termijn denken en niet te snel opgeven is dus hierbij belangrijk. Hieronder ontdek je 5 manieren om bij te verdienen naast je baan, dankzij het internet.

1. Affiliate Marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is een populaire manier om online geld te verdienen door het promoten van producten of diensten van andere bedrijven. 

Stuur jij de kijker of lezer naar de betreffende verkooppagina van een bedrijf en deze koopt het product of dienst, dan ontvang jij als promotor in ruil hiervoor een bedrag ofwel een commissie. 

De commissie kan bestaan uit een vast bedrag per verkoop, maar het kan ook een percentage zijn van het aankoopbedrag. Wanneer je succesvol een abonnement promoot dan krijg je net zolang het abonnement in gebruik is een commissie. 

Hiervoor heb je wel een goed affiliate programma nodig of aangesloten zitten bij een affiliate netwerk. Een Nederlands affiliate netwerk dat veelal informatieproducten bevat is PayPro. Je vindt hier onder andere e-books en verschillende digitale cursussen die je kunt promoten. De commissies op cursussen zijn vaak hoog en kunnen zelfs oplopen tot ruim 250 euro per verkoop. 

Het leuke van affiliate marketing is dat je vrijwel oneindig kunt opschalen en dat door maar een aantal uurtjes per week. Wil je meer weten hoe ikzelf geld verdien met affiliate marketing? Lees dan mijn Affiliate Marketing Revolutie review waarin ik mijn resultaten deel.

2. Start je eigen YouTube kanaal

YouTube is toch wel de grootste en bekendste online video website van dit moment. iedereen kan hier video’s bekijken en zelfgemaakte video’s uploaden. Maar wist je ook dat veel mensen hiermee dagelijks hun brood verdienen door het plaatsen van YouTube filmpjes?

Het is misschien niet de meest snelle manier om extra geld te verdienen naast je baan, maar het maken van goede YouTube video’s kan je helpen om een extra inkomen te verdienen.

Je kunt geld verdienen met YouTube door het tonen van (video) advertenties in je video’s. Een andere methode is door affiliate marketing toe te passen. Je maakt bijvoorbeeld een review over een product, je vertelt alles over het product en je plaats in de video omschrijving je persoonlijke affiliate link erbij. 

Koopt iemand via jouw persoonlijke affiliate link het product, dan krijg jij een commissie en verdien je dus extra bij naast je baan. 

Maar om geld te verdienen via YouTube heb je dus wel een goedlopend kanaal nodig. Plaats dus met regelmaat nieuwe en interessante content die je kijkers blijft boeien. 

Wil je nu meer leren hoe je een goed YouTube kanaal opzet en hoe je hiermee geld verdien verdiend? Bekijk dan deze website en schrijf je in voor de gratis cursus >>

geld verdienen met youtube

3. Maak je eigen trainingen en online cursussen

Weet je over een bepaald onderwerp veel af, dan zou je wellicht kunnen overwegen om hiervoor trainingen of cursussen te maken en deze aan te bieden voor een eenmalig, maandelijks of een jaarlijks bedrag. 

En door een speciale membership website maken creëer je een digitale leeromgeving. Een zeer goed systeem dat je hierbij helpt is Huddle van IMU.nl. 

Je beheert het systeem op je eigen domeinnaam, je voegt eenvoudig je cursussen en trainingen toe aan het systeem en je leden kunnen dan op een eenvoudige manier bij hun gekochte cursussen.

Voor meer informatie over Huddle en toegang tot een gratis proefversie klik hier >>

Download gratis de Online Geld Verdienen Startersgids

Download gratis mijn Online Geld Verdienen startersgids en kom alles te weten over de 8 winstgevende online verdienmodellen van dit moment.

4. Schrijf en verkoop je eigen e-book

Vind je het aanbieden van trainingen of cursussen teveel uren in beslag nemen, dan behoort het schrijven, publiceren en het verkopen van een eigen e-book tot 1 van de mogelijkheden om bij te verdienen naast je baan.

Het schrijven van een e-book klinkt op het eerste gezicht veel werk. Maar het hoeft echt geen dikke roman te worden van ruim 200 pagina’s. De verkoopwaarde van je e-book hangt namelijk af van de kwaliteit van de inhoud.  Hebben je lezers er wat aan? Helpt je e-book om een probleem op te lossen wat mensen hebben?

Het verkopen van je e-book kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je het e-book aanbieden op bijvoorbeeld Bol.com, maar je kunt het e-book ook door andere laten promoten in ruil voor een commissie (affiliate marketing).

extra geld verdienen naast je baan? Schrijf een e-book en verkoop hem

5. Ga aan de slag als freelancer

Wanneer je naast een eigen fulltime baan nog een aantal vrij besteedbare uren hebt, dan zou je kunnen overwegen om freelancer te worden. Kun je foutloos Nederlands type en vind je het leuk om te schrijven? Dan zou je bijvoorbeeld diensten aan kunnen bieden zoals het schrijven van blogartikelen, SEO teksten, maar ook het vertalen van teksten. 

Ook het beheren van andermans social media kanalen, grafisch ontwerp, administratie, programmeren, het maken van websites enzovoort behoren tot de mogelijkheid. Het fijne om als freelancer te werken is dat je zelf je uren kunt bepalen en welke opdrachten je wel of niet wilt aannemen.

Via grote platformen zoals Fiver of Freelance.nl kun je eenvoudig je diensten aanbieden en / of accepteren. Hoe meer opdrachten je afrondt, hoe meer geld je ontvangt. 

Wil je naast je huidige baan ook als freelancer aan de slag, laat dit dan wel aan je werkgever weten. Het kan namelijk voor je werkgever belangrijk zijn hoe jij je werkzaamheden rondom je freelance werk inricht. Misschien is er wel sprake van concurrentie of relatiebeding. Laat daarom aan je werkgever weten wat je van plan bent. 

Tot slot: geld verdienen naast je baan

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is het dankzij het internet een stuk eenvoudiger geworden om bij te verdienen naast je baan. De bovenstaande manieren zijn maar een aantal voorbeelden waarmee het mogelijk is om online geld te verdienen. 

Denk goed na wat je sterke punten zijn en bekijk of het mogelijk is om hier producten of diensten aan te bieden. Bekijk niet alleen de websites zoals Fiver en Freelance.nl, maar bekijk ook de mogelijkheden om kleine cursussen te volgen en nieuwe dingen te leren. 

Denk eraan, alle begin is moeilijk, maar wanneer je consistent aan de slag gaat en blijf doorzetten is het mogelijk om bij te verdienen naast je baan dankzij het internet. 

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.