Ga naar de inhoud

Wat is PayPro?

Wanneer je op zoek bent naar het beste affiliate programma van Nederland of België, dan heb je vast wel eens het bedrijf PayPro voorbij zien komen. Maar wat is PayPro?

PayPro is een officiële collecterende payment service provider (CPSP) met en uitgebreide internetkassa voor internet ondernemers. PayPro is naast dat het een CPSP is ook inzetbaar voor affiliate marketing.

Binnen PayPro is namelijk een overzicht aanwezig van aangesloten bedrijven met verschillende producten of diensten die andere weer kunnen promoten in ruil voor een commissie.

PayPro als betalingsprovider

Zoals gezegd is PayPro een officieel geregistreerde betaaldienst (CPSP) waardoor je klanten via je website kunnen betalen. Zo biedt PayPro momenteel 12 verschillende soorten betaalmethodes aan waaronder iDeal, iDeal QR, Visa, PayPal, Mastercard, Afterpay en Bancontact.

Voorbeeld van een PayPro betaalpagina

Door de bovenstaande diensten aan te bieden maakt PayPro het dan ook mogelijk om op een makkelijke manier je producten aan andere te verkopen. Dit doen ze onder andere door je klanten de mogelijkheid te geven om op verschillende manieren te betalen. Denk dan aan direct, gespreid, achteraf of periodieke betalingen.

Vooral periodieke betalingen is handig. Zo wordt het namelijk makkelijker om voor jou als verkopen maandelijkse abonnementen te verkopen, waardoor je nauwelijks nog omkijken hebt.

Naast de verschillende betalingsmogelijkheden biedt PayPro ook verschillende features. Deze bestaan onder meer uit een BTW boekhouding & rapportage, debiteurenbeheer, facturatie, diverse koppelingen met populaire e-commerce systemen zoals Magento, WooCommerce en meer.

PayPro als affiliate netwerk

Het affiliate netwerk van PayPro is verdelen in 2 groepen. Namelijk de producteigenaren die hun producten of online diensten via affiliates willen verkopen. En natuurlijk de affiliates die de aangeboden producten of diensten willen promoten.

Om beide samen te brengen heeft PayPro een groot overzicht met aanbieders waaruit affiliates kunnen kiezen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om aan de linkerkant van je scherp te selecteren op onderwerp. (zie afbeelding hieronder).

Je klinkt op het product en er verschijnt een popup met informatie over het product inclusief je unieke affiliate link.

PayPro affiliate omgeving

Het PayPro algoritme

Zoals je kunt zien op de bovenstaande afbeelding heeft elk product een zogenaamde PayPro score. Deze score loopt van 0 tot en met 200 en geeft aan hoe goed een product verkoopt.

Ik weet niet alle in en outs hoe deze algoritme precies werkt aangezien PayPro deze informatie niet wilt delen. Maar wat ik wel weet is dat de prijs van het product en de voorwaarde van het product meetellen in de score.

Overigens betekent een lage score niet dat je het product niet kunt verkopen. Zolang er vraag naar een oplossing van een probleem is en het product helpt daarbij, kun je het product promoten.

PayPro ervaringen

Ben je op zoek naar PayPro ervaringen, dan raad ik je aan om dit forum eens door te bladeren. Op het forum zijn veel mensen aanwezig die al dagelijks geld verdienen via PayPro en hun ervaringen delen.

Inmiddels heb ik zelf al drie jaar ervaring met PayPro. En mijn PayPro ervaringen zijn dan ook goed te noemen. Ze reageren snel wanneer je een vraag hebt (via chat, e-mail of zelfs telefoon) en ook zijn de uitbetalingen goed geregeld.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen hoe vaak je de openstaande tegoeden worden uitbetaald. Je hebt keuzes uit dagelijks, wekelijks of maandelijks. En binnen 1 á 3 werkdagen staat het geld op je rekening.