beste affiliate niches

De 4 Beste Affiliate Niches die geld opleveren

Opzoek naar de beste affiliate niches van 2020? Een goede affiliate website opbouwen dat ook nog een winstgevend is kan een flinke klus zijn. Het vinden van een winstgevende niche is dan ook essentieel.

In dit artikel bespreek ik dan ook enkele populaire en winstgevende affiliate marketing niches. En het mooie van deze niches is dat ze groot genoeg zijn en dat er genoeg microniches zijn te vinden om op te richten.

Meer weten over deze beste affiliate niches? Lees dan vooral snel verder.

e-book 5 winnende content types - door jelle damen

Vergroot eenvoudig je affiliate inkomsten

In mijn “5 Winnende Content Types” e-book ontdek je welke type berichten en pagina’s zorgen voor meer affiliate inkomsten. Enkele van deze types zijn zelfs vrijwel onbekend bij je concurrenten.

Maar eerst … wat zijn microniches?

Voordat ik meer vertel over de beste affiliate niches in Nederland en België vind ik het belangrijk dat ik eerst wat meer uitleg geef over microniches.

De meeste mensen die beginnen met affiliate marketing starten vaak met een te brede niche waardoor ze nauwelijks bezoekers krijgen en dus ook nauwelijks inkomsten.

Laat ik als voorbeeld de afvallen / fitness niche nemen (de nummer 2 in de lijst beste affiliate niches). Afvallen is zoals je ziet een breed begrip. Het is dus belangrijk dat je hierop dieper op in gaat.

Stel je de volgende vraag eens: op welke manieren kun je afvallen?

Op deze vraag zijn natuurlijke meerdere antwoorden mogelijk, maar wat dacht je van een koolhydraatarm dieet, een keto dieet of door hard te lopen? Dit zijn al enkele voorbeelden van microniches.

Bij een koolhydraatarm dieet zou je ervoor kunnen kiezen om over verschillende koolhydraatarme recepten te schrijven en daarbij koolhydraatarme receptenboeken kunnen promoten met je eigen affiliate link.

En omdat je website over een specifiek onderwerp gaat, is het eenvoudiger om gevonden te worden in Google of Bing. Je site is namelijk specifiek, er is minder concurrentie, meer zoekopdrachten met een koopintentie en je kunt later je website altijd nog uitbreiden met andere microniches.

Nu je weet was sub / microniches zijn vertel ik je nu meer over de 4 beste affiliate niches.

1. Huisdieren niche

huisdieren niche is 1 van de beste affiliates niches

Ben je een dierenliefhebber of heb je zelf huisdieren? Dan is de huisdieren niche één van de beste affiliate marketing niches die je kunt vinden. Het is dan ook direct één van de meest concurrerende niches.

De sleutel om door te breken in de huisdieren niche is om in het begin zo klein en zo specifiek mogelijk te beginnen om een goede basis te bouwen. Dit doe je door zoals eerder gezegd je te richten op een microniche.

Enkele voorbeelden van microniches zijn huisdieren verzorging, huisdieren speelgoed, kleding voor huisdieren, dierenvoeding, allergieën voor huisdieren.

Maar eigenlijk zijn deze voorbeelden nog niet diep genoeg en is het mogelijk om nog dieper op deze onderwerpen in te gaan. Denk maar eens aan huisdieren speelgoed voor honden, dierenvoeding voor honden.

Of wat dacht je van dierenvoeding voor poedels? Hoe specifieker hoe beter.

TradeTracker heeft op dit moment 36 verschillende programma’s waaronder zoo-enzoo, petplace, petsononline en dierenwinkelxl. Voor de gehele lijst met programma’s raad ik je aan om de volgende overzichtspagina te bekijken.

Daarnaast heeft PayPro een aantal goedlopende programma’s met hoge commissies voor honden en verschillende vogels.

2. Afvallen / Fitness / Gezondheid niche

Afvallen, fitness en gezondheid is één van de beste affiliate niches

De nummer 2 in de lijst beste affiliate niches is zoals ik al in de inleiding aangaf de afvallen / fitness / gezondheidsniche. Ook deze niche is ontzettend concurrerend, maar het hoeveelheid verkeer is dan ook gigantisch.

Het is ook fijn dat je niet per se een gecertificeerde gezondheidsdeskundige of een fitnessinstructeur hoeft te zijn. Al helpt het wel om betrouwbaarder over te komen naar de bezoekers.

Maar ben je dit niet, dan is het slim om externe links naar wetenschappelijke bronnen te plaatsen. Het kan ook zijn dat je over een bepaald onderwerp een ervaringsdeskundige bent en dus je persoonlijke ervaringen met andere kunt delen.

Blijf ook op de hoogte van nieuwe en populaire producten, schrijf productreviews en laat je publiek weten wat ze van een product kunnen verwachten.

Je zult dan ook een zeer goede basis moeten bouwen met zoekwoorden met een laag zoekvolume en moeten kiezen voor microniche onderwerpen om het meeste uit je blog te halen.

Een aantal goede microniches zijn zoals eerder gezegd koolhydraatarm, keto, stressmanagement, huidverzorging, supplementen, oefenapparaten enzovoort.

Voor de gezondheid, fitness en afvallen niche zijn letterlijk honderden producten of diensten te promoten. Zo kun je via PayPro onder andere de volgende populaire producten promoten:

 • Afslank Receptenbijbel
 • De strakke buikbijbel
 • De Smoothie bijbel
 • Keto Revolutie
 • Yoga Stap voor Stap
 • en nog veel meer

Via TradeTracker krijg je weer toegang tot bijvoorbeeld Body en Fit shop, de sportsupplementen leverancier van Nederland en België, terwijl je op Daisycon verschillende vitamine supplementen aanbieders vind zoals Vitalize en VitamineCompleet.nl

3. Reis niche

Ook de reis niche is één van de beste affiliate niches om geld mee te verdienen

Heb je een passie voor reizen en wil je hiermee geld verdienen? Start dan je eigen blog in de reis niche. Je bezoekers zijn al geïnteresseerd dus je enige uitdaging is om je bezoekers via jouw website te laten kopen.

Dit doe je door niet alleen goede content te schrijven, maar ook te kiezen voor goede en betrouwbare affiliate programma’s.

Er zijn verschillende affiliate programma’s die je op je reisblog kunt promoten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten reizen, vliegtickets, koffers, backpacks en andere reisspullen.

De meeste van dit soort affiliate programma’s vind je op TradeTracker waaronder:

 • Djoser
 • Kras
 • Sawadee
 • WTC (Vliegtickets)
 • en ruim 300 soortgelijke affiliate programma’s

Daarnaast is het ook mogelijk om hotels en / of airbnd’s te promoten. Dit kun je doen door je bijvoorbeeld in te schrijven bij Bookings.com of Hotels.com.

Houdt er wel rekening mee dat ook in de reis niche veel concurrentie te vinden is. Richt je daarom zeker in het begin op een specifieke microniche zoals bijvoorbeeld specifieke landen, stranden, specifieke regio’s, plaatsen enzovoort.

4. Hobby niche

De hobby niche is ook één van de beste affiliate niches

De hobby is niche is net zoals de vorige 3 beste affiliate niches ontzettend breed. Zoek daarom dan goed uit als je kiest voor deze niche wat voor hobby’s mensen hebben.

Wat vinden mensen leuk om te doen en wordt er geld uitgegeven aan deze hobby’s?

Vooral dat laatste is belangrijk, want een gratis hobby of een hobby waar weinig geld aan uit wordt gegeven is voor jou affiliate marketeer niet interessant.

Een aantal hobby’s waar wel geld in is te verdienen zijn bijvoorbeeld houtbewerking, klussen, golven, tuinieren, drones, muziek maken of vissen.

Houtbewerking

Zo is houtbewerking vooral in de lente en zomermaanden erg populair onder mensen die graag in of rondom het huis klussen. Uit eigen ervaring weet ik dat mensen bereid zijn om geld uit te geven voor goede bouwtekeningen, zodat ze zelf hun eigen (tuin)meubelen of dergelijks kunnen maken.

Een goed voorbeeld van deze bouwtekeningen is Fred’s Bouwtekeningen op PayPro. Dit digitaal pakket bevat duizenden verschillende bouwtekeningen en staat op dit moment in PayPro op nummer 2 als het gaat om de hoeveelheid verkopen.

Muziek maken

Ook zelf muziek maken is een hele leuke hobby en een goede niche om geld te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan gitaar of piano leren spelen. Vroeger werd dit vaak in groepsverband gedaan, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om dit online te leren door middel van een online videocursus of iets dergelijks.

Speel je zelf al gitaar of piano dan is de hobby niche een goede niche om artikelen te schrijven waar je andere mensen de basis van piano of gitaarspelen leert. Vervolgens promoot je via deze artikelen een aantal online cursussen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een product te maken en deze verkopen.

In de muziek maken niche zou je meer kunnen vertellen over bepaalde muziekinstrumenten en online te volgen cursussen reviewen. Opzoek naar muziek maken producten? PayPro heeft op dit moment meer dan 17 verschillende producten in de categorie “muziek maken”.

Kies je voor de hobby tuinieren dan zou je kunnen kiezen uit microniches zoals landschapsarchitectuur, snoeien van bepaalde plantsoorten, stedelijke tuinen, vetplanten enzovoort.

Tot slot: de beste affiliate niches

In dit artikel heb je meer gelezen over de 4 beste affiliate niches. Natuurlijk zijn meer niches waarin je geld kunt verdienen waarvan sommige voor meer winst zorgen dan andere. Maar het is belangrijk dat je per niche goed kijkt naar de beschikbare microniches en daar vanuit start.

Heb je een leuke microniche gevonden? Volg dan de volgende 6 stappen:

 1. Meld je gratis en binnen 30 seconden aan bij TradeTracker
 2. Meld je ook gratis aan bij Daisycon (ook dit kost je ongeveer 30 seconden)
 3. Meld je eventueel nog aan bij PayPro
 4. Zoek de juiste producten die passen bij je website en doelgroep
 5. Voeg affiliate links toe aan je teksten
 6. En als laatste stuur je verkeer via je affiliate links naar de websites

Vond je dit artikel over de beste affiliate niches interessant? Deel dan het artikel op de bekende social media kanalen.

beste-affiliate-niches-nederland-belgie beste-affiliate-niches

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Andere bezoekers bekeken ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *