Ga naar de inhoud
beste affiliate niches

De Top 10 Beste Affiliate Niches van 2023

Door Jelle

Op zoek naar de beste affiliate niches van 2023? Dan ben je op de juiste pagina beland. Het opzetten van een goede affiliate website dat ook nog eens geld oplevert kan namelijk een flinke klus zijn. Het kiezen van een winstgevende niche en de beste affiliate programma’s en affiliate netwerken is dan ook belangrijk

Om je hierbij te helpen ontdek je in dit artikel tien verschillende winstgevende affiliate marketing niches. Het mooie van deze niches is dat ze niet alleen evergreen niches zijn, maar ze zijn ook groot en bevatten tientallen micro niches waar je als beginner op kunt richten. Lees je mee?

Wat zijn micro niches?

Voordat ik je meer vertel over de beste affiliate marketing niches in Nederland en België, wil ik je eerst meer vertellen over wat micro niches nu precies zijn. De meeste affiliates die starten met affiliate marketing maken de fout om in te brede niche te starten. Met als resultaat dat ze te weinig bezoekers krijgen, geen inkomsten generen en dus opgeven.

Een micro niche kun je dan ook het beste zien als een kleine niche binnen een bepaalde niche.

Laten we als voorbeeld de afvallen niche nemen. Afvallen is zoals je weet een breed begrip. Het is dus belangrijk dat je hierop dieper in gaat. Stel je daarom de volgende vraag eens voor: op welke manieren kun je afvallen?

Op deze vraag zijn natuurlijk meerdere antwoorden mogelijk. Enkele antwoorden zijn bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet, het keto dieet of door hardlopen. Dit zijn al enkele voorbeelden van micro niches.

Bij een koolhydraatarm dieet zou je ervoor kunnen kiezen om over verschillende koolhydraatarme recepten te schrijven en daarbij koolhydraatarme receptenboeken kunnen promoten.

Omdat je affiliate site of categorie over een bepaald onderwerp gaat, is het eenvoudiger om gevonden te worden in zoekmachines zoals Google of Bing. Je website is namelijk specifiek, er is minder concurrentie, meer zoekopdrachten met een koopintentie en je kunt je website later altijd nog uitbreiden met andere micro niches om zo je affiliate website te laten groeien.

Welke niche voor affiliate marketing?

Nu je weet wat micro niches zijn, is het tijd geworden voor de lijst beste affiliate niches. Hieronder zie je tien verschillende goede niches waar je de meeste kans hebt om geld in te verdienen.

Niche 1: huisdieren

Ben je een dierenliefhebber of heb je zelf huisdieren? Dan is een van de beste niches voor affiliate marketing, de huisdieren niche. Maar let wel, omdat het een evergreen niche is, is het direct een van de meest concurrerende niches.

De sleutel om door te breken in deze niche is om in het begin zo klein en zo specifiek mogelijk te beginnen. Op deze manier bouw je een goede basis op. Hoe je dit doet? Jawel micro niches.

Enkele voorbeelden zijn huisdieren verzorging, huisdieren speelgoed, kleding voor huisdieren, dierenvoeding, allergieën voor huisdieren enzovoort. Toch zijn deze voorbeelden niet diep genoeg en is het mogelijk om nog dieper op deze onderwerpen in te gaan.

Denk maar eens aan huisdieren speelgoed voor honden, dierenvoeding voor honden of wat dacht je van dierenvoeding voor poedels? Hoe specifieker je bent, hoe beter.

Het affiliate netwerk TradeTracker heeft op dit moment 36 verschillende programma’s waar jij je voor kunt aanmelden. Je bekijkt alle programma’s door deze overzichtspagina te bekijken. Daarnaast heeft PayPro een aantal goedlopende programma’s met hoge commissies voor honden en verschillende vogels.  

De huisdieren niche is 1 van de beste affiliate marketing niches

Niche 2: huisbeveiliging

In Nederland wordt bijna elke drie minuten ingebroken in een woning en helaas vinden deze steeds vaker overdag plaats. Het beveiligen van je huis is een preventiemiddel en laat dit dan ook een hele goede niche zijn.

Op je affiliate website zou je sloten voor binnen en buiten kunnen promoten, raamvergrendelingen, WiFi camera’s, bewegingssensoren voor buiten of bewaakte alarmsystemen kunnen promoten.

Je zou als eerste kunnen beginnen om alles over WiFi camera’s te vertellen en hiervoor product reviews te schrijven. Heb je eenmaal alles vertelt over WiFi camera’s dan pak je een ander onderwerp.

De grotere affiliate netwerken Daisycon en TradeTracker hebben verschillende programma’s. Je kunt je uiteraard ook inschrijven bij het partnerprogramma van Bol.com.

Niche 3: reizen

Heb je een passie voor reizen en wil je hiermee geld verdienen? Start dan je eigen niche website in de reisbranche. Je bezoekers hebben al interesse dus je enige uitdaging is om je bezoekers via je affiliate website en reis te laten kopen.

Dit doe je door niet alleen goede content te schrijven, maar ook door te kiezen voor goede en betrouwbare affiliate programma’s. Je kunt verschillende programma’s promoten op je reisblog of reiswebsite. Denk maar eens aan reizen, vliegtickets, koffers, backpacks, toegangskaartjes voor attracties en andere reisspullen.

De meeste van dit soort programma’s vind je op TradeTracker. Je hebt daar de keuze uit onder andere Djoser, Kras, Sawadee, WTC (vliegtickets) en ruim 300 soortgelijke affiliate programma’s. Daarnaast is het ook mogelijk om hotels en airbnb’s te promoten. Dit kun je doen door je eigen in te schrijven voor het partnerprogramma van Bookings.com.

Houdt er wel rekening mee dat in de reis niche veel concurrentie is te vinden. Richt in het begin op specifieke kleine niches zoals specifieke landen, stranden, regio’s, steden enzovoort.

Mocht je van een bepaald land veel verstand hebben, schrijf dan je eigen reisgids en verkoop deze voor een paar euro op je website.

Wanneer je gek bent op reizen dan kun je eenvoudig met affiliate marketing geld verdienen.

Niche 4: yoga

Een andere goede affiliate niche is Yoga. Yoga bestaat al een lange tijd, maar is de laatste jaren steeds populairder geworden. Inmiddels bestaan er dan ook verschillende vormen van yoga en dit biedt dan ook kansen voor affiliates.

De yoga niche is dan ook ontzettend groot en heeft verschillende sub niches en micro niches. Bovendien kun je deze niche van alles promoten. Denk maar eens yoga matten, kleding of verschillende onlinecursussen.

Op PayPro en Plug & Pay zijn verschillende yoga cursussen te vinden die je kunt promoten evenals cursussen met een abonnement. Voordat dat laatste is voor jou handig. Je krijgt namelijk elke maand een commissie zolang het abonnement loopt.

De commissies die je krijgt verschillen natuurlijk per verkocht product, maar liggen tussen de 5 en 60 euro. Voor yoga kleding en matten zou je kunnen kijken naar het partnerprogramma van Bol.com.

Niche 5: verzorging

Een andere goede niche waar veel geld in te verdienen is, is verzorging. Cosmetica / beauty is hier een mooi voorbeeld van. Mensen willen er goed uit zien en zullen dan ook geld uitgeven om dit te kunnen bereiken.

Ook hier zijn verschillende kleine niches in te vinden. Denk maar eens aan make up, crèmes voor het gezicht enzovoort. De vergoedingen in deze niche kunnen oplopen tot zo’n 10%. Gebruik je ook nog eens social media, dan wordt het promoten een stuk eenvoudiger.

Affiliate programma’s in voor deze niche zijn te vinden op TradeTracker en Daisycon. Op Awin vind je de programma’s van Bijenkorf en Douglas. Let wel op dat deze twee bedrijven flink wat eisen stellen aan je affiliate website. Zorg er dus voor dat je een goed gevulde website hebt met content voordat je je aanmeldt bij Douglas of Bijenkorf.

Uiteraard kun je natuurlijk je affiliate site ook aanmelden bij het affiliate programma van Bol.com. Ook hier worden namelijk ontzettend veel verschillende verzorgingsproducten aangeboden.

ook kun je diverse verzorgingsproducten promoten

Niche 6: muziek

Vind je muziek maken of luisteren een leuke hobby dan kan dit voor jou een hele goede affiliate marketing niche zijn om geld te verdienen. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer mensen die graag een gitaar of piano willen leren spelen.

Vroeger werd dit vaak in groepsverband gedaan, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om dit online te leren dankzij online videocurussen. Speel je zelf al een muziekinstrument, dan wordt het al een stuk eenvoudiger om inhoudelijk goede content te schrijven. Vervolgens promoot je via deze artikelen een aantal online muziekcursussen. Je vindt deze vooral terug op PayPro en Plug & Pay.

Een andere mogelijkheid is om zelf een online cursus te maken en deze te verkopen. Je kunt er ook voor kiezen om een review te schrijven over het instrument dat je bespeelt. De populaire webshop Baxshop heeft bijvoorbeeld een affiliate programma onder TradeTracker. 

Niche 7: klussen en tuinieren

Een andere evergreen niche waarin (veel) geld te verdienen is, is de klus en tuinieren niche. Ontzettend veel mensen vinden het namelijk leuk om te klussen of om te tuinieren. 

Zo zijn bijvoorbeeld in de lente en zomermaanden veel mensen die in en rondom het huis gaan klussen. Uit eigen ervaring weet ik dat mensen bereid zijn om geld uit te geven voor goede bouwtekeningen en goed gereedschap zodat ze zelf hun eigen (tuin) meubelen en dergelijke kunnen maken. 

Een populair bouwtekeningen pakket is Fred’s Bouwtekeningen op PayPro. Dit digitaal pakket bevat duizenden bouwtekeningen en staat op dit moment in PayPro op nummer 2 als het gaat om de hoeveelheid verkopen. 

Voor klus en tuingereedschap zou je weer eens kunnen kijken naar TradeTracker of Daisycon. Daar vind je programma’s van Toolmax, Coolblue en Gereedschapcentrum.

Ook de klus en tuinieren niche is super goed om geld te verdienen met affiliate marketing

Niche 8: afvallen en Fitness

De nummer 8 in de lijst beste affiliate niches is de fitness en de afvallen niche. Ook deze niche is ontzettend concurrerend, maar de hoeveelheid zoekopdrachten en verkeer is dan ook gigantisch. 

Het is ook fijn dat je in deze niche niet per se een gecertificeerde gezondheidsdeskundige of een fitnessinstructeur hoeft te zijn. Al helpt het wel om betrouwbaarder over te komen naar je bezoekers. 

Maar ben je dit niet, dan is het slim om in je artikelen naar wetenschappelijke bronnen te linken zodat je kunt laten zien dat je onderzoek naar het onderwerp hebt gedaan. Het kan ook zijn dat je op over een bepaald onderwerp een ervaringsdeskundige bent en dat je dus je persoonlijke ervaringen met andere kunt delen. 

In deze niches is het wel belangrijk dat je op de hoogte blijft van nieuwe en populaire producten. Schrijf productreviews en laat je publiek weten wat ze van een product kunnen verwachten. 

Omdat de concurrentie in de afvallen en fitness niche groot is zul je dus moeten beginnen in bepaalde sub / micro niches. Denk dan aan koolhydraatarm dieet, stressmanagement, sportsupplementen, trainingsapparaten enzovoort. 

Voor deze niches zijn letterlijk honderden producten of diensten te promoten. Via PayPro kun je bijvoorbeeld de Afslank Receptenbijbel, De Strakke Buik Bijbel en nog veel meer andere producten promoten. 

Via TradeTracker krijg je weer toegang tot bijvoorbeeld Body & Fit, de sportsupplementen leverancier van Nederland en België. Via Daisycon en Bol.com kun je weer diverse vitamine supplementen aanbieders vinden zoals Vitalize en VitamineCompleet.

Niche 9: financiën

Ook financiën is een goede affiliate marketing niche en uitermate geschikt voor High Ticket Affiliate Marketing. Veel mensen zijn namelijk geïnteresseerd in het verbeteren van hun financiële situatie. Ze zijn dan ook op zoek naar manieren om geld te besparen of om te te verdienen.

Je kunt hier over diverse onderwerpen zijn zoals geld verdienen via het internet of bijvoorbeeld beleggen. Veel beleggers zijn nieuw en willen meer te weten komen hoe ze het beste kunnen beginnen. Mocht je hier veel vanaf weten, dan kan je deze mensen helpen door goede content te schrijven wat makkelijk voor beginners te begrijpen is.

Voor beleggen zijn er tientallen verschillende producten en diensten te promoten. Op PayPro en Plug & Pay vind je verschillende belegging – en tradingcursussen die je kunt promoten. Bovendien zijn de commissies op dit soort producten vrij hoog.

Een andere mogelijkheid is het promoten van online brokers zoals DeGiro, maar ook edelmetalen zoals goud, zilver en platina. Zorg er wel voor dat je affiliate site flink wat bezoekers heeft, want brokers zoals DeGiro kun je pas promoten als je meer dan 10.000 bezoekers per maand hebt.

Cryptocurrency mag natuurlijk ook niet ontbreken. De laatste jaren is crypto ontzettend populair geworden. Zo hebben ongeveer 2 miljoen Nederlanders crypto. Ook hier kun je diverse producten en diensten promoten.

Een crypto cursus waarin mensen meer leren hoe ze kunnen traden en grafieken kunnen lezen zijn dan ook erg in trek. Je vindt er verschillende binnen PayPro en Plug & Pay. Een andere optie waarvoor je zou kunnen kiezen is het promoten van brokers en exchanges zoals Bitcoin Meester of Binance.

Een ander onderwerp wat de laatste tijd een stuk relevanter is geworden is het onderwerp “geld besparen”. Hier kun je dan ook goed op inspelen. Je kunt schrijven over manieren om geld te besparen op dagelijkse uitgaven, zoals op boodschappen, energierekeningen en (zorg)verzekeringen. De handige vergelijkings-app van Daisycon is daarvoor ideaal. 

Ook financiën is een goede affiliate marketing niche

Niche 10: technologie

De laatste is de technologie niche wat ook een hele interessante niche is. De technologie industrie is continu in beweging en er verschijnen meerdere keren in het jaar nieuwe producten op de markt die je kunt promoten. Denk dan aan laptops, smartphones, wearables, elektronica zoals bijvoorbeeld keukenmachines, stofzuigers en accessoires.

Er is dan ook een ontzettend groot publiek dat geïnteresseerd is in al deze producten, wat weer betekent dat er voor jou als affiliate veel kansen zijn.

Een ander voordeel van deze niche is dat er vaak hoge marges zitten op de producten. Echter is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis en ervaring hebt om producten te kunnen adviseren. Dit zou je kunnen doen door uitgebreide en eerlijke productreviews te schrijven.

Houdt er daarnaast rekening mee dat de technologie niche een concurrerende niche is, dus het is belangrijk om te blijven zoeken naar nieuwe kansen en om je zelf te onderscheiden van andere affiliates.

Beste affiliate niches tot slot

Je bent nu aan het einde van het artikel gekomen. Ik hoop dat je door het lezen meer te weten bent gekomen over de verschillende populaire en winstgevende affiliate niches. Natuurlijk zijn er naast de top 9 die ik hierboven heb benoemd nog veel meer niches te vinden waarin geld te verdienen is.

Heb je eenmaal je niche gekozen, dan is het belangrijk dat je per niche goed kijkt naar de beschikbare micro niches en dat je daaruit start.

Om het artikel af te sluiten wil ik je nog enkele van mijn favoriete blogtools met je delen die ik zelf gebruik en iedereen aanraad als ze willen gaan beginnen met affiliate marketing.

  • Webhosting – om te beginnen met een affiliate website heb je natuurlijk een goede webhosting nodig. Voor een aantal van mijn affiliate websites maak ik gebruik van Cloud86. Ze hebben een eenvoudig gebruikerspaneel waarmee je binnen enkele klikken je eigen WordPress affiliate website opzet. Ideaal voor beginners. Ook het support is goed te noemen, ze reageren snel op tickets en telefonisch support is ook goed.
  • Affiliate netwerken – heb je een leuke (micro) niche gevonden dan wil je natuurlijk wel aanmelden bij goede affiliate netwerken en programma’s. Zelf maak ik al jaren gebruik van TradeTracker en Daisycon. Beide hebben ontzettend veel programma’s en bij beide zul je dan ook snel je ideale programma vinden. Aanmelden bij TradeTracker en Daisycon is binnen 30 seconden geregeld en geheel gratis.
  • Mijn favorieten – voor meer tools zou ik willen vragen om mijn Favorieten Tools pagina eens te bekijken. Je vindt hier verschillende plugins, programma’s enzovoort.

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *