Ga naar de inhoud

ALLEEN DEZE WEEK: 50% Korting op Affiliate Marketing Revolutie (kortingscode: 21)

Claim Snel Je Korting
beste affiliate niches

De 8 Beste Affiliate Niches van 2022

Op zoek naar de beste affiliate marketing niches van 2022? Een goede affiliate website opbouwen dat ook nog eens winstgevend is kan een flinke klus zijn. Het vinden vinden van een winstgevende niche is dan ook essentieel. 

In dit artikel bespreek ik dan ook enkele populaire en winstgevende affiliate marketing niches. Het mooie van deze niches is dat ze groot genoeg zijn en dat er ook genoeg micro niches zijn te vinden om je op te richten.

Maar eerst … ben je nog niet bekend met affiliate marketing en wil je graag meer leren van een professional? Lees dan eens mijn Affiliate Marketing Revolutie review. Hierin bespreek ik alles over de cursus en deel ik mijn resultaten die ik dankzij het volgen van de cursus heb behaald.

Wat zijn micro niches?

Voordat ik je meer vertel over de beste affiliate marketing niches in Nederland en België vind ik het belangrijk dat ik je eerst meer vertel wat micro niches nu precies zijn. De meeste mensen die starten met affiliate marketing maken de fout om in een te brede niche te starten waardoor ze nauwelijks websites bezoekers krijgen en dus opgeven.

Een micro niche kun je dan ook het beste zien als een kleine niche binnen een bepaalde hoofd niche.

Laat ik als voorbeeld de afvallen niche eens nemen. Afvallen is zoals je weet een breed begrip. Het is dus belangrijk dat je hierop dieper in gaat. Stel je daarom de volgende vraag maar eens: op welke manieren kun je afvallen?

Op deze vraag zijn natuurlijk meerdere antwoorden mogelijk. Maar wacht dat je bijvoorbeeld van een koolhydraatarm dieet, een keto dieet of door hardlopen? Dit zijn al enkele voorbeelden van een micro niche. 

Bij een koolhydraatarm dieet zou je ervoor kunnen kiezen om over verschillende koolhydraatarme recepten te schrijven en daarbij koolhydraatarme receptenboeken kunnen promoten met je eigen affiliate link.

En omdat je website of categorie over een bepaald onderwerp gaat, is het eenvoudiger om gevonden te worden in Google of Bing. Je website is namelijk specifiek, er is minder concurrentie, meer zoekopdrachten met een koopintentie en je kunt je website later altijd nog uitbreiden met andere micro niches. 

Leestip: in het artikel geld verdienen met affiliate marketing vertel ik je onder andere waar je goed op moet letten en meer.

De 8 beste affiliate marketing onderwerpen

Hieronder zie je een lijst met affiliate marketing niches waar je de meeste kans hebt om geld in te verdienen. 

1. Huisdieren

Ben je een dierenliefhebber of heb je zelf huisdieren? Dan is de huisdieren niche 1 van de beste affiliate marketing niches die je kunt vinden. Maar let wel, het is direct ook 1 van de meest concurrerende niches. 

De sleutel om door te breken in deze niche is om in het begin zo klein en zo specifiek mogelijk te beginnen om zo een goede basis op te bouwen. Dit doe je door je te richten op een micro niche. 

Enkele voordelen van een micro niche zijn huisdieren verzorging, huisdieren speelgoed, kleding voor huisdieren, dierenvoeding, allergieën voor huisdieren etc. Toch zijn deze voorbeelden niet diep genoeg en is het mogelijk om nog dieper op deze onderwerpen in te gaan.

Denk maar eens aan huisdieren speelgoed voor honden, dierenvoeding voor honden of wat dacht je van dierenvoeding voor poedels? Hoe specifieker je bent, hoe beter. 

Het affiliate netwerk TradeTracker heeft momenteel 36 verschillende programma’s. Je bekijkt alle programma’s op door deze overzichtspagina te bekijken. Daarnaast heeft PayPro een aantal goedlopende programma’s met hoge commissies voor honden en verschillende vogels. 

De huisdieren niche is 1 van de beste affiliate marketing niches

2. Huisbeveiliging

In Nederland wordt bijna elke 3 minuten ingebroken in een woning en vinden helaas steeds vaker overdag plaats. Het beveiligen van je huis is dan ook een preventiemiddel. Laat dit dan ook een hele goede affiliate marketing niche zijn. 

Zo zou je sloten voor binnen en buiten kunnen promoten, raamvergrendelingen, WiFi camera’s, bewegingssensoren voor buiten of bewaakte alarmsystemen kunnen promoten. 

Je zou als eerste kunnen met beginnen met bijvoorbeeld alles te vertellen over WiFi camera’s en hiervoor reviews te schrijven. Heb je eenmaal alles vertelt over de camera’s, pak dan een ander onderwerp

De grotere affiliate netwerken zoals Daisycon en TradeTracker hebben verschillende programma’s hiervoor. Uiteraard kun je je ook inschrijven bij het partnerprogramma van Bol.

3. Reizen

Heb je een passie voor reizen en wil je hiermee geld verdienen? Start dan je eigen blog in de reis niche. Je bezoekers hebben al interesse dus je enige uitdaging is om je bezoekers via jouw website te een reis te laten kopen. 

Dit doe je door niet alleen goede content te schrijven, maar ook te kiezen voor goede en betrouwbare affiliate programma’s. Je kunt verschillende programma’s promoten op je reisblog of reiswebsite. Denk bijvoorbeeld aan reizen, vliegtickets, koffers, backpacks, toegangskaartjes voor attracties en andere reisspullen. 

De meeste van dit soort programma’s vind je op TradeTracker waaronder Djoser, Kras, Sawadee, WTC (vliegtickets) en ruim 300 soortgelijke affiliate programma’s.  Daarnaast is het ook mogelijk om hotels en / of airbnb’s te promoten. Dit kun je doen door je in te schrijven bij Bookings.com

Houdt er wel rekening mee dat in de reis niche veel concurrentie te vinden is. Richt je daarom zieker in het begin op specifieke micro niches zoals specifieke landen, stranden, regio’s, plaatsen enzovoort. 

Mocht je van een bepaald heel veel verstand van hebben, schrijf dan een eigen reisgids en verkoop deze dan via je website.

Wanneer je gek bent op reizen dan kun je eenvoudig met affiliate marketing geld verdienen.

4. Yoga

Yoga bestaat al een lange tijd, maar is de laatste jaren steeds populairder geworden. Inmiddels bestaan er dan ook verschillende vormen van yoga en dit biedt dan ook kansen voor affiliates. 

De yoga niche is dan ontzettend groot en heeft verschillende sub niches en micro niches. Bovendien kun je in deze niche van alles promoten. Denk maar eens aan yoga matten, kleding of verschillende online cursussen. 

Zo vind je bijvoorbeeld op PayPro en Plug & Pay verschillende yoga cursussen die je kunt promoten. Maar er zijn daar ook cursussen in abonnementsvorm die je kunt promoten.  Dit betekent dat als je een abonnement weet te verkopen je net zo lang een commissie krijgt zolang het abonnement loopt. 

De commissies die je krijgt verschillen natuurlijk per verkocht product, maar liggen tussen de 5 en 60 euro. Voor yoga kleding en matten zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar het partnerprogramma van Bol.com.

5. Verzorging

Een andere niche waar je veel geld in kunt verdienen is verzorging. Cosmetica / beauty is hier een heel goed voorbeeld van. Mensen willen er goed uit zien en zullen dan ook geld uitgeven om dit te bereiken. 

Ook hier zijn er verschillende micro niches in te vinden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan make up, crèmes voor het gezicht enzovoort. De vergoedingen in deze niche kunnen oplopen tot 10%. Gebruik je ook nog eens social media, dan wordt het promoten ook nog eens een stuk eenvoudiger. 

Affiliate programma’s in deze niche zijn te vinden op TradeTracker en Daisycon. Op Awin vind je de affiliate programma’s van Bijenkorf en Douglas. Let wel op dat deze 2 bedrijven wel eisen stellen aan je website, dus zorg ervoor dat je een goede website hebt voordat je bij hun aanmeldt. 

Je kunt natuurlijk je website ook aansluiten bij het affiliate programma van Bol.com. 

ook kun je diverse verzorgingsproducten promoten

6. Muziek

Vind je muziek maken of luisteren een hele leuke hobby dan kan dit ook een hele goede niche zijn om geld te verdienen. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer mensen die graag een gitaar of piano willen leren spelen.

Vroeger werd dit vaak in groepsverband gedaan, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om dit online te leren dankzij een online video cursus of iets dergelijks. 

Speel je zelf al een muziekinstrument dan wordt het al een heel stuk eenvoudiger om inhoudelijke goede content te schrijven. Vervolgens promoot je via deze artikelen een aantal online cursussen. Je zou zelfs als je dat wilt een eigen online cursus kunnen maken en deze verkopen. 

Online muziekcursussen vind je vooral terug op PayPro en Plug & Pay. Wat je ook zo kunnen overwegen is om instrumenten te promoten. Zo zou je bijvoorbeeld een review kunnen schrijven over het instrument dat je bespeelt. 

De populaire webshop Baxshop heeft bijvoorbeeld een affiliate programma onder TradeTracker. 

7. Klussen & tuinieren

Een andere niche waarin je geld kunt verdienen is de klus en tuinieren niche. Ontzettend veel mensen vinden het namelijk leuk om te klussen of om te tuinieren. 

Zo zijn bijvoorbeeld in de lente en zomermaanden veel mensen die in en rondom het huis gaan klussen. Uit eigen ervaring weet ik dat mensen bereid zijn om geld uit te geven voor goede bouwtekeningen en goed gereedschap zodat ze zelf hun eigen (tuin) meubelen en dergelijke kunnen maken. 

Een populair bouwtekeningen pakket is Fred’s Bouwtekeningen op PayPro. Dit digitaal pakket bevat duizenden bouwtekeningen en staat op dit moment in PayPro op nummer 2 als het gaat om de hoeveelheid verkopen. 

Voor klus en tuingereedschap zou je weer eens kunnen kijken naar TradeTracker of Daisycon. Daar vind je programma’s van Toolmax en van de gereedschapcentrum.

Ook de klus en tuinieren niche is super goed om geld te verdienen met affiliate marketing

8. Afvallen & Fitness

De nummer 8 in de lijst beste affiliate marketing niches is de fitness en de afvallen niche. Ook deze niche is ontzettend concurrerend, maar de hoeveel zoekopdrachten en verkeer is dan ook gigantisch. 

Het is ook fijn dat je in deze niche niet perse een gecertificeerde gezondheidsdeskundige of een fitnessinstructeur hoeft te zijn. Als helpt het wel om betrouwbaarder over te komen naar je bezoekers. 

Maar ben je dit niet, dan is het slim om in je artikelen naar wetenschappelijke bronnen te linken zodat je kunt laten zien dat je onderzoek naar het onderwerp hebt gedaan. Het kan ook zijn dat je op over een bepaald onderwerp een ervaringsdeskundige bent en dat je dus je persoonlijke ervaringen met andere kunt delen. 

In deze niches is het wel belangrijk dat je op de hoogte blijft van nieuwe en populaire producten. Schrijf product reviews en laat je publiek weten wat ze van een product kunnen verwachten. 

Omdat de concurrentie in de afvallen en fitness niche groot is zul je dus moeten beginnen in bepaalde sub / micro niches. Denk dan aan koolhydraatarm dieet, keto dieet, stressmanagement, sportsupplementen (eiwit shakes etc), oefenapparaten enzovoort. 

Voor deze niches zijn letterlijk honderden producten of diensten te promoten. Via PayPro kun je bijvoorbeeld de Afslank Receptenbijbel, De Strakke Buik Bijbel en nog veel meer andere producten promoten. 

Via TradeTracker krijg je weer toegang tot bijvoorbeeld Body & Fit, de sportsupplementen leverancier van Nederland en België. Via Daisycon en Bol.com kun je weer diverse vitamine supplementen aanbieders vinden zoals Vitalize en VitamineCompleet.

Beste affiliate marketing niches tot slot

Hartelijk dank voor het lezen van dit artikel. Ik hoop dan ook dat je meer te weten bent gekomen over de verschillende populaire affiliate marketing niches. Natuurlijk zijn er nog veel meer niches waarin je geld kunt verdienen. Maar het is vooral belangrijk dat je per niche goed kijkt naar de beschikbare micro niches en dat je daaruit start.

Om dit artikel af te sluiten wil ik je nog enkele van mij favoriete blog tools met je delen die ik zelf ook gebruik en iedereen aanraad.

  • Webhosting – om te beginnen, ik ben fan van Cloud86. Ze hebben een eenvoudig gebruikerspaneel waarmee je met enkele klikken een WordPress website opzet. Ideaal voor nieuwe bloggers. Ook heb ik veel en goede interactie met ze gehad via de telefoon en e-mail toen ik ondersteuning nodig had.
  • Netwerken – heb je en leuke (micro) niche gevonden dan wil je natuurlijk wel aanmelden bij goede affiliate netwerken en programma’s. Zelf maak ik al jaren gebruik van TradeTracker en Daisycon. Beide hebben ontzettend veel programma’s en je zult beide dan ook snel je ideale programma vinden. Aanmelden bij TradeTracker is binnen 30 seconden geregeld evenals het aanmelden bij Daisycon via deze link.
  • Meer favorieten – voor meer favoriete tools die ik je zou aanraden vind je op mijn Favorieten Tools pagina.
beste-affiliate-niches-nederland-belgie beste-affiliate-niches

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.