Ga naar de inhoud

De 5 Grootste Voordelen Affiliate Marketing

Door Jelle

Als je op zoek bent naar een manier om een (semi) passief inkomen te genereren en tegelijkertijd je eigen baas wilt zijn, dan is affiliate marketing misschien wel de juiste keuze. Maar voordat je gaat beginnen met affiliate marketing, wil je misschien eerst nog weten wat het nu precies is en wat de voordelen van dit verdienmodel zijn.

Affiliate marketing is betrouwbaar en eerlijk verdienmodel waarbij affiliates (ook wel promotors genoemd) producten of diensten van andere bedrijven promoten. Wanneer iemand een aankoop doet via jouw unieke affiliate link, krijg jij van de adverteerder een commissie. Op deze manier kunt je geld verdienen met affiliate marketing zonder je eigen product of dienst te hebben.

In dit artikel ontdek je de vijf grootste voordelen van affiliate marketing en leg ik je uit waarom het een populaire manier is om online geld te verdienen.

Voordeel 1: De vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt

Als affiliate marketeer heb je de vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt. Je bent je eigen baas en bepaalt zelf je eigen werktijden. Dit kan een enorm voordeel zijn als je bijvoorbeeld liever ’s ochtends werkt, of als je vaak op reis bent en vanuit het buitenland wilt werken.

Je bent namelijk niet gebonden aan een specifiek kantoor of locatie, dus je kunt overal werken waar je internet hebt.

Na het opzetten van een succesvolle affiliate website heb je in principe een “passieve” inkomstenbron. Door wekelijks enkele uren te besteden aan je website(s) maak je altijd progressie. Wel moet je blijven monitoren en optimaliseren, maar je kunt zelf je agenda indelen en het kost je maar enkele uren per week.

Affiliate marketing is dan ook ideale manier om een extraatje of zelfs een fulltime inkomen te verdienen. Heb je het even iets drukken met je baan of studie dan kun je ervoor kiezen om het tijdelijk op een lager pitje te zetten. Heb je even wat meer tijd, dan kun je met volle overgave verder.

1 van de voordelen van affiliate marketing is dat je de vrijheid hebt om te werken waar en wanneer je maar wilt.

Voordeel 2: Lage kosten om te beginnen met affiliate marketing

Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is dat de opstartkosten laag zijn. Je hoeft namelijk geen eigen product of dienst te hebben om te beginnen. In plaats daarvan promoot je alleen producten en diensten van andere bedrijven en krijg je commissie voor elke verkoop die via jouw unieke affiliate link wordt gedaan.

De enige echte minimale vereisten zijn een domein en webhosting. Een domeinnaam kost rond de 10 euro per jaar en webhosting rond de 25 euro per jaar. Natuurlijk telt elk cent, maar het is altijd nog een paar tientjes die je investeert.

Mijn affiliate websites worden gehost bij Cloud86 en Antagonist. Dit zijn betaalbare en zeer snelle webhosters waar je als beginnende en gevorderde affiliate marketeer voldoende aan hebt voor je affiliate websites. Mocht je in de toekomst meerder affiliate websites willen opzetten, dan kun je bij beide eenvoudig de pakketten upgraden.

Ook social media kanalen zijn een goede manier om te beginnen met affiliate marketing zonder grote investering. Daarnaast zijn er veel gratis of betaalbare bronnen beschikbaar, zoals online cursussen en webinars waarin je leert hoe je affiliate marketing het beste kunt toepassen.

Voordeel 3: Je bouwt een (semi) passief inkomen op

Ik haalde het al aan in de introductie. Een van de grootste voordelen van affiliate marketing is de mogelijkheid om een (semi) passief inkomen te genereren. Het opbouwen van een inkomen dat passief is via affiliate marketing is een proces en kost wat tijd om resultaten te zien.

Dit wordt vaak gezien als een van de nadelen van affiliate marketing. Maar als je doorzettingsvermogen hebt, wat geduld en eenmaal je eigen digitale vastgoed hebt opgebouwd, kan het zorgen voor een constante stroom van inkomsten zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Wist je dat: Pat Flynn van de website Smart Passive Income in 2017 ruim 138.000 dollar verdiend met zijn affiliate websites. Een andere Amerikaanse affiliate marketeer die zijn inkomsten uit affiliate marketing openbaar heeft gemaakt is Spencer Haws. Hij is de eigenaar van de website Niche Pursuits en heeft in april 2017 ruim 41.000 dollar verdient met zijn website.

Wel is het belangrijk dat je met regelmaat op je website of social media kanaal nieuwe content plaatst. Ook is het een goed idee om je bij meerdere affiliate netwerken en affiliate programma’s aan te sluiten. Hiermee kun je meerdere passieve inkomstenstromen creëren. Dit helpt weer je inkomsten te verhogen en risico’s zoals het stopzetten van een product te verminderen.

Benieuwd wat je echt kunt verdienen met affiliate markerting? Lees dan hoeveel kan je verdienen met affiliate marketing. Hierin bespreek ik onder andere hoe lang het duurt voordat je met affiliate marketing geld verdient.

het derde voordeel van affiliate marketing is dat je een (semi) passief inkomen kunt opbouwen.

Voordeel 4: Grote keuze uit verschillende affiliate programma’s

Een van de andere voordelen van affiliate marketing is dat je als affiliate een ontzettend grote keuze hebt uit verschillende producten en diensten die je kunt promoten. Hierdoor is voor zo’n beetje elke niche wel een affiliate programma te vinden.

Ik raad je wel aan om een product of dienst te promoten waarmee je bekend bent. Heb je iets gevonden wat je wilt promoten, zorg er dan voor dat je alle details ervan kent en dus genoeg er vanaf weet om potentiële klanten te vertellen waarom ze het moeten kopen.

Een ander voordeel en misschien is dit wel het grootste voordeel van affiliate marketing, is dat je geen klantenservice hebt. Je promoot namelijk alleen maar producten en diensten voor de adverteerder.

Wanneer er dus iets misgaat, dan is dat de verantwoordelijkheid van de adverteerder en niet die van jou. Je hoeft dan ook alleen maar te focussen op het schrijven van goede blogs op je website, deze te overtuigen om via jouw affiliate link een product of dienst te kopen.

Voordeel 5: Groeien en vrijwel onbeperkt opschalen

Affiliates willen natuurlijk hun online vastgoed laten groeien om zo meer geld te verdienen. Dit betekent dan ook hoe meer tijd en inspanning in je affiliate marketing activiteiten stop, hoe groter de potentiële inkomsten worden.

Je start vaak met een klein publiek en promoot je enkele producten. Maar als je blijft werken aan het uitbreiden van je website of social media kanaal en je gaat nog meer producten promoten dan zul je zien dat je inkomsten groeien en je bereik zich steeds verder uitbreidt. Heb je een bepaald product dat je met succes promoot, dan zou je eens kunnen overwegen om hiervoor extra content te maken.

Naast het uitbreiden van je huidige website kun je er ook voor kiezen om nieuwe websites op te zetten om meer commissies te krijgen en zo je inkomsten te vergroten. En het mooie van affiliate marketing is dat je zoveel kunt uitbreiden als je wilt. Op dat gebied kent het internet op zich weinig grenzen. Het is alleen afhankelijk van hoeveel jij aan tijd en energie wilt en kunt investeren.

Voordelen affiliate marketing tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen biedt affiliate marketing verschillende voordelen. Door de grote hoeveelheid producten die je kunt promoten, de lage opstartkosten, de mogelijkheid om flexibel te werken, de kans op passief inkomen en de mogelijkheid om te groeien is affiliate een mooi verdienmodel.

Wil je nu ook aan de slag gaan met affiliate marketing? Volg dan een goede en inhoudelijke cursus. Hieronder vind je twee van mijn favoriete cursussen zodat je direct goed van start gaat.

Succes met Affiliate Marketing

Succes met Affiliate Marketing

Succes met Affiliate Marketing is een nieuwe Nederlandstalige online affiliate marketing cursus. De cursus bestaat uit 4 modules en uit maar liefst 30+ lessen die geschikt zijn voor beginners en gevorderde affiliate marketeers.

Affiliate Marketing Meesterschap 3.0

De cursus bestaat uit 55 video’s (8 modules) waarin je leert hoe je van A t/m Z een affiliate marketing website opzet. Daarnaast kom je meer te weten hoe je de juiste artikelen schrijft, bezoekers krijgt en op welke manieren je oneindig kunt opschalen.

Affiliate Marketing Meesterschap 3.0

Over de auteur

Jelle

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende online verdienmodellen waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *