Ga naar de inhoud
De 7 voordelen van affiliate marketing

De 7 Grootste Voordelen Affiliate Marketing voor Content Creators

Ben je op zoek naar een manier om meer geld te verdienen terwijl je de vrijheid hebt van zelfstandig ondernemen? Dan is  affiliate marketing misschien wel de juiste keuze. Maar voordat je de sprong waagt, is het handig om de voordelen van affiliate te kennen.

Affiliate marketing is namelijk een verdienmodel waar je als affiliates, of publishers, producten of diensten van andere adverteerders promoot. Wanneer iemand een aankoop doet via jouw unieke affiliate link, krijg je van de adverteerder een commissie.

Of je nu een blogger bent die producten beoordeelt, een influencer die productaanbevelingen doet, of gewoon iemand die geïnteresseerd is in affiliate marketing, in dit artikel ontdek je de 7 grootste voordelen van affiliate marketing.

Wat levert affiliate marketing jou op? De 7 voordelen

Als je eraan denkt om te gaan starten met affiliate marketing wil je natuurlijk ook weten wat je op kan leveren. Affiliate marketing is namelijk een makkelijk verdienmodel dat ook jij kan toepassen. Dit zijn de 7 voordelen:

1. Veel Vrijheid

Als publisher heb je de luxe om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Of je nu een vroege vogel bent of een nachtbraker, je kiest zelf je werktijden en locatie. Dit kan een enorm voordeel zijn als je liever ‘s ochtends werkt of als je vaak op reis bent en vanuit het buitenland wilt werken. Je bent namelijk niet gebonden aan een specifiek kantoor of locatie, dus je kunt overal werken zolang je maar internet hebt. 

Als je succesvol bent met affiliate marketing heb je in principe een “passieve” inkomstenbron. Door regelmatig tijd te investeren in je websites of social media kanalen, bouw je een gestage stroom van inkomsten. Wel moet je blijven monitoren en optimaliseren, maar je kunt zelf je agenda indelen en het kost je maar enkele uren per week.

Affiliate marketing is dan ook de ideale manier om extra geld of zelfs een fulltime inkomen te verdienen. Heb je het even iets drukker met je baan of studie dan kun je ervoor kiezen om het tijdelijk op een lager pitje te zetten. Heb je even wat meer tijd, dan kun je met volle overgave verder.

veel vrijheid is 1 van de voordelen van affiliate marketing als publisher

2. Lage Drempel om te Starten

Een van de voordelen van affiliate marketing is dat je weinig nodig hebt om te starten. Het enige wat je nodig hebt naast een internetverbinding is wat basiskennis over online marketing en een passie voor een bepaald onderwerp.

Ook hoef je geen uitgebreide technische kennis, of jarenlange ervaring op het gebied van sales te hebben om te slagen met affiliate marketing. Het gaat erom dat je producten promoot via je gekozen platform zoals een blog of social media kanaal. Voor elke verkoop die via jouw affiliate link plaatsvindt, ontvang je een commissie.

Wat betreft de inhoud die je maakt als affiliate, dat is geheel aan jou. Hou je van schrijven? Deel dan je ervaringen en inzichten in blogartikelen. Ben je meer visueel ingesteld, dan kun je foto’s of video’s maken waarin je laat zien hoe het product werkt. 

3. Weinig Startkapitaal Nodig

Ook heb je vrijwel geen kosten om te starten met affiliate marketing. Je hoeft namelijk geen eigen producten of diensten te hebben om te beginnen. Je promoot simpelweg alleen de diensten en producten van andere bedrijven. De enige echte minimale vereisten zijn een domein en webhosting.

Met ongeveer 10 euro per jaar voor een domein en rond de 25 euro voor hosting, zijn de opstartkosten minimaal. Natuurlijk telt elke cent, maar het zijn altijd nog een paar tientjes die je investeert.

Voor mijn eigen affiliate websites heb ik gekozen voor Cloud86 en Antagonist. Dit zijn beide betaalbare en zeer snelle webhosters waar je als beginnende affiliate marketeer voldoende aan hebt voor je affiliate websites. Bovendien bieden ze eenvoudige upgrade-opties voor als je besluit om in de toekomst meerdere affiliate blogs op te zetten.

Je kunt er ook voor kiezen om te starten met social media kanalen, zonder dat je direct hoeft te investeren in een website. Daarnaast zijn er talloze gratis of betaalbare bronnen beschikbaar om meer over affiliate marketing te leren. Denk aan online cursussen en webinars waarin je leert hoe je affiliate marketing het beste kunt toepassen.

Je hebt weinig startkapitaal nodig om te starten met affiliate marketing

4. Voor Iedere Niche is er Wel een Affiliate Programma of Product

Het mooie van affiliate marketing is dat je een ontzettende grote keuze hebt uit verschillende producten en diensten die je kunt promoten. Hierdoor is voor zo’n beetje elke niche wel een affiliate marketingnetwerk of partner te vinden waarmee je samen kunt werken.

Als iemand met ruim 6 jaar ervaring met affiliate marketing raad ik je aan om een product of dienst te promoten waarmee je zelf ervaring mee hebt. Heb je iets gevonden wat je wilt promoten, zorg er dan voor dat je alle details ervan kent en dus genoeg erover weet om potentiële klanten te vertellen waarom ze het moeten kopen.

Door je aan te sluiten bij meerdere affiliate netwerken of programma’s, kun je je inkomstenbronnen diversifiëren. Dit verhoogt niet alleen je potentieel om meer te verdienen, maar vermindert ook het risico dat je inkomsten misloopt als een product niet meer beschikbaar is.

5. Makkelijk en Snel Schaalbaar

Een van de grootste affiliate marketing voordelen is dat je je eigen online bedrijf kan laten groeien om zo meer geld te verdienen. Dit betekent dan ook hoe meer tijd en inspanning in je affiliate marketing activiteiten stopt, hoe groter de potentiële inkomsten worden.

Je start vaak met een klein publiek en je promoot slechts enkele producten. Maar door consistent te werken aan je blog of social media kanaal en door een goede affiliate marketingstrategie te hebben, zul je zien dat je inkomsten en publiek gaan groeien.

Heb je bepaalde producten die je met succes promoot? Dan zou je eens kunnen overwegen om hiervoor extra content te maken. Daarnaast kun je ook nog eens contact opnemen met de adverteerder om eens te vragen om je een hogere commissie kunt krijgen.

Naast het uitbreiden van je huidige blog, kun je er ook voor kiezen om nieuwe websites op te zetten. Ook dit verhoogt je commissies en daarmee je inkomsten. Het mooie van affiliate marketing is dat je zoveel kunt uitbreiden als je wilt. 

Op dat gebied kent het internet op zich weinig grenzen. Het is alleen afhankelijk van hoeveel jij aan tijd en energie wilt en kunt investeren.

affiliate marketing is vrij gemakkelijk om op te schalen om zo meer geld te verdienen.

6. Geen klantenservice nodig

Een ander voordeel, en misschien is dit wel het grootste voordeel van affiliate marketing, is dat je je niet hoeft te bekommeren om klantenservice. Als affiliate ben je de schakel tussen de klant en de adverteerder. Maar de after-sales verantwoordelijkheden liggen niet bij jou.

Mocht er iets niet goed gaan met het product of de dienst, dan is het aan de adverteerder om dit op te lossen. Dit betekent dat jij je kunt richten op wat je het beste doet: het maken van goede en waardevolle content die je bezoekers aanspoort om via jouw affiliate links aankopen te doen.

Doordat je geen tijd hoeft te besteden aan klantenservice, kun je meer tijd en energie steken in het optimaliseren van je blog en kun je meer geld verdienen. Dit kleine voordeel kan een groot verschil maken in hoe je jouw dag indeelt.

7. Je bouwt een (semi) passief inkomen op

Ik gaf het al aan in de introductie. Met affiliate marketing is het mogelijk om een (semi) passief inkomen op te bouwen. Wel is het een proces wat tijd kost om echt resultaten te zien.

Dit wordt vaak gezien als één van de nadelen van affiliate marketing. Maar met doorzettingsvermogen en geduld kan je digitale vastgoed zorgen voor een constante stroom van inkomsten.

Wist je dat: Pat Flynn van de website Smart Passive Income in 2017 heeft ruim 138.000 dollar verdiend met zijn affiliate websites. Een andere Amerikaanse affiliate marketeer die zijn inkomsten uit affiliate marketing openbaar heeft gemaakt is Spencer Haws. Hij is eigenaar van de website Niche Pursuits en heeft in april 2017 ruim 41.000 dollar verdiend met zijn website.

Wel is het belangrijk dat je met enige regelmaat nieuwe content plaatst. En door je aan te sluiten bij meerdere netwerken en programma’s kun je meerdere passieve inkomstenstromen creëren.

Met affiliate marketing is het mogelijk een (semi) passief inkomen op te bouwen.

De voordelen van affiliate marketing tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen biedt affiliate marketing verschillende voordelen. Door de grote hoeveelheid producten die je kunt promoten, de lage opstartkosten, de mogelijkheid om flexibel te werken, de kans op passief inkomen en de mogelijkheid om te groeien is affiliate een mooi verdienmodel.

Wil je nu ook aan de slag gaan met affiliate marketing? Volg dan een goede en inhoudelijke cursus. Hieronder vind je twee van mijn favoriete cursussen, zodat je direct goed van start gaat.

Succes met Affiliate Marketing

Succes met Affiliate Marketing

Succes met Affiliate Marketing is een nieuwe Nederlandstalige online affiliate marketing cursus. De cursus bestaat uit 4 modules en uit maar liefst 30+ lessen die geschikt zijn voor beginners en gevorderde affiliate marketeers.

Affiliate Marketing Meesterschap 3.0

De cursus bestaat uit 55 video’s (8 modules) waarin je leert hoe je van A t/m Z een affiliate marketing website opzet. Daarnaast kom je meer te weten hoe je de juiste artikelen schrijft, bezoekers krijgt en op welke manieren je oneindig kunt opschalen.

Affiliate Marketing Meesterschap 3.0

Over de auteur

Jelle Damen

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 7+ jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje alles wat met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis en ervaringen met verschillende manieren van online geld verdienen, waaronder affiliate marketing, beleggen en crypto. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Mocht je meer over mij willen weten, klik dan op de website knop hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *