Ga naar de inhoud

ALLEEN DEZE WEEK: 50% Korting op Affiliate Marketing Revolutie (kortingscode: 21)

Claim Snel Je Korting
De voordelen van Affiliate Marketing

Voordelen Affiliate Marketing. Dit zijn de 5 grootste

Geld verdienen met affiliate marketing wordt steeds populairder. Het is een goede methode om een (extra) en een passief inkomen te genereren naast je werk of studie. Maar voordat je gaat beginnen wil je misschien eerst weten wat de voordelen van affiliate marketing zijn.

In dit artikel kom je dan ook meer te weten over de acht grootste voordelen van affiliate marketing en meer. Lees je mee?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing een online verdienmodel wat steeds populairder wordt. Affiliate marketing is het succesvol promoten van andermans producten of diensten in ruil voor een bepaald bedrag. Dit noemen we ook wel een commissie.

Het is dan ook een eerlijk verdienmodel om geld mee te verdienen. Je verdient namelijk pas een commissie als je met succes een verkoop, een inschrijving of bijvoorbeeld een aanvraag voor informatie weet te realiseren. No cure no pay dus.

Adverteerders hoeven dan pas ook kosten te maken wanneer er daadwerkelijk iets gekocht wordt of als de adverteerder nieuwe klanten krijgt.

Affiliate marketing is dan ook mijn #1 online verdienmodel om geld te verdienen. Als je interesse hebt om te gaan beginnen met affiliate marketing, kijk dan eens naar de AMR.

In mijn Affiliate Marketing Revolutie review vertel ik je daar meer over. Bovendien deel ik ook mijn resultaten met je.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

De voor en nadelen affiliate marketing, wat zijn deze precies en hoe heeft dit effect of jou? Ik begin eerst met de voordelen. Voor de nadelen wil ik je vragen om het artikel nadelen van affiliate marketing eens door te nemen.

1. Weinig opstartkapitaal nodig

Ten eerste, voor affiliate marketing heb je weinig opstartkapitaal nodig. Het enige wat écht een minimumeis is een domein en webhosting. Een domein kost ongeveer 10 euro per jaar, webhosting ongeveer 25 euro per jaar. Natuurlijk telt iedere cent, maar het is altijd nog 35 euro die je investeert.

Ik maak inmiddels al jaren van Cloud86 en Antagonist. Dit zijn betaalbare en zeer snelle webhosters waar je als beginnende en als gevorderde affiliate marketeer voldoende aan hebt voor je affiliate websites.

Daarnaast kun je bij beide webhosters eenvoudig het pakket upgraden mocht dat nodig zijn als je meerdere websites hebt.

2. Ideaal voor naast je baan, school of studie

In het begin noemde ik het al even kort, na het opzetten van een succesvolle affiliate website heb je in principe een “passieve” inkomstenbron. Door wekelijks enkele uren te besteden aan je website maak je altijd progressie.

Je moet het wel blijven monitoren en optimaliseren, maar je kunt zelf je agenda indelen en het kost je maar enkele uren per week.

Daarnaast heb je enkel maar een laptop of computer nodig met een internetverbinding. Wanneer je dus een extraatje wilt verdienen of hieruit een fulltime inkomen of zelfs meer eruit wilt halen dan is affiliate marketing de ideale manier om dat voor elkaar te krijgen.

Heb je het even iets drukker met je baan of studie, dan kun je ervoor kiezen om het tijdelijk op een lager pitje te zetten. Heb je even meer tijd, dan kun je met volle overgave verder. 

3. Geen klantenservice

Dit is één van de grote, misschien wel het grootste voordeel van affiliate marketing. Je hebt geen klantenservice. Je promoot namelijk alleen maar producten en diensten voor een ander bedrijf.

Wanneer er dus iets misgaat met een product of dienst, dan is dat de verantwoording van het bedrijf dat deze verkoopt, niet die van jou. 

Je hoeft je dan ook alleen maar te focussen op het vinden van de juiste leads voor je website, deze te overtuigen om een product of dienst te komen en over eventueel retouren of andere klachten hoef jij je geen zorgen te maken.

4. Ontzettend veel onderwerpen

Als er één ding is dat je over affiliate marketing en marketing überhaupt kunt zeggen, is dat het een van de breedste sectoren is waar je in kunt werken. Je hebt ontzettend veel onderwerpen waarover je een affiliate marketing website kunt opzetten. 

Iedereen kent wel een product of dienst waar hij of zij een expert in is en waar je over kunt schrijven. Je hoeft dan ook niet per definitie iets nieuws te leren.

Zoek dan ook producten en / of diensten waar je bekend mee bent, waar je details over zou kunnen verschaffen en waar je dus genoeg van weet om klanten te vertellen waarom ze het moeten kopen en nog belangrijker, waarom ze dit bedrijf moeten kiezen. 

5. Vrijwel onbeperkt opschalen

Als bedrijf wil je doorgroeien en meer inkomsten genereren. Dan wil je natuurlijk kunnen opschalen. Dit is nog een voordeel van affiliate marketing. Opschalen kun je vrijwel onbeperkt doen.

Wanneer je bijvoorbeeld veel verkoopt van een bepaald product of dienst, dan zou je nog meer content kunnen schrijven voor het realiseren van meer verkopen. Heb je een relatief goedlopende affiliate website, dan kun je deze uitbreiden of nieuwe websites opzetten om meer commissies te krijgen en zo je inkomsten te vergroten.

Als er een moment komt dat je inkomen het toelaat, dan kun je zoveel uitbreiden als je wilt. Op dat gebied kent het internet op zich weinig grenzen. Het is alleen afhankelijk van hoeveel jij aan tijd en energie wilt en kunt investeren. 

Starten met affiliate marketing?

Wil je nu ook aan de slag gaan met affiliate marketing? Maak dan gebruik van de Affiliate Marketing Revolutie. Dit is een videocursus gemaakt Jacko Meijaard, de affiliate marketing expert van Nederland en België. Klik maar eens op de knop hieronder om de video van Jacko eens te bekijken.

Hé! Ik ben Jelle en inmiddels alweer 6 jaar een ambitieuze (internet) ondernemer met een passie voor zo'n beetje wat alles met internet te maken heeft. Op deze website deel ik al mijn kennis met je via mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust. Wil je meer over mij weten? Bekijk dan de "over mij" pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.